Index Asukkaat Miljöö Toiminta Yhteys
VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE


ei saavutuksia

Yaron Negat ox

Upea, musta venäläislinjainen ori, joka hurmaa niin ulkonäöllään kuin luonteellaankin. Erittäin oppimiskykyinen ja älykäs hevonen, josta osoituksena estehevoseksi muovautuminen vielä vanhoilla päivillään karjahevosen ja laukkahevosen urien päätyttyä.

Nimi: Yaron Negat ox "Yaro"
Rekisterinumero: VH16-003-0283
Sukupuoli: Ori
Syntynyt: 21.09.2012 / 13v (sekalainen ikääntyminen)
Rotu: Arabialainen täysverinen (SRA)

Omistaja: Nintsu VRL-01851
Kotitalli: Juksula
Ex-omistaja: Break VRL-05810, Ravenwood Ranch
Kasvattaja: Sirpa&Virginia, Ionic

Väri: Musta
Säkäkorkeus: 159cm

Koulutus: estepainotus
! kilpailee porrastettuja !
>>>>>>>>>> Ko: helppo A
>>>>>>>>>> Re: 110cm
>>>>>>>>>> Ke: tutustumisluokka
>>>>>>>>>> We: (freestyle) reining
>>>>>>>>>> ex-laukkahevonen (sileä)
© Bryce Bradford, CC BY-NC-ND 2.0

Yaron on sellainen ori, joka kerää katseita ja ihastuneita huokauksia pikkutyttöjen huulilta. Sen verran komea sametinmusta orimme on ja usein se askelluskin on arabeille tyypilliseen tapaan astetta kevyempää. Yaron on meidän tallimme uljas musta, joka vain viisastuu vanhetessaan. Taakse ovat jääneet nuoruuden orimaiset elkeet ja kujeilut, nykyään sitä ollaan tyytyväisinä karsinan ovella aamulla vastassa kun joku tuo aamukaurat ja tarjoaa vähän rapsutuksiakin korvan taa. Yaron oli tosiaan nuorempana vähän machompi tapaus, se tykkäsi haastaa muita mutta nykyään ori nauttii enemmänkin rennon rauhallisesta elämästä. Ja ihmisetkin ovat ihan mukavaa seuraa aina silloin tällöin.

Mutta kyllä Yaronista laitumella huomaa, että kyllä tästäkin orista aina välillä sitä varsamaista leikkisyyttäkin löytyy, sen verta kepeästi se pukittelukin sujuu kun alkaa todenteolla lapsettaa. Mutta kyllä sieltä laitumelta aina nätisti kuitenkin antaudutaan kiinni ja taluttaessakin osataan kulkea nätisti, toki arabeille tyypilliseen tapaan joutsenkaula kaarella ja häntä koholla. Yaronista kyllä tykätään meillä, sille kyllä löytyy aina innokas hoitaja eikä ihme, sen verran mukava ja helppohoitoinen Yaron on. Harjauksesta nautitaan alahuuli pitkänä ja kaikista ihaninta on, kun joku rapsuttaa oikein kunnolla hännentyvestä.

Ratsuna Yaronista kuitenkin huomaa vielä että kyseessä on entinen laukkaratsu. Varsinkin maastossa mentäessä, sillä laukkapätkillä sen vauhti lähtee helposti kiihtymään melkoisiin lukemiin. Mutta toisaalta joskus mikään ei olekaan parempaa kuin päästellä Yaronilla täysillä pitkin aroa. Tämä ori kyllä jaksaa juosta ja Yaron selkeästi tykkää mennä kovaa. Karjaa se alunperin vähän säikkyi ja on se vieläkin välillä vähän epävarma nautojen lähellä, mutta kokenut ja osaava cowboy tai cowgirl pärjää kyllä sen kanssa ihan hyvin. Freestyle reining valikoitui Yaronin painotuslajiksi, koska siinä ori pääsee purkamaan energiaansa laukkaamalla mutta se joutuu myös keskittymään rataan tehtävien vaihtuessa. Kuumumisestaan huolimatta Yaron myös malttaa kuunnella hyvin ratsastajaansa.

© Break, ex-omistaja

Polveutuminen

i. Nagarew GA ox
ox (SRA), rt, 160cm
ii. Negwa ox
ox (SRA)
iii. Namyek ox
iie. Tselivaja ox
ie. Brada ox
ox (SRA)
iei. Stamir Rahdwan ox
iee. Bionitka ox
e. Yaronia GA ox
ox (SRA), rnkm, 158cm
ei. Yuranel ox
ox (SRA)
eii. Yumanis ox
eie. Garalia ox
ee. Malagrama ox
ox (SRA)
eei. Maledik ox
eee. Ma-Ishraq ox
Yarolla on 1 polvi sukua virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset

wpb-o. Pan (e/i. Nimi)
rotu-skp. Nimi (e/i. Nimi)
rotu-skp. Nimi (e/i. Nimi)

Päiväkirja & valmennukset

uusin viimeisenä

15.09.2019, päiväkirjamerkintä
Upea Yaro muutti tänään uuteen kotiinsa, meille tänne Juksulaan. Ori on kerta kaikkisen hieno ja olen jo täysin rakastunut siihen! Ori on alkuperäiseltä koulutukseltaan laukkahevonen, mutta koulutettu sittemmin westerniin. Meillä oriista on tarkoitus koulia ehta rataestehevonen! Nintsu

00.00.0000, päiväkirjamerkintä/valmennus
plaaplaaplaaplaaplaaplaa Nintsu

00.00.0000, päiväkirjamerkintä/valmennus
plaaplaaplaaplaaplaaplaa Nintsu
Tekijänoikeudet

Ulkoasun © Eerika K., Kuvien © Nintsu, Tekstien © Nintsu