Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Tallikirja

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT 05.04.2020

Eirian Hedros

VWY-II, KTK-III
Eirian Hedros eli Hedros
s. 20.09.2015 (3v 20.03.2016, sekalainen)
welsh mountain -ori, VH16-024-0018
ruunikko, 117cm, kasv. Ramya Ranch, USA
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
yleispainotteinen, heB/80cm, noviisi

Luonne

Hedros näyttää rauhalliselta ja flegmaattiselta, mutta todellisuudessa se on kuin nukkuva leijona - odottaa vain oikeaa hetkeä herätä. Hedros on hieman arvaamaton luonne, jonka kanssa ei koskaan voi antaa huomionsa herpaantua. Pääosin ori on ihan hyväkäytöksinen ja asiallinen. Se kuitenkin ottaa nopeasti tilaisuudesta vaarin jos sellaisen saa. Hedros on myös erittäin hyvä ihmistuntija ja se huomaa nopeasti ketä voi pelotella ja kenen kanssa taasen pitää käyttäytyä kunnolla. Ori ei siis missään tapauksessa ole aloittelijoiden tai arkojen hoidokki! Hyvällä auktoriteetillä varustetun hoitajan hoidettavana Hedros käyttäytyy ja kaikki hoitotoimenpiteet sujuvat. Talutettavana Hedroksessa on machoilijan vikaa, eikä oritta kannatakaan lähteä taluttelemaan pelkällä riimulla edes tarhaan.

Ratsastaessa ja ajaessa Hedros on hieman hidas ja mukavuudenhaluinen. Oria ei ihan hirveästi kiinnostaisi minkäänlainen ylimääräinen rehkiminen, vaan mieluiten se esiintyisi tammoille ja uhittelisi muille oreille. Ihan helpolla ei Hedros myöskään anna periksi, vaan herrasta löytyy aimo annos itsepäisyyttäkin. Sen ratsastajalta ja ohjastajalta vaaditaankin sitkeyttä ja päättäväisyyttä, jotta oriin saa liikkumaan tarmokkaasti ja tekemään, kuten ihminen haluaa. Tiukasti käskettynä Hedros kyllä tekee mitä sanotaan, kunhan sille ei vain anna periksi pienissäkään asioissa. Mikään super suorittaja ei ori ole missään lajissa, mutta se suorittaa tasaisen tahdikkaasti koulukiemuroita niin ratsain kuin kärryjenkin kanssa, hyppää koolleen sopivat esteet rohkeasti ja liikkuu maastossa mitään pelkäämättä.

Suku

i. Llansan Hughes
wA, rnvkk, 119cm
KTK-III
ii. Llansan Hwen
wA
iii. Llansan Hael
iie. Gwendelyn
ie. Dant Y Llew
wA
iei. Gilvaethwy
iee. Addiena
e. Briallen Penrose
wA, rn, 115cm
ei. Bunyn Glenboi
wA
eii. tuntematon
eie. tuntematon
ee. Pemberton Pandy
wA
eei. tuntematon
eee. tuntematon

Hedroksella on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
t. Moana's Madison, e. Eirian Myan

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Hedros on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
VH-profiili.
Valjakkoajokilpailut
Hedros on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
VH-profiili.
Laatuarvostelut
20.12.2018, PoniKTK, KTK-III (16 + 17 + 16 + 16 = 65p)

02.02.2020, VWYL, VWY-II (5 + 5 + 6,5 + 21 + 5 = 42,5p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

31.01.2020, päiväkirjamerkintä
Uinuvan leijonamme on aika herätä, sillä olen ilmoittanut oriin rotulaatuarvostelu helmikuun tilaisuuteen. En odota kotiintuomisiksi mitään ihmeitä, mutta eiköhän sieltä ainakin kolmospalkinto tule. Palkinto se on kolmonenkin ja sopii hyvin kantakirjapalkinnon viereen meriittilistaa koristamaan.
Nintsu

25.12.2019, päiväkirjamerkintä
Joulupäivän kunniaksi päätin viedä Hedroksen maastoon. Lumesta ei meillä Uusi-Seelannissa ole tietoakaan, mutta hyvä joulufiilis itselläni silti oli. Kiersimme laitumien takaa hiekkarannalle, jossa otimme muutaman vauhdikkaan spurtin ja jatkoimme sitten kukkuloiden polkusokkeloon treenaamaan tasapainoa kivikkoisilla poluilla. Hedros oli hyväntuulinen ja eteni tasaisen reippaasti koko lenkin.
Nintsu

09.09.2019, päiväkirjamerkintä
Hedros on tehnyt kilpailuissa hienoa työtä ja niinpä ori siirtyykin nyt lopulta kilpailueläkkeelle. Ori on kerännyt porrastetuista kilpailuista riittävät ominaisuuspisteet maksimitasolleen sekä esteratsastuksesta että valjakkoajosta. Cupeissa emme ole herran kanssa käyneet, mutta sijoituksia porrastettujen starteista löytyy.
Nintsu

11.08.2019, päiväkirjamerkintä
Laitumella lihoneella Hedroksella oli tänään vuorossa kunnon koulurääkki! Pistin herran ihan tosissaan tekemään töitä ja vaadin siltä kaiken pilkulleen ja täsmälleen. Alun pullikointien jälkeen Hedros toimi yllättävän hyvin ja suostui yrittämään silloinkin, kun jo vähän väsytti. Ori oli ratsastuksen jälkeisen herkkujuomansa ansainnut!
Nintsu

22.05.2019, päiväkirjamerkintä
Estekilpailutuloksemme ovat viime aikoina hieman sakanneet, joten päätin harjoitella oriin kanssa tänään esteratsastusta. Maneesissa oli vanha rata valmiina, mutta keskityin enemmän kontrolliin ja hyppyjen laatuun kuin varsinaisesti koko radan ratsastukseen. Erityisesti kaarteissa Hedros heittäytyi sisäpohjetta vasten, jolloin lähestymisistä tuli huonoja. Siihen kiinnitinkin huomiota ja sain paljon asioita korjattua.
Nintsu

06.01.2019, päiväkirjamerkintä
Moana part bredsin 7-vuotissyntymäpäivän kunniaksi Hedros pääsi maastoon! Pistin ponille kärryt perään ja lähdimme "sightseeing'lle" kylän suuntaan. Tuttuja tulikin vastaan ja kyyditsimme pari matkan varrelle sattunutta kaupunkiin lähtijää hieman kauempana sijaitsevalle bussipysäkille. Lenkkimme ei ollut kovin vauhdikas, mutta sitäkin rentouttavampi.
Nintsu

20.12.2018, päiväkirjamerkintä
Ponikantakirja järjesti perinteeksi muodostuneen joulukuun suurtilaisuuden, jonne myös kantakirjakelvottomilla oli osallistumisoikeus. Ilmoitin Hedroksen heti mukaan, sillä ori ei ehkä ole ihan kedon kaunein kukka. Onnekseni ori päättikin käyttäytyä ja esittää tilaisuudessa parastaan, joten saimme kun saimmekin palkinnon kotiin viemisiksi. Nyt Hedros on kolmosen kantakirjaori!
Nintsu

11.07.2018, päiväkirjamerkintä
Olemme saaneet viimein aloitettua kilpailukauden Hedroksen kanssa. Moni asia on ollut oriin kanssa melkoista painimista, mutta nyt alkaa ehkä pikkuhiljaa hommat sujua. Parista ensimmäisestä kilpailustamme ei kyllä jälkipolville kerrottavaa jäänyt, mutta suunta on vain ylöspäin! Kyllä Hedroksesta vielä kunnon kilpaponi kuoriutuu.
Nintsu

26.06.2018, päiväkirjamerkintä
Oma tammamme Myan varsoi tänään Hedroksesta kauniin tammavarsan. Kaikki meni onneksi hienosti ja tuore emätamma Myan sekä Hedroksen vastasyntynyt tytär voivat molemmat hyvin. Hedrosta ehkä hieman harmittaa, että seurustelu Myanin kanssa loppui lyhyeen, mutta ehkä ori jossain syvällä sisimmässään on iloinen tyttärestään.
Nintsu

17.04.2018, päiväkirjamerkintä
Hedros saapui tänään pitkän matkan jälkeen meille Moanaan Yhdysvalloista Ramya Ranchilta. Ori reissunsa jälkeen väsynyt mutta se jaksoi silti hieman pörhistellä lähitarhojen uteliaille oreille. Taitaa olla pojassa showmiehen vikaa! Hedros saa rauhassa kotiutua ennen kuin aloitamme oriin uran kilparadoilla.
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI