Index Asukkaat Miljöö Toiminta Yhteys
VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE


ei saavutuksia

LD Pretórian

Nostalginen muisto vanhalta tallila Light Dragonista 00-luvulta. Hyvätapainen, rauhallinen tamma, jolla iso, hieman hidas hyppy.

Nimi: LD Pretórian "Prenda"
Rekisterinumero: VH03-031-8223
Sukupuoli: Tamma
Syntynyt: 06.09.2007 / 15v (sekalainen ikääntyminen)
Rotu: Suomalainen puoliverinen (fwb)

Omistaja: Nintsu VRL-01851
Kotitalli: Juksula
Kasvattaja: Talli Light Dragon, Nintsu, Saksa

Väri: Punarautias
Säkäkorkeus: 167cm

Koulutus: estepainotus
! kilpailee porrastettuja !
>>>>>>>>>> Ko: helppo A
>>>>>>>>>> Re: 150cm
>>>>>>>>>> Ke: helppo


© Gestüt Hämelschenburg

Prenda on perusluonteeltaan rohkea, rauhallinen ja itsevarma. Ikä, kokemus ja syntymästä alkanut hyvä ja reilu käsittely ovat vain korostaneet tamman helppoa käsiteltävyyttä ja hyviä käytöstapoja. Hoitohevosena Prenda onkin varsin vaivaton. Tamma ei häiriköi karsinassa edes ruoka-aikaan, vaan malttaa odottaa vuoroaan - tähän toki on voinut vaikuttaa myös se, ettei tammaa ole "sopivan" rehunkäyttökyvyn takia tarvinnut ikinä laihduttaa. Ei toki tarhaankaan tai sieltä pois Prendalla ole kiirus, mutta ei tamma laiska talutettava ole, sillä vain ei ole kiire mihinkään. Harjauksesta tamma tykkää ja antaa harjata kaikkialta ongelmitta. Rapsutuksetkin kelpaavat paremmin kuin hyvin ja tammasta saakin helposti kaverin, kun käyttää hoitamisen ja varustamisen ohessa hetken tamman rapsutteluun. Varusteet saa laitettua Prendalle hyvin, eikä se näytä hapanta naamaa satulavyötä kiristäessäkään. Kaiken kaikkiaan Prenda onkin mitä mukavin hoitohevonen aurinkoisella ja positiivisella luonteella varustettuna.

Ratsastaessa Prenda on kuuliainen ja sopivan eteenpäinpyrkivä. Tammalla on isot askeleet kaikissa askellajeissa, mikä voi aiheuttaa kokemattomammalle ratsastajalle hieman istuntavaikeuksia. Kokoaminen ei Prendalta tule luonnostaan kovin helposti, mutta koulutuksen ja kokemuksen myötä tamma on oppinut kokoamaankin varsin kiitettävästi. Kouluratsuna Prendan valttina on sen tasaisuus ja tahdikkuus, sekä keski- ja lisätyt askellajit, erityisesti keski- ja lisätty laukka. Hyppäämisestä tamma tykkää paljonkin. Sen hyppytekniikka on hieman vanhanaikainen ja hidas, mutta kapasiteettia ja esteälyä löytyy. Prenda yrittää aina parhaansa, ei kyttää esteitä ja pyrkii pysymään irti puomeista. Teknisemmällä ja ahtaammalla radalla tamma ei välttämättä ole parhaimmillaan, vaikka kokemuksen kerryttyä se sielläkin on varteen otettava kilpakumppani, mutta isommilla areenoilla ja derbykentillä Prenda on suorastaan voittamaton. Maastossa Prendalle sopii kaikki. Se osaa olla tyynenrauhallinen vetohevonen varsojen ensimmäisellä maastoretkellä, viilettää tukkaputkella vauhtimaastossa tai samoilla kiireettömästi pitkin metsäpolkuja kahdestaan ratsastajansa kanssa ilman satulaa.

Polveutuminen

i. LD Desing Die
fwb, trn, 167cm
ii. Sultan van Del Quinto
pv, rn, 174cm
esiKTK, VJA-B
iii. Sahara Sultan
evm
iie. Fatima
evm
ie. Last Love For Die
fwb, rn, 159cm
kadonnut
iei. Pferdolino
evm
iee. Glabozina x
evm
e. St. Madeleine HL
fwb, rt, 167cm
ei. Papercut Ninja Kin
fwb
kadonnut
eii. Silk Rose's Chopstick
kadonnut
eie. VIR MVA Ch Belinda Ion
old, KTK-II
ee. St. Sissy Leader
fwb, 164cm
kadonnut
eei. Cleadero II
evm
eee. Sissy's Miral
evm
Prendalla on 2+ polvea sukua virtuaalimaailmassa. Suku jatkuu kauemmas mahdollisesti eii. Silk Rose's Chopstickin ja varmasti eie. Belinda Ionin kautta:
eiei: Irrealist (old, rn, 175cm, suvuton [Realist XIV*Spaßhaft])
eiee: WW Beronica (old, trn, 164cm)

eieei: Laakson Belgarath (old, rt, 165cm)
eieeii: VIR MVA Ch Leap of Faith (old, rn, 164cm, suvuton [Price of Fun*Still Dreaming])
eieeie: RG Citius Altius Fortius (old, rn, 169cm, sukua 1 polvi [VIR MVA Ch Pyrrhus II*Never Up Dreaming])

eieee: FR Surround Treble (old, rn, 159cm)
eieeei: RG Dragonfire (old, rt, 163cm, sukua ilmeisesti 1 polvi [Dragos Dunder*Rabina Quest])
eieeee: Laakson Spring (old, rt, 175cm, suvuton tai sukua mahdollisesti 1 polvi [Hamlet IV*Scull of Got])

Kadonneiden sukulaisten sukuselvitys:
Isänemä Last Love For Die:n sivut olivat websissä ja ovat valitettavasti kadonneet, mutta tamma oli onneksi rekisteröity VRL:n hevosrekisteriin. "Dino" oli suvuton eli sillä ei ollut sukua virtuaalimaailmassa. Tamma oli täysveriemänsä takia pienikokoinen, siro ja nopea. Se oli parhaimmillaan esteillä aikaratsastuksessa. ERJ:n alaisissa kilpailuissa Dino kilpaili 120-sentin tasolla. Dino oli ruunikko fwb-tamma, jonka säkäkorkeus oli 159 senttiä. Poika LD's Desing Die on Dinon ainoa jälkeläinen. VRL:n rekisterissä Dino on merkitty kuolleeksi 4.1.2011, mutta todennäköisesti tamma on kuollut aikaisemmin.

Emänisä Papercut Ninja Kin on kadonnut täysin, eikä oritta ollut rekisteröity VRL:n rekisteriin. Ori on ollut ainakin Annika L.:n (VRL-) omistuksessa. Oriin kasvattaja oli virtuaalitalli Atlas, jonka omistaa aksu (VRL-00164). Ori on syntynyt 17.6.2005 ja on rodultaan suomalainenpuoliverinen (fwb). Googlella oriille löytyy kilpailutuloksia vuosilta 2005-2007 ERJ:n ja KRJ:n alaisista kilpailuista 100-120 sentin ja vaativa A -luokista. Kilpailutulosten perusteella Papercut Ninja Kin on todennäköisesti koulupainotteinen. Oriille ei löydy muita jälkeläisiä kuin St. Madeleine HL. Oriin suku menee emän puolelta Koululaakson kuuluisiin oldenburg-kasvatteihin.
Emänisänisä Silk Rose's Chopstick on täysin kadonnut virtuaalimaailmasta eikä sille löydy edes vanhaa, toimimatonta osoitetta. Oriille löytyy googlella muutamia kilpailutuoksia KRJ:n alaisista kilpailuista grand prix -luokista vuodelta 2004. Lisäksi ori on hakutulosten perusteella kilpaillut myös esteratsastuksessa (100-120 cm) ja kenttäratsastuksessa (taso vastaa nykyistä CIC3) vähemmässä määrin. Oriilla on kilpaillut Hane (VMR). "Silk Rose's"-kasvattajanimellä löytyy muutamia puoliveri- ja arabikasvatteja, jotka ovat syntyneet vuonna 2004, joten on mahdollista, että Silk Rose's Chopstick:lla on sukua virtuaalimaailmassa. Kasvattaja on tuntematon. Todennäköisesti Papercut Ninja Kin on oriin ainoa jälkeläinen. Silk Rose's Chopstick tarkempi kantakirja, säkäkorkeus tai väri eivät ole tiedossa.

Emänemä St. Sissy Leader'n freewebsissä sijainneet sivut ovat kadonneet, eikä niistä löydy kopiota webarchivesta. St. Sissy Leader oli rekisteröity VRL:n hevosrekisteriin suomalaiseksi puoliveriseksi (fwb). Tamma on tiettävästi suvuton (ei sukua virtuaalimaailmassa). Rekisterisivun tietojen perusteella tamman säkäkorkeus on ollut 164 senttiä, mutta tamman väristä ei ole säilynyt tietoa. Googlella St. Sissy Leaderille löytyy kilpailutuloksia ERJ:n alaisista kilpailuista vuosilta 2006-2007 140-150 sentin luokista. VRL:n rekisterissä tammalla on merkitty viisi jälkeläistä, joista neljä tammaa ja yksi ori. Tamman jälkeläisistä vain Prendan emä St. Madeleine HL:n sivut ovat säilyneet ja vain tämä on jatkanut sukuaan.

Jälkeläiset

wpb-t. Tritriva MPB (i. KW Rhew)
rotu-skp. Nimi (e/i. Nimi)
rotu-skp. Nimi (e/i. Nimi)

Päiväkirja

uusin merkintä viimeisenä, valmennukset päiväkirjan jälkeen

01.06.2018, päiväkirjamerkintä
Innostuin jokin aika sitten kaivelemaan vanhoja virtuaalitallejani ja mitä aarteita sieltä löytyikään! Fwb-tamma LD Pretorian on entisen tallini Talli Light Dragonin vanha, vanha kasvattini yli kymmenen vuoden takaa. Muistan tykänneeni tammasta jo LD:n aikoihin, mutta nyt ihastuin siihen uudelleen, joten ei muuta kuin VRL:n hevosrekisteriin henkiinherätyspyyntö ja tammalle uudet sivut pystyyn Juksulaan. Vielä on hieman auki, että mitä Prendan kanssa nyt oikein meinataan tehdä, mutta ainakin nyt alkuun kisaillaan vähän porrastettuja kilpailuita painottuen esteratsastukseen. Suvussaanhan Prendalla on kouluvertakin, joten ehkä kouluradoillakin pitää pyörähtää. Ja varsoja tietenkin! Haluan saada tämän nostalgisen suvun jatkumaan, joten varmasti äitihommia on tammalla tiedossa. Ehkä yksi varsantekoreissu Moanaankin niin saan tätä sukua welshjalostukseenikin. Kyllä tässä siis tekemistä keksitään! Nintsu

00.00.0000, päiväkirjamerkintä
plaaplaaplaaplaaplaaplaa Nintsu

00.00.0000, päiväkirjamerkintä/valmennus
plaaplaaplaaplaaplaaplaa Nintsu

Valmennukset

uusin viimeisenä

01.06.2018, päiväkirjamerkintä
plaaplaaplaaplaaplaaplaa Nintsu

00.00.0000, päiväkirjamerkintä
plaaplaaplaaplaaplaaplaa Nintsu

00.00.0000, päiväkirjamerkintä/valmennus
plaaplaaplaaplaaplaaplaa Nintsu
Tekijänoikeudet

Ulkoasun © Eerika K., Kuvien © Nintsu, Tekstien © Nintsu