Index Asukkaat Miljöö Toiminta Yhteys
VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE


ktk-kelpoinen

Moana's Tiwlip

Kuvankaunis söpöläinen, joka osaa hyödyntää suurten silmien ja pitkien ripsien suomat edut. Omapäinen pikkutamma, joka osaa halutessaan vaikka mitä!

Nimi: Moana's Tiwlip "Tirppa"
Rekisterinumero: VH18-025-0081
Sukupuoli: Tamma
Syntynyt: 10.12.2018 / 26v (4v 14.12.2018, sekalainen ikääntyminen)
Rotu: Welsh cob-tyypin poni (sektio C)

Omistaja: Nintsu VRL-01851
Kotitalli: Juksula
Kasvattaja: Moana part breds, NZ

Väri: Vaaleanpunarautias
Säkäkorkeus: 131 cm

Koulutus: yleispainotus
! kilpailee porrastettuja !
>>>>>>>>>> Ko: helppo A
>>>>>>>>>> Re: 80cm
>>>>>>>>>> Va: vaativa

29.06.2019, Adina, NJ, welsh C, irtoSERT
25.07.2019, Adina, NJ, welsh C, irtoSERT
25.03.2023, Tirion Welsh Ponies, NJ, wC-tammat, irtoSERT


© MBFoto.eu

Tirppa on suloinen ja kaunis kuin karamelli, mutta tämän ponin syötävän söpön ulkomuodon alla piilee omapäinen jekkuilija, joka usein jättää ihmisten toiveet täysin huomiotta. Hevoslaumassa Tirppa on ainainen vastarannankiiski, joka saa muut nelijalkaiset ärtymään. Onneksi ikä on tuonut hieman järkeä Tirpan päähän, ja tamma osaa jo katsoa kenelle kannattaa ryttyillä ja kenelle ei - ihmisille tamma tosin kokeilee aina onko pakko. Hoitotilanteissa Tirppa on hieman rasittava. Tamma on kiltti ja ihana niin kauan, kun tehdään asioita mistä se pitää (rapsutukset kelpaavat aina ja harjauskin on mukavaa kunhan ei mennä mahanalle tai jalkoihin). Sitten kun pitäisikin tehdä jotain hieman epämiellyttävää, ei Tirppa suostu enää lainkaan yhteistyöhön. Poni osaa halutessaan olla todella vaikea, joten sen hoitajan tulee osata olla vielä vaikeampi. Aivan täysi muuli ei Tirppa sentään ole, vaan se kyllä huomaa varsin pian, milloin on kohdannut itseään kovemman luupään. Ilkeä Tirppa ei ole koskaan, eikä se esimerkiksi pahimpinakaan känkkäränkkä-päivinä pure tai potki. Pientä nipistystä hampailla ei Tirppa tietenkään laske puremaksi.

Ratsastaessa Tirppa voi toimia todella hyvin tai sitten todella huonosti. Jonain päivänä tamma saattaa olla kuin ihmisen mieli ja kuviot sujuvat kuin vettä vain. Toisena päivänä Tirppa taas laittaa aivan täyden stopin, oli kyseessä sitten käyntivoltti tai laukannosto. Tamman kanssa ei auta kuin pelata niillä korteilla, mitä se kunakin päivänä antaa käyttöön. Joskus voi tosin tunti jos toinenkin vierähtää, ennen kuin känkkäränkkä-Tirpan saa ratsastettua avuille. Parhaimmillaan Tirppa on kyllä varsin kaunis kouluponi. Sillä on cobimaisen näyttävät askellajit, mutta myös mountainilta peritty pehmeä ja kevyt askellus. Tirppa ei luonnostaan ole ihan notkeimmasta päästä, mutta kunhan tamman saa sopivaan mielentilaan, se notkistuukin mukavasti taivutusten ja väistöjen avulla. Hyppääminen saa Tirpan pasmat hieman sekaisin ja tamma ampuukin esteille aika holtittomasti. Ponilla on kuitenkin tarkka jalkatekniikka ja hieman kyseenalaisista lähestymisistään huolimatta se ylittää esteet useimmiten puomeihin koskematta. Maastoilusta Tirppa pitää kovasti ja se onkin ehkä ainoa asia, minkä tamma tekee koskaan ratsastajaansa kyseenalaistamatta. Tirppa ei pelkää mitään, ei rekkoja eikä hirviä, mutta laukkapätkältä se saattaa antaa joskus hieman hitaasti takaisin kiinni.

Ajossa Tirppa vaatii matkaan pitkän ajopiiskan, sillä muuten ohjastaja on melko kädetön tamman itsepäisyyskohtausten edessä (tai takana). Kouluajoponina Tirppa on kyllä komea näky ja sen cobimaiset askeleet pääsevät kärryjen edessä oikeuksiinsa. Tarkkuuskokeessa tamma tuppaa hieman hätäilemään, joten käännöksiä ei kannata tehdä liian tiukkoina, sillä poni oikaisee kuitenkin hieman, vaikka kuski kuinka yrittäisi sitä estää. Kun Tirpan tavat tarkkuusajossa oppii, on tamma varsin nopea ja ketterä tarkkuusponinakin. Maastoajosta poni pitää ihan erityisesti. Se ei pelkää erikoisempiakaan esteitä ja suorastaan rakastaa veteen kaahaamista kärryjen kanssa! Joskus reippaamman laukkapätkän jäljiltä tamman jarrut saattavat olla hieman hitaat, mutta ennakoinnilla tämänkin ongelman saa pois päiväjärjestyksestä.

Polveutuminen

i. Moana's Rhisiart
wC, tprn, 135cm
ii. Razzle Dazzle
wC, mrn, 137cm
iii. Derwen Rosco
iie. Rhododendron
ie. Chwa o Rydych
wC, trn, 130cm
ERJ-I, VVJ-III, VWY-C
iei. Bachgen Mawr
iee. Freuddwyd Gwyn
e. Moana's Tamarisk
wA, rt, 119cm
ERJ-II, VWY-II, KTK-II, VVJ-III
ei. Rhedeg O Euphory
wA, m sab, 119cm
eii. Vaughan's Rheinallt
eie. Rhosyn O Euphory
ee. Dowton Amber
wA, rnvkkkm, 118cm
KRJ-I, ERJ-II, VVJ-II, VWY-B
eei. Durwin Royce
eee. Aphrodite IV
Tirpalla on 2 polvea sukua virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset

wC-o. Moana's Foxflame (i. Dawn Foxglove)
rotu-skp. Nimi (e/i. Nimi)
rotu-skp. Nimi (e/i. Nimi)

Päiväkirja & valmennukset

uusin viimeisenä

10.12.2018, päiväkirjamerkintä
Kun minut valtasi halu hankkia Juksulaan vielä yksi C-sektion poni entisten kolmen kaveriksi, otin tietysti ensimmäisenä yhteyttä Uusi-Seelantiin Moana part bredsiin. Meille pitkältä ajalta tuttu welshkasvattaja oli ensin hieman harmissaan minun kysellessä C-sektion varsaa, sillä Moanassa on yritetty ajaa alas C-ponikasvatusta jo kauan. Lopulta hän ehdotti varsan emäksi A-sektion ponia, joka kaipasi jälkeläisnäyttöjä. Isäksi kuulemma kelpaisi meillä Juksulassa asuva, Moanan vanhempi kasvatti Rhisiart eli Riku. Kun olin ensin luvannut ja vannonut kilpailevani varsalla ahkerasti koulu- ja valjakkoajokilpailuissa, saimme sovittua astutuksesta. Tänään sain ilouutisia Uusi-Seelannista, sillä emäksi valittu Tammy-tamma oli onnistuneesti varsonut rautiaan, sukkajalkaisen ja piirtopäisen tammavarsan. Vastansyntynyt varsa sai ternimaidot ajallaan ja vaikuttaa hyvin virkeältä ja rohkealta tapaukselta. Nyt pitää vain odottaa, että saamme tammavarsan tänne! Nintsu

00.00.0000, päiväkirjamerkintä/valmennus
plaaplaaplaaplaaplaaplaa Nintsu

00.00.0000, päiväkirjamerkintä/valmennus
plaaplaaplaaplaaplaaplaa Nintsu
Tekijänoikeudet

Ulkoasun © Eerika K., Kuvien © Nintsu, Tekstien © Nintsu