Index Asukkaat Miljöö Toiminta Yhteys
VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE


MUISTOSIVUT


KTK-III

Juksulan Vasili ox

Tulisieluinen, kuumaverinen, kiivasluontoinen. Valitse mieleisesi adjektiivi oritta kuvaamaan, unohda kiire ja käytä kaikki taitosi tähän hevoseen, sillä voit saada siitä elinikäisen ystävän - tai vihollisen.

Nimi: Juksulan Vasili ox "Valtsu"
Rekisterinumero: VH15-003-0538
Sukupuoli: Ori
Syntynyt: 12.12.2013 / 29v (3v 31.03.2014, sekalainen ikääntyminen)
Kuollut: 07.10.2023
Rotu: Arabialainen täysverinen (venäjänarabi)

Omistaja: Nintsu VRL-01851
Kotitalli: Juksula
Kasvattaja: Juksula, DE

Väri: Ruunikonkimo
Säkäkorkeus: 156cm

Koulutus: Estepainotus
! kilpaillut porrastettuja !
>>>>>>>>>> Ko: helppo B
>>>>>>>>>> Re: 120cm
>>>>>>>>>> Ke: CIC1
>>>>>>>>>> ex-laukkahevonen (9: 2-0-1-1, vs. 95000e)
>>>>>>>>>> KTK-III (4/19, 67p)


© OliverSeitz, public domain

Polveutuminen

i. Vyacheslav ox
ox (SRA), km, 157cm
KRJ-II, ERJ-III
ii. Platon ox
ox, mkm, 159cm
iii. Pudin ox
iie. Danita ox
ie. Polka Vanja ox
ox, prt, 151cm
iei. Konstja ox
iee. Polka Pynura ox
e. Anya Arkadjevna ox
ox (SRA), rnkm, 157cm
ei. Rya Aleksei ox
ox, rn, 159cm
eii. Ivanotvitz ox
eie. Rya ox
ee. Anya Katjis ox
ox, rtkm, 153cm
eei. Konstantin ox
eee. Anya Viztka ox
Valtsulla on 1 polvi sukua virtuaalimaailmassa.

Isä Vyacheslav on eloisa, innokas ja temperamenttinen venäläinen ori, joka on luonteeltaan kuitenkin kiltti ja ystävällinen tapaus. Oriista löytyy lennokkaat liikkeet ja laukkaamista rakastava sydän, mutta myös hyppykykyä. Ville on menestynyt laukkakilpailuissa kohtalaisesti voittaen G2-tason ja sijoittuen G1-tason lähdöissä. Paremmin oriilla on mennyt ratsastusareenoilla, joilla se on sijoittunut ja voittanut useita luokkia niin este-, koulu- kuin kenttäkilpailuissakin. Ori on väriltään kimo ja sillä on säkäkorkeutta 157 senttiä.

Isänisä Platon aloitti kilpailu-uransa laukkakilpailuista laukkasukunsa takia. Platon menestyikin ihan hyvin juosten useimmiten rahasijoille ja joskus voittoonkin. Tärkeimmät arvokilpailuvoitot ja -sijoitukset jäivät kuitenkin saamatta, ja viisivuotiaana ori sitten myytiinkin ratsukäyttöön kun se ensin oli astunut muutaman laukkatamman. Hyväluontoinen ja kauniisti liikkuva Platon sopi ratsuksi oikein hyvin. Se kilpaili kenttäratsastuksessa aina yhden tähden luokkiin asti ja keräsi sijoituksia ja pari voittoakin ratsunurallaan. Vanhemmilla päivillään Platon astui paljon erityisesti puoliveritammoja ja oriista onkin jäänyt useita lahjakkaita kenttähevosia.
Isänisänisä Pudin oli ruunikonkimo, 157 senttimetriä korkea laukkahevonen. Se oli luonteeltaan herkkä ja arka, mutta kuitenkin erittäin yritteliäs ja ihmisrakas. Pudin ei ollut hirveän nopea, mutta se oli erittäin yritteliäs, minkä ansiosta ori usein sijoittui laukkakilpailuissa. Oriin onnistui muutaman kerran myös voittaa lähtönsä. Pudin siirtyi matkaratsastushevoseksi laukkauransa jälkeen ja ori menestyikin erittäin hyvin jopa Venäjän mestaruuskilpailuissa. Jalostuksessa Pudin vaikutti hyvin vähän ja se astui vain muutamia tammoja elämänsä aikana.
Isänisänemä Danita syntyi harmaana ja varsakarvan vaihduttua näytti ensin siltä, että siro tamma jäisi mustaksi. Danita vaaleni kuitenkin hitaasti vuosien kuluessa aivan vitivalkoiseksi. Tamma oli erittäin kaunis eläin, eikä vain rakenteeltaan, sillä Danita myös liikkui kevyesti ja sulavasti. Se kilpaili ensiksi laukkakilpailuissa ja menestyikin ihan kohtalaisesti. Uransa loputtua Danita varsoi muutaman laukkavarsan, minkä jälkeen se myytiin ratsuksi. Danita ei koskaan kilpaillut ratsastuskilpailuissa, mutta sen kerrotaan olleet varsin lahjakas hyppääjä.

Isänemä Polka Vanja oli hyväntahtoinen ja kiltti tamma. Se ei ollut kovin innokas laukkahevonen, mutta se pärjäsi kuitenkin ihan kohtalaisesti hieman lyhyemmillä matkoilla juostavissa laukkalähdöissä. Nelivuotiaana Vanja myytiin ratsuksi. Se osoittautuikin erittäin lahjakkaaksi estehevoseksi. Tamma sijoittui jopa kansallisissa 120 sentin luokissa puoliverisiä vastaan! Vanja tekikin hienon uran estehevosena ennen siirtymistään siitokseen. Tamman varsojen isinä oli niin laukka-arabeja kuin puoliverisiäkin. Vanja periytti jälkeläisilleen erityisesti kultaista luonnettaan.
Isänemänisä Konstja oli erittäin kestävä ja voimakas laukkaori. Se dominoi usean kilpailukauden ajan Venäjän kaikista arvostetuimpia pitkien matkojen laukkoja. Konstjan meriittilista on vielä tänäkin päivänä erittäin vaikuttava. Rakenteeltaan Konstja oli vankka, mutta sillä oli erittäin kaunis pää ja suuret silmät. Ori oli luonteeltaan orimainen, mutta ystävällinen ja se olikin pääasiassa hyvä käsitellä. Ratsastaessa ori oli erittäin kuuma, muttei itsepäinen. Jalostuksessa Konstja vaikutti kilpailumenestyksensä ansiosta paljon. Ori jätti Venäjälle useita loistavia laukkahevosia.
Isänemänemä Polka Pynura oli tähtipäinen raudikko tamma, joka oli perinyt emänsä sitkeän luonteen laadun. Pynura ei hevillä luovuttanut ja se menestyikin pienehköstä koostaan huolimatta hyvin laukkakilpailuissa Venäjällä. Valitettavasti tamma loukkaantui eräissä harjoituksissa ja se jouduttiin siirtämään siitostammaksi ennen kuin tamma ehti kerätä suurempaa mainetta laukkaradoilta. Raudikon varsat osoittautuivat pääasiassa emäänsä huonommiksi juoksijoiksi, mutta monet tamman jälkikasvusta menestyivät matkaratsastuksessa ja kenttäradoilla.

Emä Anya Arkadjevna on melkoisen kovaluontoinen ja hyvin rohkea tamma, jolla on matkaavoittavat liikkeet ja kestävä fysiikka. Tammalla on taustallaan venäläinen matkaratsastuksessa ja laukkakilpailuissa menestynyt suku. Anjan oma laukkaura ei ollut järin menestyksekäs, mutta matkaratsastuskilpailuissa tamma on pärjännyt hyvin vaikkei olekaan kilpaillut lajissa kovin ahkerasti. Laukkojen ja matkaratsastuksen lisäksi Anja on startannut koulukilpailuissa helppo B -luokissa ja esteratsastuksessa 110cm-tasolla sijoittuen muutaman kerran.

Emänisä Rya Aleksei oli aikoinaan kova nimi Venäjän kansallisissa matkaratsastuskilpailuissa. Tämä ruunikko, 159 senttimetriä korkea ori polveutui laukkasuvusta, mutta se ei itse ollut kovin hyvä laukkahevonen. Aleksein kilpailuvietti oli vähäinen ja muutaman startin jälkeen ori myytiinkin ratsuksi. Matkaratsastuksessa Aleksei menestyikin loistavasti, ja oriilla on peräti kuusi kultamitalia Venäjän matkaratsastuksen mestaruuskilpailuista. Huolimatta heikosta menestyksestään laukkaradoilla, käytettiin ruunikkoa jonkin verran laukkahevosjalostuksessa menestyneen sukunsa ja hyvän luonteensa ansiosta. Ori jättikin useita lahjakkaita laukkahevosia, mutta luonnettaan se ei juurikaan periyttänyt.
Emänisänisä Ivanotvitz oli komea, musta, vankkarakenteinen arabiori. Ori oli nopea ja kestävä ratsu, joka pärjäsi oikein hyvin laukkakilpailuissa. Sillä oli erittäin vahva kilpailuvietti, eikä se koskaan suostunut luovuttamaan. Se koituikin oriin uran kohtaloksi, sillä eräissä kilpailuissa ori loukkasi heti lähdössä jalkansa, mutta jockey ei saanut oritta pysäytettyä, vaan ratsukko jatkoi maaliin asti. Pieni revähdys oli kahden kilometrin juoksun jälkeen pahentunut vakavaksi jännevaurioksi ja oriin kilpailu-ura oli siinä. Ivanotvitz oli kuitenkin ehtinyt jo näyttää kykynsä laukkaradoilla, joten oriista tuli haluttu siitosori.
Emänisänemä Rya oli hyväluontoinen ja kiltti tamma, joka yritti aina parhaansa. Rakenteeltaan Rya oli erittäin kaunis ja se saikin hyviä arvosteluita näyttelytuomareilta. Aluksi Ryasta ei pitänyt tulla laukkahevosta laukkasuvustaan huolimatta, mutta nelivuotiaana tamma myytiin ja se päätyikin laukkaharrastajalle. Ryasta kuoriutui hieman keskivertoa parempi laukkahevonen. Ei mikään laukkakilpailuiden kirkkain tähti, mutta tasaisen varma juoksija, joka melkein aina sijoittui ja joskus voittikin. Laukkauran jälkeen tamma teki muutaman varsan ja kilpaili hieman matkaratsastuksen ihanneaikaluokissa. Rya oli väriltään ruunikonkimo ja säkäkorkeutta tammalla oli 157 senttiä.

Emänemä Anya Katjis menestyi hyvin laukkakilpailuissa kolmivuotiaana. Katjisista povattiin jo seuraavaa tammamestaria, mutta nelivuotikaudellaan tamman juoksu alkoi takuta. Välillä se juoksi hyvin ja voitti lähtönsä, välillä Katjisin nimi taas löytyi tuloslistan viimeisenä. Eläinlääkäri ei löytänyt tammasta mitään vikaa, mutta kun parannusta ei tapahtunut vielä viisivuotikaudellakaan, siirrettiin tamma siitokseen. Katjis varsoi peräti kymmenen varsaa. Sen jälkeläiset pärjäsivät laukoissa vaihtelevasti, ja loppujen lopuksi vain kolme varsaa teki mainittavan uran laukkakilpailuissa. Muu Katjisin jälkikasvu on osoittanut lahjoja ratsupuolelle.
Emänemänisä Konstantin oli ehkä fyysiseltä kooltaan pieni, mutta egoltaan valtava. Kun Konstantin saapui kilpailupaikalle, kuuli siitä taatusti kaikki, sen verran kova ääni oriista lähti. Konstantin oli varsin kova luonne, eikä sen käsiteltävyys tai ratsastettavuus ollut parhaimmasta päästä. Tästä huolimatta ori pärjäsi hyvin laukkakilpailuissa, ja erityisen lahjakkaaksi ori osoittautui pitkillä matkoilla. Menestyksekkään laukkauran jälkeen Konstantin siirtyi siitosoriiksi ja siitä tulikin suosittu tammanomistajien keskuudessa. Ori jätti useita loistavia laukkahevosia ja muutaman jalostukseen hyväksytyn orijälkeläisen.
Emänemänemä Anya Viztka loukkasi jalkansa nuorena intervallitreeneissä, eikä siksi koskaan itse kilpaillut. Viztkan entinen valmentaja on kuitenkin kertonut tamman olleen yksi hänen lahjakkaimmista nuorista arabitammoistaan. Viztka oli vaaleanpunarautias, sillä oli kapea piirto ja molemmissa takajaloissa matalat sukat. Säkäkorkeutta tammalla oli 154 senttimetriä. Vitzka varsoi kahdeksan kertaa. Se periytti jälkeläisilleen laukkalahjojaan ja moni tamman varsoista menestyikin erittäin hyvin laukkakilpailuissa. Lisäksi tamman kaksi jälkeläistä on pärjännyt hyvin kansallisissa kenttäkilpailuissa Venäjällä. Vitzka kuoli varsomisen jälkeisiin komplikaatioihin 18-vuotiaana.

Jälkeläiset

wpb-o. Wilde William MPB (e. Moana's Wilde Margareth)
ox-t. Juksulan Zisi ox (e. Juksulan Zara ox)

Kilpailukalenteri

LJ, 9: 2-0-1-1, vs. 95000e
31.03.2014, Presta racing center, sileä, maiden 1600m, 11/14
03.04.2014, St. Yard, sileä, maiden 1200m, 1/13, 9000e
06.04.2014, Presta racing center, sileä, allowance 2200m, 6/6
20.04.2014, St. Yard, sileä, allowance 2000m, 7/7
27.04.2014, Shadiya Arabians, sileä, G3 2000m, 1/5, 50000e
15.07.2014, Shadiya, sileä, G2 1800m, 3/4, 24000e
15.08.2014, St. Yard, sileä, G2 2400m, 7/7
01.11.2014, Aghast, sileä, G2 2600m, 6/6
11.11.2014, Aghast, sileä, G2 2000m, 4/7, 12000e
Tekijänoikeudet

Ulkoasun © Eerika K., Kuvien © Nintsu, Tekstien © Nintsu