Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Tallikirja

VIRTUAALIKOIRA || A SIM-GAME DOGMUISTOSIVUT


lopetettu 17.01.2016, 13-vuotiaanaVulcano's Sense of Romance© camera bag

Vulcano's Sense of Romance eli Ronja
s. CAS27, 13v (s. 05.02.2013)
australianpaimenkoiranarttu
musta valkoisin merkein, 46cm
kasv. Amelie Wisegum, USA
om. Nintsu Moana part breds, NZ
tottelevaisuus, agility & paimennus

Yleisesti Ronja on aikamoinen narttu, ei siis vain sukupuoleltaan vaan ihan luonteeltaankin. Tätä neitiä ei heikommat komentele! Paimenkoiralauman pienin jäsen on onnistunut nappaamaan johtajanartun paikan itselleen pippurisella luonteellaan. Ronja on hyvin huomionkipeä ja mustasukkainen. Se tunkee aina väliin jos emäntä hellittelee jota kuta muuta koiraa enemmän kuin Ronjaa. Myös ruokansa suhteen Ronja on hyvin tarkka ja se ruokitaankin varmuuden vuoksi aina eri huoneessa kuin muut koirat. Vieraille Ronja on hyvin pidättäytyvä ja jopa hieman epäluuloinen, mikä ei ole kovin toivottava piirre aussille. Ei Ronja kuitenkaan päälle käy, kunhan vain väistää ja lahjoittaa vieraalle rumia mulkaisuja. Omistajaansa Ronja on kiintynyt vahvasti, mutta aivan sulaa vahaa ei Ronja hänellekään ole - pitäähän sitä pienellä koiralla oma tahto olla.

Tyypillisen paimenkoiran tapaan Ronja on nopea oppimaan. Narttu onkin oppinut nopeasti niin tokoa kuin agilityakin ja paimentaminen sujuu nartulta luonnostaan. Aussiksi Ronjalla on runsaasti kärsivällisyyttä. Nartun maltillisuus tulee hyvin esille tokossa, missä se malttaa rauhassa kuunnella ohjeet ja käskyt eikä lähde säveltämään omiaan. Ronjan tottelevaisuus ei kuitenkaan ole huippuluokkaa, sillä nartulla on tapana ajoittain kokeilla voisiko se sittenkin olla suhteen määräävä osapuoli. Agility ei ole Ronjan suosikkilajeja. Neiti kyll&aum; osaa vaikka mitä ja se olisikin varmasti nopea ja ketterä agilitykoira jos intoa olisi enemmän. Paimennus Ronjalta sujuu kuin itsestään. Narttu on varsin kova kaveri, eikä se hätkähdä kurittomampienkaan elukoiden kohdalla. Eipä ole vielä tullut sellaista nelijalkaista vastaan, jota Ronja ei tiiviillä tuijotuksellaan saisi siirtymään haluttuun suuntaan!

Suku

i. Sense of Humour
musta, 50cm
ii. Humanist iii. Tinkable
iie. Yvette's Ulrica
ie. Hayden's Stop thinking iei. Tinkable
iee. B's Stop crying and dance
e. Titanic Romance
kolmivärinen, 47cm
ei. Climping toward stars eii. Touch the stars
eie. Run My Love Run
ee. Return of Romance eei. Returner
eee. Butterfly Flyer

Ronjalla ei ole sukua virtuaalimaailmassa.

Pentueet
C-pentue (2 pentua), CAS31, i. Western Union Wild Dog
u. Moana's Charlington
u. Moana's Charmer

Kilpailut

Paimennus
06.12.2013, kutsu, vPKY, perus, HYV, 39p (tuom. elena)

Agility
02.12.2013, kutsu, VAL, maxi I, 22/50 (tuom. Sigitius)

Tottelevaisuus
01.12.2013, kutsu, VTL, ALO, III-palk, 20p (tuom. Kisse)
Päiväkirja

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

toukokuu CAS31, päiväkirjamerkintä 28.11.2013
Olemme treenanneet Ronjan kanssa ahkerasti niin tokoa, agilityä kuin paimennustakin ja nyt alkaa tuntua siltä, että Ronja voisi olla valmis ihan kilpailuihinkin saakka. Narttu on todella, siis todella, taitava paimentaja ja sen työskentelyä lampaiden kanssa on ilo katsoa. Uskonkin, että nartusta tulee aikamoinen suorittaja paimennuskilpailuissa! Agility sen sijaan ei Ronjaa kauheasti innosta, mutta se on hyvää liikuntaa koiralle (ja ohjaajalle) sekä hyvää treeniä aivoille. Nyt vain jaosten kilpailukalentereita selailemaan, että päästäisiin kokeilemaan kotona opeteltuja taitoja tuomarien valvovien silmien alla!
Nintsu

helmikuu CAS28, päiväkirjamerkintä 03.03.2013
Kun sain täytettyä haaveeni punaisesta aussinartusta, aloin haaveilla mustavalkoisesta aussi-uroksesta. Tiedustelin kyseisen väristä urosta vaikka mistä, mutta yhtään vapaata ei löytynyt. Pari viikkoa sitten sain kuulla eräältä lapsuudentuttavaltani, että hänen tutullaan olisi vielä vapaana marraskuussa syntyneesta pentueesta yksi mustavalkoinen aussinarttu. Muutaman päivän siinä sitten pohdin, että vaihtaako haaveitteni Romeo Ronjaan. No, päätökseni taisi olla aika ennalta arvattavissa ja niinpä Tyynenmeren saikin uroksen sijasta ylittää pieni narttupentu! Pippurinen Ronja saapui tänään Moanaan laittamaan muiden aussieni pasmat sekaisin.
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI