Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT 18.12.2022

Moana's Llacheu

KTK-II, ERJ-III, VVJ-III
Moana's Llacheu eli Late
s. 19.08.2019 (8v 19.01.2020)
welsh mountain -ori (sektio A), VH19-024-0073
ruunikonkimo sabino, 116cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
valjakkoajopainotteinen, heB/60cm, vaativa

Luonne

Näpsäkän kokoinen Late on ulkomuodoltaan tullut kovasti isäänsä, mutta luonteeltaan ori on aivan yhtä hajuton ja mauton kuin emänsäkin. Late on poni, josta ei oikein saa otetta. Onko se rauhallinen luonne vai vain välinpitämätön? Onko se kiltti ja hyvätapainen vai vain välinpitämätön? Onko se ujo vai vain välinpitämätön? Laten kanssa viettämiemme yhteisten vuosien aikana olemme henkilökuntani kanssa tulleet siihen tulokseen, ettei Latea vain kiinnosta. Ilmeisesti oriin korvien välissä on paljon mielenkiintoisempaa mietiskeltävää kuin mitä oikealla elämällä on ponille tarjota. Vain ruoka-aikaan Late näyttää jotakin tunteita ulospäin (nälkää, kiirettä ja kärsimättömyyttä), muutoin on kuin mekaanista robottia käsittelisi. Mutta onpahan tallissa ainakin yksi helppohoitoinen poni!

Ratsastaessa ja ajaessa Late on helposti hieman ponneton ja hitaasti reagoiva. Ori on kyllä herkkä ja hyvin koulutettu - siitä ei ole kyse, mutta Latea ei vain voisi vähempää kiinnostaa mitä kuskilla on asiaa. Tai ehkä ori sittenkin on kovasuinen ja -kylkinen, tiedä häntä, kun ei tästä elikosta oikein ota selvää. Melko kiltisti Late tekee mitä pyydetään, kunhan avut annetaan sille selkeinä, eikä kuski jää hiostamaan tai ahdistamaan apujen annon jälkeen. Paras tapa saada Late oikeasti vastustelemaan, on jättää "apu päälle" - silloin tältä ponilta menee kuuppa nurin eikä sitä ihan hevillä enää saakaan töihin sen jälkeen. Koulutyöskentelyssä Late on tasaisen tahdikas, vaikkakaan ei ehkä kovin näyttävä. Ori ei ole mikään esiintyjä, vaan ennemminkin tasainen puurtaja. Hyppytouhut Late suorittaa samanlaisella tasaisuudella, eikä se hevillä innostu. Puomit voivat joskus oriin jäljiltä putoilla, mutta pääasiassa Late yrittää olla koskematta puomeihin. Tarkkuusajossa ponin pieni koko ja lyhyt laukka ovat eduksi, mutta nopeimmasta päästä ei ori ole. Se kuitenkin tekee harvoin virheitä (pallon pudotuksia) ja pystyy kääntymään hyvinkin ketterästi. Maastossa Late on omissa maailmoissaan. Mikään ei pelota mutta ei mikään oikeastaan kiinnostakaan.

Suku

i. Moana's Llegolas
wA, rnkm, 118cm
VVJ-II, VWY-II, KTK-III
ii. Geddings Lleo
wA, rnkm, 119cm
iii. Powell Rathtyen
iie. Geddings Lily
ie. Caethes
wA, rnkm, 116cm
iei. Marchand
iee. Pryor Lillie
e. Moana's Meleri
wA, rtpäiskm, 116cm
KTK-II
ei. Llandegai Wigley
wA, rtkm sab, 121cm
eii. Wickham
eie. Llandegai True
ee. Nottage Pendine Megan
wA, rtpäis, 113cm
eei. Branch Defiant
eee. Craddock Blayney

Latella on sukua 2 polvea virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
o. Moana's Llionel, e. KW Terrwyn

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Valjakkoajokilpailut
Late on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Estekilpailut
Late on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Näyttelyt
15.04.2020, Adina, NJ, welsh A, irtoSERT

Laatuarvostelut
20.06.2020, PoniKTK, KTK-II (19 + 19 + 19 + 19 = 76p)

31.10.2022, VVJL, VVJ-III (8 + 40 + 22 + 9,5 + 7,5 = 87p.)

30.11.2022, ERJL, ERJ-III (8,5 + 40 + 14 + 8,5 + 7,5 = 78,5p.)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

19.08.2019, päiväkirjamerkintä
Mikään ei lämmitä ponikasvattajan sydäntä yhtä paljon kuin hyvin mennyt varsominen ja terve varsa! Meleri on aina ollut vähän sellainen hajuton ja mauton tapaus, enkä oikein osannut sanoa kuinka tamma oikeastaan oli tiineysaikanaan voinut. Ihan hyvin, kai? Ainakaan eläinlääkäriä ei tamman takia ollut tarvinnut kutsua, ja ruoka, lauma ja vapaa ulkoilu olivat ponille hyvin maistuneet. Kuitenkin jännitin aika paljonkin Melerin varsomista, sillä tammaa ei ollut helppo lukea. Onnekseni kaikki sujui oikein mallikkaasti, kuin suoraan oppikirjasta. Vaikka Meleri oli puuhassa ensikertalainen, se suoriutui urakastaan hienosti ja oli selvästi hyvin ylpeä vastasyntyneestä orivarsastaan. Meidän ihmisten apua ei kaivattu, eikä tuore emätamma toivottanut minua kovinkaan iloisesti tervetulleeksi uutta tulokasta katsomaan. Varmistuttuani, että vastasyntynyt Late-orivarsa voi hyvin, jätin kaksikon rauhassa tutustumaan toisiinsa omaan rauhaansa varsomispihattoon.
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI