Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

Tirion Maeve

psb-kelpoinen

© MBFoto.eu

Tirion Maeve eli Mavi
s. 01.06.2022 (8v 01.01.2023, 1kk=1a +nopeutettu varsa-aika)
welsh B -tamma, VH22-022-0099
rautiaanpäistärikkö, 129 cm, kasv. Tirion Welsh Ponies, UK
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/90cm

Luonne

Mavi on luonteeltaan tullut kipinöivään emänisäänsä. Tamma on nopea ja liukas kuin märkä saippua, ja me ihmiset saamme ihan tosissamme pysyä hereillä, jotta tämän neidin liikkeissä pysyy mukana. Hoitaessa Mavi on kyllä kiltti ja hyväntahtoinen, mutta ponin kärsivällisyys ei oikein meinaa riittää perushoitotoimenpiteiden tai varustamisen ajaksi. Mavilla on tapana seilata pitkin karsinaa tai käytävällä ketjujen antamassa tilassa, nuuskia ja hamuilla kaikkea turpansa eteen osuvaa ja pahimmillaan vain ryntäillä ikkunalta ikkunalle pihan tapahtumia katselemaan. Pyynnöstä tai tiukasta käskystä Mavi saattaa pienen hetken seistä, juuri sen verran, että nopealiikkeinen hoitaja ehtii huitaista satulan selkään tai sulavalla kädenliikkeellä kuopaista kavion puhtaaksi, mutta juuri sen enempää ei Mavilta pysty vaatimaan. Tamma on myös sen verran kipakkaluontoinen, että jatkuva käskyttäminen ei sen kanssa toimi, vaan aiheuttaa ponin korvien välissä kiehuntaa, jolloin paikallaan seisominen onnistuu vieläö huonommin. Taluttaessa Mavi on melko kiireinen ja varsinkin ennen ratsastusta tai vapaapäivien jälkeen se usein tanssahtelee varsin näyttävänä taluttajansa rinnalla.

Ratsastaessa Mavi on herkkä ja hyvin reipas. Tamma on helposti kuumuvaa sorttia ja ottaa kipinää ja kierroksia niin ratsastajansa liian suurista tai epäselvistä avuista kuin vähän kaikesta ympäristön tapahtumista ja äänistä. Joskus riittää tuulen heilauttama lehti saamaan Mavin kierrokset sataan, joskus siihen vaaditaan äänekkäästi lapiolla kentänaitaa paukuttava taapero. Mavin kanssa kaiken A ja O on, ettei tammaa sido liikaa edestä, vaikka poni tuntuisi kuinka lennokkaalta. Poni on nimittäin hyvin herkkäsuinen ja vahva tuntuma on kaikista nopein reitti ratsun kuumentamiseen. Reippaudestaan huolimatta Mavi tarvitsee pohkeet hyvin kyljilleen, sillä irtonaisen pohkeen kanssa tamma alkaa helposti vältellä tuntumaa kokonaan sekä kiemurrella sinne tänne omille reiteilleen. Vahva pohje ja kevyt, tasainen tuntuma - ne kun kuski saa balanssiin, on Mavin ja sen leijamaisen luonteen kanssa paljon helpompi toimia. Mavilla on kauniit askeleet ja siitä huomaa, että suvussa on kouluponiverta. Aavistuksen tasaisemmalla luonteella Mavi voisi olla kovakin nimi koululuokissa, sillä liikettä löytyy! Esteiden hyppääminen sopii tammalle kuitenkin paremmin. Kunhan sille antaa hypyissä riittävästi tilaa edestä, hyppää Mavi mitä tahansa eikä se kyttäile erikoisempiakaan esteitä - pitkillä lähestymisillä kentän laitojen tapahtumat sen sijaan saattavat saada tamman reagoimaan.

Suku

i. Llinos Rewa
wB, rtpäis, 133cm
ii. Leonard
wB, prt, 134cm
KRJ-II, VWY-II, YLA2
iii. Caruso
iie. Catinka
ie. Biowden Sonya
wB, (päis?)km, 128m
iei. Shalbourne Revel
iee. Manorowen Dafydd
e. Tirion Maisie
wB, rt, 129cm
ei. Bridgebell Sovereign
wB, rnkm, 127cm
eii. Paentmarwy Chevalier
eie. Bridgebell Hex
ee. Windmere Mimosa
wB, rt, 125cm
eei. Windmere Neptune
eee. Windmere Carnival

Mavilla on sukua 2 polvea virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
o/t. Varsa, i/e. Vanhempi
o/t. Varsa, i/e. Vanhempi

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Mavi on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Näyttelyt
15.02.2023, Tiikeriluola, VSN, halter welshtammat, Halter RCH


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

01.06.2022, päiväkirjamerkintä
Vanha tuttuni elen perusti jo jokin aika sitten uuden welshtallin Tirion Welsh Poniesin, mutta minulta ei vielä löytynyt yhtäkään Tirionin kasvattia. Ilmoitus myytävästä, vielä syntymättömästä Tirionin welsh B-sektion varsasta tulikin kreivin aikaan! elen varasi varsan minulle ja sitten ei muuta kuin odottelemaan varsan syntymää. Tänään sain iloisen viestin eleniltä, että Maisie-tamma oli varsonut onnistuneesti terveen, energisen tammavarsan, joka vieläpä kaiken kukkuraksi vaikuttaisi olevan päistärikkö. Sain kuin sainkin siis toivomani suloisen Maeva-tammani! Maevasta tulee aikanaan meille varmasti arvokas siitostamma, sillä poni on täysin erisukuinen meidän muihin B-poneihin verrattuna. Sen isänisää Leonardia meiltä löytyy parin wpb:n suvusta, mutta ei B-poneista, joten sopivia sulhasia Maevalle löytyy kotitallista useita. Mutta ensin pikku-Maeva saa opetella elämän perusteita emänsä hellässä huomassa.
Nintsu

00.00.2010, päiväkirjamerkintä
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI