Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Tallikirja

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

Pencalow Prima© dani

Pencalow Prima eli Prima
s. 28.08.2014 (4v 28.11.2014, sekalainen ikääntyminen)*
welsh B -tamma, VH15-022-0012
voikko, 135cm, kasv. Pencalow, ex-om. dani, Paraatiponit
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/90cm
* 8v X.X.201X

Luonne

Prima on leikkisä ja varsamaisen touhukas tamma, joka ei tunnu koskaan aikuistuvan. Poni on kyllä kaikissa toimissaan hyväntahtoinen ja kiltti, mutta valitettavasti se ei edes aikuisikään päästyään ole oppinut, että ihmiset eivät kestä ihan yhtä rajuja otteita kuin kaverit laitumella. Tammaa harjatessa kannattaa olla varuillaan, sillä tämä neiti on innokas vastahoitaja - harmi vain, että Prima haluaa hoitaa hampaillaan ja saakin taatusti hoitajalleen mustelmia aikaan. Kavioita puhdistaessa tamma tökkii hoitajaa kaikkialle minne vain yltää ja tahtoo "avustaa" operaatiossa. Satuloidessa Prima haluaisi vain tutkia ja nuuskutella satulaa ja saattaakin pyörähtää useamman kerran ennen kuin hoitaja ehtii nakata satulan selkään. Suitsittaessa Prima nappaa milloin minkäkin remmin suuhunsa, eikä ihan hevillä luovu aarteestaan. Priman kanssa toimiminen vaatii hoitajalta pitkää pinnaa ja runsaasti huumoria, mutta onhan tämä loppujen lopuksi aika suloinen olento!

Ratsastaessa Prima on melkoinen hössöttäjä. Sen työskentelymotivaatio on loistava - valitettavasti vain erittäin lyhytkestoinen. Tamma lähtee innoissaan toteuttamaan mitä tahansa tehtävää, mitä ratsastaja sille tarjoaa, mutta jo kahden askeleen päästä neiti on mielestään tehnyt riittävästi ja voisi jo vaihtaa harjoitusta. Ratsastaja ei saakaan antaa ponin näennäisen yhteistyöhalukkuuden hämätä itseään, vaan Prima tarvitsee melko läsnäolevaa ja toistavaa ratsastustyyliä. Hyppäämisestä tamma tykkää todella paljon. Joskus se ei millään malttaisi odottaa esteelle, vaan ryntää ja pyrkii hyppäämään liian kaukaa. Priman kanssa saakin pitää hyppyhommissa kunnon kontrollin, jotta radalta selvitään hengissä kotiin. Onneksi Primalla on itseluottamusta vaikka muille jakaa, eikä sen hyppyhalut kärsi huonoista ponnistuspaikoista tai putoavista puomeistakaan, tosin pieni varovaisuus ei kyllä olisi pahitteeksikaan. Maastossa Prima on reipas ja peloton pikku-touhottaja, joka menee sinne minne turpa näyttää. Risteyksissä tamma saattaa vikkelästi valita oman reittinsä, joten kuskin ei parane jäädä turhia matkustelemaan.

Suku

i. Mindon
wB, vkk, 135cm
ii. Masterfox
wB, vkk, 135cm
iii. Matthew
iie. Donnamira
ie. Belba
wB, rnvkk, 132cm
iei. Colba
iee. Berylla
e. Prisca
wB, rtkm, 135cm
ei. Beregond
wB
eii. Bregalad
eie. Lobelia
ee. Peony
wB
eei. Gwaihir
eee. Pimpernel

Primalla on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
t. Priscilla, i. J. Edgar Hoover MPB
t. Prima Ballerina Dawn, i. Moana's Osiris
o/t. Varsa, i. Vanhempi

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Prima on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Koulukilpailut
Prima on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Laatuarvostelut
20.12.2014, Estevarsojen laatuarvostelu, EV-II (9 + 8 + 7 + 7 + 8 = 39p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

28.03.2020, päiväkirjamerkintä
Minun ja Priman tiet ovat kohdanneet useasti, sillä tamman kahden paraatiponilaisen varsan isät ovat molemmat moanalaisia. Sen sijaan Priman ostaminen meille Moanaan ei ollut missään kohtaa ollut tarkoituksenani. Menin käymään danin luona Paraatiponeissa vain katselemassa vanhempia parille tilausvarsalle, mutta ovelasti danin onnistui ujuttaa tamma omistukseeni (keskustelu meni jotenkin näin: "jos haluat niin ota tuo Prima matkaasi" "joo, haluan mä"). Miten kieroa! Mutta onneksi Prima on kaunis, valmiiksi kilpaillut ja meidän poneihin nähden täysin erisukuinen eli eiköhän neidille käyttöä varsan tai kahden verran löydy. Ja kyllähän tuossa jo ajatus jostakin laatuarvostelustakin kutittelee mielessä... Nyt alkajaisiksi Prima saa kotiutua rauhassa ja palautua pitkän muuttomatkan rasituksista.
Nintsu

00.00.2010, päiväkirjamerkintä
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI