Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

Pan© andreavallejos, CC BY-NC-ND 2.0

Pan eli Panu
s. 10.01.2020 (4v 14.01.2020, sen jälkeen 1kk=1a)
welsh part bred -ori (50% welsh, NWR-kelp.), VH20-023-0027
musta, 139cm, kasv. dani, Paraatiponit
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/100cm

Luonne

Panu on perinyt arabi-isältään ripauksen tulisuutta ja welsh-emältään aimo annoksen welshmäistä herkkyyttä. Ori ei ole poni kaikista helpoimmasta päästä, mutta lempeän määrätietoisella ja päättäväisellä käsittelyllä pärjää tämän ponin kanssa ihan hyvin. Panu ei siedä simputtamista, joten komentaminen ja käskeminen pitää suorittaa reilusti, jottei Panu-herralta mene herne sieraimeen. Myöskään komentamatta jättäminen ei ole vaihtoehto, sillä niskan päälle päästyään Panu vasta ärsyttävä kaveri onkin. Kultaisella keskitiellä Panu on ihan kelpo hoitoponi, jonka saa harjattua, puhdistettua ja varustettua ilman mustelmia tai muita vahinkoja. Joskus ori voi olla hieman levoton ja seilata käytävällä tai karsinassa puolelta toiselle, mutta muutoin ori käyttäytyy pääasiassa ihan hyvin. Taluttaessa Panu on valpas ja hieman kiireinen. Se reagoi joskus melko voimakkaastikin muihin hevosiin ja ympäristön tapahtumiin, joten taluttajan on parempi pysyä hereillä.

Ratsastaessa Panu on reaktiivinen ja hyvinkin liukas liikkeissään. Ori jää helposti hieman jännittyneeksi ja kiireiseksi, eikä sen rennoksi ja tahdikkaaksi saaminen ole ihan joka tytön tehtävä. Panulla on nopeat reaktiot ja se myös reagoi kaikkeen minkä katsoo sen arvoiseksi, joten sivuloikat, käännökset ja pyrähdykset saattavat tulla hyvinkin yllättäen. Muutenkin Panulla on aika paljon omia mielipiteitä, mutta se ei silti siedä kovaa ratsastusta. Oriin itsepäisyyden kanssa pitää vain luovia käskemisen ja pyytämisen rajamailla, sillä avoimessa sodassa Panu on täysin periksiantamaton. Esteillä ori on melko kuuma kaveri, mutta se menee yli kaikesta mitä eteen tulee. Rynnätessään Panu tosin saattaa ottaa puomin matkaansa, jonka se sitten kostaa ratsastajalleen muutamalla vihaisella pukkihypyllä. Ori kannattaakin pitää radalla kontrollissa, sillä tämän herran pukit eivät ole leikinasia. Hallitusti hypätessään Panulla on pyöreät, laadukkaat hypyt ja tarkat jalat. Maastossa Panu ei ehkä ole rentouttavinta maastoseuraa, vaan puskissa saattaa välillä vaania mörköjä, joihin ori reagoi tapansa mukaan nopeasti. Reippaammassa vauhdissa mörötkin katoavat, mutta niin voi kadota ratsastajakin...

Suku

i. Yaron Negat ox
ox (SRA), m, 159cm
ii. Nagarew GA ox
ox (SRA), rt, 160cm
iii. Negwa ox
iie. Brada ox
ie. Yaronia GA ox
ox (SRA), rnkm, 158cm
iei. Yuranel ox
iee. Malagrama ox
e. Ch Dawn Pandora
wB, m, 129cm
KTK-II
ei. Ch Penparc Golden Rock
wB, vkk, 134cm, KTK-II
eii. Locket Of Golds
eie. Penparc Ceri
ee. Cwmcaern Welsh Poppy
wA, m, 116cm, KTK-II
eei. Cwmcaern Rowan
eee. Cwmcaern Princess of Wales

Panulla on sukua 2 polvea virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
t. Nona MPB, e. Saskia Neeltje

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Panu on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Koulukilpailut
Panu on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Näyttelyt
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

31.03.2020, päiväkirjamerkintä
Kun Juksulaan saapui uusi arabiori Yaron Negat, tiesin heti haluavani siitä varsan. Mutta kuka emätammaksi? Kävin ensin omia tammojani lävitse, mutta juuri sitä sopivaa ei löytynyt (mikä on aika vaikea uskoa, kun ponimäärä huitelee kuitenkin siellä yli 300:ssa...). Ei auttanut kuin kääntyä muiden welsh-harrastajien puoleen ja aika monta tammaa siinä tulikin katsottua ja arvioitua. Paraatiponeista danilta löytyikin varaa mistä valita ja lopulta Yaron morsiameksi valikoitui B-tamma Pandora. Yaron ja Pandoran lyhyen rakkaustarinan tuotoksena syntyi harmaa orivarsa, joka nimettiin lyhyesti ja ytimekkäästi nimellä Pan kreikkalaisen mytologian metsän, laidunten, paimenten, karjan ja hedelmällisyyden jumalan mukaan. Meidän Pan-oriille on jo tuleva morsiankin Moanan talleista valittu eli ori on meille hyvinkin tervetullut.
Nintsu

00.00.2010, päiväkirjamerkintä
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI