Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT 08.10.2022

Moana's Llegolas

VVJ-II, VWY-II, KTK-III
Moana's Llegolas eli Lego
s. 21.06.2019 (3v 22.06.2019, sen jälkeen 1kk=1a, 8v 22.11.2019)
welsh mountain (A-sektio) ori, VH19-024-0053
ruunikonkimo, 118cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
valjakkoajopainotteinen, heB/60cm, noviisi

Luonne

Yleisesti Lego on vilkas, mutta kiltti poika. Se on hurjan utelias ja aina tunkemassa tervehtimään ja tutkimaan kaikkia uusia ihmisiä ja asioita. Ihmisen tilan käsite on ollut todella vaikea opettaa Legolle ja sitkeästä koulutuksesta huolimatta ori tulee helposti iholle. Kilttihän tämä toki on, mutta ori ja poni, eli tarkkaavaisuutta Legon kanssa toimimiseen tarvitaan. Hoitaessa ori on seurallinen ja mukava. Se ottaa paljon kontaktia hoitajaansa ja nauttii saamastaan huomiosta. Paikoillaan Lego ei pysy kovinkaan kauaa, mutta jos pientä liikuskelua ei lasketa, on ori helppo hoidettava. Taluttaessa poni tykkää vähän ravailla taluttajan rinnalla, mutta se pysyy silti kevyenä taluttaa.

Ratsastaessa ja ajaessa Lego on hieman rasittava. Se on todella eteenpäinpyrkivä, mutta sen keskittymiskyky on hieman heikonlainen. Pidätteitä saa olla tekemässä jatkuvasti, eikä ori useimmiten malta kuunnella istuntaa tai ääntä, vaan avut on tehtävä ohjalla. Lego on omalla tavallaan kuuliainen ja se haluaa miellyttää ratsastajaansa tai ohjastajaansa, mutta minkäs poni vilkkaalle aivotoiminnalleen mahtaa. Koulutyöskentely on oriin mielestä hieman puuduttavaa, mutta vaihtelevilla ja nopeatempoisilla tehtävillä ponin mielenkiinnon saa pidettyä jotenkin yllä. Esteiden ylittämisestä poni pitää kovasti, valjakkoajon maastokokeesta nyt puhumattakaan. Tarkkuusajossa Lego on oikea mestari, sillä pienenä ponina se on sekä ketterä että nopea.

Suku

i. Geddings Lleo
wA, rnkm, 119cm
ii. Powell Rathtyen
wA, rtkm, 120cm
iii. Bathe
iie. Narbett Mens Brackla
ie. Geddings Lily
wA, rnkm, 118cm
iei. Trystan
iee. Prion Ariel
e. Caethes
wA, rnkm, 116cm
ei. Marchand
wA, rnkm, 120cm
eii. Mynach Coedwallider
eie. Serena
ee. Pryor Lillie
wA, rnkm, 116cm
eei. Pwyll Peairs Allt
eee. Lilibeth

Legolla on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
o. Moana's Llacheu, e. Moana's Meleri

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Valjakkoajokilpailut
Lego on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Estekilpailut
Lego on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Laatuarvostelut
20.12.2019, PoniKTK, KTK-III (15 + 18 + 18 + 16 = 67p)

07.05.2022, VWYL, VWY-II (7 + 7 + 5 + 21 + 3 = 43p)

30.08.2022, VVJL, VVJ-II (7 + 40 + 20 + 20 + 9,5 = 96,5p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

05.04.2020, päiväkirjamerkintä
Legon päälajiksi valikoitui jo varhaisessa vaiheessa valjakkoajo, jossa oriin vanhemmatkin ovat kilpailleet. Olemme nyt oriin kanssa kiertäneet ahkerasti valjakkoajokilpailuissa ja menestystäkin on tullut, sillä Legolla on tilillään jopa pari voittoa! Ei ihan turha poika tämä meidän Lego, vaikka vähän "ADHD" meinaakin välillä olla. Lego onkin nyt saavuttanut ominaisuuspisteissään valjakkoajossa lajin maksimitasonsa eli yhdistetyt noviisiluokat. Täten Lego on valjakkoajokilpailunsa kilpaillut! Seuraavaksi tavoitteenamme on siirtyä enemmän estekentille ja keräillä oriin kapasiteetin maksimin pisteet sieltäkin kasaan. Kunhan sekin on saavutettu, saa Lego siirtyä kilpailueläkkeelle odottelemaan vuoroaan laatuarvosteluiden parissa. Mutta ensin treenaamme ahkerasti esteitä kotona ja käymme esittelemässä (toivottavasti hyvällä menestyksellä) Legon estelahjoja ihan kilpakentilläkin.
Nintsu

20.12.2019, päiväkirjamerkintä
Virtuaalinen ponikantakirja järjesti tässä kuussa suuren kantakirjaustilaisuuden,johon myös näyttelyiden tulosten tai sukunsa menestyksen (tai menestymättömyyden) takia kantakirjakelvottomat saivat osallistua. Lego on toki suloinen, muttei välttämättä rakenteeltaan aivan ideaali, joten näyttelykehät olemme jättäneet muiden kierrettäväksi. Sen verran kuitenkin oriiseeni uskon, että pidin sitä palkinnon, ainakin kolmosen, arvoisena, ja ilmoitinkin ponin tilaisuuteen mukaan. Tänään kävimme sitten näytillä esiintymässä tuomarien katseiden alla. Lego käyttäytyi vilkas luonteensa huomioiden suorastaan esimerkillisesti ja malttoi seistä arvosteltavana hienosti, vaikkei oriilla aikaisempaa näyttelykokemusta olekaan. Myös liikkeiden esittäminen sujui ongelmitta ja Lego malttoi jopa kävellä vallan asiallisesti! Lego sai lopulta 67 pistettä eli odotetusti kolmannen palkinnon. Sen sijaan pari tuomaria olisi antanut oriille jopa kakkoseen oikeuttavat pisteet! Kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut reissu.
Nintsu

21.06.2019, päiväkirjamerkintä
Kun näin welshori Geddings Lleon nimen huutokaupan myyntilistalla, tiesin välittömästi, että haluan kyseisen oriin itselleni perustamaan "tupla-L" -orilinjan talliini! Niin Lleo päätyi kuin päätyikin minulle ja samasta huutokaupasta hankin sille morsiammenkin, suloisen Caethes-tamman. Kauaa ei nokka tuhissut, kun jo sain laittaa Ll-orivarsan tilaukseen! Tänään oli se suuri päivä, kun Caten varsominen käynnistyi. Minua jännitti suorastaan kaksinverroin: ensinnäkin jännitin tamman ensimmäistä varsomista (kuten aina), mutta myös sitä saisinko haaveilemani orivarsan. Hyvä, etten pyörtynyt jännityksestä! Caten varsominen sujui kuin oppikirjasta ja pian jo kiiruhdin pihatolle uutta kasvattiani katsomaan. Voi sitä ilon ja onnen hetkeä, kun sain todeta Caten varsoneen terveen, komean ORIvarsan! Tomera Llegolas-varsa opetteli jo pian tärisevien jalkojensa käyttöä, ja tuore emätamma ja tulokas voivat muutoinkin hyvin. Tervetuloa maailmaan, Lego!
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI