Index Asukkaat Miljöö Toiminta Yhteys
VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

MUISTOSIVUT


ERJ-III, KERJ-III

Juksulan Valerie x

Kipakka ja kuumapäinen anglotamma, jonka ajatuksista on vaikea päästä selvyyteen. Kyvykäs ratsu, lahjakas varsinkin hyppyhommissa.

Nimi: Juksulan Valerie x "Rilla"
Rekisterinumero: VH15-034-0055
Sukupuoli: Tamma
Syntynyt: 30.03.2014 / 22v (4v 16.05.2014, sekalainen ikääntyminen)
Kuollut: 10.06.2018, lopetettu lisääntyneen äkäisyyden takia
Rotu: Angloarabialainen täysverinen (50% ox)

Omistaja: Nintsu VRL-01851
Kotitalli: Juksula
Kasvattaja: Juksula, DE

Väri: Ruunikonkimo
Säkäkorkeus: 167cm

Koulutus: estepainotus
! kilpailee porrastetuissa !
>>>>>>>>>> Ko: helppo A
>>>>>>>>>> Re: 140cm
>>>>>>>>>> Ke: CIC2
>>>>>>>>>> ex-laukkahevonen (8: 2-1-2-0, vs. 60400e)
>>>>>>>>>> ERJ-III (5/2018, 85,75p), KERJ-III (5/2018, 84,5p)


© andrea vallejos CC BY-NC-ND 2.0

Yleisesti Rilla on suoraan sanottuna ärsyttävä. Sen mielipiteet vaihtelevat päivän mukaan, eikä koskaan voi tietää mitä hevosen päässä oikein liikkuu. Aina kun tamman käytökselle yrittää etsiä loogista kaavaa tai jotakin selkeää syytä, päätyy umpikujaan. Me täällä Juksulassa olemmekin jo luovuttaneet Rillan ymmärtämisen suhteen, tamma nyt vain on tällainen ja siihen on aina suhtauduttava varauksella. Hoitaessa Rilla voi olla aivan mitä tahansa. Yhtenä päivänä se suorastaan tunkee syliin, vaatii rapsutuksia ja suorastaan kehrää nautinnosta harjatessa. Toisena päivänä tamma sitten onkin pelkkiä hampaita ja kavioita ja pelkkä ajatuskin mokoman hirviön harjaamisesta ja varustamisesta saa hoitajan kuin hoitajankin kalpenemaan. Jos yhtään lohduttaa, niin Rilla ei ole koskaan tappanut ketään tai edes telonut ensiapukuntoon, mutta ei se kyllä kaukanakaan ole ollut. Jos tamma ei olisi niin kyvykäs ratsu (ja myös yllättävän mukava ratsastaa), olisi se viety liimatehtaalle jo aikapäiviä sitten.

Jos ratsastaja-rukka joutuu itse laittamaan pahantuulisen Rillan kuntoon, ei hän varmaan odota kovinkaan innolla tammalla ratsastamista. Jos hän sitten uskaltaa lohikäärmeen kyytiin, saa hän varmasti yllättyä positiivisesti: Rilla on nimittäin yhdeksänä päivänä kymmenestä suorastaan mukava ratsastaa. Ei tamma toki helppo ole, harva tämän tasoinen kilpahevonen on, mutta taitavalla ratsastajalla se on useimmiten kuuliainen, herkkä ja kevyt ratsu. Rillalla on tosin taipumusta kuumeta melkoisesti laukkatyöskentelystä ja hyppäämisestä, mutta tiivis, rauhallinen istunta ja tasainen käsi saavat ratsun useimmiten pysymään kasassa. Koulukiemurat Rillalta luonnistuvat suorastaan hämmästyttävän hyvin. Tamma on iso ja sillä on lennokkaat askellajit, joten se on myös melko näyttävä ilmestys kouluradalla. Erityisiä pravuureja ovat lisäykset, joista takaisin hidastaminen saattaa tosin joskus tuottaa pienoisia ongelmia. Hyppääminen on Rillalla verissä. Tamma hyppää vaikka talon yli eikä koskaan edes vilkaise estettä kahdesti. Erikoisesteet niin kentällä kuin maastossakin sujuvat kuin vettä vain. Maastossa Rilla vaatii hieman vahvempaa kuolainta, sillä tammalla riittää menohaluja. Se on kuitenkin rohkea maastohevonen eikä ala sätkimään edes hermoheikon kaverihevosen kanssa.

Polveutuminen

i. Vyacheslav ox
ox (SRA), rnkm, 157cm
KRJ-II, ERJ-III
ii. Platon ox
ox (SRA), mkm, 159cm
iii. Pudin ox
iie. Danita ox
ie. Polka Vanja ox
ox (SRA), prt, 151cm
iei. Konstja ox
iee. Polka Pynura ox
e. Money-Elise xx
xx, mkm, 170cm
ei. Handsome-Harry xx
xx, trn, 170cm
eii. For Harry xx
eie. Industrious xx
ee. Miss-Money xx
xx, rnkm, 168cm
eei. Trekkan xx
eee. Abachi xx
Rillalla on 1 polvi sukua virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset

wpb-o. Squeek MPB (i. Moana's Shenanigan)

Kilpailukalenteri

LJ, 8: 2-1-2-0, vs. 60400e
16.05.2014, Escanor Thoroughbreds, sileä, maiden 1600m, 1/8, 10000e
08.07.2014, Honey Hill Farm, sileä, allowance 1800m, 1/5, 20000e
15.08.2014, St. Yard, sileä, allowance 2400m, 6/8
22.10.2014, Il'ya racehorses, sileä, allowance 1600m, 5/5, 1900e
28.10.2014, Il'ya racehorses, sileä, allowance 1600m, 5/5, 1900e
04.11.2014, Il'ya racehorses, sileä, allowance 1600m, 3/5, 7600e
08.11.2014, Il'ya racehorses, sileä, allowance 1800m, 2/6, 11400e
12.11.2014, Il'ya racehorses, sileä, allowance 1800m, 3/6, 7600e

Päiväkirja & valmennukset

uusin viimeisenä

30.03.2014, päiväkirjamerkintä
Diivatammamme Elli varsoi tänään ensimmäistä kertaa elämässään. Tilanne oli herkälle ja äkäiselle tammalle hyvin hämmentävä ja stressaava, mutta onneksi luonto ja vaistot hoitivat hommansa ja Ellin varsominen sujui hyvin. Se oli todellinen helpotus, sillä Ellin auttaminen kesken varsomisen olisi saattanut olla melkoinen haaste... En lähestynyt tammaa enkä varsaa ennen kuin varsa oli jo käynyt maitobaarin avaamassa. Siinä kohtaa Elli oli sen verran rauhoittunut, että uskaltauduin sitä lähestyä. Epäluuloisesti tamma mulkoili minua kun tarkistin lähemmin uuden tulokkaan voinnin ja sukupuolen. Kaunis, ruunikko ja pitkäjalkainen tammavarsa oli kasvattieni listaan ilmestynyt! Sekä Elli että Rilla-varsa voivat hyvin ja tutustuvat tällä hetkellä rauhassa kahden kesken toisiinsa. Nintsu

29.02.2016, päiväkirjamerkintä
Rilla on tällä hetkellä Uusi-Seelannissa Moana part bredissä liisingissä ja tänään saimme ilouutisen: Rilla on varsonut orivarsan! Tällaisen viestin saimme maapallon toiselta puolelta:
"Olen todella arka ottamaan vieraita tammoja meille liisinkiin mutta koska Juksulasta meillä on aikaisemminkin ollut tammoja, kaivatessani täykkäriverta kasvatteihini, otin ensin yhteyden Saksaan Juksulaan. Sainkin monta loistavaa ehdotusta, joista yksi oli anglo-arabialainen Rilla-tamma. Tykästyin kovasti tamman sukuun, joten sen vaikeasta luoneesta huolimatta pyysin saada hevosen tänne. Kuukauden kuluttua Rilla sitten patsasteli sieraimet levällään ja ruskeat silmät mulkoillen Moanan pihassa. Tänään meidän ensitapaamisestamme tuli kuluneeksi reilu vuosi. Rilla varsoi tänään voikon, suurimerkkisen orivarsan. Ihan ongelmitta ei selvitty, sillä ensivarsojan epävarmuudessaan tamma oli sitä mieltä, että varsan saisi heittää vaikka lantalaan, hän ei ainakaan olut siitä kiinnostunut. Orivarsa onkin tarvinnut meidän ihmisten apua elämänsä alkutaipaleella, mutta pikkuhiljaa olemme saaneet heräteltyä Rillankin emänvaistot ja varsakin pääsee jo maitobaarille ilman potkuja."

18.10.2017, päiväkirjamerkintä
Pitkä ja kivinen työmme kisaradoilla on hitaasti mutta varmasti tuottanut tulosta ja tänään Rilla nappasi viimeisetkin puuttuvat ominaisuuspisteensä kenttäkilpailuista ja siirtyy näin kilpailueläkkeelle! Tammahan on vielä aika nuori, vasta 14-vuotias, joten pullaponiksi sitä ei jätetä (kenenkään hermot ei varmasti kestäisi tätä kiukkuakkaa eläkkeellä!). Rillan kilpailu-ura oli kyllä melkoinen. Esteratsastuksessa tamma hyppäsi peräti 74 rataa, joista sijoittui yhdeksässä. Kenttäkilpailuissa Rilla starttasi 38 kertaa, joista sijoittui kolmessa ja voitti toiset kolme. Lisäksi ehdimme pyörähtää kouluradoillakin peräti 36 kertaa, joista kuumakallemme nappasi luonteestaan huolimatta neljä sijoitusta. Kotitreeneillä jatketaan ja odotellaan, että tamman jälkikasvu saa kannuksensa kilparadoilta kerättyä, jotta Rilla pääsee taas ihmisten ilmoille näyttämään äkäistä naamaa. Nintsu
Tekijänoikeudet

Ulkoasun © Eerika K., Kuvien © Nintsu, Tekstien © Nintsu