Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT


lopetettu 04.08.2018 vanhuuden vaivoihin 24-vuotiaanaDD Encke

ERJ-III, YLA3

© Vapaasti kopioitavat

DD Encke eli Eki
s. CAS27, 24v (s. 13.01.2013, 3v 05.08.2013)
welsh part bred -ori (37,5% welshverta), VH13-023-0044
mustankimo, 134cm, kasv. Tinúvel VRL-05594 / Rautkymi, FIN
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/90cm, harraste

Luonne

Yleisesti Eki on oikea elohiiri. Se rakastaa liikkumista ja kerää helposti ylimääräistä energiaa - ei siis ole mikään yllätys, että tämän herran menossa on välillä melkoisen työlästä pysyä mukana! Oman lisänsä soppaan tuo Ekin joskus turhankin paljon päätään nostava orimaisuus. Oripojan mielestä kun on ihan paikallaan joskus huutaa joukko haasteita tallin muille oreille tai esittää komea pomppusarja lähistön tammoille. Perusluonteeltaan Eki on silti ihan kiltti. Ei se tahallaan yritä saada hoitajaansa päiviltä, mutta joskus testosteronihöyryissä tai lihasten kihistessä ylimääräisestä virrasta voi karsinassa hääräävä tai narun päässä roikkuva hoitaja-ressu unohtua ponilta kokonaan. Hoitotoimenpiteet, kuten harjaus ja kavioiden puhdistus, on tehtävä melkeimpä vauhdissa. Eki ei jaksa seistä turhan kauaa paikoillaan, mikä aiheuttaa erityisesti kengitettäessä ongelmia. Ei oriilla mitään hoitamista vastaan ole, mutta kun se paikoillaan oleminen on tämän herran päälle ihan liikaa. Kaiken kaikkiaan Eki on ihan kunnollinen ja rehti otus, mitä nyt vain vähän turhan virkku ja joskus miehekäskin.

Ekin ratsastaja ei saa vauhtia pelätä. Oriin mielestä ratsastustreenien tärkein juttu on mennä täysillä. Peräänanto, huolelliset tiet ja täsmälliset siirtymät ovat tämän herran mielestä ihan turha juttu. "Eteenpäin ja vauhdilla!" on Ekin motto. Kaikeksi onneksi Eki on melko herkkä ja hyvin koulutettu poni, jolla ei ole kovinkaan suurta taipumusta aasimaiseen itsepäisyyteen, joten oriin ratsastaminen avuille ei ole aivan mahdoton tehtävä, mutta kärsivällisyyttä se kyllä ratsastajalta vaatii. Kouluratsastus ei ole oikein Ekin juttu, eikä ori jaksa toistaa samaa tehtävää kovinkaan montaa kertaa peräkkäin. Varsinkin käyntityöskentely on herralle kuin kidutusta ja saa sen kuumenemaan oikein urakalla. Ekin kansa treenatessa kannattaakin tehdä paljon vaihtelevia tehtäviä ja antaa aina välillä oriin edetä hieman reippaammassa temmossa tehtävien välissä. Hyppäämisestä Eki tykkää kuin hullu puurosta. Jos poni saisi päättää, ei se oikeastaan muuta kentällä tekisikään kuin hyppäisi esteitä! Erikoisesteet eivät Ekiä haittaa, kunhan vain hyppäämään pääsee. Vauhtia oriilla on radalla usein liikaakin, mutta tiivisistuntainen ja kylmän rauhallinen ratsastaja saa ponin kyllä pidettyä aisoissa ja ohjattua oikeille esteille. Maastossa Eki on rohkea ja innokas - sekä luonteelleen uskollisen vauhdikas.

Suku

i. Spuk of Kukkis
hann, m sab, 167cm
ii. GR Escape Reaver
hann, m, 168cm
iii. Escape pv
iie. Moment Of Our Love hann
ie. T.H. Universal Wish
hann, rn, 165cm
iei. Universe Boy hann
iee. Eternall Wish hann
e. DD Salena
wpb (75%), mkm, 126cm
ei. N's Hardstyle
wA, prt, 121cm
eii. Lakagigar wA
eie. Hufflepuf wA, kadonnut
ee. DD Moonshine
wpb (50%), rnkm, 130cm
eei. Carver xx
eee. Lorraine W wA

Ekillä on sukua 3 polvea virtuaalimaailmassa.

Sukuselvitys kadonneista sukulaisista
Isänisä GR Escape Reaver on kadonnut netistä, mutta oriille löytyy rekisteritiedot VRL:n hevosrekisteristä. GR Escape Reaver oli musta, 168-senttinen hannoverori. Se on kilpaillut jonkin verran porrastetuissa kilpailuissa ja oli painotukseltaan yleispainotteinen. Rekisterin mukaan oriilla on kaksi jälkeläistä.

Isänisänisä Escapelle ei löydy enää toimivia sivuja netistä. Ori on onneksi rekisteröity VRL:n rekisteriin. Escape oli syntynyt Meksikossa, mutta ilmeisesti se oli suvultaan sopiva hannover-jalostukseen, sillä oriilla on kolme hannover-kantakirjaan merkittyä jälkeläistä. Lisäksi Escapella on yksi pelkäksi puoliveriksi merkitty jälkeläinen. Ori oli väriltään punarautias ja sillä oli säkäkorkeutta 164 senttiä.

Isänisänemä Moment Of Our Love on valitettavasti kadonnut netistä, mutta tamma oli rekisteröity VRL:n hevosrekisteriin. Moment Of Our Love on ilmeisesti toiminut vain siitostammana ja sillä onkin rekisterin mukaan kuusi jälkeläistä. Rodultaan tamma oli hannover, vaikka olikin syntynyt Italiassa. Moment Of Our Love oli erittäin isokokoinen (172cm) ja väriltään musta.

Isänemänisä Universe Boyn sivut ovat kadonneet netistä, mutta ori löytyy VRL:n hevosrekisteristä. 165 senttiä korkea hannoverori oli väriltään punarautias. Ori oli yleispainotteinen, mutta sille ei löydy kilpailutuloksia googlettamalla. Luonteeltaan oritta on kuvattu useissa vanhoissa sukuselvityksissä rauhalliseksi ja hyvätapaiseksi. Rekisterin mukaan oriilla on neljä jälkeläistä.

Isänemänemä Eternall Wish löytyy VRL:n hevosrekisteristä, mutta tamman omat sivut ovat kadonneet netistä. Eternall Wish oli 165 senttiä korkea hannovertamma, joka oli väriltään rautias. Rekisterissä tammalla on kolme jälkeläistä. Googlettamalla löytyy tammalle sijoituksia sekä este- että koulukilpailuista. Eternall Wishin luonnetta kuvataan vanhoissa sukuselvityksissä reippaaksi ja rehelliseksi.

Emä DD Salena asui Wyonnissa, mutta webs on poistanut sivut. Ne löytyivät vielä tätä selvitystä kirjoitettaessa Googleni välimuistista (28.10.2015). DD Salena on pieni poni isolla egolla varustettuna. Tamman omistaja kuvaakin ponia "oman elämänsä kuningatareksi". Väriltään 126 senttiä korkea tamma on mustankimo. Salena on estepainotteinen, mutta se on toistaiseksi startannut vain kerran. Meidän Eki on Salenan ainoa jälkeläinen.

Emänisänemä Hufflepuf on kadonnut kokonaan netistä, eikä tammaa ole edes rekisteröity VRL:n hevosrekisteriin. Google-löytöjen perusteella Hufflepuf oli kimo welshmountain-tamma, joka aloitti kilpailu-uransa laukkakilpailuissa. Laukkauran jälkeen tamma on ilmeisesti menestynyt kouluratsastuksen parissa ja saanut useamman jälkeläisenkin.

Jälkeläiset
CAS33, t. DD Star War, e. DD Starfire
CAS50, t. Andromeda MPB, e. Zeph Adelheid

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Eki on kilpaillut porrastetuissa estekilpailuissa.
Ominaisuuspisteet voi tarkistaa VRL-profiilista.

Maastoestekilpailut, sijoituksia 9 kpl
05.09.2013, Taikakuu, MEJ, 100cm, 5/38
15.09.2013, kk Bailador, MEJ cup, 80-90cm, 6/47
24.10.2013, kk Bailador, MEJ, 90cm, 1/38
25.10.2013, kk Bailador, MEJ, 90cm, 1/38
21.01.2014, Special Ring, MEJ, 90cm, 1/30
23.01.2014, Special Ring, MEJ, 90cm, 1/30
25.01.2014, Special Ring, MEJ, 90cm, 5/30
28.01.2014, Special Ring, MEJ, 90cm, 3/30
15.03.2014, kk Bailador, MEJ cup, 90-100cm, 1/35
Estekilpailut, sijoituksia 1 kpl
11.09.2013, Nuovan talli, ERJ, 90cm, 5/25

Gymkhanakilpailut, sijoituksia 2 kpl
15.09.2013, Heartland, GY, speed weawers, 4/27
15.09.2013, Heartland, GY, flag flyers, 4/23

Laatuarvostelut
30.08.2017, ERJL, ERJ-III (5,5 + 40 + 1 + 20 + 15 = 81,50p)

30.08.2017, YLA, YLA3 (26 (13+13) + 17 (14+3) + 17 + 11 + 3 = 74p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

kesäkuu CAS47, päiväkirjamerkintä 07.08.2017
Hui kauhistus sentään! Eki on jo kaksikymmentä vuotias! Ei uskoisi, sillä vauhti ei ole oripojalla hidastunut kyllä millisekunninkaan vertaa. Juuri tänään kävimme reippaan maastolenkin Jyrkänteelle ja varmaan ilman kallionseinämää Eki olisi kaahannut kiitolaukkaa kotiin asti. Mutta hyvä vain, että herralla riittää virtaa, vai mitä? Sattumalta Ekin tietoja pläräillessäni huomasin, että oriin jälkeläinen DD Star War on kisannut täydet pisteet porrastetuissa estekilpailuissa. Eki saa siis jo täydet sijat jälkeläispisteissä ERJ:n laatuarvostelusta! Vanhemmistaanhan ori ei ole saamassa lainkaan pisteitä, sillä ponin vanhemmat eivät ole kilpailleet ERJ:n alaisissa kilpailuissa. Onneksi Eki itse on komea orimies eli kilpailemattomista vanhemmistaan huolimatta Ekin matka vie nyt heti seuraavaan estelaatuarvostelun tilaisuuteen! Pidetään herralle peukkuja ja toivotaan kelpoa kolmospalkintoa kotiintuomisiksi!
Nintsu

toukokuu CAS44, kouluvalmennus 21.11.2016
Olen ilmeisesti masokisti, sillä varasin Heleniltä, meidän supertiukalta kouluvalmentajaltamme, kouluvalkan Ekin kanssa! Heh, Helen meinasi kiskoa hiukset päästään!
"Tunnin aiheena pidätteet. Pi-dät-teet. Ihan vain sekä sinulle että Ekille tiedoksi. Tämän tunnin aikana _ei_ kaahata! Aloitimme käynnissä pikkiriikkisellä voltilla. Sitä mukaa kun Eki alkoi kävellä rungon läpi rauhallisemmassa tahdissa, sait suurentaa volttia, ja jos ori alkoi taas kiirehtiä, palautit sen pienemmälle voltinuralle. Älä jää vetämään ohjista, vaan muista myös hellittää pidätteestä, jotta saat Ekin herkistettyä pidätteille. Kun käynti alkoi joten kuten toimia molempiin suuntiin, tehtiin samaa tehtävää sekä ravissa että laukassa. Tahti, rentous ja tasapaino ovat kaiken A ja O. Ravissa Ekiä piti ihan tosissaan väännellä, sillä poni olisi mieluiten kipittänyt kuin ompelukone mutta vaikeapa pidätteitä on viiden metrin voltilla karata. Kun ori oli saatu ravissa ruotuun, oli se yllättävän pehmeä ja nopeasti avuilla samassa tehtävässä laukassa. Ole vain tiukka Ekin kanssa, äläkä anna sen kiirehtiä ja kipittää pidätteiden läpi, vaan vie jok'ikinen puolipidätekin loppuun asti!"
Nintsu

elokuu CAS42, päiväkirjamerkintä 27.06.2016
Enpä olisi vielä muutama CAS-vuosi sitten uskonut, että me Ekin kanssa ihan oikeasti voidaan pärjätä ihan oikeilla esteradoilla ihan oikeiden kilpakumppanien keskellä! Mutta niin vain on meidän pieni villiponimme onnistunut keräämään sellaisen saldon ominaisuuspisteitä, että ponia kutsuu kisaeläke! Aika makea fiilis, ei voi muuta sanoa. Todennäköisesti Ekin eläkkeelle siirtyminen säästää monta kilpailuiden katsojaa ylimääräisiltä sydämentykytyksiltä, sillä aika railakkaita ratoja meillä tuli tehtyä! Vautia ei ole Ekin kilpauralta puuttunut ja välillä on lennelleet niin puomit kuin kuskikin. Mutta lopputulos ratkaisee, eikö niin? Eki siirtyi tänään, tällä päivämäärällä, viime vuonna valmistuneisiin karsinapihattoihin muiden eläkelläisoriiden seuraan. Vielä en ole aivan varma, että kenetkä tai ketkä Eki saa pihattokavereikseen, joten aluksi ori saakin omassa rauhassaan totutella pihattokarsinaansa. Toimettomaksi ei Ekiä silti jätetä, vaan herralle järjestetään kyllä säännöllistä liikuntaa - unohtamatta muutamaa tapaamista tallin tammojen kanssa!
Nintsu

helmikuu CAS40, estevalmennus 30.11.2015
Koska meidän kotitreenit ovat edelleen lähinnä kaahailua, pyysin tuttua estevalmentajaa Sandy Boylea tulemaan meitä käskyttämään. Tekemistä riitti meille kaikille ja hiki tuli varmaan katsojillekin!
"Jo alkuverryttelyissä Eki kiiti kuin häntä olisi ollut tulessa. Valmennus aloitettiinkin puomitehtävällä 8-kiemuralla. Kaarteet rauhoittavat kiihkeintäkin ratsua ilman, että ratsastajan tarvitsee jatkuvasti roikkua suussa. Kun sait Ekin ravissa rauhoittumaan puomeilla, siirryimme tekemään samaa tehtävää laukassa. Ole tarkempi puomin päällä, jotta saat laukat vaihtumaan! Kokoa hieman ennen puomia, jotta ori ehtii ottamaan takajalat paremmin alleen ja hallitsee jalkansa niin, että vaihto onnistuu. Saimme kieputella tehtävää aika pitkään ennen kuin sait Ekin joten kuten hallintaan ja nostin puomit ristikoiksi. Taas poni villiintyi, joten käskin sinua lisäämään voltit 8-kiemuran tyhjille kaarteille. Voltilla sait Ekin rentoutumaan kropastaan ja antamaan niskasta periksi, jolloin lähestyminen seuraavalle ristikolle oli hallitumpi. Suoritus suoritukselta Eki tuli paremmin avuille ja pari viimeistä hyppyä näytti jo ihan asiallisilta!"
Nintsu

syyskuu CAS39, päiväkirjamerkintä 28.10.2015
Emme ole vielä Ekin kanssa oikein päässeet kunnolla kilpailuiden makuun, sillä yhteinen sävel on vielä aika vaihtelevaa näin kotioloissakin. Mitäpä sitä turhaan kilpailuihin kaahailemaan ja itseään nolaamaan, kun kaahailun voi tehdä kotonakin ilman, että kukaan näkee ja vetää typeriä johtopäätöksiä (kuten, etten minä osaisi ratsastaa, heh). Tänään meillä olikin Ekin kanssa kunnon estetreenit. Lahjattomathan treenaa ja me olemme ratsukkona selvästi melkoisen lahjattomia! Kentälle rakentamani seitsemästä esteestä koostuva rata ei ollut kovin vaikea, pari tiukempaa kaarretta ja yksi kahden askeleen sarjaeste, muuten vain simppeleitä yksittäiesteitä. Ori oli tapansa mukaan vauhdikas, mutta aina välillä saimme aikaiseksi jokusen hyvän pätkän. Viimeisellä hyppykierroksella esteet olivat korkeudeltaan suunnilleen siinä 90 sentin kieppeillä ja yhtä levinnyttä kaarretta lukuunottamatta teimme oikein kelpo suorituksen. Ehkä tässä sittenkin kohta jo uskaltaisi ilmottautua kilpailuihin!
Nintsu

kesäkuu CAS39, päiväkirjamerkintä 05.10.2015
Kun törmäsin Ekiin, ei minun ollut tarkoitus ostaa uutta ponia (okei, kukaan minut tunteva ei usko tätä, sillä olen parantumaton ponishoppailuaddikti), vaan tarjota vain meidän oreja käyttöön Tinúvelin tammoille. No, erehdyin sitten klikkaamaan Ekin myynti-ilmoituksen auki ja siinä sitä taas oltiin - uutta ponia ostamassa meinaan. Minulla sattui sopivasti olemaan kisareissu Suomeen, joten pääsin jopa koeratsastamaan oriin ennen ostopäätöstä (tästä sain sentään kiitosta henkilökunnaltani, yleensä kun tuppaan ostamaan ponit parin kuvan tai videon perusteella). Koeratsastus Ekin kanssa ei tosin sujunut ihan niin hyvin kuin olisin suvun ja kilpailutietojen perusteella odottanut.
Ori oli myynnissä kasvattajaltaan ajanpuutteen takia ja siksi se oli seissyt pidemmän aikaa ja oli täynnä ylimääräistä energiaa. Jo tarhasta hakiessa tuntui, että narun päässä oli ponin sijasta räjähdysvalmis dynamiittipötkö! Varustus tapahtui vauhdissa ja selkäänkin hyppäsin ponin suunnilleen pörrätessä ravia penkin ympärillä. Ekin selässä istuessani ensimmäinen ajatukseni oli, että (virtuaali)siskoni ja Moanan entinen kakkosomistaja Kiiwi olisi tykännyt Ekistä. Minä taas pidän hieman herkemmistä ja hillitymmistä poneista. Koeratsastuksen edetessä aloin kuitenkin löytää Ekin "oikeat nappulat" ja yhteistyö lähti vähän paremmin käyntiin. Myönnän kyllä suoraan, että olin ihan pikkiriikkisen pettynyt koeratsastuksen jälkeen, vaikka tykästyinkin oriin näppärään ja pyöreään hyppytyyliin. Lyhyen hetken (erittäin lyhyen) ajan ajattelin sittenkin jättää ponin ostamatta. Mutta hei, jos olisin tehnyt sen, en olisi enää ollut minä! Niinpä nimet papereihin, rahat kiertoon ja uusi poni kyytiin!
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI