Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

Hiraeth Rhett© elevage le courtal, CC BY-NC-ND 2.0

Hiraeth Rhett eli Rhet
s. 30.01.2023 (8v 30.09.2023, 1kk=1a)
welsh part bred (50%, NWR-kelp.) ori, VH
tummanpunaruunikko, 143 cm, kasv. Hiraeth Stud, GB
om. Nintsu (VRL-01851), Moana part breds, NZ
estepainotteinen, heB/110cm

Luonne

Yleisesti Rhet on avoin, sosiaalinen ja hyväntahtoinen ori, mutta joskus hieman hormoniensa vietävissä. Hoitaessa Rhet on kiltti ja seurallinen. Se nauttii huomiosta ja rapsutuksista, eikä pistä pahakseen kunnollista perusteellista harjaustakaan. Jaloistaan poni on hieman herkkä, minkä takia jalkojen perusteellisempi hoito voi joskus vaatia hoitajalta kärsivällisyyttä, mutta kilttinä ponina Rhet antaa hoitaa jalatkin, kunhan hoitaja ei millään juuriharjalla ryhdy jalkoja puhdistamaan. Varusteet Rhetille saa hyvin, eivätkä kuolaimet tai satulavyön kiristys ole oriille ongelmia. Muuten Rhet käyttäytyy karsinassa asiallisesti, mutta ohikulkevia poneja oriin on aina vahdittava, jolloin karsinassa hääräävä ihminen voi oriilta unohtua. Taluttaessa Rhet on reipas. Se katselee valppaasti ympärilleen ja reagoi joskus vahvastikin lähellään liikkuviin muihin hevosiin, minkä takia oriin taluttajan tulee aina olla hereillä ja tilanteen tasalle. Vahva ryysääjä ei Rhet onneksi ole, mutta välillä poni tarvitsee napakamman nyppäisyn narusta palatakseen maanpinnalle.

Ratsastaessa Rhet on joskus hieman turhankin vauhdikas. Ori on reipas ja iloinen sekä aina menossa korvat hörössä sinne minne turpa näyttää. Myös keskittymiskyvyssä on ponilla hieman toivomisen varaa, sillä silloin tällöin ympäristön ärsykkeet tuntuvat olevan Rhetin mielestä mielenkiintoisempia kuin ratsastajan pyynnöt. Ihan kuuliainen ratsu Rhet on - siis silloin, kun se muistaa, että siellä selässä tosiaan oli joku. Koulutreeneissä Rhet on hieman rasittava eteenpäinpyrkivyytensä sekä malttamattomuutensa takia. Kuunnellessaan ori on kyllä ihan notkea ja innokas tapaus, mutta välillä ei auta taitava ratsastajakaan, kun Rhetillä on muuta mielessä. Onneksi ori rakastaa hyppäämistä ja sen keskittyminen paranee exponentiaalisesti, mitä enemmän kentällä on esteitä. Rhet on nopea, tarkka hyppääjä, jonka kanssa on helppoa ratsastaa ahtaita ratoja tai tiukkaa aikaa. Pidemmillä reiteillä ori jää helposti hieman vahvaksi ja ryntäämään, jolloin puomivirheiden riski kasvaa. Rhet ei herkkäjalkaisena ponina oikein puomikosketuksista tykkää, joten pudotuksen jälkeen ilmoille voi lentää useampi terävä pukkiloikka. Onneksi Rhet ei muutoin ota virheistä itseensä, vaan hyppää seuraavankin esteen yhtä innokkaasti.

Suku

i. Hiraeth Thunder
wpb (50%), rnvkk, 139cm
ii. Ferndale Trefor
wA, vkkokm, 121cm
KTK-I
iii. Ferndale Ffransis
iie. Ambleston Gwendolen
ie. Thaleia
xx, rn, 160cm
KTK-III
iei. Apple King
iee. Adelante
e. Hiraeth Rhea
wpb (50%), m, 145cm
ei. Narkissos
xx, rn, 166cm
eii. Florence
eie. Bold & Gold
ee. Ruby Morthwyl Wren
wB, rt, 123cm
PSB-II, KTK-III
eei. Morthwyl
eee. Gleo Cian Lionel

Rhetillä on sukua 2 polvea virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
o/t. Varsa, i/e. Vanhempi
o/t. Varsa, i/e. Vanhempi

Kilpailut

Estekilpailut
Rhet on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Näyttelyt
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

05.08.2023, Rhet saapuu Moanaan
Matka Uuteen-Seelantiin on pitkä ja raskas aikuisellekin ponille, minkä lisäksi meillä on Moanassa vähän turhankin ahdasta varsapihatoissa puhumattakaan täystyöllistetyistä varsojen kouluttajistani, joten jo Rhettiä tilatessani, oli oriin kasvattajan kanssa puhe, että poni jäisi ainakin aluksi kasvamaan kasvattajansa luokse Britanniaan. (Virtuaaliset) vuodet vierivät kuin huomaamatta ja Rhet on ehtinyt jo ihan aikuiseen ikään! Tänään oli nyt kuitenkin vihdoin ja viimein se suuri päivä, kun Rhet saapui uuteen kotiinsa, meille tänne maapallon toiselle puolelle Moanaan! Matka oli sujunut hyvin, vaikka olikin pitkä, ja tallipihaan rekasta laskeutui hyvinvoivan, joskin hieman väsyneen oloinen tumma ori. 6-vuotias Rhet saa ensin rauhassa hetken aikaa kotiutua, kunnes alamme sen kanssa treenit kohti kilparatoja. Ori on kasvattajansa luona jo varsin hyvin koulutettu, joten en usko, että menee kauaakaan ensimmäisiin yhteisiin kilpailuihimme. Tervetuloa Moanaan, Rhet!
Nintsu

30.01.2023, Rhet syntyy
"Kun joululahjansa ostaa itse, saa varmasti juuri sitä mitä haluaa" kuluu erään suuren tuntemattoman ajattelijan viisaus. Siispä otin eräänä kurjana loppuvuoden päivänä puhelimen kauniiseen käteen ja soitin Britteihin Hiraeth Studin Katariinalle. Olin nimittäin päättänyt saada tänä jouluna joululahjaksi pari uutta welshponia ja uudesta welshsiittolasta Hiraethista niitä varmasti löytyi. Ja löytyihän sieltä, vaikkakaan ei "suoraan varastosta", mutta jätin tilauksen sisään ja jäin malttamattomana odottelemaan joululahjojeni syntymistä. Kaunis musta Rhea-tamma varsoi tänään yhden näistä joululahjoistani (joululahja kuin joululahja, vaikka olikin jo tammikuu); komean tumman orivarsan, joka sai nimekseen tietenkin Rhett emän nimeä mukaillen. Varsominen oli sujunut hyvin ja orivarsa oli nopeasti ollut jaloillaan maitoa etsimässä eli kaikki vaikuttaisi olevan hyvin. Tulevaisuudessa Rhettiä odottavat kilparadat sekä morsiamet, mutta ensin ori saa opetella hevosten tavoille emänsä hellässä huomassa.
Nintsu

00.00.2010, päiväkirjamerkintä
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI