Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT 12.04.2023

KW Rhew

ERJ-III, VVJ-III, VWY-III

© Bob Langrish

KW Rhew eli Pakkanen
s. 01.04.2017 (8v 01.08.2017)
welsh mountain -ori, VH17-024-0065
cremello, 117cm, kasv. Omppu VRL-12675, UK
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
yleispainotteinen, heB/80cm, vaativa

Luonne

Yleisesti Pakkanen on utelias ja mutkaton poni. Se on hyvin perusopetettu eikä sen kanssa tarvitse painia ja tapella arkisista askareista. Oriin saa niin harjata kuin varustaakin ilman ongelmia, kaviotkin nousevat puhdistettavaksi niin pyydettäessä ja ori seisookin paikoillaan ihan asiallisesti, oli se kiinni sidottu tai ei. Pakkanen on hyvin seurallinen kaveri ja se nauttiikin aina kaikesta saamastaan huomiosta. Ruoka-aikaan ori voi pitää hieman meteliä itsestään, pitäähän ponin pitää huoli muodoistaan, mutta muutoin ei herra turhaan ääntään käyttele. Orimaisuuttakin Pakkaselta löytyy vasta kiimaisen tamman kanssa nokakkain ollessaan. Kaikin puolin helppo ja mukava ori tämä meidän suloinen Pakkanen!

Ratsastaessa Pakkanen on reipas, mutta hyvin herkkäsuinen. Ori on melko iloinen menijä ja sitä saakin pidätellä melko paljon, jottei ratsastus näytä pikakelaukselta. Kuitenkin ratsastajan liian kova käsi saa Pakkasen heti jännittymään, jolloin se alkaa kipittää kuin ompelukone. Oriin ratsastajalta vaaditaankin tiivistä istuntaa, jolla ponin saa ratsastettua rauhalliseen tahtiin. Kiltteydestään ja kuuliaisuudestaan huolimatta Pakkanen ei siis ole ihan helpoimmasta päästä ratsastaa. Poni on kuitenkin ihan näpsäkkä yleisponi lajiin kuin lajiin. Kouluradalla pikkuponi ei ehkä laita isommille liitokavioille kampoihin, mutta sievällä askelluksellaan ja tarkalla suorittamisellaan se voi helpommissa luokissa päästä sijoille. Esteet ylittyvät oriin kokoon nähden oikein mallikkaasti ja Pakkanen nauttiikin olostaan esteradalla. Maastossa Pakkasella virtaa riittää, mutta turhia ei ori säiky.

Ajohommiin Pakkanen opetettiin vasta aikuisena ratsukoulutuksen jälkeen, mutta ori oppi kärryjen vetämisen nopeasti ja hämmästytti kaikki osoittautuessaan jopa vaativien luokkien ajoponiksi. Herkkäsuisena ponina Pakkanen ei ole ihan helpoimmasta päästä ohjastajaa, vaan se vaatii kuskiltaan tasaista tuntumaa ja hyvin varovaisia ohjasotteita, jotta rentous, harmonia ja yhteistyö säilyy. Varsinkin vauhdikkaassa tarkkuuskokeessa kuski saa olla tarkkana, ettei ala vauhdin hurmassa liikaa vedellä ohjista! Koulukokeessa Pakkanen pärjää (sopivan kevytkätisen ohjastajan kanssa) pääasiassa tasaisuutensa ja täsmällisyytensä ansiosta. Sen sijaan pikkuponi on kuin luotu tarkkuuskoetta varten! Ori on hoksannut keilojen merkityksen ja se osaa itsekin katsoa reittejään. Ketterä, nopea ja tasapainoinen poni kiemurtelee tarvittaessa vaikka kuin käärme radalla.

Suku

i. Ch Pencalow Butter Cookie
wA, vkk, 118cm
KTK-I
ii. Cadeyrnant Cookie Monster
wA, vkk, 116cm, VWY-III
iii. Cadeyrnant Tristan
iie. Dwenllaith Golden Operett
ie. Fleetwood Trixy
wA, rn, 120cm, KTK-I
iei. Fleetwood Dan
iee. Fleetwood Tristina
e. A.D. Alma
wA, vkk, 116cm
ei. Akomeus Zeus
wA, rn, 115cm, VWY-II, KTK-III
eii. Akomeus Nicotine
eie. Lucky Charm
ee. Shawnee
wA, vkk, 120cm
eei. Shane
eee. Winnie

Pakkasella on sukua 2 polvea virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
o. Rhedor The Rhenator MPB, e. Juksulan Zafir ox
o. Moana's Rhidian, e. Moana's Salome
t. Tritriva MPB, e. LD Pretorian

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Pakkanen on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Valjakkoajokilpailut
Pakkanen on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Laatuarvostelut
25.11.2021, VWYL, VWY-III (2 + 5,5 + 4,5 + 20 + 5 = 37p)

31.01.2023, ERJL, ERJ-III (2 + 40 + 5 + 16,5 + 15 = 78,5p)

31.01.2023, VVJL, VVJ-III (1,5 + 40 + 0 + 20 + 15 = 76,5p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

21.11.2021, päiväkirjamerkintä
Pakkanen on saanut viettää leppoisia eläkepäiviä jo pitkään, mutta nyt on herralle reissua tiedossa! Olen nimittäin ilmoittanut Pakkasen virtuaalisen welsh-yhdistyksen rotulaatuarvostelun marraskuun tilaisuuteen hakemaan ensimmäistä palkintoaan. Vaikka Pakkanen on meidän kaikkien moanalaisten mielestä aivan ihana, on oriissa muutamia pieniä puutteita, joista tuomarit eivät tule tykkäämään. Palkinto, vaikka sitten vain kolmonenkin, on kuitenkin tavoitteissa ja toiveissa! Pelkän reissukokemuksen kartuttaminen kun ei tämän oriin kohdalla kuitenkaan ole enää tarpeen. Kovassa harkinnassa on myös käydä Pakkasen kanssa joissakin lajilaatuarvosteluissa. Ainakin esteillä ori saisi sukupisteitäkin jonkin verran, mutta myös jokin palkinto Pakkaselle Valjakkoajojaoksen laatuarvostelusta houkuttelisi oriin jälkikasvun tulevia laatuarvosteluita varten. Pörröisen Pakkasen kiireettömät eläkepäivät ovat siis hetkeksi loppuneet ja suunnitelmia löytyy.
Nintsu

18.02.2020, päiväkirjamerkintä
Pakkasen vanhemmat eivät ole kilpailleet valjakkoajossa eikä oriin suku muutenkaan ole profiloitunut ajoponeiksi. Aloimmekin kilpailla oriilla valjakkoajoa lähinnä huvin ja harrastuksen vuoksi, kun muitakin mountaineja lajissa treenasin ja kilpailutin. Pakkanen on kuitenkin lyönyt meidät kaikki ällikällä ja menestynyt loistavasti porrastetuissa valjakkoajokilpailuissa! Jopa niin hienosti, että nostimme kesken kilpailu-uran oriin tasoa noviisi-luokista vaativiin. Nyt Pakkasen on kuitenkin aika siirtyä kilpailueläkkeelle. Ori starttasi urallaan 62 kertaa valjakkoajossa ja sijoittui tai voitti huikeat 42 % kilpailuistaan! Esteillä Pakkanen starttasi 17 kertaa, joista voitto tai sijoitus tuli 41 %:ssa. Kirsikkana kakun päällä Pakkanen nähtiin myös kouluradoilla 12 kertaa ja yksi sijoituskin sieltäkin oli kotiin tuomisina. Kyllä näin hienon kilpauran jälkeen kelpaa jäädä eläkkeelle!
Nintsu

01.02.2019, päiväkirjamerkintä
Tänään vein Pakkasen maastoon. Ori on asunut meillä jo pidempään, mutta edelleen tykkään siitä ihan yhtä paljon kuin heti alussa. Pakkanen on niin mukava ja herttainen! Ennen maastoon lähtöä harjasin oritta pidemmän kaavan mukaan, rapsuttelin ja seurustelin sen kanssa, mistä nautimme molemmat. Sitten varusteet niskaan ja baanalle! Suuntasimme kulkumme ensin kukkuloille, jossa kiertelimme metsän siimeksessä kivisillä ja juurakkoisilla pikkupoluilla. Perinteiseen welsh-tyyliin Pakkanen selvitti tiensä vaikeillakin poluilla kompuroimatta. Kävimme mäen laella ihastelemassa vesiputousta, jota ori tosin piti hieman epäilyttävänä. Vesiputoukselta suuntasimme polkuja pitkin rannalle, jossa annoin Pakkasen kunnolla venytellä itseään reippaassa laukassa. Mikään ei voita ihanalla ponilla laukkaamista vesirajassa hiekkarannalla! Pakkanenkin nautti laukastaan. Rannalta kiersimme laitumien takaa takaisin tallille, jonne saavuimme mielet onnistuneesta lenkistä tyyninä - sekä minä että poni.
Nintsu

26.12.2018, päiväkirjamerkintä
Pakkanen saapui meille pari viikkoa sitten ja on jo hurmannut koko tallinväen. Ori on todellakin valloittava, niin herttainen, utelias ja ystävällinen! Unohtamatta tietenkään ihania, sinisiä silmiä ja herkullisen kermanväristä karvaa. Yhteistyömme ratsain on myös lähtenyt hyvin käyntiin, ainakin silloin kuin allekirjoittanut muistaa keskittyä istuntaansa. Pakkanen on meinaan melkoisen herkkä poika istunnalle suustaan nyt puhumattakaan! Kilpailuihin ei ole vielä ehditty, mutta hiljaa hyvää tulee. Tarkoituksena on kilpailla hieman esteratsastuksessa, jotta herralle saadaa pari puuttuvaa ominaisuuspistettä vielä kasaan, ja sitten siirtyä valjakkoajon puolelle ainakin siksi aikaa, että ponin tuleva jälkikasvu saa isältään ainakin jonkin verran sukupisteitä. Tylsää ei siis Pakkasella tule olemaan! Tuleva morsiokin on jo valittu eli jossain vaiheessa saadaan Pikku-Pakkasia!
Nintsu

01.12.2018, päiväkirjamerkintä
Vasta hetki sitten kirosin, että haluan päästä kaikista A-sektion poneista eroon ja seuraavassa hetkessä sitten jo selaan myytävien mountainien myynti-ilmoituksia. Ota Moanan kasvatusstrategiasta nyt sitten selvää! No, aina sitä nyt yksi mountain lisää johonkin nurkkaan mahtuu. Alunperin menin vierailemaan Coedwig Welshiin Ompun suuresti kehuman ja myynnissä olevan Karri-oriin takia. Ori olikin komea ja hyväsukuinen, vieläpä valjakkoajopainotteinenkin, joten se sopisi oikein hyvin meille. Ihastuin kuitenkin Ompunn ohimennen esittelemään cremelloon oriiseen ja pyysin saada nähdä sen liikkeessä. Pakko myöntää, ettei ori mikään liitokavio ollut, mutta olin silti aivan myyty pieneen poniin! Pakkohan se oli saada, joten heitin Karrin mielestäni ja tein tarjouksen suloisesta Pakkanen-oriista. Omppu hyväksyi tarjouksen siltä istumalta eli olen nyt Pakkasen onnellinen omistaja!
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI