Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT 16.12.2018

Dewdrop MPB

VWY-III
Dewdrop MPB eli Debi
s. 09.04.2017 (4v 09.05.2017, sen jälkeen 1kk=1a)
welsh part bred -tamma (50% welsh, NWR-kelp.), VH17-023-0068
rautias sabino, 138cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/90cm, harrasteluokka (ex-laukkaponi)

Luonne

Yleisesti Debi on kiltti ja ystävällinen tamma, joka sopii hoidettavaksi kenelle tahansa vauvasta vaariin. Debi nauttii kaikesta ihmisten kanssa puuhailusta ja on suorastaan hellyyttävän kiitollinen pienestäkin rapsutustuokiosta. Erittäin seurallisena ponina Debi ahdistuu nopeasti jäädessään yksin. Varsinkin yksin trailerissa oleminen on aina ollut tammalle hieman hankalaa ja sitä on saatu harjoitella ihan urakalla. Ihmisen seura kuitenkin riittää Debille hyvin eikä esimerkiksi ilman hevosseuraa hoitaminen ja varustaminen ole ongelma. Mukava ja ihmisrakas tamma kaikin puolin!

Ratsastaessa Debin paras puoli on sen yritteliäisyys. Jopa minun kasvattajana on myönnettävä, ettei Debi ole mikään laitumen lahjakkain poni. Tamma antaa itsestään kuitenkin aina 101% ja yrittää oikeasti kaikkensa. Kumman pitkälle sitä pääsee pelkällä tahdonvoimallakin! Ei Debi toki mikään umpisurkea kaakki ole, mutta minkäs poni sille mahtaa, ettei sille ole siunaantunut suuria hyppylahjoja, liiteleviä askellajeja tai räjähtävää nopeutta? Ratsuna Debi on sellainen keskiverto puurtaja, joka pääsee palkintojen jakoon yleensä silloin kun lahjakkaammille poneille osuu huono päivä. Keskivertoisuudestaan huolimatta Debi on oikea hyvänmielen ratsu, joka tuo hymyn huulille niin aloittelijalle kuin osaavammallekin kuskille.

Suku

i. Yanick GA
x, rt, 158cm
ii. Yarovan ox
ox
iii. tuntematon
iie. tuntematon
ie. Hunting Fox xx
xx
iei. tuntematon
iee. tuntematon
e. Splash
wB, rt sab, 130cm
ei. Watermonster
wB, prt sab, 130cm
eii. Water Game
eie. Spotted
ee. Raindrop
wB, trn, 130cm
eei. Playmate
eee. Drop Debbie

Debillä on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
o. Google It MPB, i. Winningmood MPB

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Debi on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.

Laukkakilpailut
Laukkaurheilukeskuksen profiili
stat. 10: 0-1-1-2, 0%/40%, vs. 2800e (sileä)
Laatuarvostelut
28.04.2018, VWYL, VWY-III (3 + 5,5 + 4,5 + 20 + 5 = 38p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

22.04.2018, päiväkirjamerkintä
Debi onkin saanut jo pitkään nautiskella elämästään kotioloissa mutta nyt siihen on tiedossa hetkellinen muutos! Olen ilmoittanut tamman VWY:n rotulaatuarvosteluun kuun lopussa. Pientä puleeraamista Debi taitaa vaatia, ainakin harja tarvitsee huomiota puhumattakaan erittäin takkuisesta hännästä... Onneksi sentään ponin vyötärönympärys on jota kuinkin hallinnassa!
Nintsu

01.01.2018, päiväkirjamerkintä
Vuodenvaihteen kunniaksi päätin viedä Debin maastoon. Meillä täällä Uusi-Seelannissa ei talvisin tule lunta vaan yleensä sataa vettä päivät pääksytysten, mutta tänään oli mukava puolipilvinen sää. Kiersimme reippaan lenkin, ensin rannan kautta harjoitusradalle ja sieltä jyrkänteen alle laukkasuoralle. Kotiin tulimme peltoreittiä, jossa pääsimme karauttamaan pari reippaampaa laukkapätkääkin.
Nintsu

27.11.2017, päiväkirjamerkintä
Yritteliäs ponimme saavutti tänään maksimitasonsa porrastetuissa estekilpailuissa ja siirtyy siis nyt kilpaeläkkeelle myös ratsastuskilpailuista. Vaikkei Debi laitumen lahjakkain ratsu olekaan, on se haalinut itselleen jopa kaksi voittoa ja yhden sijoituksen esteurallaan. Ei ollenkaan hullummin sujunut ponin ammatinvaihto laukkaradoilta estekentille.
Nintsu

01.09.2017, päiväkirjamerkintä
Lopetettuaan laukkauransa siirtyi Debi ratsukoulutukseen, jossa sille on opetettu ratsuponille sopivia tapoja. Yritteliäs tamma onkin oppinut uuden ammattinsa oikein nopeasti ja tänään poni siirtyikin koulutettavien joukosta kisalistoille. Tästä lähin Debin voi siis bongata porrastetuista estekilpailuista!
Nintsu

08.08.2017, päiväkirjamerkintä
Eiköhän tässä nyt ole jo kaikki kokeiltu. On testattu pitkää ja lyhyttä matkaa, eri lähtökokoja, vaihdettu ruokintaa, muutettu treeniä, hankittu uusia jockeytä... Debi juoksi tänään Relvenissä kymmenennen starttinsa ja jäi 200 metrin matkalla kahdeksanneksi. Ei taida meidän läsipäästä tulla laukkaponia, joten laukkatreenit vaihtuvat ratsunoppeihin.
Nintsu

24.07.2017, päiväkirjamerkintä
Debi starttasi tänään Anarchiessa 800 metrin maiden-lähdössä. Tamma ei ole hyvin sujuneista treeneistä huolimatta juurikaan esittänyt tosipaikan tullen lahjoja laukkaponiksi, mutta tänään poni yllätti! Debi otti hyvän lähdön heti alkuun ja laukkasi kärkikolmikossa. Maalisuoralla tamma pisti kunnolla pökköä pesään ja todella haastoi johtajan ehtien maaliin toisena. Lisää tätä, Debi!
Nintsu

10.07.2017, päiväkirjamerkintä
Tänään oli se päivä, johon Debin kanssa on tähdätty jo kauan: tamman ensimmäinen laukkakilpailu! Kilpailupaikaksi valittiin Anarchien nurmirata ja lähdöksi kilometrin maiden. Debu aloitti juoksunsa oikein hyvin juosten lähellä kärkeä mutta valitettavasti kilometrin matka taisi tammalle kaiken jännityshässäkän lisäksi olla liikaa. Maaliin Debi ehti vasta kahdeksantena ja hyvin väsyneenä.
Nintsu

03.06.2017, päiväkirjamerkintä
Tätä päivää on odotettu! Läikikäs Debimme varsoi tänään esikoisensa. Emänsä valtavan suuret merkit perinyt punarautias orivarsa syntyi ongelmitta ja sekä tamma että varsa voivat hyvin. Parivaljakko saa ensin rauhassa tutustua toisiinsa kahdenkesken pihatossa ennen kuin ne siirtyvät muun tammalauman joukkoon. Onneksi olkoon Debi, ja tervetuloa Moanaan Kola!
Nintsu

09.05.2017, päiväkirjamerkintä
Debi täytti tänään neljä vuotta. Minne meidän söpö varsa on jo kadonnut?! Tamma on jo ratsukoulutettu ja sille rakennetaan pikkuhiljaa kuntoa kohti laukkaratoja. Ennen ensistarttiaan Debi kuitenkin saa pitää lyhyen mammaloman, sillä poni on juuri astutettu jälkikasvun toivossa.
Nintsu

09.04.2017, päiväkirjamerkintä
Splash alias Läsi varsoi tänään suloisen tammavarsan. Kuten ei Läsissäkään, ei varsassa ole valkoista maalia säästelty, vaan raudikolla tammavarsalla on ihan yhtä suuret merkit kuin emälläänkin! Aika haparoiden pikkuvarsa pääsi jaloilleen ja usean kaatumisen jälkeen nisällekin. Läsi hoiti emänvirkansa kunnialla ja alkoi hoivata pienokaistaan asiantuntevin ottein vaikka kyseessä onkin sen esikoinen.
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI