Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

Moana's Soap Opera

KTK-III© Pikselit

Moana's Soap Opera eli Soma
s. 19.04.2020 (4v 23.04.2020, sen jälkeen 1kk=1a, 8v 23.08.2020)
welsh mountain tamma (sektio A), VH20-024-0037
rautiaanpäistärikönkimo, 116cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
valjakkoajopainotteinen, heB/60cm, noviisi

Luonne

Yleisesti Soma on kiltti, mukava ja herttainen tamma, joka sopii kaikille vauvasta vaariin - ihan kuin lempinimi "soma" antaakin ymmärtää. Meidän Soma on luotettava ja kärsivällinen, juuri sellainen poni, jonka voi antaa ponikerhon lapsille opetusponiksi, ja luottaa että poni seisoo vaikka kaksi tuntia tyynen rauhallisesti villin lapsilauman keskellä hievahtamatta tai osoittamatta kertaakaan merkkejä turhautuneisuudesta. Soma on kaikissa hoitotilanteissa hyvätapainen, seurallinen ja helppo - oli hoitajana sitten se lapsilauma tai ihan yksittäinen aikuinen ihminen, Soma on kaikille aina yhtä mukava. Harjata saa kaikkialta, kaviot nousevat ja pysyvät ylhäällä ja varusteen kuin varusteen saa tammalle päälle ilman riitaa. Myös taluttaessa Soma käyttäytyy hyvin ja seuraa taluttajaansa löysällä narulla. Soma sopii lapsenkin talutettavaksi, mutta aikuisille Soman kävelyvauhti voi olla hieman hidas.

Ratsastaessa ja ajaessa Soma on mukava, tasainen ja kuuliainen, mutta hieman laiskanpulskea. Soma toimii paljon osaamattomien pikkulasten ratsuna ja siihen umpikiltti ja rauhallinen tamma sopiikin loistavasti. Lastenponina toimiessaan Soma on kuitenkin oppinut myös menemään helpoimman kautta, joten osaavamman ratsastajan kiivetessä selkään, yrittää Soma aina ensin tarjota vain minimin eli oikean askellajin ja suunnan, minkä tamma on lapsilla todennut riittävän. Kiltisti Soma työskentelee sitten lopulta laadukkaamminkin, mutta vaatii ratsastajalta hieman viitseliäisyyttä ja osaamista, jotta Soman saa viritettyä muuhun kuin lapsenkuljetin-moodiin. Mikään loistava ja laadukas kilpaponi ei Soma missään lajissa ole, mutta tammalla on kuitenkin kolme asiallista askellajia sekä pikkuponille riittävästi hyppykykyä, joten ei Soman kanssa aivan tarvitse hävetä pikkuluokissa.

Valjakkoajossa Soma on hieman vakavammin otettava kilpaponi kuin ratsuna. Tamma on toki ajaessakin hieman mukavuudenhaluinen, mutta osaava ohjastaja saa ponin kyllä parempaan ryhtiin ja takajalat hereille, jolloin Somakin suorittaa noviisitasolla näppärästi niin kouluohjelmat kuin tarkkuuskokeetkin. Nopeimmasta päästä ei poni ole, mutta toisaalta se on kuuliainen ja tottelee apuja täsmällisesti, joten tarkkuuskokeessakin tamman saa helposti käännettyä pieniäkin teitä pitkin. Kestävyyskokeessa Soman kanssa tulee helposti yliaikaa, mutta toisaalta tamma on kestävä ja rohkea poni, joka sekä jaksaa suorittaa pidemmänkin radan että uskaltaa suorittaa erikoisempiakin maastoesteitä.

Suku

i. Guilsfield
wA, rtkm, 115cm
ii. Gerhard
wA, rnkm, 113cm
iii. George IV
iie. Francesca
ie. Happy Hannah
wA, rnkm, 115cm
iei. Monstera
iee. Yirll Mint
e. Opera Scandal
wA, rnpäiskm, 118cm
ei. State Scandal
wA, rnkm, 118cm
eii. Brexit
eie. Fabulous
ee. Narbett Brackla
wA, rtpäiskm, 119cm
eei. Norbert
eee. Beautiful Bea

Somalla on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
o. Moana's Scandalous, i. Spiritualized
o. Moana's Storyline, i. Keijumäen Bellsprout

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Valjakkoajokilpailut
Soma on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Estekilpailut
Soma on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Laatuarvostelut
20.12.2022, PoniKTK, KTK-III (15 + 16 + 15 + 15 = 61p.)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

20.12.2022, päiväkirjamerkintä
Olen aika laiska käyttämään ponejani näyttelyissä, eikä Somakaan ole tainnut koskaan yhtään näyttelykehää elämänsä aikana nähdä. Siksipä olenkin aina haukkana paikalla, kun Ponikantakirja järjestää ktk-kelvottomille avoimen tilaisuuden. Somalla kävi tällä kertaa tuuri ja se pääsi listoilleni, kun oli aika ilmoittaa poneja seuraavaan ktk-kelvottomille avoimeen tilaisuuteen. Tänään tamma sitten pääsikin kehään ensimmäistä kertaa elämässään. Luonteelleen uskollisesti Soma ei ollut tilaisuudesta moksiskaan, vaan seistä pönötti kuten pitkin. Liikkeiden esittäminen taluttaen sujui hieman hitaanpuoleisesti, eikä käyntikolmio ole kyllä koskaan tuntunut allekirjoittaneesta niin pitkältä ja suurelta! Loppui sekin kuitenkin aikanaan. Uneliaan esiintymisensä lisäksi Soma ei ole mikään kedon kaunein kukkanen, joten olin tasaiseen pisteriviin ja kolmanteen palkintoon oikein tyytyväinen.
Nintsu

23.10.2022, päiväkirjamerkintä
Kun oli aika pohtia Somalle seuraavaa sulhasta, ei tarvinnut lähteä merta edemmäs kalaan, sillä sulhanen löytyi ihan kotitallista. Soma pääsi pariinkin kertaan tapaamaan Keijumäen kasvattia, meidän omistuksessa olevaa Bellsprout-oritta, ennen kuin tamma lopulta todettiin tiineeksi. Tiineys sujui tälläkin kertaa tammalta hyvin, vaikka ikää olikin jo enemmän. Loppuun saakka Soma kuitenkin toimi iloisena ja tasaisena lastenponina. Tänään Soma varsoi toisen varsansa, joka tämäkin todettiin orivarsaksi. Olin aivan pikkiriikkisen pettynyt, sillä olin toki tammaa Somalle toivonut sen oman emälinjan jatkajaksi. Terve, tomera ja sopusuhtainen orivarsa hurmasi minut kuitenkin nopeasti. Varsominen onneksi sujui hyvin ja Soma oli pian ylhäällä pienokaistaan hoivaamassa. Soman varsaluku on kotiin jäävien varsojen osalta valmis, joten nyt jäädään vain odottamaan varsojen menestystä kilpakentillä, jotta Soma voi käydä lajilaatuarvosteluissa mainetta niittämässä.
Nintsu

30.11.2021, päiväkirjamerkintä
Soma ei ehkä ole se kaikista näyttävin valjakkoajoponi tai lahjakkain esteratsu, mutta omalla tasollaan tamma on tasainen ja kuuliainen suorittaja. Olemme kiertäneet porrastettuja kilpailuita tasaiseen tahtiin esteiden ja valjakkoajon parissa ja nyt vihdoin Soma on valmis molemmista lajeista eli pisteet tamman omille maksimitasoille saakka on kerättynä. Aivan lyhyt ei Soman kilpaura ollut, sillä esteillä starttasimme yhteensä 28 kertaa ja valjakkoajossa peräti 63 kertaa. Sijoituksia ja voittajia tuli molemmista lajeista kymmenkunta sijoitusprosentin ollessa esteillä 29 % ja valjakkoajossa 21 %. Nyt Soma siirtyy sivuun kilpailulistoilta ja saa keskittyä täysillä omaan erikoisalaansa eli lastenratsuna toimimiseen. Jossain tulevaisuudessa toki sitten siintää vielä muutama laatuarvostelureissu ja varsa tai parikin, joten aivan pelkkää lasten kanssa löntystelyä ei Soman elämä tule vielä tästä alkaenkaan olemaan.
Nintsu

23.04.2020, päiväkirjamerkintä
Tirion Welsh Poniesin elenin tarjotessa siitokseen 1-polvisen suvun omaavaa Spiritualized-oria, tiesin heti haluavani oriista varsan. Mutta kuka ihme emäksi? Meillä ei ole tapana käyttää aivan nuoria tammoja siitoksessa, mutta lopulta Spiritualizedille sopi minun mielestäni omista tammoista parhaiten 3-vuotias Soma. Kun vielä vakioeläinlääkärimme Edward näytti astutukselle vihreää valoa, sai Soma ryhtyä teiniäidiksi. Soma tiinehtyi heti ensimmäiseen yritykseen ja myös tiineysaika sujui ponilta kuin vettä vain. Tänään oli vuorossa varsominen, mikä alkoi puolen yön aikaan. Voin kertoa, että minua jännitti, eikä ihan vähääkään! Onneksi kaikki meni hyvin ja nopeasti, ja pian Soma jo nuoli uunituoretta jälkeläistään kuivaksi. Lähempi tarkastelu osoitti tamman esikoisen tomeraksi orivarsaksi. Onneksi olkoon pojasta, Soma, kilparadat odottavat sinua sitten mammaloman jälkeen.
Nintsu

19.04.2020, päiväkirjamerkintä
Omat tuontiponimme Guilsfield ja Opera Scandal saivat tänään yhteisen jälkeläisen, kun Opera varsoi tanakan tammavarsan hieman kolmen jälkeen aamuyöstä. Varsominen sujui hyvin ja uusi kasvattini oli nopeasti jaloillaan opiskelemassa jalkojensa ja kroppansa käyttöohjeita. Myös maitobaari löytyi nälkäiseltä varsalta nopeasti ja pian olikin jo aika köllähtää puhtaille oljille sulattelemaan elämän ensimmäistä maitoateriaa. Suloinen pikkuvarsa saa nimekseen emänsä nimeä mukaillen Soap Opera eli tuttujen kesken "Soma" vain. Meillä on Somalle suuret suunnitelmat, sillä tamman on tarkoitus tulevaisuudessa kilpailla sekä esteratsastuksen että valjakkoajon parissa. Varsoja tietenkään unohtamatta, sillä kaikki toimintammehan perustuu welshien kasvatukseen. Soma on muiden A-poneihimme verrattuna täysin erisukuinen, joten siitä tulee varmasti myös arvokas siitosponi tulevaisuudessa. Ennen sitä Soma saa kuitenkin kasvaa ja opetella ponien tapoja emänsä huomassa.
Nintsu

00.00.2010, päiväkirjamerkintä
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI