Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Tallikirja

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

Saskia Neeltje

Ch, KTK-II

© Mili Peel

Saskia Neeltje eli Nella
s. 20.02.2014 (ikääntynyt epäsäännöllisesti, 8v 00.00.0000)
welsh part bred -tamma (60,9375% welsh, NWR), VH14-023-0159
ruunivoikonkirjava, 143cm, kasv. elen (VRL-01863)
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/120cm

Luonne

Yleisesti Nella on utelias ja touhukas poni. Se haluaa aina olla siellä missä tapahtuu eikä oikein sulata sivuun jättämistä. Huomion keskipisteenä Nella on kuin kotonaan ja se todella nauttii, kun kaikki katseet ovat kohdistuneet siihen. Rapsutuksista ja herkuista puhumattakaan! Nellan saa helposti mustasukkaiseksi huomioimalla millään tavalla jota kuta muuta ponia tamman läheisyydessä. Hoitotilanteissa Nella on välillä hieman turhankin osallistuva ja aika usein hoitaja joutuukin käskemään tammaa olemaan aloillaan. Nella tahtoo olla mukana kaikessa toiminnassa, mikä tekee esimerkiksi kavioiden puhdistuksesta aika hankalaa. Kiltti Nella kyllä on ja se tykkää ihmisten kanssa puuhastelusta hurjasti. Taluttaessakin tamma osaa pääasiassa käyttäytyä, mutta joskus ympäristön tapahtumat kiinnostavat pientä ponia niin paljon, että taluttajan ohjeet jäävät puolella korvalla kuunneltavaksi.

Ratsuna Nella on oikea energiapakkaus. Tamma ei taatusti väsy ikinä! Hidastempoinen sipsuttelu ei oikein ole tamman mieleen ja se alkaakin herkästi protestoida sekä kättä vastaan että pienillä pukkauksilla jos tehtävät käyvät ponin mielestä liian tylsiksi. Nella on hyvin innokas työskentelijä, mutta sen kärsivällisyys ei ole aivan riittävä "oikealle" kouluponille. Perustyöskentely Nellan kanssa toki onnistuu, kun vain muistaa tamman antaa välillä edetäkin. Muutoin Nella on aika simppeli ratsastaa eikä se tarvitse GP-ratsastajaa satulaansa toimiakseen. Hyppääminen on tosissaan Nellan leipälaji ja tammalla onkin näppärä hyppytyyli. Se pysyy hyvin irti puomeista eikä kyttäile oudompiakaan estevirityksiä. Joskus Nella saattaa kuumahtaa esteradalla hieman turhan paljon, jolloin tammaa voi olla hankala kääntää tiukemmissa kurveissa. Siksi sen ratsastajan onkin pysyttävä rauhallisena ja vältettävä tamman ylimääräistä kiihdyttämistä. Maastossa Nella on reipas ja peloton ratsu. Rauhalliset käyntilenkit saavat ponin steppailemaan, mutta pari reippaampaa pätkää riittävät tasaannuttamaan ylimääräiset kierrokset.

Suku

i. Multicolour
wpb (50%), rnvkkkrj, 131cm
ii. Ringmaster
xx, rnkrj, 165cm
iii. Master Of The Scene
xx
iie. Ring The Bell
xx
ie. Sweetcolour
wA, vkk, 118cm
KTK-II
iei. Colourless
wA
iee. Sugar Sweet
wA
e. Saskia Nienke
wpb (~71,88), rt, 148cm
ei. Leahorst Vernicel
wpb (75%), mrn, 142cm
ERJ-I, VWY-II
eii. Kenhof's Valerian
wpb (75%)
eie. Leahorst Damara Do
wpb (75%)
ee. VIR MVA Ch Falkhoeves Nintje
wpb (68,5%), trn, 147cm
VWY-II, YLA2
eei. Kjierhovs Fantom
wpb (75%)
eee. Falkhoeves Trisha
wpb (62,5%)

Nellalla on sukua 2 polvea virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
CAS59, o/t. Varsa, i. Surprisingly MPB
CAS00, o/t. Varsa, i. Vanhempi

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Nella on kilpaillut porrastetuissa kilpailuissa, eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.

Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Näyttelyt
16.01.2015, Krofnock, NJ, irtoSERT (pt. Kerppa)
29.01.2015, Moon Sugar, NJ, irtoSERT (pt. Vibaja)
25.11.2016, Ponitila Adina, NJ, irtoSERT (pt. Kati)

Laatuarvostelut
20.05.2015, PoniKTK, KTK-II (18 + 17 + 18 + 17,5 = 70,5p)

06.03.2017 myönnetty Champion


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

syyskuu CAS58, päiväkirjamerkintä 19.03.2020
Neeltje tuli taloon! Minun ja Neeltjen eli Nellan historia juontaa juurensa jo parin vuoden taa. Tamman kasvattaja elen on tarjonnut ponia minulle jo moneen kertaan ja ensimmäisestä kerrasta on jo vuosikaudet aikaa. Aina olen Nellasta kieltäytynyt, ei muka ole ollut tarvetta tai ei muka suvultaan sovi tallin. Tyhmä minä! Mitä vielä, kun tammahan istuu Moanaan kuin nenä päähän! Tamma on kilpailunsa jo kilpaillut, joten poni pääsee muuttamaan suoraan tammapihattoon. Nella on väriltään aivan ihana ruunivoikonkirjava eli toivottavasti saamme ponista myös kivanvärisiä varsoja. Nyt vain ahkera oriiden selaaminen käyntiin, jotta löydän Nellalle juuri sen Täydellisen Sulhon sen ensikesän varsan isäksi! Siihen saakka tamma saa nautiskella pihaton ja laitumen suomasta ihanasta poninelämästä ilman äitihevosen paineita.
Nintsu

kuu CAS00, päiväkirjamerkintä/valmennus/kilpailutarina/valmennustarina 00.00.0000
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI