Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

Zozo Wim

© Hippios.dk

Zozo Wim eli Zozo
s. 14.02.2022 (8v 14.10.2022, 1kk=1a)
welsh part bred (50%, NWR-kelp.) tamma, VH22-023-0029
ruunikko, 140 cm, kasv. Winmour Manor, NZ
om. Nintsu (VRL-01851), Moana part breds, NZ
koulupainotteinen, heA/90cm

Luonne

Kaunis, siro Zozo on melkoinen herkkis. Tamma on aina valppaana ja se omaa isot ja nopeat reaktiot. Zozo usein reagoi ensin ja miettii ja katsoo tarkemmin vasta sitten, joten sen kanssa saa aina olla silmät selässäkin. Ilkeä tai muutoin pahansisuinen ei Zozo ole, vaan parhaimmillaan tamma on hyvinkin herttainen, ystävällinen ja seurallinen hoidokki, eikä varsinaisissa hoitotoimenpiteissä tai varustamisessa ole mitään ongelmia. Zozo kiintyy kovasti sitä hoitaviin ihmisiin ja tuntuu aina ilahtuvan tuttuja tavatessaan, mutta vieraita kohtaan poni on hieman hitaasti lämpenevä ja pidättäytyväinen. Taluttaessa Zozon kanssa saa olla hereillä tamman reaktiivisuuden takia, mutta muutoin poni on asiallinen talutettava. Tuulisella kelillä tai tähtien muuten vain väärässä asennossa ollessa Zozon talutus tosin muistuttaa enemmän leijan lennätystä.

Ratsuna Zozo on herkkä, nopea ja reaktiivinen. Zozo on kuin oikea karikatyyri herkkähipiäisestä kouluponista! Pikkuisen puhallat satulassa väärään suuntaan ja tammalta menee heti fengshuit vinoon. Zozo ei todellakaan ole se poni, jonka selkään kannattaa mennä opettelemaan ratsastusta, sillä herkkänä tammana se ottaa itseensä ratsastajan virheistä, eikä ihan heti rentoudu niiden jälkeen. Zozon vahvuus kouluponina on sen erittäin laadukkaat askellajit sekä hyvin elastinen kroppa, mutta mikään helppo näitä sen vahvuuksia ei ole kouluradalla saada esiin. Tamman suurimpia heikkouksia onkin sen hieman haasteellinen ratsastettavuus sekä ympäristön tapahtumiin reagoiminen. Laatua siis kuitenkin löytyy ja parhaimmillaan Zozo loksauttaa tiukemmankin koulutuomarin leuan lattialle. Hypätäkin tamma osaa, mutta se on jaloistaan hyvin varovainen ja vaatii esteillä selkäänsä taitavan, rauhallisen ja luotettavan ratsastajan. Yhtään todellista lähestymisvirhettä ei saa tulla tai muuten Zozon itseluottamus pitää lähteä rakentamaan aivan puomitehtävistä alkaen uudelleen. Myös maastossa tamma on varsin valpas ja nopea liikkeissään. Zozo reagoi ensin ja miettii reaktion tarpeellisuutta vasta sitten, joten riippuu hieman päivästä kuinka rentouttavaa tämän herkkiksen kanssa maastoilu on. Sateella ja tuulella maastoilu kannattaa unohtaa jo heti kättelyssä.

Suku

i. Elain Mold Aranrhod
wB, rt, 127cm
KTK-I
ii. Elain Kenrik Thomas
wB, rn, 133cm, evm
iii. Meinir Cletton Abergavenny
iie. Tiwlip Sign Brooke
ie. Elain Meliden Kenrik
wB, rt, 133cm, evm
iei. Tiwlip Crogen Castell
iee. Elain Aberthol Pew
e. Zuhra ox
ox (SEA), prn, 147cm
ei. Hud Salah ox
ox (SEA), rt, 151cm, evm
eii. Bashar ox
eie. Aaliyah ox
ee. Zahra al Hadia
ox (SEA), rn, 148cm, evm
eei. Halim ox
eee. Zalayha ox

Zozolla on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
t. Fairmoor Zinnia, i. Fairburn Ikaris

Kilpailut

Koulukilpailut
Zozo on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Näyttelyt
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

14.10.2023, päiväkirjamerkintä
Minun ja Zozon tiet ristesivät jo kauan sitten, kun hankin tammasta varsan leahilta Fairmoorista, jossa Zozo tuolloin asui. Pian sen jälkeen Fairmoorin ja leahin tilanteet muuttuivat ja törmäsin Zozon myynti-ilmoitukseen. Aluksi maltoin mieleni, enkä tarjonnut tammasta. Meillähän oli siitä jo varsa, joten kasvatuksellisesti Zozolla ei olisi meillä enää käyttöä. Lisäksi tamma oli jo kilpaillutkin uransa porrastetuissa kilpailuissa maksimitasolleen saakka, joten kilpaponiksikaan siitä ei enää sillä saralla olisi (ja ihan kuin kilpailulistoilla muka olisi uusille poneille edes tilaa). Lopulta en kuitenkaan enää pystynyt vastustamaan kiusausta ja tarjosin Zozolle paikkaa Moanasta. Sain tarjouspyyntööni nopeasti vastauksen ja tänään minusta sitten tuli Zozon virallinen omistaja. Tammahan on hieno kuin mikä, joten eiköhän sille jotain käyttöä löydy.
Nintsu

00.00.2010, päiväkirjamerkintä
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI