Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

Brunnby Knucklehedd

ktk-kelpoinen

© ransu.kuvat.fi

Brunnby Knucklehedd eli Knuckle
s. 10.08.2018 (8v 19.10.2018, sekalainen ikääntyminen)
welsh mountain (sektio A) ori, VH18-024-0116
rautiaankimo, 119 cm, kasv. Liia, Brunnby
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
yleispainotteinen, heB/80cm, vaativa

Luonne

Yleisesti Knuckle on varsin asiallinen ja hyvätapainen poni. Oriilta löytyy tyypilliseen welsh-tyyliin myös komea show-vaihde, mutta poni osaa lukea tilanteita ja tietää milloin siltä toivotaan rauhallisempaa käytöstä. Tarhassaan Knuckle saattaa kyllä revitellä ja esiintyä ihan tosissaan, mutta ihmisten kanssa ori on yleensä helppo ja miellyttävä. Knuckle on kiltti hoidettava ja se nauttii harjauksesta ja rapsutuksista kovasti - onneksi, sillä Knuckle on myös kova poika piehtaroimaan ja sotkemaan itsensä! Jostain syystä myös peseminen, oikeat vaahtokylvytkin, tuntuvat olevan pikkuponin mieleen, ja kai se siksi piehtaroikin aina tarhansa kuraisimmassa paikassa. Taluttaessa Knuckle osaa käyttäytyä. Se voi hieman höristä kohteliaasti tammoille tai kilpailupaikoilla vähän stepatakin, mutta kevyt muistutus narusta riittää pitämään oriin huomion taluttajassaan ympäristön sijaan.

Ratsastaessa Knuckle on reipas ja aktiivinen. Ori nauttii työskentelystä ja vaikka se joskus osaa olla myös aavistuksen omapäinen, on se pääasiassa toimiva ja miellyttävä ratsu. Joissakin tilanteissa Knuckle tietää omasta mielestään asiat paremmin ja tarjoilee tällöin omaa näkemystään, mutta päättäväisellä ratsastuksella ei ori jää vänkäämään vastaan. Kouluradalla oriista huomaa, että sen suvussa on useita pikkuponeiksi varsin laadukkaita kouluponeja. Knucklella on ilmavat, tahdikkaat ja letkeät askeleet, joita ori kykenee niin kokoamaan kuin lisäämäänkin. Ponilla on myös luontainen kyky kantaa itsensä ratsastajasta välittämättä sekä luontaista karismaa ja sopivissa määrin esiintymishalua. Hypätäkin Knuckle osaa ja se on ylittänyt harjoituksissa jopa metrin kokoisia esteitä. Ponnua ponista siis löytyy, mutta joskus lähestymisissä voi ratsastajan kanssa olla pientä erimielisyyttä - Knuckle saattaa omasta mielestään tietää paremmin ja jos ratsastaja ei reagoi riittävän nopeasti, voi ponnistuspaikka osua huonosti ja johtaa puomin pudotukseen. Knuckle ei ole ehkä kaikista esteälyisin poni, eikä varsinkaan isommilla esteillä itse löydä sopivaa paikkaa. Maastossa Knuckle on rohkea kuin leijona sekä welsheille tyypillisesti ketterä ja varmajalkainen.

Knuckle on mukava ajoponi. Se tuntuu nauttivan olostaan aisojen välissä ja tekee aina parhaansa omalla tomeralla otteellaan. Erityisesti Knuckle loistaa koulukokeessa hyvien liikkeidensä ja luontaisen karismansa ansiosta, mutta ei oriin kanssa tarvitse tarkkuuskokeessa tai maratonradallakaan hävetä.

Suku

i. Brunnby Bonehedd
wA, rtkm, 118cm
KRJ-I, VWY-II, KTK-III
ii. Newport Bryste
wA, mkm, 118cm
YLA1, KRJ-I, ERJ-II, VWY-II, KTK-III, VWY-B
iii. Newport Brutal
iie. Newport Deganwy
ie. Ponybow Buttermint
wA, rnpäis, 116cm
KRJ-I, VWY-II, KTK-III
iei. Twyford Maerdy Don
iee. Ponybow Mwnt Muriel
e. Moorgate Flower Socks
wA, rtkm, 118cm
KTK-III
ei. Cairndrill Mrenin
wA, mkm, 116cm
KTK-I
eii. Cairndrll King Lear
eie. Nerrdwyn Lokk
ee. Ch Strandshire Pick-A-Dilly
wA, rtkm, 121cm
KTK-III
eei. Norwych Sock-A-Rock
eee. Strandshire Victoria

Knucklella on sukua 2 polvea virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
o/t. Varsa, i/e. Vanhempi
o/t. Varsa, i/e. Vanhempi

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Knuckle on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin V-profiilista.

15.09.2019, VWY-cup, este/80cm, 1/9

Näyttelyt
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

30.07.2022, päiväkirjamerkintä
Olen ihastellut Liian Brunnbyssä asuvaa Newport Bryste -oria jo kauan ja halunnut sen jälkikasvua Moanaan jo pidempään. Kun Liia sitten tarjosi minulle vanhempaa, hänelle palautunutta kasvattiaan Brunnby Knucklehedd'ia, jonka isänisä on Newport Bryste, ei ollut kahta sanaakaan, etten olisi oritta talliini ottanut! Kaiken huipuksi 2-polvisen suvun omaava Knucklehedd on myös kokonaisuudessaan täysin erisukuinen sekä Moanan mountteihin että part bredeihin nähden. Morsiamia oriille siis löytyy tallista varmasti useampia. Knucklehedd on jo aloitellut kilpailu-uraansa porrastetuissa kilpailuissa ja on valmis kahdesta lajista, esteiltä ja kouluratsastuksen parista. Valjakkoajossa ponilla on vielä hieman tekemistä, joten keskitämme energiamme siellä kilpailemiseen. Knuckle on myös vanhempiensa tulosten perusteella kantakirjakelpoinen, joten orikin pääsee pikimmiten kantakirjatilaisuuteen palkintoa itselleen metsästämään.
Nintsu

00.00.2010, päiväkirjamerkintä
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI