Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

Aarnion Salamander

© elevage le courtal, CC BY-NC-ND 2.0

Aarnion Salamander eli Manteri
s. 26.12.2022 (8v 16.04.2023, sekalainen ikääntyminen)
welsh part bred (62,5%) ori, VH23-023-0027
punarautias, 148 cm, kasv. Ansqqu (VRL-00428), Aarniometsä
om. Nintsu (VRL-01851), Moana part breds, NZ
estepainotteinen, heB/100cm

Luonne

Manteri on iloinen ja touhukas oripoika, joka on temperamentiltaan melko pehmeä. Uteliaan touhupetterin olemuksestaan huolimatta Manteri on hieman ujo vieraita kohtaan ja myös huolestuu aika helposti. Kilpaponin elämään ori olikin totutettava pidemmän kaavan mukaan, mutta herkkyydestään huolimatta Manteri on loppujen lopuksi aika sopeutuvainen ja moneen tyytyväinen poni, eikä ahkerasta kilpailuiden kiertämisestä muodostunut kohtuutonta stressiä ponille. Hoidokkina Manteri on tutun hoitajan kanssa rasittavuuteen asti osallistuva. Ori haluaa olla mukana niin harjan valinnassa kuin varusteiden asettelussakin, eikä paikoillaan seisominen muutenkaan ole Manterin vahvuuksia. Kilttihän poni kyllä on, aivan umpikiltti, mutta hieman tohelo, eikä aina muista pysyä pois ihmisen omasta tilasta. Vieraille Manteri on niin sanotusti vieraskorea, seisoo paikoillaan ja vain varovaisesti päätään kääntelemällä seurailee uuden hoitajan puuhia. Nopeasti ori tosin muuttuu vilkkaaksi itsekseen, kun huomaa ihmisen vaarattomaksi.

Ratsastaessa Manteri on nopeasti reagoiva, jopa hieman kuuma. Ori kiihtyy nollasta sataan nanosekunnissa, eikä sen rennoksi ja rauhalliseksi saaminen oli mikään joka ratsastajalta onnistuva pikkujuttu. Manteri tuntuu yrittävän tehdä kaikki kouluradan kuviot vain nopeasti alta pois ja harva poni tikkaa yhtä nopeaa pohkeenväistöä, kun meidän Manteri! Vuosien koulutuksesta ja systemaattisesta treenaamisesta huolimatta koulutreenien aiheet ovat tämän ponin kanssa pysyneet samoina: rauhallinen tahti, rento ylälinja, ja todennäköisesti ei uusia aiheita tarvitse Manterille koskaan keksiäkään. Ihan kiltti poni on noin muuten, se ei harrasta pukkihyppyjä tai näe vihreitä miehiä, mutta kova kiire sillä tuntuu aina olevan. Hyppääminen ja esteratsastus sopiikin Manterille kuin nenä päähän. Oriilla on nopeat jalat ja nopeat reaktiot, joilla se pelastaa tilanteen ensin itse rynnättyään esteelle ratsastajan pidätteistä välittämättä. Tyylipisteitä herralla ei ehkä ole jaossa, mutta oriilla on paljon esteälyä ja erittäin paljon hyppyhaluja. Aivan teknisimmiltä maneesiradoilta kannattaa Manterin kanssa pysyä poissa, mutta isolle derbykentälle rohkea, etenevä ori on kuin luotu.

Suku

i. Helios di Sierra
wpb (75%), vprt, 146cm
ii. Durmynydd Heliwr
wD, trn, 147cm
iii. Durmynydd Mwynwr
wD, evm
iie. Pentymyl Blodyn Ymenyn
wD, evm
ie. Swansong
wpb (50%), vprt, 149cm
iei. Swan Prince
wC, evm
iee. Songbird
ewb, evm
e. Even Sheela
wpb (50%), m, 148cm
KTK-III
ei. Ch Ymladdwr Dewr
wD, m, 141cm
KTK-I
eii. Ymladdwr Dinistriol
wD, evm
eie. Meistres Ddirgel
wD, evm
ee. Abn El Shameera
ox, m, 153cm
KTK-III
eei. Jamal El Narada
ox, evm
eee. Ekliptyka Ayda
ox, evm

Manterilla on sukua 2 polvea virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
o/t. Varsa, i. Vanhempi

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Manteri on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Koulukilpailut
Manteri on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Näyttelyt
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

18.02.2022, päiväkirjamerkintä
Tänään oli se suuri ja hieno päivä, kun oma joululahjani saapui vihdoin ja viimein meille tänne Moana part bredsiin! Ori ehti viettää kasvattajansa luona peräti kolme virtuaalista vuotta. Alunperin tarkoituksena oli kuljetuttaa orivarsa tänne hieman ennen ensimmäistä syntymäpäiväänsä, mutta sitten sovittu mannerten välinen kyyti peruuntui. Kun kyyti taas olisi järjestynyt, oli meillä täällä Moanassa niin kiirettä kaikkien omien nuorten poniemme kanssa, että loppujen lopuksi vain sovin Ansqquun kanssa Manterin täyshoidosta. Oriin sisäänratsastuskin hoidettiin kasvattajan luona vielä ennen matkaa alta pois! Tänään Manteri sitten asteli hieman väsyneen ja hämmentyneen oloisena pitkän muuttomatkansa jälkeen rekasta Moanan tallipihaan. Hieman nuorta herraa uusi maailma huolestutti, eikä se oikein meinannut rentoutua, kun kävelytin sitä ympäri tallipihaa. Tarhaan päästyään nuori ori seisoi hetken suolapatsaana paikoillaan, karautti sitten muutaman oikein reippaan laukkakierroksen ja alkoi sitten varovaisesti tehdä tuttavuutta naapuritarhojen oriiden kanssa. Nyt alkuun Manteri saa rauhassa kotiutua ja sitten jatkamme oriin ratsukoulutusta siihen, mihin se kasvattajan luona Suomessa jäi.
Nintsu

26.12.2022, päiväkirjamerkintä
Itseostetut joululahjat ovat luonnollisesti aina kaikista parhaita. Pankkitilini ei välttämättä ollut tosin samaa mieltä! Vietin jopulunpyhät selaillen uusien rekisteröityjen welsh part bred -kasvattajien jalostusponivalikoimaa ja törmäsin toinen toistaan ihanempiin poneihin. Tykkään keräillä eri kasvattajien kasvatteja, joten niinpä yksi tilausvarsatilaus lähti Anqquulle kohti Suomessa sijaitsevaa Aarniometsää. Sain tilaukselleni vihreää valoa ja niinpä tänään syntyi suloinen orivarsa Aarnion Salamander eli tuttujen kesken ihan Manteri vain. Varsominen oli sujunut hienosti ja kuin oppikirjasta, joten sain vain sydämenkuvat silmissäni katsella Ansqquun minulle lähettämiä valokuvia ja videonpätkiä. Salamander saa ensin rauhassa kasvaa ja vahvistua emänsä ja kasvattajansa hoivissa ennen kuin orivarsa joutuu muuttamaan tänne maapallon toiselle puolelle Uuteen-Seelantiin.
Nintsu

00.00.2010, päiväkirjamerkintä
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI