Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

Hartwig's Jaxx

ktk-kelpoinen

© MBFoto.eu

Hartwig's Jaxx eli Jax
s. 15.06.2022 (8v 01.11.2022, nopeutettu varsa-aika, sitten 1kk=1a)
welsh part bred (50% welsh, NWR-kelp.) ori, VH22-023-0098
rautiaankimo, 140 cm, kasv. meea, Hartwig Ponies, DE
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
koulupainotteinen, heA/90cm

Luonne

Yleisesti Jax on herkkä, ujo poni. Se on seurallinen ja ystävällinen, mutta hieman pidättäytyväinen ja hieman arkakin vieraita kohtaan. Pelkkä eläinlääkärin haju saa oriin hermostumaan ja poni onkin rauhoitettava lähes kaikkiin kohtaamisiin eläinlääkärin kanssa. Hoidettaessa Jax tarvitsee tutun hoitajan todella rentoutuakseen, mutta ori käyttäytyy kuitenkin aina hyvin ja asiallisesti, oli sitä hoitamassa ja varustamassa kuka tahansa. Tutun hoitajan kanssa Jaxista sitten kuoriutuukin oikea hellyydenkipeä nallekarhu, joka tykkää rapsuttelusta ja seurustelusta.

Ratsastaessa Jax on säpäkkä ja nopeasti reagoiva. Ori on herkkä niin suustaan kuin kyljistäänkin ja kuuntelee tarkasti myös ratsastajansa istuntaa - välillä vähän turhankin tarkasti. Jaxin selässä saa olla hyvin tarkkana, että pysyy itse suorana ja avuistaan symmetrisenä, koska Jax kiemurtelee välittömästi kuin mato, jos tuntee ratsastajansa istuvan hieman vinossa tai pitävän toista pohjetta lähempänä kylkeä kuin toista. Oriin keskittyminen on myös pidettävä tiukasti ratsastajassa, sillä ponilla on taipumusta reagoida säpsymällä ympäristönsä ärsykkeisiin jos se ei keskity kunnolla. On inhottavaa jos koulurata menee pilalle oriin säikähtäessä kentän vieressä leikkivää lasta tai katsomosta kuuluvaa aivastusta. Laatua valkoisiin aitoihin Jaxissa piisaa. Oriilla on erityisen kaunis, elastinen laukka ja luontainen tapa kantaa itseään ryhdikkäästi, tasapainossa ja oikeinpäin. Parhaimmillaan Jax on kokoisekseen poniksi varsin näyttävä ja peittoaa tasollaan puoliverisetkin. Hypätäkin ori osaa varsin näppärästi. Se on hyvin tarkka jaloistaan, eikä tahdo millään koskea puomeihin, mikä saattaa joskus johtaa kieltoihin jos lähestyminen ei ole ideaali. Myös erikoisemmat esteet saattavat välillä epäilyttää oritta. Maastossa Jax saattaa käynnissä keskittyä lähinnä kivien ja heiluvien oksien kyttäilyyn, mutta ravissa tai laukassa tai hevoskaverin perässä ori keskittyy paremmin etenemiseen.

Suku

i. Jafar al Sharik
ox (SEA), rnkm, 150cm
KTK-III
ii. Faisal al Sharik
ox (SEA), rtkm, 153cm
iii. Kairo ox
iie. Naya al Sharik
ie. Jiya al Sharik
ox (SEA), rnkm, 150cm
iei. Jemal ox
iee. Afifa al Fahra
e. Glanyrafon Lili Fach Wen
wB, trt, 123cm
KTK-III
ei. Pentremarwy Mouse
wB, trt, 128cm
eii. Penechmydd Merlin
eie. Pentremarwy Hawys
ee. Bromwich Eryri
wB, rn, 126cm
eei. Cynllech Hercules
eee. Bromwich Edda

Jaxilla on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
o/t. Varsa, i/e. Vanhempi
o/t. Varsa, i/e. Vanhempi

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Koulukilpailut
Jax on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Näyttelyt
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

01.08.2022, päiväkirjamerkintä
Olen myynyt vuosien varrella meealle Hartwig Poniesiin useammankin welshin ja meea on myös käyttänyt meidän oriita omille tammoilleen. Meillä ei kuitenkaan Moanassa ole vielä koskaan ollut Hartwigin kasvattia, joten olihan tilanne korjattava. meean esitellessä hevosiaan, iskin silmäni välittömästi B-tamma Glanyrafon Lili Fach Weniin eli Wendaan. Hetken jouduin puntaroimaan halusinko tammasta B- vai pb-varsan, mutta lopulta isäksi valikoitui kaunis egyptiläisori Jafar al Sharik. Ei mennyt aikaakaan, kun toivomani orivarsa, Hartwig's Jaxx, syntyi! Tänään Jax saapui vihdoin Moanan maaperälle. Ori on kääntynyt jo viisivuotiaaksi ja on hyvin peruskoulutettu ja ratsutettu Hartwigissa. Jax on hieman varautunut luonne, joten tutustumme ensin kaikessa rauhassa ennen kuin suuntaamme kulkumme kilpailuihin. Meidän on tarkoitus kilpailla oriin kanssa sekä koulu- että esteratsastuksessa, sillä suunnittelen ponille morsianta sekä meidän kouluponien että esteponien joukosta. Mutta kaikki aikanaan!
Nintsu

00.00.2010, päiväkirjamerkintä
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI