Index Asukkaat Miljöö Toiminta Yhteys
VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

MUISTOSIVUT


KRJ-II, ERJ-III

Vyacheslav ox

Eloisa, innokas ja temperamenttinen venäläinen ori, joka on kuitenkin kiltti ja ystävällinen tapaus. Oriista löytyy lennokkaat liikkeet ja laukkaamista rakastava sydän, mutta myös hyppykykyä.

Nimi: Vyacheslav ox "Ville"
Rekisterinumero: VH14-003-0010
Sukupuoli: Ori
Syntynyt: 07.05.2012 / 25v (3v 14.01.2013, sekalainen ikääntyminen)
Kuollut: 17.09.2016, lopetettu jalkavaivojen takia
Rotu: Arabialainen täysverinen (venäjänarabi)

Omistaja: Nintsu VRL-01851
Kotitalli: Juksula
Kasvattaja: Ivano Putnitz, RUS

Väri: Ruunikonkimo
Säkäkorkeus: 157cm

Koulutus: yleispainotus (ex-laukkahevonen)
! kisakalenteri löytyy alempaa !
>>>>>>>>>> Ko: helppo A
>>>>>>>>>> Re: 110cm
>>>>>>>>>> Ke: CIC1
>>>>>>>>>> laukka stat. 13: 5-1-3-1 (38,5%/76,9%), vs. 345000e
>>>>>>>>>> ERJ-III (4/16, 86p), KRJ-II (8/16, 90,5p)


© Bob Langrish

Ville on oikein mukava kaveri. Se on toki arabialaiseen tyyliin herkkä ja temperamenttinen, eikä koskaan unohda olevansa ori. Ville on silti erittäin kiltti, ystävällinen ja seurallinen, ja se todella nauttii ihmisen kanssa puuhailusta. Harjatessa Ville näyttää suosikkirapsutuspaikkojaan hoitajalleen ja koettaa usein tarjota vastarapsutuksiakin. Oriin seurallisuus voi olla todella ärsyttävää jos sattuu olemaan kiire, mutta useimmiten se on vain hellyyttävää. Hoitotoimenpiteet aina harjauksesta varustamiseen asti sujuvat hyvin, eikä ori harrasta näykkimistä, puremista tai potkimista. Muutenkin Villen karsinakäytös on asiallista ja rauhallista. Taluttaessa ori on pääasiassa kiltisti. Tammoille oriin on toki hieman pörhisteltävä ja jos taluttaja ei ajoissa palauta oritta maanpinnalle, voi Ville unohtua tammatarhan viereen pidemmäksikin aikaa esiintymään. Muut oriit Ville jättää kotioloissa aikalailla huomioimatta, mutta kilpailuissa vieraat oriit saavat kyllä kuulla haasteen jos toisenkin meidän kimomme suusta.

Ratsastaessa Ville on energinen ja aina menossa. Se mitään parempaa tiedäkään kuin kilpaa laukkaaminen ja joskus verryttely muiden hevosten keskellä voi tuottaa vaikeuksia. Kun Villelle antaa jatkuvasti jotain ajattelemisen aihetta, se yleensä keskittyy hyvin ratsastajaansa ja tekee tämän apujen mukaan. Ratsuna Ville on herkkä ja innokas, mutta myös hieman kuuma. Ori on todella nopea reaktioissaan, ja huonosti valmistellut tai liian voimakkaat avut saavatkin oriin reagoimaan hyvin nopeasti ja isosti. Kun ratsastajan avut ovat riittävän pehmeitä ja selkeitä, on Ville mitä hienoin kouluratsu helppoihin koululuokkiin. Erityisesti oriin ravilisäykset ovat kauniita, mutta oriin notkeus ja elastisuus pääsee hyvin esille myös taivutuksissa ja väistöissä. Hypätessä Ville on erittäin innokas. Se hyppää mitä vain, mutta on hyvin huolellinen jaloistaan ja usein ylihyppääkin reilulla ilmavaralla. Ratsastajan kannattaa varautua oriin liioitteluun, jottei ratsukon tiet erkane. Ville on pidettävä esteradalla riittävän rauhallisessa laukassa, koska muuten ori kiihtyy liikaa ja kaarteet venyvät pitkiksi. Maastossa Ville on hyvin tarmokas. Se ei aina malta kävellä heti alkulenkistä, vaan vasta parin laukkapätkän jälkeen ori malttaa rentoutua.

Polveutuminen

i. Platon
ox, mkm, 159cm
ii. Pudin ox
ox, rnkm, 157cm
iii. Plutarkhos ox
iie. Antonina ox
ie. Danita ox
ox, m, 158cm
iei. Wronskij ox
iee. Darya ox
e. Polka Vanja ox
ox, prt, 151cm
ei. Konstja ox
ox, rt, 156cm
eii. Cmitriy ox
eie. Jekaterine ox
ee. Polka Pynura ox
ox, vprt, 149cm
eei. Pasha ox
eee. Polka Nadja ox
Ville on suvuton eli sillä ei ole sukua virtuaalimaailmassa.

Isä Platon aloitti kilpailu-uransa laukkakilpailuista laukkasukunsa takia. Platon menestyikin ihan hyvin juosten useimmiten rahasijoille ja joskus voittoonkin. Tärkeimmät arvokilpailuvoitot ja -sijoitukset jäivät kuitenkin saamatta, ja viisivuotiaana ori sitten myytiinkin ratsukäyttöön kun se ensin oli astunut muutaman laukkatamman. Hyväluontoinen ja kauniisti liikkuva Platon sopi ratsuksi oikein hyvin. Se kilpaili kenttäratsastuksessa aina yhden tähden luokkiin asti ja keräsi sijoituksia ja pari voittoakin ratsunurallaan. Vanhemmilla päivillään Platon astui paljon erityisesti puoliveritammoja ja oriista onkin jäänyt useita lahjakkaita kenttähevosia.

Isänisä Pudin oli ruunikonkimo, 157 senttimetriä korkea laukkahevonen. Se oli luonteeltaan herkkä ja arka, mutta kuitenkin erittäin yritteliäs ja ihmisrakas. Pudin ei ollut hirveän nopea, mutta se oli erittäin yritteliäs, minkä ansiosta ori usein sijoittui laukkakilpailuissa. Oriin onnistui muutaman kerran myös voittaa lähtönsä. Pudin siirtyi matkaratsastushevoseksi laukkauransa jälkeen ja ori menestyikin erittäin hyvin jopa Venäjän mestaruuskilpailuissa. Jalostuksessa Pudin vaikutti hyvin vähän ja se astui vain muutamia tammoja elämänsä aikana.
Isänisänisä Plutarkhos oli rautiaankimo arabiori hyvästä suvusta. Luonteeltaan Plutarkhos oli arka ja hieman epäluuloinen. Sitä ei aina oltu käsitelty kovin hyvin, minkä takia se ei juuri luottanut ihmisiin. Juosta ori kuitenkin osasi ja parhaimmillaan ollessaan se oli todella nopea laukkaaja. Ori hermostui kuitenkin helposti ennen starttia ja saattoi väsyttää itsensä jo ennen lähtöä. Hyvärakenteinen ja erityisen hyvät jalka-asennot omaava ori vaikutti jonkin verran laukka-arabijalostuksessa Venäjällä, mutta ulkomaille sen jälkikasvua on viety vain vähän.
Isänisänemä Antonina kilpaili muutamissa laukkakilpailuissa, mutta se ei menestynyt kovinkaan hyvin. Tamma oli aika rauhallinen ja kiltti, eikä juokseminen toisia hevosia vastaan oikeastaan kiinnostanut sitä. Nelivuotiaana Antonina myytiin ratsuksi. Se sopi hyvin helppoihin koulu- ja esteluokkiin ja pärjäsikin mukavasti aluetason kilpailuissa. 14-vuotiaana Antonina myytiin uudelleen, tällä kertaa siitostammaksi laukkahevosia harrastuksekseen kasvattavalle naiselle. Antonina ehti tehdä kolme varsaa ennen kuin tamma lopetettiin tiinehtymättömyyden takia 20-vuotiaana.

Isänemä Danita syntyi harmaana ja varsakarvan vaihduttua näytti ensin siltä, että siro tamma jäisi mustaksi. Danita vaaleni kuitenkin hitaasti vuosien kuluessa aivan vitivalkoiseksi. Tamma oli erittäin kaunis eläin, eikä vain rakenteeltaan, sillä Danita myös liikkui kevyesti ja sulavasti. Se kilpaili ensiksi laukkakilpailuissa ja menestyikin ihan kohtalaisesti. Uransa loputtua Danita varsoi muutaman laukkavarsan, minkä jälkeen se myytiin ratsuksi. Danita ei koskaan kilpaillut ratsastuskilpailuissa, mutta sen kerrotaan olleet varsin lahjakas hyppääjä.
Isänemänisä Wronskij oli todella karismaattinen tummanruunikko tähtipää, jolla oli korkeutta arabille huikeat 163 senttiä. Ori toimi laukkahevosena ja juoksi ihan kelvollisesti. Se oli kuitenkin useiden vedonlyöjien suosiossa, koska lähtöjensä esittelyissä ori uhkui aina voimaa ja karismaa. Wronskij oli erittäin orimainen, eikä muutenkaan luonteeltaan mikään kovin helppo tapaus. Laukkauran jälkeen ori oli tarjolla jalostukseen, mutta sitä käyttivät tammoilleen lähinnä harrastelijakasvattajat.
Isänemänemä Darya oli oikea kaunotar. Se oli siro ja jalo, mutta myös melko isokoinen, sillä säkäkorkeutta tammalla oli 155 senttimetrin verran. Daryalla oli erittäin kauniit liikkeet, mutta laukkasukunsa takia tammasta leivottiin laukkahevosta. Valitettavasti Darya kärsi jalkavaivoista ja sen laukkaura jäikin merkityksettömäksi. Darya varsoi kahdesti laukkaoreista, minkä jälkeen tamma myytiin ratsuksi. Estekäyttöä se ei kestänyt, mutta se osoittautui oikein mukavaksi kouluhevoseksi.

Emä Polka Vanja oli hyväntahtoinen ja kiltti tamma. Se ei ollut kovin innokas laukkahevonen, mutta se pärjäsi kuitenkin ihan kohtalaisesti hieman lyhyemmillä matkoilla juostavissa laukkalähdöissä. Nelivuotiaana Vanja myytiin ratsuksi. Se osoittautuikin erittäin lahjakkaaksi estehevoseksi. Tamma sijoittui jopa kansallisissa 120 sentin luokissa puoliverisiä vastaan! Vanja tekikin hienon uran estehevosena ennen siirtymistään siitokseen. Tamman varsojen isinä oli niin laukka-arabeja kuin puoliverisiäkin. Vanja periytti jälkeläisilleen erityisesti kultaista luonnettaan.

Emänisä Konstja oli erittäin kestävä ja voimakas laukkaori. Se dominoi usean kilpailukauden ajan Venäjän kaikista arvostetuimpia pitkien matkojen laukkoja. Konstjan meriittilista on vielä tänäkin päivänä erittäin vaikuttava. Rakenteeltaan Konstja oli vankka, mutta sillä oli erittäin kaunis pää ja suuret silmät. Ori oli luonteeltaan orimainen, mutta ystävällinen ja se olikin pääasiassa hyvä käsitellä. Ratsastaessa ori oli erittäin kuuma, muttei itsepäinen. Jalostuksessa Konstja vaikutti kilpailumenestyksensä ansiosta paljon. Ori jätti Venäjälle useita loistavia laukkahevosia.
Emänisänisä Cmitriy tunnettiin ja tunnetaan ehkä edelleenkin Venäjän laukka-arabipiireissä kestävyydestään. Ori oli loistava pitkien matkojen juoksija, minkä lisäksi se teki myös harvinaisen pitkän uran. Cmitriy aloitti laukkauransa kolmivuotiaana ja lopetti vasta kahdeksannen ikävuotensa lopussa. Urallaan ori laukkasi noin sata lähtöä ja voittikin niistä useita kymmeniä. Cmitriyn ura oli todella huikea! Ei ihme, että oriista tuli suosittu jalostusori kilpailu-uran jälkeen. Väriltään ori oli rautias ja säkäkorkeutta sillä oli 157 senttiä.
Emänisänemä Jekaterine ei ollut arabialaiseksi kovin kaunis. Jos ei tiennyt, ei tammaa olisi arvannut arabialaiseksi täysiveriseksi. Jekaterine edusti venäläistä arabikasvatusta niin isänsä kuin emänsäkin puolelta monen sukupolven ajan. Sitä ei oltu kasvatettu rakennetta ja tyyppiä silmällä pitäen, vaan nopeutta ja kestävyyttä. Tamma olikin todella kestävä laukkahevonen ja pitkillä matkoilla sen hitaasti kiihtyvä nopeuskin pääsi oikeuksiinsa. Jekaterine siirtyi siitokseen laukkauransa jälkeen ja se jätti useita menestyneistä laukkahevosia.

Emänemä Polka Pynura oli tähtipäinen raudikko tamma, joka oli perinyt emänsä sitkeän luonteen laadun. Pynura ei hevillä luovuttanut ja se menestyikin pienehköstä koostaan huolimatta hyvin laukkakilpailuissa Venäjällä. Valitettavasti tamma loukkaantui eräissä harjoituksissa ja se jouduttiin siirtämään siitostammaksi ennen kuin tamma ehti kerätä suurempaa mainetta laukkaradoilta. Raudikon varsat osoittautuivat pääasiassa emäänsä huonommiksi juoksijoiksi, mutta monet tamman jälkikasvusta menestyivät matkaratsastuksessa ja kenttäradoilla.
Emänemänisä Pasha oli rautias, piirtopäinen arabialaisori. Säkäkorkeutta oriilla oli 155 senttimetriä. Pasha oli varsin vankkarakenteinen eli hyvin tyypillinen venäjänarabi. Oritta käytettiinkin paljon arabijalostuksessa Venäjällä ja se jätti useita halutun tyypin omaavia arabeja. Laukkahevosena Pasha ei ollut parhaimmasta päästä, mutta se oli varsin varma juoksija ja juoksi useimmiten rahasijoille vaikka hyvin harvoin voittikaan. Laukkauran jälkeen Pashalla kilpailtiin jonkin verran matkaratsastuksessa 50 kilometrin ihanne- ja nopeusluokissa.
Emänemänemä Polka Nadja kilpaili Venäjällä ahkerasti laukkakilpailuissa ja se menestyi aikanaan loistavasti. Tamma oli venäläiseen makuun aika pienikokoinen, sillä sen säkäkorkeus oli vain 148 senttiä. Se ei tamman vauhtia hidastanut, sillä se oli todella sisukas luonne. Käsiteltävyydeltään tamma oli tosin aika haastava, sillä se toimi mielellään oman päänsä mukaan. Polka Nadjan oikut annettiin kuitenkin anteeksi tamman suuren voittosumman takia. Laukkauran päätyttyä punarautias tamma siirtyi siitokseen. Se varsoi yhteensä kuusi kertaa.

Jälkeläiset

ox-o. Juksulan Vasili ox (e. Anya Arkadjevna ox)
ox-t. Juksulan Vega ox (e. Ekaterina ox)
x-t. Juksulan Valerie x (e. Money-Elise xx)

Kilpailukalenteri

LJ, 13: 5-1-3-1 (38,5%/76,9%), vs. 345000e
16.12.2013, Presta racing center, sileä, maiden 1600m, 1/11, 10000e
19.12.2013, Presta racing center, sileä, allowance 2200m, 2/4, 12000e
27.12.2013, Presta racing center, sileä, allowance 2800m, 3/6, 8000e
03.01.2014, Aghast, sileä, allowance 2000m, 1/3, 20000e
07.01.2014, Sadiya Arabians, sileä, G3 2000m, 1/7, 60000e
10.01.2014, Aghast, sileä, G2 1400m, 5/8 (Egypt Sprint Cup, AC Sprint prep)
24.01.2014, Shadiya Arabians, sileä, G2 2000m, 3/9, 36000e
11.02.2014, Aghast, sileä, G2 2000m, 4/10, 18000e
28.02.2014, St. Yard, sileä, G3 2200m, 1/4, 55000e
06.03.2014, Aghast, sileä, G2 1800m, 3/6, 36000e (Middle East Handicap, AC Special prep)
09.03.2014, Aghast, sileä, G2 2400m, 1/5, 90000e
31.03.2014, Presta racing center, sileä, G1 1600m, 6/9 (Oasis Sprint)
06.04.2014, Presta racing center, sileä, G1 2200m, 5/10, 28000e (Oasis Semistayer)

ERJ, 55 sij.
31.07.2014, Juksula, ERJ, 110cm, 1/60
08.08.2014, Juksula, ERJ, 110cm, 2/60
01.09.2014, Heartland, ERJ, 110cm, 3/50
05.10.2014, Kadotetut, ERJ, 110cm, 5/30
08.10.2014, Kadotetut, ERJ, 110cm, 5/30
19.10.2014, Juksula, ERJ, 110cm, 7/60
21.10.2014, Juksula, ERJ, 110cm, 7/60
30.11.2014, Rumour Ponies, ERJ cup, 110cm, 8/264
20.02.2015, Malvan, ERJ, 110cm, 2/40
16.03.2015, Juksula, ERJ, 110cm, 1/60
23.03.2015, Juksula, ERJ, 110cm, 4/60
23.03.2015, Wyrda Horses, ERJ, 110cm, 5/30
12.04.2015, Haavelaakso, ERJ, 110cm, 3/40
01.05.2015, Kuuralehto, ERJ, 110cm, 3/30
06.05.2015, Kuuralehto, ERJ, 110cm, 1/30
07.05.2015, Pimento, ERJ, 100cm, 4/40
09.06.2015, Moondance, ERJ, 110cm, 3/40
18.06.2015, Moondance, ERJ, 110cm, 4/40
18.06.2015, Moondance, ERJ, 110cm, 2/40
11.07.2015, Harlakka, ERJ, 110cm, 7/50
11.07.2015, Koskimäki, ERJ, 110cm, 3/30
12.09.2015, Chillo, ERJ, 100cm, 3/30
14.09.2015, Chillo, ERJ, 100cm, 2/30
19.09.2015, Juksula, ERJ, 110cm, 6/60
21.09.2015, Moana part breds, ERJ, 110cm, 5/40
22.09.2015, Moana part breds, ERJ, 100cm, 6/40
22.09.2015, Moana part breds, ERJ, 110cm, 5/40
23.09.2015, Moana part breds, ERJ, 110cm, 2/40
24.09.2015, Juksula, ERJ, 110cm, 1/60
26.09.2015, Juksula, ERJ, 110cm, 2/60
28.09.2015, Juksula, ERJ, 110cm, 2/60
05.10.2015, Eddangård, ERJ, 100cm, 6/40
07.10.2015, Eddangård, ERJ, 100cm, 5/40
03.11.2015, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 1/30
04.11.2015, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 5/30
05.11.2015, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 5/30
06.11.2015, Filmür, ERJ, 100cm, 1/30
07.11.2015, Filmür, ERJ, 100cm, 4/30
07.11.2015, Filmür, ERJ, 100cm, 2/30
07.11.2015, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 2/30
07.11.2015, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 1/30
08.11.2015, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 2/30
11.11.2015, Filmür, ERJ, 100cm, 4/30
12.11.2015, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 5/30
13.11.2015, Filmür, ERJ, 100cm, 1/30
13.11.2015, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 4/30
14.11.2015, Filmür, ERJ, 100cm, 2/30
15.11.2015, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 2/30
16.11.2015, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 2/30
19.11.2015, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 5/30
20.11.2015, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 3/30
29.11.2015, Viisikko, ERJ, 110cm, 3/30
04.12.2015, Holmberg, ERJ, 100cm, 4/30
06.12.2015, Holmberg, ERJ, 110cm, 2/30
07.12.2015, Holmberg, ERJ, 110cm, 5/30

KRJ, 42 sij.
12.08.2014, Shadiya Arabians, KRJ, he A, 1/40
14.08.2014, Shadiya Arabians, KRJ, he A, 3/40
16.08.2014, Shadiya Arabians, KRJ, he A, 1/40
12.10.2014, al Najya, KRJ, he A, 1/30
13.10.2014, al Najya, KRJ, he A, 3/30
22.10.2014, Juksula, KRJ, he A, 1/60
25.10.2014, Juksula, KRJ, he A, 5/60
27.10.2014, Haavelaakso, KRJ, he A, 6/60
01.11.2014, Haavelaakso, KRJ, he A, 2/60
16.11.2014, vt Wuki, KRJ, he A, 6/60
19.11.2014, vt Wuki, KRJ, he A, 1/60
09.03.2015, Yoran, KRJ, he A, 1/40
26.03.2015, Juksula, KRJ, he A, 7/60
01.04.2015, Juksula, KRJ, he A, 2/60
04.06.2015, Kuuralehto, KRJ, he A, 4/40
21.06.2015, Kuuralehto, KRJ, he A, 4/40
29.06.2015, Runoratsut, KRJ, he A, 4/30
30.06.2015, Runoratsut, KRJ, he A, 3/30
11.07.2015, Kuuralehto, KRJ, he A, 4/40
15.07.2015, Kuuralehto, KRJ, he A, 5/40
18.07.2015, Kuuralehto, KRJ, he A, 5/40
23.07.2015, Kuuralehto, KRJ, he A, 6/40
01.10.2015, Yorca WBs, KRJ, he A, 5/30
03.10.2015, Erkinheimot, KRJ, he A, 3/30
03.10.2015, Yorca WBs, KRJ, he A, 1/30
04.10.2015, Zurück, KRJ, he A, 2/30
05.10.2015, Zurück, KRJ, he A, 1/30
05.10.2015, Yorca WBs, KRJ, he A, 3/30
06.10.2015, Erkinheimot, KRJ, he A, 1/30
06.10.2015, Zurück, KRJ, he A, 3/30
07.10.2015, Erkinheimot, KRJ, he A, 5/30
08.10.2015, Zurück, KRJ, he A, 1/30
08.10.2015, Yorca WBs, KRJ, he A, 5/30
09.10.2015, Erkinheimot, KRJ, he A, 1/30
06.11.2015, Aasikartano, KRJ, he A, 1/50
09.11.2015, Aasikartano, KRJ, he A, 2/50
21.11.2015, Moondance, KRJ, he A, 4/40
02.12.2015, Holmberg, KRJ, he A, 2/40
07.12.2015, Holmberg, KRJ, he A, 3/40
09.12.2015, Holmberg, KRJ, he A, 3/40
11.02.2016, Juksula, KRJ, he B, 7/60
21.02.2016, Juksula, KRJ, he B, 4/60

KERJ, 24 sij.
12.10.2014, Taikakuun kartano, KERJ, CIC1, 1/50
30.10.2014, Juksula, KERJ, CIC1, 2/37
12.11.2014, Abgelengenheit, KERJ, CIC1, 1/30
08.02.2015, Mörkövaara, KERJ, CIC1, 5/40
10.02.2015, Mörkövaara, KERJ, CIC1, 5/40
11.02.2015, Mörkövaara, KERJ, CIC1, 2/40
12.02.2015, Mörkövaara, KERJ, CIC1, 1/40
15.02.2015, Mörkövaara, KERJ, CIC1, 3/40
06.03.2015, Littleness, KERJ, CIC1, 5/30
23.03.2015, Juksula, KERJ, CIC1, 5/60
26.03.2015, Juksula, KERJ, CIC1, 7/60
27.03.2015, Untuvapilvi, KERJ, CIC1, 3/30
14.06.2015, Kuuralehto, KERJ, CIC1, 2/30
19.06.2015, Kuuralehto, KERJ, CIC1, 3/30
10.07.2015, Kuuralehto, KERJ, CIC1, 1/40
05.10.2015, Mörkövaara, KERJ, CIC1, 3/40
09.10.2015, Mörkövaara, KERJ, CIC1, 4/40
04.12.2015, Holmberg, KERJ, CIC1, 1/30
06.12.2015, Holmberg, KERJ, CIC1, 3/30
05.02.2016, Mörkövaara, KERJ, CIC1, 2/40
09.02.2016, Mörkövaara, KERJ, CIC1, 1/40
13.02.2016, Juksula, KERJ, CIC1, 5/60
14.02.2016, Juksula, KERJ, CIC1, 5/60
16.02.2016, Juksula, KERJ, CIC1, 2/60

Päiväkirja & valmennukset

uusin viimeisenä

01.04.2013, päiväkirjamerkintä
Rakas tallimestarini arveli minun varmaankin vain pilailevan, kun ilmoitin aprillipäivän aamuna, että seitsemän arabialaista saapuisi tänään suoraan Venäjältä. Herralta meinasi pudota silmät päästä, kun hevosrekka sitten neljän aikaan iltapäivällä saapui tallinpihaan ja yhtäkkiä piha oli täynnä arabeja! Siinä sitä olikin vilskettä, kun rekasta purettiin kolme oria ja neljä tammaa. Hevoset olivat kiihtyneitä pitkän ajomatkan jäljiltä ja henkilökuntani sai tosissaan tehdä töitä, että herkät arabit saatiin kaikki turvallisesti omiin karsinoihinsa. Seuraavaksi olikin vuorossa loputtomalta tuntuva paperisota, kun yritimme yhdistää oikeat venäjänkieliset paperit oikeaan hevoseen. Siihen vierähtikin tunnin verran, mutta lopulta sain todeta, että olin saanut Venäjältä juuri ne hevoset, jotka olin "postimyynnistä" ostanutkin. Saas nähdä onnistunko treenaamaan näistä laukkahevosia vai en! Nintsu

16.12.2013, päiväkirjamerkintä
Vihdoinkin oli Villen ensimmäisen startin aika! Debyyttipaikaksi valittiin Prestassa mailin matkalla juostu maiden-lähtö. Ville oli aika täpinöissään esittelyssä ja verryttelyssä, mutta itse lähdössä ori keskittyi loistavasti. Ville sinkaisi heti startissa kärkeen ja piti johtopaikkaa ensimmäisen kilometrin. Mutta viimeisessä kaarteessa eräs tamma pääsi Villen ohitse ulkokautta. Meidän oripoikamme ei kuitenkaan siihen luovuttanut, vaan pisti aivan uuden vaihteen silmään ja kirmasi sitten maalisuoralla suorastaan kevyenoloisesti tamman ohitse ja ensimmäisenä maaliin! Oli kyllä väysynyt ori palkintojen jaossa. Mutta hieno aloitus Villen uralle, tästä on hyvä jatkaa allowance-lähdöissä. Nintsu

19.12.2013, päiväkirjamerkintä
Ville saavutti tänään toisen sijan Prestan allowance-lähdössä. Ori käyttäytyi jälleen hyvin ja oli selvästi innoissaan. Jockey sanoi kuitenkin verryttelyn jälkeen, ettei Ville tuntunut yhtä hyvältä kuin ennen viime lähtöä. Lähdössä ori jäi heti viimeiseksi, mutta kun puolikilometriä oli juostu, oli ori kirinyt itsensä jo kolmanneksi. Kun maaliin oli matkaa puolenkilometrin verran, onnistui Ville ohittamaan toisen edellään olleista ratsukoista ja pitämään sitten toisen sijansa maaliin asti. Todellinen taistelija tämä meidän Villemme! Nyt ori saa hieman taukoa laukkakilpailuista, sillä seuraava startti on suunnitteilla vasta 27.12. Nintsu

07.01.2014, päiväkirjamerkintä
Vau, Ville voitti tänään ensiyrittämällä alimman grade-tason eli G3-lähdön! Eikä kyseessä ollut mikään pikkulähtö, sillä osallistujia oli kuitenkin seitsemän kappaletta. Ori juoksi pitkään kolmannella sijalla, mutta kun neljäntenä laukannut hevonen alkoi ahdistella Villen sijoitusta, pisti Ville oikein kunnolla töppöstä toisen eteen ja nousi toiseksi. Villen edellä juossut ratsukko ja Ville itse laukkasivat maalisuoralle kahdestaan muiden tapellessa muista sijoista. Sata metriä ennen maalia Ville kiri itsensä johtoon ja laukkasi sitten maaliin ensimmäisenä hevosen mitan ennen toiseksi tullutta. Upea juoksu, todella hieno! Tästä on loistavaa jatkaa muihin grade-lähtöihin. Ehkä joskus jopa G1-arvokisalähtöihin! Nintsu

08.09.2015, päiväkirjamerkintä
Ville on yksi suosikkihevosistani, vaikka sitä ei kyllä todellakaan uskoisi kun oriin sivuja katsoo. Sijoituksia on kertynyt ihan naurettavan hitaasti ja jälkikasvunkin kanssa ollaan vielä ihan vaiheessa. Hyi, hyi minua! Nyt olen päättänyt ihan tosissani ottaa itseäni niskasta kiinni Villen kanssa ja alkaa oikeasti panostamaan tähän kullannuppuun. Voisi vaikka aloittaa siitä, että etsii oriille vihdoinkin kunnollisen kuvan. Pitäähän hienolla orhilla olla komea kuva! Sitten pistän oripojan tehokisaukseen. Tavoitteet ovat olleet korkealla laukkauran lopettamisesta asti, mutta hyvin vähän olen saanut aikaiseksi - nyt tämä epäkohta on ihan oikeasti korjattava. Siispä Villen nimi kärkeen este-, koulu- ja kenttäkisojen kilpailutuslistalla. Onneksi Ville on virtuaalihevonen, oikean hevosen fysiikka ei millään kestäisi tämän herran päänmenoksi suunniteltua kisakalenteria! Nintsu
Tekijänoikeudet

Ulkoasun © Eerika K., Kuvien © Nintsu, Tekstien © Nintsu