Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

Crane Picnic Basket

KTK-III

© Cherie, CC BY-NC 2.0

Crane Picnic Basket eli Bassi
s. 22.07.2022 (8v 22.03.2023, 1kk=1a)
welsh part bred (50 % welshverta) tamma, VH22-023-0095
punarautias, 148 cm, kasv. Kurjenpesä, FI
om. Nintsu (VRL-01851), Moana part breds, NZ
yleispainotteinen, heA/100cm, helppo luokka

Luonne

Yleisesti Bassi on perinyt isänsä leppoisan suhtautumisen maailman menoon. Tamma mielummin nuokkuu tarhannurkassa auringosta nauttien kuin riehuu kavereiden kanssa tai päivystää portilla seuraavaa heinäannosta. Bassin kanssa kaikki onkin aina mukavan vaivatonta ja kiireetöntä, eikä poni tunnu ottavan kierroksia oikein mistään. Hoitaessa tamma on helppo ja miellyttävä. Se seisoo rauhallisesti niin omassa karsinassaan, vieraassa karsinassa, irti, kiinni, käytävällä, pesupaikalla, pihapuomilla... antaa harjata kaikkialta, nostaa kaviot pyynnöstä puhdistettavaksi ja suhtautuu kaikkiin varusteisiin tyynesti. Jos nyt jotain vikaa tammasta pitäisi löytää, niin se ei ole kaikista seurallisin, kontaktia ottavin ja kiintyvin eläin, mutta kyllä tamma kuitenkin "omat" ihmisensä tunnistaa, vaikkei portille iloisesti hirnuen kiiruhdakaan. Taluttaessa Bassi on luonteelleen uskollisesti hyväkäytöksinen ja se keskittyy vieraissakin paikoissa taluttajaansa, eikä kyttäile ympäristöään.

Ratsastaessa Bassi on tasainen ja kuuliainen. Se tekee mitä pyydetään, mutta ei sitten yhtään enempään. Emältä peritty mukavuudenhalu ei tee tammasta itsepäistä tai laiskaa, mutta pyytämättä tämä poni ei hikoile kyllä pisaraakaan. Bassi onkin hieman raskas ratsastaa, sillä sen kanssa on jatkuvasti kiinnitettävä itse harjoitusten lisäksi huomiota myös liikkeen ponnekkuuteen ja aktiivisuuteen. Hieman tympeää on myös se, että Bassi ei siitä kummemmaksi muutu - vaikka sen ratsastaisi kuinka aktiiviseksi tahansa, ratsastajan herpaannuttua tamma palaa nopeasti tasapaksuun moodiinsa. Esteetkään eivät saa Bassin kierroksia nousemaan, mutta tamma on kuitenkin sen verran tarkka jaloistaan, ettei sitä tarvitse sentään kantaa esteistä yli. Bassi hyppää mitä vain, kunhan sen tuo esteelle aktiivisessa laukassa - jos tamma jää lähestymisessä löysäksi, se saattaa hieman tähtien asennosta riippuen joko hypätä parhaansa mukaan tai sitten siirtyä raviin ja kieltäytyä hyppäämästä. Reippaalla ratsastajalla Bassi on kyllä ihan vakavasti otettava esteponi, jolla voi ratsastaa myös aikaa ja tiukkoja teitä. Maastossa Bassin leppoisa luonne pääsee oikeuksiinsa. Jos kaipaat rauhallista maastolenkkiä ilman satulaa ja yllätyksiä, valitse Bassi! Tamma on rohkea kuin leijona ja se nauttii suurin siemauksin erityisesti metsässä samoilusta. Vauhtiakin tammasta löytyy ja mukavuudenhalustaan huolimatta Bassi on varsin kiva ratsu maastoesteille - se ei pelkää outojakaan esteitä, hyppää yli mistä vain ja maastoympäristö saa tammaan syttymään sen pienen kipinän, ettei sen laukan aktiivisuudesta tarvitse huolehtia.

Suku

i. Sandwich Sensation
xx, rt, 170cm
KTK-III
ii. Lights of London
xx, rt, 172cm
iii. Lanterns on the Lake
iie. Good Shoes
ie. Bagel Toast
xx, prt, 164cm
iei. Siege of Verona
iee. Toastie
e. Skjæregård Ishavsreddik
wC, vkk, 136cm
KTK-II
ei. Teage Cadeyrn Neifion
wC, rt, 134cm
eii. Llewhellin Nightlights
eie. Teage Honeyblonde
ee. Skjæregård Sandeltre
wC, vkk, 132cm
eei. Strathclyde Royalty
eee. Skjæregård Flekkmarihand

Bassilla on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
o/t. Varsa, i/e. Vanhempi
o/t. Varsa, i/e. Vanhempi

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Este- ja kenttäkilpailut
Bassi on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Laatuarvostelut
20.08.2022, PoniKTK, KTK-III (16 + 17 + 17 + 19 = 69p.)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

14.01.2023, päiväkirjamerkintä
Pidän eri kasvattajanimistä ja keräilen niitä mielelläni. Meillä on kylläkin Kurjenpesästä jo yksi Crane-kasvatti, mutta kyseinen tamma on koulupainotteinen ja vaikuttanut meillä kouluponijalostuksessa, joten, kun tarjolle tuli Crane-alkuinen esteponi (okei, yleispainotteinen, mutta kenttää kilpaillut), olihan se iskettävä kiinni. Sitä paitsi tamman nimi "Picnic Basket" iskee juuri sopivasti nimipäähäni eli tamman varsallekin on jo nimi (tai parikin) valmiina, vaikka edes isäoria ei ole vielä valittu! Bassi-tammakin saapui tontille vasta tänään. Lähitulevaisuuden suunnitelmina Bassin kanssa on palata kenttäradoille sekä ottaa kilpailukalenteriin mukaan myös estekilpailuita. Siitoskäyttöä ajatellen tamma on toki ostettu eli jälkikasvua (niitä hassunhauskan nimisiä!) on myös luvassa ja Bassi tulee varmasti tekemään oman pienen jälkensä Moanan wpb-kasvatukseen.
Nintsu

00.00.2010, päiväkirjamerkintä
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI