Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

Hiraeth First Heart© MBFoto.eu

Hiraeth First Heart eli Heta
s. 05.01.2023 (8v 05.09.2023, 1kk=1a)
welsh mountain (sektio A) tamma, VH23-024-0158
ruunivoikonkimo, 119 cm, kasv. Hiraeth Stud, GB
om. Nintsu (VRL-01851), Moana part breds, NZ
valjakkoajopainotteinen, heB/60cm, noviisi

Luonne

Heta on kiltti, herttainen ja rauhallisesti käyttäytyvä pikkuponitamma, joka on kuitenkin hieman ujo sielu. Poni lämpenee hitaasti uusille ihmisille ja suhtautuu näihin alkuun arkaillen. Heta on kuitenkin aina ehdottoman kiltti ja hyvätapainen, mutta se sulkeutuu jännittäessään. Hoitaessa Heta osaa olla tuttujen ihmisten kanssa mitä herttaisin ja seurallisin pieni poni, mitä maa päällään kantaa! Se nauttii harjauksesta ja rapsutuksista, mutta suhtautuu hyväntuulisesti myös niin kavioiden puhdistukseen kuin varustamiseenkin. Mitä vain, kunhan saa (tuttua ja luotettavaa) seuraa! Myös lasten kanssa Heta on toimiva hoitoponi, mutta isomman lapsiporukan tai hyvin äänekkään ja villin lapsen hoidokiksi tamma ei kuitenkaan sovellu. Taluttaessa Heta on hyvätapainen, mutta jännittäessään se saattaa hakeutua hieman liian lähelle taluttajaansa.

Ratsastaessa ja ajaessa Heta on herkkä, tasainen, kuuliainen ja yritteliäs. Tamma yrittää aina parhaansa ja kuuntelee tarkasti ratsastajan/ohjastajan apuja, niin tahattomia kuin tarkoitettujakin. Kiltteydestään ja tasaisuudestaan huolimatta Heta ei siksi sovi aloitteleville ratsastajille muutoin kuin talutusponiksi, sillä ristiriitaiset tai liian suuret avut saavat ponin sulkeutumaan ja ahdistumaan. Tamma ei kuitenkaan tarvitse ohjaksiinsa GP-taituria, vaan vähän jo osaavampi lapsikin pärjää ponin kanssa, kunhan hieman hallitsee omaa kroppaansa ja apujen käyttöään. Heta suorittaa tasaisen sievästi niin kouluratsastusta kuin ylittää esteitäkin ja kapasiteettia löytyy molempiin lajeihin riittävästi näin pienelle ponille.

Ajaessa Heta on varsin näppärä ja sen kevyet liikkeet pääsevät hyvin esille kärryjen edessä. Tarkkuusajossa tamma on erityisen toimiva ketteryytensä, hyvän ohjattavuutensa ja nopean laukkansa ansiosta. Kestävyyskokeeseen Heta sen sijaan tarvitsee tutun ja luotettavan ohjastajan, sillä vieraat esteet ja maastot saattavat ponia hieman jännittää. Parhaansa Heta kyllä aina yrittää ja tutun kuskin kannustuksella tamma yltää parhaimmillaan hienoihinkin suorituksiin maastostakin.

Suku

i. Hiraeth Hermes
wA, rnvkkkm, 119cm
ii. Hafwen Hermit
wA, rnvkkkm, 121cm
KTK-III
iii. Prince
iie. Sea Rose
ie. Llanbrynmair Rhiannon
wA, vkk, 117cm
KTK-III
iei. Ambleston Dylan
iee. Penallt Rhonwe
e. Hiraeth First Snow
wA, vkkkm, 118cm
ei. Ferndale Trefor
wA, vkkkm, 121cm
KTK-I
eii. Ferndale Ffransis
eie. Ambleston Gwendolen
ee. First Mist
wA, rtkm, 119cm
KTK-I
eei. First Choice
eee. Misty

Hetalla on sukua 2 polvea virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
o/t. Varsa, i/e. Vanhempi
o/t. Varsa, i/e. Vanhempi

Kilpailut

Valjakkoajokilpailut
Heta on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Näyttelyt
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

05.08.2023, Hetan 7-vuotissyntymäpäivä ja saapuminen Moanaan
Jo Hetaa "tilatessani" sovimme tamman kasvattajan kanssa, että poni jäisi heille Britanniaan kasvamaan ainakin muutamaksi vuodeksi. Matka Uuteen-Seelantiin on pitkä ja raskas aikuisellekin ponille, minkä lisäksi meillä on juuri nyt Moanassa vähän turhan ahdasta varsapihatoissa, täystyöllistetyistä varsojen kouluttajistani puhumattakaan. Aivan näin kauan ei Hetan ollut tarkoitus aikaansa kasvattajansa hoivissa viettää, mutta (virtuaaliset) vuodet vierivät kuin huomaamatta ja niin vain on Heta ehtinyt jo aikuisen ponin ikään! Tänään oli vihdoin ja viimein se päivä, kun sain joululahjaponini, aka Hetan, tänne meille maapallon toiselle puolelle Moanaan. Matka oli pituudestaan huolimatta sujunut tammalta hyvin ja tallipihaan rekasta laskeutui varsin hyvinvoiva poni. Jo 7-vuotias Heta saa nyt alkuun rauhassa kotiutua ennen kuin aloitamme treenit kohti kilparatoja. Tamma on kasvattajansa luona jo varsin hyvin koulutettu sekä ratsastukseen että ajoon, joten uskon meidän pääsevän varsin nopeasti jo ensimmäisiin kilpailuihimme. Tervetuloa Moanaan, Heta!
Nintsu

05.01.2023, Heta syntyy
"Kun joululahjansa ostaa itse, saa varmasti juuri sitä mitä haluaa" kuluu erään suuren tuntemattoman ajattelijan viisaus. Siispä eräänä sateisena ja harmaana päivänä otin puhelimen kauniiseen käteen ja soitin Britteihin Hiraeth Studin Katariinalle. Olin jo pitkään katsellut Katariinan welshponeja "sillä silmällä", joten mikäs sen parempi idea kuin tilata muutama welsh itse itselleen joululahjaksi! Sopivaa valmista, jo syntynyttä varsaa, ei Katariinalta meille löytynyt, mutta sopivia vanhempiehdokkaita senkin edestä. "Tilasin" pankkitilini kauhuksi peräti kolme ponia, joista yksi oli A-sektion varsa. Tilaamani varsa olisi täysin erisukuinen Moanan muihin A-poneihin nähden ja kokonaan Hiraeth Studin kasvatusta. Tänään tilaamani A-poni syntyi. Jännitin etäyhteydessä Uudesta-Seelannista käsin, mutta onneksi kaikki sujui hyvin ja pian puhelimeni jo täyttyi maapallon toiselta puolelta lähetetyistä valokuvista ja videoista. Kaunis, suloinen tammavarsa tilaamastani yhdistelmä tuli! Heta-varsa saa nimekseen First Heart yhdistelmänä molempien vanhempiensa nimestä. Tulevaisuudessa Heta tulee toimimaan meillä Moanassa valjakkoajoponina sekä siitostammana.
Nintsu

00.00.2010, päiväkirjamerkintä
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI