Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

Wlynt Flynyra© SR

Wlynt Flynyra eli Fly
s. 12.09.2020 (8v 12.05.2021, 1kk=1a)
welsh B -tamma, VH21-022-0123
rautias, 135cm, maahantuoja Tuontikeskus Alegre
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
koulupainotteinen, heB/80cm

Luonne

Yleisesti Fly on mahdottoman kiltti ja herttainen pikkutamma, joka on kuitenkin hieman ujo ja herkkä sielu. Tamma suhtautuu varovaisesti uusiin ihmisiin ja saattaa arastella joskus tuttujakin, jos tilanne muuten on ponista jännittävä. Fly haluaa kuitenkin aina miellyttää, eikä koskaan tahallaan heittäydy hankalaksi. Tammaa onkin aina käsiteltävä silkkihansikkain, jotta sitä ei tule paineistettua liikaa. Rauhallisissa perushoitotilanteissa Fly on kiltti ja toimiva. Se tykkää harjauksesta, mutta vaatii rauhalliset otteet erityisesti herkempien alueiden harjauksessa. Kaviot nousevat hyvin puhdistettaviksi ja pysyvätkin ylhäällä ilman keskustelua. Varustaessa Fly on hyvätapainen, mutta erityisesti suitsittaessa ei kannata kiirehtiä - liian äkkinäiset liikkeet tamman pään läheisyydessä saavat ponin helposti säikähtämään. Taluttaessa Fly on narun päässä kevyt, mutta jännittäessään se herkästi tulee ihmisen omaan tilaan, mistä tammaa tietenkin pitää lempeästi muistuttaa.

Ratsastaessa Fly on herkkä. Tamma reagoi ratsastajansa pieniinkin apuihin, myös tahattomiin liikahduksiin, herkästi ja nopeasti, joten aloittelijoiden ratsu ei Fly pienestä koostaan huolimatta ole. Fly vaatii ratsastajaltaan eleettömyyttä ja rauhallisuutta, mutta myös lempeän päättäväistä läsnäoloa ja tiivistä istuntaa, sillä Fly jännittyy useissa tilanteissa eikä kestä ratsain "yksinjäämistä". Kouluradalla yleisön edessä Fly helposti käpertyy, mutta tutun ja turvallisen ratsastajan kanssa poni (saattaa) uskaltaa hengittää ja antaa parastaan. Parhaimmillaan Fly on omalla tasollaan sievä ja näppärä pikkukouluponi, jolla on niin kivat ravilisäykset, että moni kokeneempikin tuomarikin hätkähtää ilosta sellaisen nähdessään. Myös väistöissä ja taivutuksissa Fly on varmajalkainen ja tahdikas. Esteilläkään Fly ei ole hullumpi, oikeastaan tamma on varsin lahjakaskin hyppääjä, mutta se on hyvin arka ja varovainen, eikä kestä lainkaan omia tai ratsastajansa virheitä. Kieltäytyminen on Flyn mielestä aina parasta vaihtoehto, jos tammaa yhtään jokin esteessä mietityttää. Maastossa Fly ei hevillä rentoutu, mutta tutun ratsastajan alla ja poniporukassa maastoillessa tamma voi hetkittäin vähän hengittää ja huokaista.

Suku

i. Rymhyvd Wlygas
wB, prt, 134cm
ii. Rinohtin
wB, vrt, 130cm
iii. evm
iie. evm
ie. Wlygra Vergah
wB, rt, 136cm
iei. evm
iee. evm
e. Lynrha Wilai
wB, rnkm, 137cm
ei. Legonggen
wB, rn, 132cm
eii. evm
eie. evm
ee. Wersfainja
wB, rtkm, 136cm
eei. evm
eee. evm

Fly on suvuton eli sillä ei ole sukua virtuaalimaailmassa.

Isä Rymhyvd Wlygas oli komea piirtopäinen ja sukkajalkainen raudikko, jolla oli säkäkorkeutta 134 sentin verran. Ori oli erityisen hyvärakenteinen ja sen näyttelymenestys alkoi jo nuorena. Hyväluonteisena ponina ori toimi myös lastenratsuna ja pääsi hieman kilpailemaankin ratsastuksen eri lajeissa poniratsastajien kanssa. Erityisesti oriin ravi oli hieno ja sitä kelpasi kyllä esitellä sekä kouluradalla että näyttelykehissä. Ratsastajistaan johtuen ori starttasi korkeimmillaan vain helpoissa luokissa (he B, 70 cm), mutta tasollaan ori suoritti hyvin ja paikkasi paljon kokemattomien ratsastajiensa puutteita. Hyväluonteinen ja -rakenteinen ori oli tietenkin suosittu myös jalostusoriina ja se jätti useita eri lajeissa lahjakkaita welshjälkeläisiä.
Isänisä Rinohtin oli kaunis vaaleanrautias liinaharja. Ori oli 130 senttiä korkea, hyvärakenteinen ja sopusuhtainen poni. Se oli kuitenkin luonteeltaan hieman varovainen, jopa arkakin, eikä jännittämisensä takia oikein menestynyt näyttelyissä hienosta rakenteestaan huolimatta. Poni oli mukava ajettava ja ohjastajan kanssa se uskalsi myös rentoutua ihmisten ilmoilla, minkä ansiosta ori pärjäsi jonkin verran valjakkoajon koulukokeissa sekä näyttelyiden ajoluokissa. Kärryjen edessä oriin hieno ravi pääsi oikeuksiinsa. Aran luonteen sekä heikon näyttelymenestyksen johdosta oritta ei juuri käytetty siitoksessa, mutta pienelle jälkeläismäärälleen ori periytti kuitenkin hyvää rakennettaan eteenpäin.
Isänemä Wlygra Vergah oli melko tavallinen pikkutamma, jonka tylsän tasaisen rautias väri ja 136 sentin säkäkorkeus eivät herättäneet huomiota. Tamma oli peräisin tuntemattomalta pienkasvattajalta ja sen suku koostui lähinnä meriitittömistä puolivilleistä nummiponeista. Tamma päätyi nuorena ratsastuskouluun, jossa se toimi opetusponina hyvän, rohkean ja avoimen luonteensa sekä tasaisten liikkeidensä ansiosta vuosikaudet yhtenä tallin suosikkituntsarina. Poni myös kilpaili ratsastuskoulun oppilaiden kanssa ja osoitti lahjoja erityisesti koulupuolelle. Vanhemmalla iällä poni päätyi yksityisomistukseen ja se varsoi muutaman kerran periyttäen varsoilleen avoimen rohkeaa luonnettaan.

Emä Lynrha Wilai oli ruunikonkimo, 137 senttiä korkea tamma. Rakenteeltaan se oli ihan asiallinen, mutta ei mikään vau, joten hyvistä liikkeistään huolimatta tamma ei ollut erityinen näyttelymenestyjä. Se varsoi nuorena kasvattajansa luona kerran ja myytiin sitten pienelle aikuisratsastajalle. Kävi ilmi, että tamma oli kuiten syntynyt satulan alle! Wilai osoittaitui erinomaiseksi ratsuksi ja se starttasi aikuisratsastajaomistajansa kanssa jopa helppo A -tasolla saakka. Tamman pravuuri oli ehdottomasti keskiaskellajit ja varsinkin ponin laukka oli tämän kokoiselle ponille poikkeuksellisen laadukas ja suuri. Hieman vanhemmalla iällä Wilai kilpaili myös kansallisissa poniluokissa poni-ikäisen ratsastajan kanssa ja niitti näin mainetta myös virallisissa poniluokissa.
Emänisä Legonggen polveutui harvinaisista, vanhoista sukulinjoista ja ori edustikin tyypiltään hieman vanhempaa, vankempaa B-ponilinjaa. Väriltään ori oli ruunikko, piirrolla ja kahdella sukalla varustettuna, ja säkäkorkeutta oriilla oli 132 sentin verran. Ori oli luonteeltaan järkevä ja rauhallinen, mutta se oli karismaattinen ja osasi myös esiintyä. Näyttelyissä ori jakoi hieman raskaamman tyyppinsä takia tuomareiden mielipiteitä, mutta vuosien mittaan ori keräsi palkintotililleen varsin kunnioitettavan määrän erilaisia näyttelyvoittoja ja champion-titteleitä. Jalostusoriina poni ei koskaan ollut erityisen suosittu, mutta se sai joka kesä useampia tammoja ja teki pitkän uran siitosoriina, joten jälkeläisiäkin ehti kertyä. Harvinaisen sukunsa ansiosta ori sopi suvullisesti monelle tammalle, mutta se jätti varsin vahvasti pyöreää runkoaan ja raskaampaa olemustaan jälkeläisiinsä.
Emänemä Wersfainja edusti hollantilaista welshkasvatusta. Rautiaankimo, 136 senttiä korkea pikkutamma oli luonteeltaan energinen, oikea pikkusähikäinen. Kevytrakenteiselle, pienelle tammalle oli haastavaa löytää sopivan kokoista ratsastajaa, joka olisi pärjännyt ponin energisen luonteenlaadun kanssa, joten tamma vietti suurimman osan elämästään siitostammana ja ajoponina. Lisäksi tamma rakasti irtohyppäämistä ja hyppäsikin erinomaisella tekniikalla. Näyttelyissä siro, kaunis poni pärjäsi melko hyvin ja erityisesti ponin ravi keräsi tuomareilta kehuja. Tamma sai elämänsä aikana useita jälkeläisiä ja se jätti erityisesti varsoihinsa siroutta sekä hyviä askellajeja.

Jälkeläiset
o. Moana's Ghost King, i. Bluepond Kings Ghost
t. Maddy Macadamia MPB, i. Don the Domino xx

Kilpailut

Estekilpailut
Fly on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Koulukilpailut
Fly on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Laatuarvostelut
20.06.2022, PoniKTK, ei palkita (14 + 13 + 14 + 14 = 55p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

03.04.2022, Flyn ensimmäinen varsa
Raudikko Fly-tamma varsoi tänään orivarsan omasta Kingis-oriistamme. Varsominen sujui kaikeksi onneksi hyvin, vaikka Fly'llä oli tiineysaikana hieman vaikeuksia ja eläinlääkärin apuakin tarvittiin muutamaan otteeseen. Nyt sekä emä että varsa voivat hyvin ja tutustuvat omassa rauhassaan toisiinsa varsomispihaton suojissa. Ghost King -orivarsasta on tulossa tulevaisuuden jalostusori, joten Fly'nkin geenit pääsevät varmasti vielä pojasta pidemmälle. Suku varsalla on mielenkiintoinen, sillä sen isä on lahjakas monitoimiori kilpaillen kenttää ja esteitä ja meidän Fly taas on enemmän koulupuolen ratsu ja lajissa pärjännyt. Mielenkiinnolla siis odotamme, mitä Flyn pojasta kuoriutuu! Tamma itse saa nyt hetken aikaa viettää aikaansa varsakuplassa. Vieroituksen jälkeen palaamme sen kanssa takaisin kilparadoille viimeisiä kapasiteetin maksimista puuttuvia ominaisuuspisteitä metsästämään.
Nintsu

30.12.2021, Fly saapuu Moanaan
En voinut olla katsomatta tuontikeskus Alegren joulutuonteja, vaikka tällä hetkellä tarvetta tuonneille ei ollutkaan. Mutta katsoin kuin katsoin kuitenkin ja löytyihän sieltä meille Moanaankin yksi joululahja. Kun itse hankkii omat lahjansa niin saa juuri sitä mitä haluaa! Tänään Wlynt Flynyra eli tuttujen kesken Fly saapui uuteen kotiinsa meille Moana part bredsiin. Tammalla oli pitkä matka takanaan, mutta se otti uudet maisemat vastaan varsin rauhallisen oloisesti ja katseli vain uteliaasti ympärilleen. Väliaikaiseen tarhaansa päästyään Fly otti pari laukkaspurttia, mutta tasoittui kyllä nopeasti ja alkoi sitten tutustua tarhanaapureihinsa kiljahdusten ja vingahdusten säestämänä. Fly'stä on tarkoitus koulia kiva ratsu kouluradoille ja toki käväistä estepuoltakin testaamassa. Varsojen tekoa tietenkään unohtamatta!
Nintsu

00.00.2010, päiväkirjamerkintä
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI