Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

Llosgi Llew

KTK-II

© Mili Peel

Llosgi Llew eli Lewi
s. 06.04.2022 (8v 06.12.2022, 1kk=1a)
welsh cob (sektio D), ori, VH23-026-0007
rautias sabino, 146 cm, kasv. Llosgi Stud, GB, maahantuoja Nintsu
om. Nintsu (VRL-01851), Moana part breds, NZ
valjakkoajopainotteinen, heA/80cm, vaativa valjakko

Luonne

Meidän "palava leijona" (llosgi llew = palava leijona) ei ole oikeasti yhtään tulinen tai leijonamainen. Päinvastoin, Lewi on oikea mammanpoika, joka välttelee viimeiseen saakka konflikteja ja yrittää aina miellyttää muita. Hevosporukassa Lewi on se pahnanpohjimmainen, joka antaa muille aina tilaa ja valitsee heinäkasansa viimeisenä. Ihmisillekin Lewi on hyvin pehmeä, vaikka se ei varsinaisesti arka olekaan. Hoitaessa ori on mukava ja herttainen. Se nauttii harjauksesta ja rapsutuksista, eikä aristele mitään paikkaa tai ole muutoin äkäinen. Kaviot saa nostaa ja puhdistaa ilman vastalauseita ja muutoinkin ori on yhteistyöhaluinen joka tilanteessa. Jos nyt jotain negatiivista Lewistä pitää keksiä, niin ori ei ole kovinkaan kiintyvää sorttia, eikä se kuulu niihin poneihin, jotka karauttavat laukaten portille hörisemään tutun hoitajan tullessa näköpiiriin. Lewi viihtyy hyvin myös yksin, eikä erityisemmin kaipaa ihmisen seuraa.

Ratsastaessa ja ajaessa Lewi on yritteliäs, ahkera ja kuuliainen. Se noudattaa sille annettuja apuja pilkulleen yrittäen tarvittaessa parhaansa mukaan ymmärtää, mitä epäselvät tai ristiriitaiset avut tarkoittavat. Lewi tykkää tehdä töitä ja erityisesti se tuntuu pitävän samojen, tuttujen asioiden toistamisesta. Lewi jos kuka jaksaa hioa samaa tehtävää aina uudelleen ja uudelleen! Ori ei myöskään ole taipuvainen ennakoimaan, joten sen kanssa voi huoletta harjoitella tulevien kilpailuiden kouluohjelmaa moneenkin kertaan ilman, että poni alkaisia itse tarjota tulevia tehtäviä. Hypätä Lewi osaa myös varsin näppärästi, mutta parhaimmillaan ori on ehdottomasti kärryjen edessä. Koulukokeessa oriin welshmäisen näyttävät askellajit pääsevät hyvin esiin, eikä oriin erinomaisesta ajettavuudestakaan ole haittaa. Tarkkuuskokeessa Lewi ei ehkä ole kulmakunnan nopein, mutta ori on täsmällinen ajettava sekä varsin ketterä kääntymään. Maastossa oriin mutkattomuus ja suuri luotto ohjastajaansa tuovat sen maaliin haastavammaltakin maratonradalta.

Suku

i. Llosgi Fflam
wD, trn, 147cm
ii. Llosgi Awyr
wD, rt sab, 146cm
iii. tuntematon wD
iie. tuntematon wD
ie. Glo Du
wD, m, 148cm
iei. tuntematon wD
iee. tuntematon wD
e. Llosgi Cariad
wD, prt sab, 144cm
ei. Brand
wD, vrt sab, 146cm
eii. tuntematon wD
eie. tuntematon wD
ee. Coch Tanllyd
wD, prt, 144cm
eei. tuntematon wD
eee. tuntematon wD

Lewi on suvuton eli sillä ei ole sukua virtuaalimaailmassa.

Isä Llosgi Fflam oli tummanruunikko D-sektin ori, jonka säkäkorkeus oli 147 senttiä. Llosgi Fflam oli kotisiittolansa kruununjalokivi, ryhdikäs ja näyttävä ori, joka käänsi katseita aina siellä minne menikään. Oriin päätehtävä oli toimia siitosoriina ja se jättikin merkittävän määrän laadukkaita jälkeläisiä, joita vietiin suurella rahalla myös Britannian ulkopuolelle. Siitostehtävien lisäksi Llosgi Fflam kiersi näyttelyissä, joista se voitti jokaisen Brittein saarten merkittävimmän näyttelyn vähintään kerran. Llosgi Fflam lopetettiin vanhuuden vaivoihin 27-vuotiaana.
Isänisä Llosgi Awyr oli näyttävä, ryhdikäs ja isoliikkeinen ori. Se oli väriltään rautias suurin sabinomerkein ja säkäkorkeutta sillä oli 146 senttiä. Llosgi Awyr oli luonteeltaan hieman haasteellinen orimaisuutensa takia, mutta hienon rakenteensa ja rodunomaisen liikemekaniikkansa vuoksi sen omistaja jaksoi painia hieman vaikean oriinsa kanssa. Llosgi Awyr ei koskaan noussut kovinkaan suosituksi siitosoriiksi, mutta se jätti pieneen jälkeläismääräänsä nähden poikkeuksellisen laadukkaita jälkeläisiä, joista nousi useampi näyttelytähti. Myös Llosgi Awyr itse menestyi näyttelykehissä.
Isänemä Glo Du oli nimensä mukaisesti hiilenmusta pienellä tähdellä varustettu tamma. Glo Du oli ratsukoulutettu ja ensimmäisen omistajansa kanssa tamma kiersikin jonkin verran show-kilpailuien ridden-luokkia. Kaunisrakenteinen ja hyväluonteinen tamma päätyi lopulta LLosgi-siittolaan siitostammaksi ja varsoi siellä peräti kymmenen varsaa. Glo Du jätti jälkeläisiinsä erityisesti hyvää, järkevää luonnettaan. Tamma lopetettiin tiinehtymättömyyden vuoksi 22-vuotiaana.

Emä Llosgi Cariad oli tulipunainen pikkutamma, jolla oli touhukas, iloinen luonne. 144 senttiä korkea tamma varsoi kasvattajansa luona muutaman kerran, kunnes se myytiin yksityisomistukseen. Llosgi Cariad opetettiin ajolle ja se kilpaili sekä driven-luokissa että oikeissa valjakkoajokilpailuissa jopa aina vaativiin luokkiin saakka. Koulukokeessa tamma oli hieman malttamaton, mutta se loisti tarkkuuskokeissa sekä maasto-osuuksilla. Sijoituksia poni keräsi aina Britannian kansalliselta tasolta saakka. Llosgi Cariad sai elää mukavat, pitkät eläkepäivät ja se kuoli vanhuuttaan 26-vuotiaana.
Emänisä Brand ei ole ihan yleisimpiä nimiä welsh cobien suvuissa. Hieman tavallisen näköinen, vaaleanrautias ja 146 senttiä korkea ori ei ollut yhtään hullumpi rakenteeltaan tai luonteeltaan, mutta jäi vaatimattoman karismansa takia seinäruusuksi. Näyttelykehissä Brand pärjäsi kohtuullisesti, vaikka ne kirkkaimmat voitot jäikin saamatta. Valjakkoajon ja kouluratsastuksen parissa ori kiersi joitakin kausia ja sijoittui melko tasaisesti hyvän ratsastettavuutensa ja ajettavuutensa ansiosta.
Emänemä Coch Tanllyd oli punarautias, pienehkö vain 144 senttiä korkea D-sektion tamma. Tamma oli luonteeltaan hieman arka, mutta kuitenkin kiltti, joskin welshmäisen nopea reaktioissaan. Coch Tanllyd oli kuitenkin oikein kaunis rakenteeltaan ja liikkui rentoutuessaan hienosti, joten se pärjäsi näyttelyissä hyvin. Coch Tanllyd ehti toimia siitostammana kolmella eri kasvattajalla ja se jätti tasaisen hyvää laatua jälkeläisiinä. Vanhemmalla iällä Coch Tanllyd päätyi ajoponiksi, missä puuhassa se osoittautui varsin taitavaksi.

Jälkeläiset
t. Moana's Llesenia, e. Llwybr Dolydd

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Valjakkoajokilpailut
Lewi on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Näyttelyt
16.01.2023, Tirion Welsh Ponies, VSN, wD-oriit, RCH
20.02.2023, Tirion Welsh Ponies, VSN, wD-oriit, RCH

Laatuarvostelut
20.10.2023, PoniKTK, KTK-II (18 + 17 + 17 + 18 = 70p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

17.11.2023, päiväkirjamerkintä
Lewi on kilpaillut erittäin ahkerasti porrastetuissa kilpailuissa sekä kouluratsastuksessa että valjakkoajossa. Reissaaminen ei ole ollut turhaa, sillä olemme saavuttaneet oriin kanssa myös varsin kelvollista menestystä! Kouluratsastus on ollut selvästi Lewin leipälaji ja ori onkin saavuttanut siinä maksimitasonsa kolmen voiton, 12 sijoituksen ja 43 startin jälkeen. Lewi siirtyykin nyt sivuun koululistoilta ja jatkossa keskitymme entistä ahkerammin valjakkoajon pariin. Valjakkajossa Lewillä on jo hurjat 110 starttia, mutta vielä puuttuu loppurutistus, jotta puuttuvat pisteet saadaan kasaan. Valjakon rinnalla tulemme kiertämään Lewin kanssa myös tuttuun tapaan näyttelyissä, sillä haaveilen saavani oriista jossain vaiheessa VSN Championin. Titteliä varten meidän on kuitenkin kerättävä vielä tukku näyttelypalkintoja, mutta tavoite lienee kuitenkin realistinen.
Nintsu

06.01.2023, päiväkirjamerkintä
Moana part breds täytti tänään 11 vuotta ja jotain spesiaalimpaa piti tietenkin keksiä. Tallissa ei ole asunut welsh cobeja, siis sitä D-sektiota, melkein kymmeneen vuoteen, joten sellainenhan se piti sitten hankkia. Halusin tietenkin oriin ja tamman, joten selasin kuumeisesti netistä cobien myynti-ilmoituksia, kunnes silmiini osui Llosgi Studin ilmoitus. Siittola myi useampaa aikuista ponia kohonneiden pitokustannusten vuoksi. Ilmoituksesta erityisesti silmilleni hyppäsi D-ori Llosgi Llew, hieman varsamaisen näköinen 8-vuotias raudikko. Puhelin käteen ja vaikka myyjä puhelun aluksi hieman äkäinen oli (soitinhan aikaeron takia hänelle todella aikaisin aamulla), oli ori viidentoista minuutin puhelun jälkeen minun. Näin sitä vain hankittiin lähes kymmenen vuoden tauon jälkeen D-sektion welsh Moanaan! Kunhan vielä löydän sopivan tamman, alan järjestellä uusille poneilleni kuljetusta tänne maapallon toiselle puolen.
Nintsu

00.00.2010, päiväkirjamerkintä
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI