Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

MUISTOSIVUT


lopetettu 12.04.2023 vanhuuden vaivoihin 29 vuoden iässä

Northern Gold

VWY-II, ERJ-III

© Gestüt Steendiek

Northern Gold eli Nonna
s. CAS43, 29v (s. 03.09.2016, 4v 03.07.2017)
welsh part bred -tamma (50% welsh, NWR-kelp.), VH16-023-0045
ruunivoikko, 148cm, kasv. elen
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heA/130cm, helppo luokka

Luonne

Nonna on oikein hyväluonteinen ja ihmisrakas tamma. Se on aina hyväntuulinen, ystävällinen ja rauhallinen, juuri sellainen hyvänmielen hevonen, josta ei vain voi olla pitämättä. Nonna tulee aina iloisesti korvat höröllä portille vastaan ja suhtautuu uusiinkin ihmisiin iloisen uteliaasti. Hoitaessa Nonnaon kiltti ja seurallinen. Se nauttii saamastaan huomiosta ja antaa tehdä kaikki hoitotoimenpiteet. Rapsutuksista tamma nauttii erityisesti sekä harjan selvittelystä. Varustaessakaan ei Nonnan naama mene murtuun ja suitsethan tamma pukisi varmaan itse päähänsä, jos vain osaisi, nyt poni lähinnä hankaloittaa suitsimista avustamisellaan. Taluttaessa Nonna on leppoisa, muttei laiska. Se seuraa rauhallisesti taluttajansa rinnalla, ei rynni eikä raahusta.

Ratsastaessa Nonna on yritteliäs, mutta sen verran reipas ja herkkä, että kiltteydestään ja hyväntahtoisuudestaan huolimatta se ei ole ihan lastenratsu. Sileällä tamma on innokas työmyyrä, jolla on erityisen hyvä käynti ja laukka, mutta melko vaatimaton ravi ja luonnostaan kankea runko. Yritystä Nonnalla kuitenkin on ja tamma suorittaa pyydetyt tehtävät aina parhaansa mukaan. Hypätessä Nonna on aivan yhtä innokas, mutta lahjakkaampi tässä lajissa. Tamma hyppää rohkeasti ja varmasti, sekä yrittää pysyä irti puomeista. Aivan mahdottomiin ei Nonna veny, mikä on huomioitava pituuesteillä, erityisesti pitkällä vedellä, mutta muutoin tammassa kapasiteettia piisaa. Nonna on myös lähestymisissä kuuliainen ja sen ponnistuspaikkaa on siksi helppo säädellä. Maastossa Nonna on rohkea, varmajalkainen ja suoraviivainen. Tamma voi innostua reippaammilla pätkillä, mutta se tulee kyllä aina pidätteistä takaisin, eikä muutoinkaan harrasta mitään tyhmyyksiä.

Suku

i. Cedion Twm Aur
wB, vkk, 135cm
KTK-III
ii. Ch Red Star
wB, rt, 133cm
VWY-II, KTK-II, YLA3
iii. Reddish
iie. Moonshine
ie. Ch Fallway
wB, rnvkk, 134cm
YLA2, KTK-II, VWY-III
iei. Melbouro
iee. Styffnobol
e. Northern Nights xx
xx, rn, 166cm
ei. Premier Prestige xx
xx, rn, 169cm
eii. Gentle Prestige xx
eie. Mosalinda Mary xx
ee. Derby Flow xx
xx, rt, 147cm
eei. Final Balance xx
eee. Total Derby xx

Nonnalla on sukua 2 polvea virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
CAS51, o. Handsome as Hell MPB, i. Nightmare from Hell MPB

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Nonna on kilpaillut porrastetuissa kilpailuissa eikä sen tuloksia merkitä tälle sivulle.
Katso kilpailumenestys VH-profiilista.
 • 31.01.2020, Mörkövaara, ERJ cup, 130cm, 6/45
 • 30.04.2020, Teilikorpi, ERJ cup, 70cm, 4/76
 • 31.05.2021, Neon Estate, ERJ cup, 130cm, 2/80
 • Laatuarvostelut
  30.01.2023, VWYL, VWY-II (7 + 6 + 6 + 20 + 4,5 = 43,5p)

  28.02.2023, ERJL, ERJ-III (5,5 + 42 + 10 + 12,5 + 14 = 84p)


  Päiväkirja & valmennukset

  Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

  joulukuu CAS63, päiväkirjamerkintä 31.05.2021
  Nonna tuli tänä vuonna jo 20-vuotiaaksi, joten Neon Estaten ERJ cupiin lähdimme sillä ajatuksella, että ne olisivat tamman viimeiset kilpailut. Nonna on edelleen terve kuin peipponen ja kaikin puolin erittäin hyvässä kunnossa, mutta alkaahan tammalla jo ikää olla ja sijoituksiakin jo sen verran, että eiköhän ne riitä. Verryttelyssä Nonna ei todellakaan tuntunut kaksikymppiseltä, vaan reippaalta ja innokkaalta, aidolta kilpaponilta. Hieman pidempään sillä ehkä kesti vertyä kuin nuoruuden päivinään, mutta jo ensimmäisistä verryttelyhypyistä alkaen homma sujui kuin ikä olisi vain numero. Radalle lähdin voittajafiiliksellä - nyt ratsastaisin niin hyvin, että se on tulos tai ulos! Nonna tunsi päättäväisyyteni ja antoi radalla todellakin kaikkensa. Kiidimme kuin tuulispäät esteeltä esteelle sekunteja säästäen ja puomeja varoen. Maalilinjan ylitettyämmä melkein itkin - ratamme oli ollut niin upea! Voittajalle hävisimme ajassa pari sekunnin sadasosaa ja jäimme tuloslistalla toiseksi, mutta sininen ruusuke suitsissa toisen sijan merkiksi tuntui sillä hetkellä olympia-voitolta. Upea, kaunis Nonnani, kyllä tässä nyt kelpaa tämän suorituksen jäljiltä jäädä kilpailueläkkeelle laatuarvostelukierrosta odottelemaan.
  Nintsu

  maaliskuu CAS59, päiväkirjamerkintä 30.04.2020
  En ole oikein ehtinyt viime aikoina treenata juuri Nonnalla, joten vaikka henkilökuntani on pitänyt tamman hyvässä terässä, ilmoitin meidät Teilikorven ERJ cup-kilpailuissa vain 70 sentin luokkaan. Ehkä ylimääräistä varmistelua, kun vain yksi (virtuaalinen) vuosi takaperin sijoituimme samaisissa kilpailuissa 130 sentin luokassa! Mutta ei vara venettä kaada. Edellisestä ratsastuskerrastani Nonnalla oli todella aikaa, useita kuukausia varmaankin, joten verryttely meni oikeita asetuksia hakiessa. Radalle lähdin kuitenkin luottavaisin mielin, koska on sitä ennen isommistakin esteistä selvitty. Radalla Nonna tuntui hieman hämmentyneeltä, aivan kuin pienet esteet eivät sen mielestä olisi vielä oikea kilparata lainkaan. Rennossa mutta reippaassa laukassa ylitimme esteen esteen perään, Nonna tyytyväisen oloisena korvat hörössä. Vaikka en varsinaisesti ratsastanut aikaa, ja rata oli muutenkin ehkä enemmän hyväntuulen rata kuin varsinainen kilpailusuoritus, sijoituimme isossa luokassa 76 lähtijästä neljänneksi. Josko ensi kerralla taas "oikeita" esteitä?
  Nintsu

  kesäkuu CAS51, päiväkirjamerkintä 10.07.2018
  Vaikka Nonna päätyi minulle eleniltä hieman sattumalta, tiesin heti kenellä tamman astuttaisin: oma kasvattini Henkka kaipasi selvästi morsiota! Tänään Nonnan ja Henkan jälkikasvu näki elämän valon, kun Nonna varsoi aamuyöstä tomeran orivarsan. Ilokseni varsa peri emänsä ruunivoikon värityksen ja jopa pari sukkaakin! Varsominen meinasi hieman pitkittyä, liekö varsa ollut vähän huonossa asennossa, joten menin pihatolle Nonnan avuksi. Loppujen lopuksi kaikki meni hyvin, joko minun apuni ansiosta tai siitä huolimatta. Nonna nuoli poikansa euforisesti höristen kuivaksi ja yritti sitten auttaa pienokaisensa jaloilleen. Lähinnä lähes hysteerinen emätamma kaatoi varsaparkaa kumoon, mutta lopulta orivarsa löysi tasapainonsa ja pääsi minun tukemana hörppimään arvokkaan ternimaidot. Onneksi olkoon varsasta, Nonna, ja tervetuloa maailmaan, Hansu!
  Nintsu

  helmikuu CAS50, päiväkirjamerkintä 21.03.2018
  En tiennyt tarvitsevani uutta tammaa, mutta kun elen tarjosi minulle yllättäen kotiin palannutta kasvattiaan, tunsin heti meiltä tallista aivan selvästi puuttuvan kaksipolvisen, estesukuisen tamman. Sitä paitsi ruunivoikolle tammalle on aina tämän voikkofanin tallissa tilaa! Niinpä suostuin ottamaan Nonnan päivieni iloksi. Tallityöntekijäni hieman kohottelivat kulmiaan, kun ilmoitin uuden ponin tulosta, mutta onneksi henkilökuntani on jo varsin tottunut työnantajansa äkkipäätöksiin ja shoppailunhimoon, joten ei uutta auringon alla. Myönnän kyllä, että pankkitilini näytti huomattavan tyhjältä ja autiolta sen jälkeen, kun olin tehnyt maksusuorituksen elenille, vaikka olinkin saanut Nonnan hinnan aika kivasti tingittyä. Mutta laatu maksaa ja sitä tammassa kyllä piisaa! Nonna on jo valmiiksi kilpailtu, eli se muuttaa meille siitostamman virkaa täyttämään.
  Nintsu


  Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
  Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI