Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT 05.04.2020

Eirian Haldy

VWY-II, KTK-III
Eirian Haldy eli Haldy
s. 20.09.2015 (4v 20.09.2016, sekalainen)
welsh mountain -tamma, VH16-024-0032
voikonkimo, 116cm, kasv. Ramya Ranch, USA
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
yleispainotteinen, heB/80cm, noviisi

Luonne

Yleisesti Haldy on tomera ja energinen pikkuponi. Tamma on touhukas ja utelias olento, joka tunkee taatusti turvansa jokaiseen turvanmenevään koloon. Hoitaessa Haldy on hyvin kiltti ja seurallinen, mutta hieman kärsimätön. Poni nauttii harjauksesta ensimmäiset kolme minuuttia ja alkaa sen jälkeen seilata edes takaisin. Pahaa ei tamma koskaan tee, mutta minkäs se energiselle luonteelleen mahtaa. Varusteitakaan Haldy ei kammoa, mutta hidas satuloija voi kyllä olla ponin kanssa ongelmissa. Taluttaessa Haldy saattaa kiireissään ravailla taluttajansa rinnalla, minkä takia poni ei ehkä sovellu pienten lasten talutettavaksi.

Haldy on reipas ratsastettava. Se liikkuu energisesti ja omaehtoisesti eteenpäin, mikä saattaa säikäyttää arempia ratsastajia. Haldy on kyllä kiltti ratsu, eikä se pukittele tai pullikoi, mutta ajatus eteenpäin ponilla aina kova. Haldy on silti herkkäsuinen eikä se oikein kestä vahvaa kättä, joten siinäkään mielessä tämä poni ei ole ihan pikkulasten ensiratsu. Koulukiemurat alkavat helposti kyllästyttää tammaa, jolloin se työskentelee hieman sinne päin, ellei ratsastaja ole tarkkana. Hyppyhommat ja maastoilu ovat enemmän Haldyn mieleen ja se meneekin rohkeasti yli mistä vain. Ajaessa tamma on hyvin samanlainen kuin ratsunakin. Valjakkoajon tarkkuuskokeessa Haldyn ketteryys ja eteenpäinpyrkimys ovat edukseen!

Suku

i. Llangoln Glew
wA, vkkkm sab, 121cm
ii. Llansan Hwen
wA
iii. tuntematon
iie. tuntematon
ie. Dant Y Llew
wA
iei. tuntematon
iee. tuntematon
e. Cadwalder Heilyn
wA, rtkm sab, 112cm
ei. Cadwalder Bamforth
wA
eii. tuntematon
eie. tuntematon
ee. Cadwalder Heren
wA
eei. tuntematon
eee. tuntematon

Haldylla on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
t. Moana's Hailey, i. Eirian Taith

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Haldy on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
VH-profiili.
Valjakkoajokilpailut
Haldy on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
VH-profiili.
Laatuarvostelut
20.12.2018, PoniKTK, KTK-III (17 + 17 + 16 + 16 = 66p)

02.02.2020, VWYL, VWY-II (8 + 5 + 3 + 21 + 5 = 42p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

31.01.2020, päiväkirjamerkintä
Haldylla koittaa jännittävät ajat, sillä tamma on ilmoitettu rotulaatuarvostelun helmikuun tilaisuuteen! Mitään suuria odotuksia ei ponille ole asetettu, mutta tavoitteena on tietysti saada jokin palkinto neidin palkintoriviä koristamaan. Palkintohan se on kolmonenkin!
Nintsu

09.09.2019, päiväkirjamerkintä
Haldy pääsi tänään kilpailueläkkeelle. Tamma on pärjännyt hienosti valjakkoajokilpailuissa ja sillä onkin peräti kahdeksan voittoa lajissa. Estepuolta olemme toistuvasti laiminlyöneet, minkä johdosta Haldylta jää puuttumaan mahdollisissa laatuarvosteluissa yksi piste, sillä säkäkorkeutensa johdosta poni ei voi kilpailla enempää esteratsastuksen parissa. Porrastettujen kilpailuiden huonoja puolia!
Nintsu

22.07.2019, päiväkirjamerkintä
Haldy pääsi tänään uimaan, kun naapurimme Maysonin lapset tulivat tallilla käymään. Lapsille ponit alle ja turvat kohti Lasilampea! Tamma käyttäytyi tapansa mukaan melkoisen energisesti, mutta Sally pärjäsi ponin kanssa hienosti eikä reissu olisi voinut paremmin onnistua.
Nintsu

14.01.2019, päiväkirjamerkintä
Uusi vuosi, uudet kujeet! No, ei nyt sentään, sillä Haldy jatkaa treenejään tasaiseen tahtiin ja pyörähtää kilpailuissa aina sopivien osuessa kohdalle - kaikki on siis juuri niin kuin oli viime vuonnakin. Haldy alkaa olla jo lähes valmis valjakkoajon osalta. Vain muutamat kilpailut ja Haldy on kivunnut koulutustasolleen valjakkoajon parissa.
Nintsu

20.12.2018, päiväkirjamerkintä
Ponikantakirja järjesti perinteisen joulukuisen suurtilaisuutensa, jonne saivat ottaa osaa myös tuloksiltaan kantakirjakelvottomat ponit. Haldy pääsikin siis oikopolkua pitkin kantakirjattavaksi! Tamma käyttäytyi arvostelupaikalla hyvin, mutta esiintyi ehkä hieman vaisusti. Varsin yksimielisellä pisterivillä Haldy palkittiin lopulta kolmannella palkinnolla.
Nintsu

06.09.2018, päiväkirjamerkintä
Olemme viimeaikoina panostaneet ajotreeneihin, sillä valjakkoajokilpailuita on ollut tarjolla suorastaan ylenmäärin. Haldy onkin edistynyt hienosti ja ominaisuuspisteitä suorastaan ropisee neidin profiiliin! Tänään teimme kuitenkin vaihtelun vuoksi mukavan hyppytreenin. Haldy oli sopivasti menossa, mutta malttoi keskittyä ja tehdä hyviä hyppyjä. Estekilpailuita odotellessa!
Nintsu

19.07.2018, päiväkirjamerkintä
Mammalomat on lomailtu ja niinpä Haldykin on jo palaillut treeneihin. Kilpailukalenterinkin suunnittelu on jo kovassa käynnissä eli pikapuoliin pääsemme myös aloittamaan tulosten keräämisen. Haldy on varsomisesta huolimatta hyvässä kunnossa ja vastannut hyvin treeneihin, joten odotukset kilpailuiden suhteen ovat jo korkealla.
Nintsu

27.06.2018, päiväkirjamerkintä
Kuvankaunis Haldy varsoi tänään omasta Taith-oriistamme kauniin ja erittäin, erittäin nälkäisen tammavarsan. Varsominen sujui itsessään hyvin eikä apuani siinä tarvittu, mutta ensimmäiset maitohuikkansa varsa otti niin ahneesti, että äititouhuissa ensikertalainen Haldy otti siitä hieman nokkiinsa, eikä meinannut päästää tytärtään takaisin nisälle. Siinä kohtaa kovin hieman pitelemässä tammaa kiinni ja aika pian Haldy sitten tottuikin nälkäisen esikoisensa ruokailuun ja homma alkoi sujua. Haldyn tyttärelle on kyllä ehdottomasti annettava jokin sen erinomaista ruokahalua kuvaava nimi! Esimerkiksi Hailey, joka nimisivustojen mukaan tarkoittaa "heinäpellon asukasta". Voin uskoa, että tämä varsa jos joku kasvaa sellaiseksi suursyömäriksi, että joutuu olemaan koko ikänsä laihdutuskuurilla! Mutta nyt toistaiseksi Hailey-varsa ja Haldy saavat rauhassa tutustua toisiinsa ennen siirtymistään muun lauman luokse.
Nintsu

17.04.2018, päiväkirjamerkintä
Haldy matkasi meille tänään Yhdysvalloista kasvattajansa HM:n luota. Tamma oli pitkästä matkasta väsynyt ja laskeutui hevosrekasta jalkojaan laahaten. Kiltisti poni kuitenkin seurasi taluttajaansa muutaman kierroksen tallipihan ympäri. Heinäkasan eteen päästyään Haldyynkin tuli hieman eloa ja ruoka kelpasi erinomaisesti. Kunhan tamma tästä kotiutuu, alkavat treenit kohti kilpakenttiä!
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI