Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT 22.10.2022

Saskia Neeltje

Ch, ERJ-I, VWY-II, KTK-II

© Mili Peel

Saskia Neeltje eli Nella
s. 20.02.2014 (ikääntynyt epäsäännöllisesti, 8v 20.08.2014)
welsh part bred -tamma (60,9375% welsh, NWR), VH14-023-0159
ruunivoikonkirjava, 143cm, kasv. elen (VRL-01863)
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/110cm

Luonne

Yleisesti Nella on utelias ja touhukas poni. Se haluaa aina olla siellä missä tapahtuu eikä oikein sulata sivuun jättämistä. Huomion keskipisteenä Nella on kuin kotonaan ja se todella nauttii, kun kaikki katseet ovat kohdistuneet siihen. Rapsutuksista ja herkuista puhumattakaan! Nellan saa helposti mustasukkaiseksi huomioimalla millään tavalla jota kuta muuta ponia tamman läheisyydessä. Hoitotilanteissa Nella on välillä hieman turhankin osallistuva ja aika usein hoitaja joutuukin käskemään tammaa olemaan aloillaan. Nella tahtoo olla mukana kaikessa toiminnassa, mikä tekee esimerkiksi kavioiden puhdistuksesta aika hankalaa. Kiltti Nella kyllä on ja se tykkää ihmisten kanssa puuhastelusta hurjasti. Taluttaessakin tamma osaa pääasiassa käyttäytyä, mutta joskus ympäristön tapahtumat kiinnostavat pientä ponia niin paljon, että taluttajan ohjeet jäävät puolella korvalla kuunneltavaksi.

Ratsuna Nella on oikea energiapakkaus. Tamma ei taatusti väsy ikinä! Hidastempoinen sipsuttelu ei oikein ole tamman mieleen ja se alkaakin herkästi protestoida sekä kättä vastaan että pienillä pukkauksilla jos tehtävät käyvät ponin mielestä liian tylsiksi. Nella on hyvin innokas työskentelijä, mutta sen kärsivällisyys ei ole aivan riittävä "oikealle" kouluponille. Perustyöskentely Nellan kanssa toki onnistuu, kun vain muistaa tamman antaa välillä edetäkin. Muutoin Nella on aika simppeli ratsastaa eikä se tarvitse GP-ratsastajaa satulaansa toimiakseen. Hyppääminen on tosissaan Nellan leipälaji ja tammalla onkin näppärä hyppytyyli. Se pysyy hyvin irti puomeista eikä kyttäile oudompiakaan estevirityksiä. Joskus Nella saattaa kuumahtaa esteradalla hieman turhan paljon, jolloin tammaa voi olla hankala kääntää tiukemmissa kurveissa. Siksi sen ratsastajan onkin pysyttävä rauhallisena ja vältettävä tamman ylimääräistä kiihdyttämistä. Maastossa Nella on reipas ja peloton ratsu. Rauhalliset käyntilenkit saavat ponin steppailemaan, mutta pari reippaampaa pätkää riittävät tasaannuttamaan ylimääräiset kierrokset.

Suku

i. Multicolour
wpb (50%), rnvkkkrj, 131cm
ii. Ringmaster
xx, rnkrj, 165cm
iii. Master Of The Scene
xx
iie. Ring The Bell
xx
ie. Sweetcolour
wA, vkk, 118cm
KTK-II
iei. Colourless
wA
iee. Sugar Sweet
wA
e. Saskia Nienke
wpb (~71,88), rt, 148cm
KTK-II
ei. Leahorst Vernicel
wpb (75%), mrn, 142cm
ERJ-I, VWY-II
eii. Kenhof's Valerian
wpb (75%)
eie. Leahorst Damara Do
wpb (75%)
ee. VIR MVA Ch Falkhoeves Nintje
wpb (68,5%), trn, 147cm
VWY-II, YLA2
eei. Kjierhovs Fantom
wpb (75%)
eee. Falkhoeves Trisha
wpb (62,5%)

Nellalla on sukua 2 polvea virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
CAS60, o. Verwonderlijk MPB, i. Surprisingly MPB
CAS61, t. Nona MPB, i. Pan
CAS66, o. Little Norris MPB, i. Moana's Little Hero

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Nella on kilpaillut porrastetuissa kilpailuissa, eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.

Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-rekisteriprofiilista.
Näyttelyt
16.01.2015, Krofnock, NJ, irtoSERT (pt. Kerppa)
29.01.2015, Moon Sugar, NJ, irtoSERT (pt. Vibaja)
25.11.2016, Ponitila Adina, NJ, irtoSERT (pt. Kati)

Laatuarvostelut
20.05.2015, PoniKTK, KTK-II (18 + 17 + 18 + 17,5 = 70,5p)

06.03.2017 myönnetty Champion

31.03.2022, ERJL, ERJ-I (6 + 40 + 20,25 + 20 + 15 = 101,25p)

05.08.2022, VWYL, VWY-II (6 + 6,5 + 5 + 23 + 5 = 45,5p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

heinäkuu CAS66, Nellalle syntyy toinen orivarsa 03.01.2022
Mikään ei lämmitä poninomistajan mieltä yhtä paljon kuin se, että joku muu, joku ulkopuolinen ja mahdollisesti kokonaan tuntematon, henkilö haluaa siitä sinun ponistasi varsan! Siksipä olinkin aivan pähkinöinä, kun turjake kyseli tilausvarsan mahdollisuutta meidän Nellasta ja omasta B-ponikasvatistani Moana's Little Herosta. Tottahan toki tällainen tilausvarsa onnistuisi, ja niin Nella ja Hero pääsivät tutustumaan lähemmin toisiinsa. Tuttavuus jäi lyhyeksi, sillä Nella saatiin kantavaksi heti ensiyrittämällä (onneksi, sillä yritys laitettiin tulille jo varsin loppukesästä) ja näin turjakkeen tuleva estekilpuri sai alkunsa. Tänään Nella varsoi pienen ja värikkään orivarsan - juuri sellaisen kuin turjake oli Blumenfeldiin tilannut! Varsominen sujui ongelmitta ja emä ja varsa voivat molemmat hyvin. Nyt saamme nauttia "Pienen Norriksen" seurasta aikamme ennen kuin pikkupojan matka uuteen kotiinsa Saksaan on ajankohtainen.
Nintsu

heinäkuu CAS61, Nellalle syntyy tammavarsa 09.11.2020
Tuskin maltoin odottaa Nellan varsakiimaa, kun minulla oli tammalle jo seuraava sulho valittuna! Nella tiinehtyi heti ensimmäiseen astutukseen, vaikka nälkäinen Derri-orivarsa vierellä olikin veronsa emätammansa jaksamisesta vaatimassa. Myös tiineys sujui hyvin ja Nella oli vain tyytyväinen, kun ruokaa kannettiin kolmin käsin eteen, jotta tamma jaksoi imettää toisen varsan ja kasvattaa toista mahassaan. Oli tamma kyllä silmin nähden helpottunut, kun virkeä orivarsa keväällä vieroitettiin ja Nella sai alkaa rauhassa keskittyä uuden tulokkaan odotteluun! Tänään Nella viimein varsoi. "Ole kirjava tamma, ole kirjava tamma" hoin kädet kyynärpäitä myöten ristissä, kun vahdin tamman varsomista valvontakamerasta. Kun varsa päätyi oljille, kiiruhdin henkeä pidätellen pihatolle paikan päälle tulokkaan vointia tarkastamaan. Kirjava tamma, JES! Olisin voinut hyppiä riemusta, mutta maltoin mieleni ja tarkastin sekä emätamman että varsan kunnon. Molemmilla oli kaikki hyvin, joten varmistettuani ternimaitojen saannin, siirryin takaisin Varsamökille ihastelemaan uutta tulokasta valvontakameran ruudun kautta parivaljakkoa häiritsemättä. Jes, toivomani kirjava tammavarsa!
Nintsu

elokkuu CAS60, Nellalle syntyy orivarsa 24.08.2020
Vaikka olin taistellut kauan Nellan ostamista vastaan, tiesin heti, minkä oreistani valitsisin tammalle sulhaseksi. Siksipä tamma ei kauaa ehtinyt tontilla olla, kun se jo tapasi sen tulevan varsan isäksi valitun Rinkin. Astutuskausi oli jo lopuillaan, joten jännitystä oli ilmassa, tiinehtyisikö tamma pitkän kuljetuksen jäljiltä enää näin loppukaudesta, mutta onneksi Nella oli hedelmällisellä tuulella ja tiinehtyi heti ensimmäiseen astutukseen! Jännittävä tiineysaika alkoi ja sujuikin aika leppoisasti samalla uuteen tammaan tutustuen. Jännitin varsomista melkoisesti, sillä en kokenut tuntevani tammaa vielä kovinkaan hyvin. Onneksi Nella hoiti varsomisen kotiin vaistojen ohjaamana ilman apuani ja minä sain vain seurata luonnon työtä valvontakameran kautta. Nella varsoi komean, vankkarakenteisen orivarsan, joka peri emänsä veikeän värityksen. Onnea pojasta, Nella!
Nintsu

joulukuu CAS58, valmennus 11.04.2020
Nellan kasvattaja elen käväisi Uusi-Seelannin lomamatkallaan katsomassa hieman kasvattinsa perään ja saimme paljon vinkkejä jatkoa varten tamman aikoinaan ratsuttaneelta eleniltä!
"On se kumma kun lomareissullaankin päätyy valmentamaan! Uudenseelannin lomani ei sujunutkaan niin leppoisasti kuin oletin ja päädyin Moanan ihmettelemään poneja. Nintsu hienovaraisesti pyysi (ja kiristi) minut pitämään hänelle ja kasvattiponilleni Nellalle valmennusta, joten ei siinä mikään auttanut. Nintsu keikkui jo Nellan satulassa ja pääsin suoraan huutamaan kentälle, että oikea kylki suoraksi kun ponikin kulkee ihan vänkyrällä kuskin takia. Ratsukko suoriutui antamistani sileän tehtävistä sen verran sujuvasti, että uskalsin kasata muutaman pienen pystyn ja ristikon kentälle tuoduista tarpeista. Nella tuntui hieman terästäytyvän ja se minulle tuttu kilpaponi-Nella pilkahteli esille kun ratsukko suorittu melko simppeleitä hyppytehtäviä suorilla ja kaarevilla urilla. Lopetimme onnistuneeseen suoritukseen ja pääsimme juorumaan vihdoinkin Nintsun kanssa oikein kunnolla."

syyskuu CAS58, Neeltje tuli taloon! 19.03.2020
Minun ja Neeltjen eli Nellan historia juontaa juurensa jo parin vuoden taa. Tamman kasvattaja elen on tarjonnut ponia minulle jo moneen kertaan ja ensimmäisestä kerrasta on jo vuosikaudet aikaa. Aina olen Nellasta kieltäytynyt, ei muka ole ollut tarvetta tai ei muka suvultaan sovi tallin. Tyhmä minä! Mitä vielä, kun tammahan istuu Moanaan kuin nenä päähän! Tamma on kilpailunsa jo lähes kilpaillut, joten poni pääsee muuttamaan suoraan tammapihattoon ja kilpailemaan puuttuvat ominaisuuspisteensä sieltä käsin. Nella on väriltään aivan ihana ruunivoikonkirjava eli toivottavasti saamme ponista myös kivanvärisiä varsoja. Nyt vain ahkera oriiden selaaminen käyntiin, jotta löydän Nellalle juuri sen Täydellisen Sulhon sen ensikesän varsan isäksi! Siihen saakka tamma saa nautiskella pihaton ja laitumen suomasta ihanasta poninelämästä ilman äitihevosen paineita.
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI