Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

Moana's Welsh Lady© MBFoto.eu

Moana's Welsh Lady eli Lady
s. 05.04.2022 (8v 05.12.2022, 1kk=1a)
welsh B tamma, VH22-022-0169
ruunikonkimo sabino, 132 cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Nintsu (VRL-01851), Moana part breds, NZ
estepainotteinen, heB/90cm

Luonne

Yleisesti Lady on kiltti, asiallinen ja järkevä tamma. Se on varsin tasainen tapaus, eikä sen kanssa aina tarvitse olla tuntosarvet koholla mahdollisten mielenmuutosten vuoksi. Hoitotilanteissa Lady on mukava ja suorastaan tylsyyteen asti helppo. Se antaa harjata itsensä kaikkialta ilman ärtyilyä sekä nostaa kaviot puhdistettavaksi pyynnöstä ja pitää ne ylhäällä itse hoitajaansa nojailematta. Suitsittaessa Lady ottaa kuolaimet helposti suuhunsa eikä nosta päätään tai ole arka korvistaan. Satuloidessakaan tamman seesteinen hyväntuulisuus ei järky, vaan satulaa saa ponin selkään mallailla rauhassa kokemattomampikin varustaja. Taluttaessa Lady on aavistuksen laiskanpulskea, eikä sillä yleensä ole kiire mihinkään. Reippaampaa askellustakin löytyy pyydettäessä, mutta joskus tammaa on patisteltava useammankin kerran, että reippaus säilyy. Lady ei siis ehkä ole kaikista mukavin esitettävä näyttelyissä! Vaikka toki paikoillaan poni seisoo vaikka maailman tappiin.

Ratsastaessa Lady on ehdottomasti yksi tallin luottoponeista. Tamma on tasainen ja kiltti puurtaja, joka ei hermostu epäselvistä avuista, hytkyvästä ratsastajasta tai oikeastaan mistään, mitä satulassa tapahtuu. Eipä Lady kyllä kyttäile tai katsele juuri ympärilleenkään, eikä säikkyminen tai loikkiminen kuulu tamman tapoihin. Lady ei ole kaikista reippain kulkija, mutta se on kuuliainen ja lisää kyllä vauhtia aina pyydettäessä - ainakin hetkeksi. Kilttinä ponina Lady ei itsekseen vaihda askellajia, mutta vauhti helposti hyytyy pikkuhiljaa ja osaapa Lady laukata vaikka käyntivauhtia, kun oikein löysälle päälle heittäytyy. Napakalla ratsastajalla Ladysta kuitenkin kuoriutuu ihan asiallinen ratsuponi, joka suorittaa sekä helppoja koulu- että esteluokkia varsin mallikkaasti ja joskus sijoituksillekin saakka. Joskus reipastempoisessa uusinnassa Lady saattaa jopa hieman innostuakin, mutta ei se koskaan silti villiksi ryhdy. Laatua Ladyssa on tämän kokoiselle ponille ihan riittävästi, vaaditaan vain hieman viitseliäisyyttä ratsastajalta kaivella tämän leppoisan tamman kyvyt esiin.

Suku

i. Rhyfelwr Cymreag
wB, rnkm, 135cm
ii. Cywilydd ar Gymru
wB, rnkm, 137cm
iii. Gobaith Cymru
iie. Morwyn Diniwed
ie. Merch Ddrwg
wB, rtkm, 135cm
iei. Diafol
iee. Da Deiliad
e. Pendrych Gwynant
wB, rtkm sab, 132cm
ei. Pendrych Gerallt
wB, prt, 132cm
eii. Llwlith Cadwaladr
eie. Gewnarth Eilian
ee. Pendrych Mererid
wB, rnkm sab, 136cm
eei. Tyraesch Llion
eee. Pendrych Dwynwen

Ladylla on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
o/t. Varsa, i/e. Vanhempi
o/t. Varsa, i/e. Vanhempi

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Lady on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Näyttelyt
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

05.12.2022, päiväkirjamerkintä
Lady täytti juuri kahdeksan vuotta eli jossain välissä kaunis satuponini on ehtinyt ihan aikuiseen ikään. Tällä hetkellä tamma on tiineenä ja varsominen on ihan näillä näppäimillä - voin kertoa, että jännittää! Siis minua, Ladya tuskin, mutta minua nyt jännittää aina kaikkien tammojen ensimmäinen varsominen (ja toinen ja kolmas ja...). Lady on tehnyt hyvää jälkeä porrastetuissa kilpailuissa esteratsastuksen parissa ja tamma on jo noussut esteillä kapasiteettinsa maksimitasolle. Startteja kertyi 20 kappaletta, joista voittoja saatiin neljä ja muita sijoituksia kuusi eli koko kilpauran sijoitusprosentiksi tuli hieno 50 prosenttia! Lady on siis varsomistaukonsa ansainnut! Tauon jälkeen tamman kanssa on tarkoitus keskittyä ainakin hetken aikaa kouluratsastuksen ihmeelliseen maailmaan.
Nintsu

05.04.2022, päiväkirjamerkintä
Kuvankauniista Wynasta on tullut nopeasti yksi suosikkitammoistani. Kaunis kuin karkki ja vielä luonteeltaankin niin minun makuuni! Kiltti kuin mikä, mutta ruutiakin löytyy. Siksi ehkä sulhasen valitseminen Wynalle osoittautuikin hankalaksi tehtäväksi. Lopulta päädyin monen mutkan ja mielenmuutoksen jälkeen Wynan kanssa samoihin aikoihin Moanaan muuttaneeseen Rhyfelwr Cymreagiin eli Ryggeen. Kaksi estepainotteista kimoa yhdistettynä eli aika takuuvarma estepainotteinen kimo tilauksessa! Wyna taisi tykätä valitusta sulhasestaan, sillä tamma tiinehtyi heti ensimmäiseen yritykseen. Tänään odotettu varsa sitten syntyi. Varsominen sujui hyvin ja kaunis, ruunikko tammavarsa saapui turvallisesti pihaton oljille. Pian Wyna jo lempeästi nuoli esikoistytärtään kuivaksi ja hetken päästä oli myös ensimmäisten maitohörppyjen aika. Tammavarsa on kyllä oikea unelmien täyttymys, kaunis kuten emänsä, isolla läsillä ja neljällä korkealla sukalla varustettuna. Lady-varsa taitaa tosin kimoutua, mutta ainakin hetken aikaa on taas yksi sukkajalka tallissa enemmän. Tervetuloa Moanaan, kaunihin Welsh Lady!
Nintsu

00.00.2010, päiväkirjamerkintä
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI