Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT 18.01.2023

Crane Chernava

KRJ-II, VWY-II, KTK-III

© kasvattaja

Crane Chernava eli Cherna
s. 01.07.2019 (8v 05.11.2019)
welsh part bred -tamma (25% welshverta), VH19-023-0049
rautias, 152cm, kasv. Kurjenpesä, FI
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
koulupainotteinen, vaB/80cm

Luonne

Jos rehellisiä ollaan niin Cherna on rasittava, kärsimätön ja ärsyttävä poni. Tamma on mielestään aina oikeassa, eikä se tunnu sietävän ainuttakaan poikkipuolista sanaa, ei ihmisiltä eikä varsinkaan toisilta nelijalkaisilta. Valitettavasti vain (ainakin Chernan kannalta) me ihmiset joudumme sitä usein komentamaan tai ainakin ohjaamaan haluttuun suuntaan, joten yhteentörmäyksiltä ei oikein voida välttyä. Chernan kanssa parhaiten toimii lempeä päättäväisyys ja vastalauseiden ignooraminen. Ilkeä Cherna ei ole, joten vahingoittamistarkoituksessa se ei ihmiseen koske, mutta mitäs pahapäinen tuittuilija kuohuvalle temperamentilleen mahtaa! Joskus tamma saattaa siis puolivahingossa kopsauttaa kaviolla hoitajaansa jalkaan tai nipistää ikävästi hampailla olkapäästä. Ihan vahingossa vain. Chernan kanssa on siis pidettävä tiukkaa kuria, mutta ilman turhaa provosointia - unohtamatta täydellistä keskittymistä hevoseen sekä sen kavioihin ja hampaisiin.

Laatua Chernassa piisaa, mutta niin piisaa luonnettakin. Ihan joka tytön ratsu ei meidän Cherna ole, mutta ei kai vaativan tason kouluponin tarvitsekaan olla. Olisi vain kiva jos edes joku pystyisi Chernalla ratsastamaan ilman ylimääräistä draamaa... Tamma on sellainen tuuliviiri, ettei sen aivoitusten perässä pysy oikein kukaan. Yhtenä päivänä kaikki sujuu tavalla X, toisena päivänä tavalla Y ja kolmantena Z - tai sitten mikään ei suju millään tavalla. Cherna keksii aina uusia ongelmia itselleen, eikä se siedä lainkaan pakottamista tai mitään epämääräisyyksiä kuskiltaan. Pakko neitiä on joskus hieman ojentaa, mutta yleensä Chernan kanssa pärjää parhaiten vaatimalla asioita hyvin pienin askelin ja vähän kerrallaan. Ensiksi riittää, että tamma menee suunnilleen oikeaa askellajia, sitten voi jo alkaa vaatia myös oikeaa suuntaa, kolmanneksi voisi kokeilla vaatia askellajin ja suunnan lisäksi suoruutta ja niin edelleen. Ratsastuksen edetessä Cherna saattaa jopa alkaa toimia ihan normaalin ratsun tavoin, mutta valheelliseen turvallisuuden tunteeseen ei tämän ratsun kanssa kannata tuudittautua. Mutta parhaimmillaan Cherna on todella hieno - siis oikeasti!

Suku

i. Ch Everholt Constantinople
bwp, m, 168cm
KRJ-I, KTK-II
ii. Ch Byzántion
bwp, m, 166cm
KRJ-I, KTK-II
iii. Bryennios
iie. Trickrich
ie. VIR MVA Ch Cypress Grove
bwp, mrn, 165cm
KRJ-I, KTK-II
iei. Noor-ul-Ain
iee. Rochinnia
e. VIR MVA Ch Cadogan Matryoshka
wpb (50%), tprn, 148cm
KTK-I, KRJ-II
ei. VIR MVA Ch Mstislav
ox (SRA), rt, 152cm
KTK-II
eii. Miroslava
eie. Milena
ee. Ffordd Morfydd
wC, prn, 135cm
KTK-I
eei. Curig Madoc
eee. Nydd Non

Chernalla on sukua 2 polvea virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
o. Checino MPB, i. Poechino MPB
t. Czarina MPB, i. Calembel

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Koulukilpailut
Cherna on kilpaillut porrastetuissa koulukilpailuissa, eikä sen sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Kilpailutiedot VH-profiilista
Estekilpailut
Cherna on kilpaillut porrastetuissa estekilpailuissa, eikä sen sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Kilpailutiedot VH-profiilista
Laatuarvostelut
20.12.2019, PoniKTK, KTK-III (16 + 18 + 16 + 17 = 67p)

25.11.2021, VWYL, VWY-II (5 + 6 + 5 + 21 + 5 = 42p)

30.11.2022, KRJL, KRJ-II (7 + 40 + 25 + 6 + 15 = 93p.)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

18.01.2021, päiväkirjamerkintä
Chernan jäätyä kilpailueläkkeelle, olisi minun oikeasti pitänyt vain unohtaa koko kiusankappaleen olemassa olo ja keskittyä kivempiin ja toimivampiin poneihin. Mutta ei, jostain käsittämättömästä syystä aloin haaveilla Chernan toisesta varsasta! Joku ihana tammavarsa Chernan sukua tallissa jatkamaan. Että sitä osaakin ihminen olla pöhkö! No, niin siinä kävi, että astutin tamman uudemman kerran. Vanhaan tuttuun tapaan Cherna oli tiineysaikansa kuin takapuoleen ammuttu karhu ja ehdin moneen kertaan pohtia ihan ääneenkin, että ei ollut fiksu veto tämän tamman astutus (ja sain henkilökunnaltani vahvan tuen tälle mielipiteelle). Tehty mikä tehty, ja tänään Chernan varsa numero kakkonen sitten syntyi. Sormet ristissä toivoin, ettei minun apuani tarvita, sillä en kyllä olisi uskaltanut avuksi mennäkään. Onneksi kaikki sujui hyvin ja pian Cherna jo korvat luimussa ja minulle hampaita esitellen imetti siroa, ruunikkoa tytärtään.
Nintsu

10.02.2020, päiväkirjamerkintä
Jotkin yhdistelmät vain ovat sellaisia, että ne tietää heti. Poen ja Chernan yhdistäminen oli yksi tällainen yhdistelmä. Heti Chernan ostettuani tiesin, että siinä on Poen tuleva morsian. Vihdoin tuli aika yhdistää pariskunta ja niinpä jäimme odottamaan rakkauslapsen syntymää. Tänään kiukkuistakin kiukkuisempi lohikäärme, joka joskus on Chernana tunnettu, varsoi komean, pitkäjalkaisen orivarsan. Varsominen sujui hyvin eikä minun apuani onneksi tarvittu. En nimittäin tiedä miten olisin uskaltanut Chernan lähelle edes mennä, sen verran vihainen tamma on viime aikoina ollut. Varovaisesti kävin hieman auttamassa orivarsaa nisälle, Cherna kun oli siinä puuhassa hieman kipakka ja meinasi hätää lapsukaisensa pois, kun varsa taisi nipistää utaretta. Lopulta maitotouhutkin saatiin sujumaan ja minä sain vetäytyä turvallisesti seinän toiselle puolelle.
Nintsu

20.12.2019, päiväkirjamerkintä
Vanhempiensa tulosten ansiosta Cherna oli suoraan kantakirjakelpoinen, joten ei muuta kuin jonottamaan ja heti ensimmäiseen mahdolliseen tilaisuuteen tamma mukaan! Näin jälkikäteen ajateltuna olisi saattanut olla fiksumpaa ensin hieman harjoitella ja treenata näyttelyesiintymistä (ja ihan vieraissa käyntiä muutenkin...) eikä suinpäin rynnätä tositilanteeseen, mutta tehty mikä tehty. Cherna käyttäytyi kuin aivoton idiootti ja melkein potkaisi yhtä tuomareista kylkeen, mutta onneksi tuomarilla oli nopeammat refleksit kuin minulla, joka en ehtinyt estää tamman pahoja aikeita. Arvostelupöytäkirjassa näkyi varsin selkeästi se, etteivät tuomarit (ymmärrettävistä syistä) oikein voineet arvostella ihan kaikkea. Enkä myöskään ole kovin ylpeä lisämaininnasta "käytös: vaarallinen". No, pisteitä herui neljältä tuomarilta yhteensä 67 kappaletta, joten tuli sieltä sentään kolmospalkinto kotiinviemisiksi.
Nintsu

13.07.2019, päiväkirjamerkintä
Kai tässä oli palautusoikeus 14 vuorokautta? Ai ei? Mutta se on lakisääteinen etämyynnissä! No, ei auta kuin tsempata, ehkä tästä vielä ratsuhevonen tulee. Sanotaanko, että hieman luonteikas tämä minun viimeisin ostokseni. Tuntuu, että pelkkä käyntikierros kentän ympäri ilman koikkaloikkia on jo lottovoitto. Tälläkö muka pitäisi joskus hurmata tiukkanutturaiset koulutuomarit? Vaikealta kuulostaa... Tylsä raudikkoni, Cherna, onneksi sinulla on niin upeat vanhemmat! Ehkä neidistä kuoriutuu vielä loistava siitostamma, jos ratsunura ei urkene. Mutta Chernalla on niin upea askellus, että todella toivon meidän löytävän yhteisen sävelen vielä joku päivä! Voin vain kuvitella miten upeaa olisi esiintyä Chernan kanssa suurilla areenoilla - tai no, tarkemmin ajateltuna tämmöisen tuittupään kanssa on ehkä parempi pysyä vähän pienemmissä piireissä... Tulevaisuus näyttää!
Nintsu

05.07.2019, päiväkirjamerkintä
Rakkautta ensisilmäyksellä. Sitä se oli, kun ensimmäistä kertaa näin upean, mustan Everholt Constantinoplen eli tuttujen kesken Nopan. Miten hevonen voikin olla niin hieno! Orinhan minä olisin ostanut heti, mutta varsinaisesti olin tullut katsomaan herran jälkeläistä, juuri nelivuotiaaksi kääntynyttä welsh part bred -tamma Crane Chernavaa. En tiedä kuinka vaaleanpunaisten lasien läpi tammaa oikeastaan edes katselin, sen verran hurmaantunut olin sen isästä, mutta tarjoushan neidistä oli ehdottomasti jätettävä! Ihan vain jo sen isän takia. Ja olihan Chernalla emänisänä birdien hieno venäläisori Mstislav, josta olin halunnut varsaa jo jonkin aikaa. Suvullisesti ylikorkea, tylsän rautias Cherna sopii meille siis oikein hyvin ja eiköhän tamma hurmaa minut ja tallinväen ihan omana itsenäänkin pian!
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI