Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

Elven Maidenhair

psb-kelpoinen

© scirlin

Elven Maidenhair eli Mattu
s. 15.04.2022 (8v 15.09.2022, nopeutettu varsa-aika, sitten 1kk=1a)
welsh part bred (50%, NWR-kelp.) tamma, VH22-023-0077
hopeanmusta, 145 cm, kasv. A. Sudenmaa, Elvensby, GB
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heC/110cm

Luonne

Elensbyn väki varoitti meitä ostamastamme nuorikosta Elven Maidenhairista etukäteen, eikä suotta. Mattu on herkkä, reaktiivinen ja kärsimätön tamma, jonka kanssa yksikään päivä ei ole toisensa kaltainen. Tammalla on vahvat omat mielipiteet, jotka se myös muistaa aina kertoa erittäin suurieleisesti ja pyytämättä. Meidän harmiksi nämä mielipiteet eri asioihin myös muuttuvat ja vaihtuvat, joten aina ei tämän tamman kanssa voi tietää, että mikä tänään kelpaa ja mikä ei. Hoitotilanteissa Mattun kanssa saa pitää silmät selässäänkin. Ei tamma varsinaisesti ilkeä ole, mutta tamman eleet ja varoitukset on parempi nähdä ja ottaa todesta ennen kuin neiti päättää käyttää järeämpiä otteita, kuten hampaitaan, mielipiteensä esiin tuomiseksi. Tiivistetysti Mattu on vain osaavan, hevosmiestaitoisen ihmisen poni, ja aloittelijoiden on parempi pysyä siitä kaukana.

Ratsastaessa Mattu ei ole mikään sunnuntairatsu. Tamma on samanaikaisesti sekä omapäinen että herkkä, joten apuja voimistamalla ei tämän ponin kanssa kannata yrittää pärjätä. Kärsivällisellä ratsastajalla, joka malttaa pysyä zen-tilassa tamman kiehuessa ja pyrähdellessäkin, Mattu on kohtuullisesti toimiva, kaunis ratsu, joka tosin saattaa tehdä tenän milloin minkäkin asian takia. Mattu vaatii ratsastajaltaan täyttä läsnöoloa joka hetki, sillä hetkenkin herpaantuminen päästää tamman tekemään omia ratkaisuitaan. Siisti koulurata on aika työn ja tuskan takana tämän ponin kanssa! Hyppääminen on paremmin Mattun mieleen ja tamma itsekin hakee esteille. Se on rohkea hyppääjä, mutta silti ratsastajan tarvitsee lähestymisissä pysyä hyvin ponin ympärillä, jottei Mattu tee omia päätöksiään. Aikaa ja tiukkoja teitä Mattulla kannattaa ratsastaa harkiten, sillä vaikka poni on ketterä ja helposti käännettävä, ei sen kanssa parane lähestymisissä lipsua jos mielii päästä joka esteestä ylitse.

Suku

i. Dalil Ibn Haraz
ox (dom), m, 156cm
ii. Haraz Al-Binyamin
ox, rn, 158cm
iii. Irmya Ibn Samiri
iie. Dzwig
ie. Alyasa Bint Khalid
ox, m, 151cm
iei. Khalid Ibn Imran
iee. Jablko
e. Bainestoft May Wraith
wpb (50%), rt (hp), 144cm
KTK-III
ei. Bainestoft Wayfarer
wB, hprn, 135cm
eii. Llanfair Gwaladr
eie. Bainestoft Sparkles
ee. Maplehayes' Morningstar
xx, rt, 156cm
eei. Peregrin
eee. Pillow Talk

Mattulla on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
o/t. Varsa, i/e. Vanhempi
o/t. Varsa, i/e. Vanhempi

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Mattu on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Näyttelyt
13.01.2023, Tirion Welsh Ponies, VSN, ridden wpb-tammat, Ridden RCH
22.01.2023, Sycamore Ponies, VSN, ridden rp-tammat, Overall CH
22.01.2023, Banzai Dressage, VSN, ridden rp-tammat, Ridden RCH
26.01.2023, Sycamore Ponies, VSN, ridden rp-tammat, Ridden RCH
04.02.2023, Moana part breds, VSN, ridden wpb-tammat, Ridden RCH
12.02.2023, Sycamore Ponies, VSN, ridden rp-tammat, Ridden RCH


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

25.06.2022, Mattu saapuu Moanaan
Eikös sitä juhannuksenakin voi ostaa itselleen lahjan? Itseostetut lahjat ovat aina parhaita, joten niinpä lähdin shoppailureissulle Eurooppaan. Iso-Britannian Elvensbystä matkaani tarttui kerta kaikkisen ihana welsh part bred -tamma Elven Maidenhair eli tuttujen kesken Mattu vain. Upea, harvinainen hopeanmusta tamma on luonteeltaan hivenen haasteellinen, mutta vaikeisiin tapauksiin meillä on Moanassa totuttu, joten eiköhän yksi projekti lisää mahdu tähänkin soppaan. Mattu on meille aivan uutta sukua, joten sulhoja ponille on tulevaisuudessa varmasti jonoksi asti. Ensin on tarkoitus sisäänratsuttaa tamma ja sitten treenata yhdessä esteiden saloja sekä lopulta siirtyä näyttämään taitojamme estekentille - jos vain pääsemme sinne asti tamman luonteesta huolimatta! Irtohypytyksen perusteella Mattulla ponnua löytyy, joten jos vain jossakin on pikkurikkanen yhteistyökykyä niin eiköhän tässä ole tulevaisuuden estetykki.
Nintsu

00.00.2010, päiväkirjamerkintä
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI