Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Tallikirja

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

Miss Venus MPB

KTK-II

© MBFoto.eu

Miss Venus MPB eli Venus
s. CAS32, ikä (s. 01.03.2014, 4v 22.12.2014)
welsh part bred -tamma (50% welsh, NWR-kelp.), VH14-023-0193
voikko, 143cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds VRL-01851, NZ
este- ja kenttäpainotteinen, heA/110cm, CIC2

Luonne

Yleisesti Venus on helppo ja ongelmaton käsitellä ja hoitaa. Tamma ei turhista hötkyile, vaan ottaa asiat vastaan sellaisina kuin ne on. Muutamaakin tättähäärää käsitelleenä, osaa tällaista hieman flegmaattista ponia todella arvostaa erityisesti kisapaikoilla! Hoitaessa Venus on kaikinpuolin mukava. Tamma pitää ihmisistä (tamma pitää oikeastaan kaikista ja kaikesta) ja nauttii meidän kaksijalkaisten seurasta. Venus ei kuitenkaan katso tarpeelliseksi jatkuvasti kiehnätä hoitajansa ympärillä, vaan tamma seisoo rauhassa paikoillaan ja antaa ihmisen hoitaa hääräilyn. Venuksella on mukava "kaikki käy"-asenne, mikä tekee kaikki hoitotoimenpiteet aina harjauksesta ja kavioiden puhdistuksesta kokovartalopesuun saakka helpoiksi. Tamma on helppoutensa ansiosta myös eläinlääkärin ja kengittäjän suosiossa, sillä tämä poni antaa ihmisten tehdä ikäviäkin juttuja ilman draamaa. Taluttaessa Venus on joskus hieman hidas, mutta napakasti komentamalla tamma kyllä alkaa kävellä reippaamminkin.

Ratsastaessa Venus on hieman heräteltävää mallia. Tamma ei oikeastaan ole laiska siinä mielessä ettei se muka haluaisi tehdä töitä. Venus nimittäin tykkää työskentelemisestä, se vain vertyy isänsä tapaan hitaasti ja vaatii pitkät ja huolelliset alkuverryttelyt ennen kunnon treenin aloittamista. Oikein verryteltynä Venus on innokas, herkkä ja jopa aavistuksen kuuma ratsu, jonka kanssa on ilo treenata mitä ratsastuksen lajia tahansa. Jos kuski oikaisee verryttelystä mutkat suoriksi, saa ratsastaja käyttää koko ratsastuksen ajan kaiken energiansa Venuksen eteenpäin puskemiseen. Kouluradalla Venus ei ehkä liikkeidensä puolesta saa aikaan vau-efektiä, vaikka tammalla hyvät perusliikkeet onkin. Venuksen valtti on kouluradalla sen tasaisuus ja kellontarkka tahdikkuus. Tammalla on helppo ratsastaa oikeat tiet ja tehdä koululiikkeet määrätyissä pisteissä. Hyppääminen on silti ehkä enemmän Venuksen alaa. Tammalla on kevyt, tarkka hyppytyyli ja hyppääminen on sille isommillakin esteillä helppoa. Venus on erittäin varma hyppääjä ja pieniä esteitä sillä voi hypätä vaikka aloittelijakin. Isommilla esteillä Venus saattaa hieman kuumeta, jolloin selkään tarvitaan taitavampi kuski. Maastossa Venus on rohkea ja se hyppää mielellään myös maastoesteitä.

Suku

i. Congratz to Vinny
wpb (50%), trn, 146cm
VWY-II, KRJ-III
ii. Don't Judge Me x
x (37,5% ox), rnkm, 159cm
iii. Collapse x
iie. Jungle Honeybears xx
ie. Mary Ashville
wB, vrn sab, 132cm
iei. Babe Ruth
iee. June To May
e. Miss Fanita Gold
wpb (50%), vkk, 142cm
ERJ-II, KERJ-II, KRJ-III
ei. Auroglanz
wpb (50%), vkk, 146cm
eii. Morning Light xx
eie. Driwin Levll wB
ee. Miss Fantacy
wpb (50%), rnkm, 140cm
eei. Sommerday's Arthur wB
eee. Delilah El-Sorel ox

Venuksella on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Isä Congratz to Vinny on oikea herrasmies poniksi. Se on kohtelias ja ystävällinen käsitellä sekä mukava ja yhteistyöhaluinen ratsastaa. Väriltään tämä hyvärakenteinen ja näyttävä poni on tummanruunikko ja säkäkorkeutta sillä on 146 senttiä. Vinny on menestynyt hienosti niin este-, kenttä- kuin kouluratsastuksessakin ja oriilla onkin sijoituksia ja voittoja kaikista lajeista. Vinny on vasta aloitellut uraansa siitospuolella ja Miss Venus on oriin ensimmäinen jälkeläinen.

Isänisä Don't Judge Me oli varsin hyväluontoinen anglo-arabialainen täysveriori. Se muistutti rakentaaltaan hyvin paljon isäänsä, eli oli arabimaisen siro ja jalo. Ori jäikin aika pienikokoiseksi, sillä sen säkäkorkeudeksi mitattiin kantakirjatilaisuudessa 159 senttiä. Kilpailu-uransa kimo teki kenttäkilpailuiden parissa. Se kilpaili aina kansallisella tasolla asti kolmen tähden luokkia ja napsi tasaiseen tahtiin sijoituksia. Oriin vahvuutena oli sen hyvä ratsastettavuus ja etenevä laukka. Kenttäkilpailuiden lisäksi ori kilpaili jonkin verran helppoja koulu- ja esteluokkia, mutta silti ori muistetaan nimenomaan kenttähevosena. Kilpailu-uran päätyttyä oriin ollessa 15-vuotias, se kantakirjattiin ja siirtyi jalostuskäyttöön. Oriista ei tullut kovin suosittua jalostusoritta ratsuhevospiireissä kokonsa takia, mutta ponikasvattajat löysivät oriin ja se pääsikin siten vaikuttamaan ratsuponi- ja wpb-jalostukseen.
Isänisäisä Collapse oli ehkä virallisesti rodultaan anglo-arabi, mutta se näytti niin arabmaiselta, että olisi mennyt täydestä arabialaisesta täysverisestä. Collapse oli vieläpä rautiaankimo väriltään ja sillä oli arabimaisen kevyt, leijuvat liikkeet. Ori polveutui tunnetusta käyttöarabisuvusta, mutta oriin oma kilpailukokemus jäi aika vähäiseksi. Collapse kilpaili aluetasolla niin esteitä, koulua kuin kenttääkin. Se sijoittui silloin tällöin ja sillä olisi ollut ehkä rahkeita pidemmällekin. Kimo oli myös kantakirjattu, mutta se astui elämänsä aikana vain muutamia tammoja. Lähinnä Collapse toimi omistajansa harrastehevosena. Siihen hommaan ori soveltuikin hyvin, sillä sillä oli rauhallinen ja lojaali luonne. Collapse eli kunnioitettavaan 28 vuoden ikään. Se kuoli rauhallisesti omaan tarhaansa.
Isänisäemä Jungle Honeybears oli oikea kaunotar. Tamma oli sopusuhtainen, kevyt ja jalo rakenteeltaan minkä kruunasi kuparinkultainen ruunivoikko väritys parilla sukalla varustettuna. Tätä neitiä kelpasi kyllä katsella! Luonteeltaan tamma oli hieman ailahtelevainen ja diivamainen, muttei mitenkään mahdoton tai ilkeä. Tamma toimi kenttäratsuna ja se oli osa Iso-Britannian kenttäratsastuksen maajoukkuetta useana vuonna. Suurempaa menestystä tamma ei kansainvälisillä kenttäareenoilla saavuttanut, mutta joukkueiden maailman mestaruuksissa se oli mukana Britannian neljännen sijan saavuttaneessa joukkueessa. Kilpailu-uran jälkeen tamma kantakirjattiin ja se siirtyi siitoskäyttöön. Valitettavasti tamma tiinehtyi todella huonosti ja yhden varsan jälkeen se myytiinkin harrastehevoseksi.

Isänemä Mary Ashville oli mitä suloisin welshtamma. Se oli oikein kaunis ja suloinen näky kauniin värinsä, hyvän rakenteensa ja kevyiden liikkeidensä ansiosta. Tamma keräsi näyttelymenestystä jo varsana ja menestys jatkui vanhempanakin. Pelkkään ulkonäköön ei tamman avut loppuneet, vaan se oli myös taitava hyppääjä. Tamma starttasi ja sai puhtaita ratoja jopa metrin luokista. Sijoituksiakin se keräsi vaikka kuinka ja ehtipä startata niin koulua kuin kenttääkin. Hyväluontoinen ja kiltti tamma oli mitä monipuolisin poni, sillä hyvän ratsastettavuutensa lisäksi se oli opetettu myös ajolle ja toimi oikein hyvin siinäkin puuhassa. Mary astutettiin kuusi kertaa ja se varsoi kuusi varsaa, jotka kaikki olivat oriita. Näistä kaksi päätyi lopulta jalostusoreiksi ja meidän Vinnymme on näistä toinen. Muut neljä on ruunattu ja ne ovat toimineet pääasiassa kilpaponeina menestyen varsinkin esteratsastuksen saralla.
Isänemäisä Babe Ruth sai nimensä suuresta läsistä, vaaleanpunaisesta turvasta ja sinisistä silmistä. Babe Ruth oli nimittäin todella hellyyttävän näköinen! Teki oikein mieli ottaa ori syliin. Luonteeltaan ori oli aika orimainen, mutta kuitenkin todella kiltti. Se oli erittäin hyvä rakenteeltaan ja menestyikin jo nuoresta alkaen näyttelykehissä ja welshien show-kilpailuissa. Babe Ryth kantakirjattiin nelivuotiaana ensimmäiselle palkinnolle huippupistein. Ainoan miinuksensa ori sai käynnistään, sillä sen käynti oli hieman lyhyt ja töksähtävä. Kantakirjauksensa myötä kimosta oriista tuli suosittu jalostusori ja se onkin vielä tänäkin päivänä varsin tuttu nimi welshmountainien sukutauluissa. Ori jätti hyvää rakennetta jälkeläisilleen ja erityisesti jälkeläisten tyyppi ja leimat ovat olleet keskivertoa parempia.
Isänemäemä June To May syntyi Yhdysvalloissa, mutta se tuotiin Iso-Britanniaan jo maitovarsana emänsä kanssa. Rautiaanpäistärikkö, vain 128 senttiä korkea tamma peruskoulutettiin ajoon ja ratsuksi. Se toimi ensin ratsastuskoulussa tuntiponina, mutta myytiin pian yksityiskäyttöön vauhdikkaan ja energisen luonteensa vuoksi. Yksityisratsuna tamma toimi hyvin ja se pääsi kilpailemaankin aluetasolla esteratsastusta. Uusinnassa nopea, ketterä ja innokas ponitamma oli suorastaan lyömätön ja se keräsikin aikamoisen ruusukepotin 80-90 sentin alueluokista. Ratsastajansa kasvettua liian isoksi pikkutammalle, tamma siirtyi siitosponiksi. Se varsoi neljästi, kunnes perhe myi sen takaisin ratsastuskouluun. Vuodet olivat sopivasti tasoittaneet ponin luonnetta ja nyt elämänkokemusta kerännyt tamma nousi yhdeksi ratsastuskoulun suosituimmista poneista.

Emä Miss Fanita Gold on pärjännyt loistavasti kaikissa englantilaisen ratsastuksen lajeissa. Tällä voikolla, vain 142 senttiä korkealla tammalla on nimittäin sijoituksia ja voittoja niin este-, koulu- kuin kenttäkilpailuistakin. Fantalla on puolellaan kilpailutulostensa lisäksi erittäin hyvä luonne. Tamma on nimittäin kuin positiivisuuden malliesimerkki! Fanta on toiminut myös siitostammana ja Miss Venus on sen toinen jälkeläinen.

Emänisä Auroglanz teki loistavan uran Yhdysvalloissa kansallisilla kenttäradoilla. Piirtopäinen voikko menestyi aivan maan ponien kenttäratsastuksen huipulla, saaden myös muutaman mitalin Yhdysvaltojen ponien kenttäratsastuksen mestaruuskilpailuista. Kenttäratsastuksen ohessa Auroglanz kilpaili satunnaisesti esteitä ja koulua. Varsinkin esteillä olisi oriissa voinut olla ainesta suurempiinkin luokkiin, mutta oriin kilpailutuksen pääpaino oli koko uran ajan kenttäratsastuksessa. Auroglanz kantakirjattiin nuorena toiselle palkinnolle, mutta oriin palkintoa korotettiin kilpailusuoritusten jälkeen ykköspalkinnoksi. Kilpailueläkkeelle jäätyään Auroglanzia tarjottiin jalostukseen ja se saikin jonkin verran suosiota tammanomistajien keskuudessa. Ori jätti useita kyvykkäitä kenttäponeja sekä muutamia lahjakkaita esteratsuja.
Emänisäisä Morning Light oli kenttäpainotteinen, mutta laukkasukuinen täysveriori. Raudikoa valmennettiin ensiksi laukkakilpailuihin, mutta jo ennen ensimmäistä starttia oli selvää, ettei oriista ollut laukkahevoseksi. Huutokaupassa se myytiinkin ratsuksi. Kenttäkilpailuissa täysverinen pärjäsikin koulutuksen jälkeen hyvin aina kahden tähden luokkiin saakka, jolloin oriin kapasiteetin yläraja oli saavutettu. Vanhempana oriilla astutettiin muutamia puoliveri- ja ponitammoja, mutta varsinaisesti siitoskäytössä ori ei ollut koskaan.
Emänisäemä Driwin Levll syntyi Walesissa, jossa sen kanssa kierrettiin nuorten ponien näyttelyissä ihan kohtalaisin tuloksin. Mikään huippuyksilö tamma ei ollut ja se myytiin muutamian välikäsien kautta Yhdysvaltoihin. Uudella mantereella ruunivoikko tamma toimi harrasteponina ison perheen lapsilla ja kilpaili satunnaisesti ponikerhojen pikkukilpailuissa niin esteitä kuin kouluakin. Tamma oli erittäin lahjakas hyppääjä ja se hyppäsi rohkeasti mitä tahansa. Tamma kantakirjattiin toiselle palkinnolle ja se varsoi elämänsä aikana kahdesti.

Emänemä Miss Fantacy oli kaunis kuin satuponi. Valkoinen tamma oli luonteeltaan erittäin herttainen ja seurallinen, joskin hieman laiska mitä ratsastukseen tuli. Esteillä tamma kuitenkin heräsi ja se pärjäsikin hyvin aluetasolla metrin luokkiin saakka. Tammalta löytyy myös pari starttia 110cm-tasolta, mutta niissä tamma ei enää sijoittunut. Fantacy starttasi myös kenttäratsastuksessa edeten aina helppoihin luokkiin saakka. Hyvin vahvan arabityypin omannut tamma sai kantakirjauksessa pisteet kasaan vain kolmospalkintoon, mutta kilpailutulostensa ja mukavan luonteensa takia Fantacya käytettiin jonkin verran siitostammana. Tamma sai kuusi varsaa, jotka perivät emänsä kiltin luonteen. Fantacy lopetettiin 23-vuotiaana huonontuneen yleiskunnon takia.
Emänemäisä Sommerday's Arthur ei nuorena ollut kovinkaan ihmeellisen näköinen. Kasvattaja myi sen halvalla pois ja ori päätyi ratsastuskouluyrittäjälle. Ori koulutettiin ja se oli tarkoitus ruunata, mutta leppoisan ja hyvin ruunamaisen luonteensa takia Arthur sai pitää oriutensa. Kimo juoksi tunteja siinä missä muutkin tallin hevoset ja se osoittautui varsin monilahjakkaaksi poniksi. Arthur starttasi ensiksi tuntilaisten kanssa aluetasolla esteitä, koulua ja kenttää ja kun tulokset olivat niin hyviä, vietiin ori kilpailtavaksi osaavalle poniratsastajalle. Arthur kilpaili muutaman kauden painottuen esteratsastukseen ja vaikkei siitä mitään kärkitason nimeä kansallisissa luokissa tullutkaan, oli menestys parempaa kuin uskallettiin toivoa. Arthur palasi pian tuntiponiksi ja toimi siinä sivussa satunnaisesti siitosoriina.
Emänemäemä Delilah El-Sorel polveutui kansainvälisissä näyttelyissä kiitettävästi menestyneistä arabeista. Delilah oli itsekin kaunis ja sirorakenteinen, oikea keijukainen. Tamma päätyi kuitenkin jo nuorena eräälle pienikokoiselle kenttäratsastajalle, joka koulutti tammasta itselleen kenttähevosen. Näyttelykehät jäivät Delilahilta näkemättä, mutta kenttäradoilta tamma niitti tuloksia sitten senkin edestä. Kykyjä pienessä arabissa oli jopa kahden tähden kilpailuihin saakka, mutta parhaimmat sijoitukset ja voitot Delilah saavutti omistajansa kanssa yhden tähden luokista. Vanhemmalla iällä Delilah siirrettiin siitokseen ja se ehti tehdä useamman varsan eri oreista.

Jälkeläiset
CAS41, o. Bordeaux MPB, i. Cabernet Sauvignon MPB
CAS42, t. Miss Universum MPB, i. Marshmallow Man MPB

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
  Estekilpailut
 1. 03.02.2015, kk Holmberg, ERJ, 60cm, 2/50
 2. 20.03.2015, Juksula, ERJ, 50cm, 3/60
 3. 21.03.2015, Juksula, ERJ, 50cm, 6/60
 4. 22.03.2015, Viisikko, ERJ, 60cm, 3/30
 5. 27.03.2015, Moana part breds, ERJ, 100cm, 5/40
 6. 09.04.2015, Haavelaakso, ERJ, 110cm, 1/40
 7. 11.04.2015, Haavelaakso, ERJ, 110cm, 3/40
 8. 12.04.2015, Bellgrove, ERJ, 110cm, 3/30
 9. 12.04.2015, Haavelaakso, ERJ, 110cm, 2/40
 10. 13.04.2015, Haavelaakso, ERJ, 110cm, 2/40
 11. 16.04.2015, Riiviöt, ERJ, 110cm, 1/50
 12. 01.05.2015, Kuuralehto, ERJ, 100cm, 1/30
 13. 02.05.2015, Kuuralehto, ERJ, 100cm, 1/30
 14. 05.05.2015, Kuuralehto, ERJ, 100cm, 1/30
 15. 06.05.2015, Kuuralehto, ERJ, 100cm, 1/30
 16. 10.05.2015, Kuuralehto, ERJ, 100cm, 2/30
 17. 03.06.2015, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 1/30
 18. 09.06.2015, Edelsten, ERJ, 110cm, 3/30
 19. 10.06.2015, Moondance, ERJ, 110cm, 2/40
 20. 10.06.2015, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 5/30
 21. 10.06.2015, Edelsten, ERJ, 110cm, 5/30
 22. 11.06.2015, Moondance, ERJ, 110cm, 5/40
 23. 12.06.2015, Moondance, ERJ, 110cm, 3/40
 24. 15.06.2015, Moondance, ERJ, 110cm, 2/40
 25. 16.06.2015, Breawa, ERJ, 110cm, 4/40
 26. 07.07.2015, Duán Stable, ERJ, 110cm, 6/40
 27. 14.07.2015, Harlakka, ERJ, 110cm, 3/50
 28. 19.09.2015, Juksula, ERJ, 110cm, 1/60
 29. 20.09.2015, Moana part breds, ERJ, 110cm, 3/40
 30. 22.09.2015, Juksula, ERJ, 110cm, 7/60
 31. 01.12.2015, Viisikko, ERJ, 110cm, 5/30
 32. 22.03.2016, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 2/50
 33. 30.03.2016, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 1/50
 34. 18.07.2016, Bellgrove, ERJ, 110cm, 1/30
 35. 02.08.2016, Hortensia, ERJ, 110cm, 1/40
 36. 06.08.2016, Hortensia, ERJ, 110cm, 5/40
 37. 06.08.2016, Tuulan talli, ERJ, 110cm, 2/5
 38. 14.08.2016, Edelsten, ERJ, 110cm, 2/30
 39. 20.08.2016, Edelsten, ERJ, 110cm, 1/30
 40. 20.08.2016, Silver Moon, ERJ, 100cm, 5/80
 41. 23.08.2016, Edelsten, ERJ, 110cm, 2/30
 42. 24.08.2016, Edelsten, ERJ, 110cm, 2/30
 43. 16.09.2016, Untuvapilvi, ERJ, 110cm, 2/30
 44. 19.09.2016, Varismäen tila, ERJ, 110cm, 5/30
 45. 22.09.2016, Untuvapilvi, ERJ, 110cm, 1/30
 46. 25.09.2016, Mandenbacke, ERJ, 110cm, 2/30
 47. 11.10.2016, Micram raceponies, ERJ, 110cm, 3/30
 48. 13.10.2016, Micram raceponies, ERJ, 110cm, 3/30
 49. 16.11.2016, Kirottujen, ERJ, 110cm, 4/23
 50. 03.12.2016, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 3/30
  Koulukilpailut
 1. 16.03.2015, Taikakuun kartano, KRJ, he C, 2/50
 2. 02.04.2015, vt Wuki, KRJ, he C, 7/100
 3. 03.04.2015, Juksula, KRJ, he A, 6/60
 4. 04.04.2015, vt Wuki, KRJ, he C, 2/100
 5. 18.04.2015, Rohkelikko, KRJ, he A, 5/50
 6. 02.05.2015, Kuuralehto, KRJ, he A, 3/30
 7. 11.05.2015, Fiktio, KRJ, he A, 2/40
 8. 13.05.2015, Kuuralehto, KRJ, he A, 4/30
 9. 16.05.2015, Kuuralehto, KRJ, he A, 3/30
 10. 17.05.2015, Fiktio, KRJ, he A, 4/40
 11. 24.05.2015, Fiktio, KRJ, he A, 2/40
 12. 09.06.2015, Kuuralehto, KRJ, he A, 3/40
 13. 08.06.2015, Fiktio, KRJ, he A, 2/40
 14. 12.06.2015, Breawa, KRJ, he A, 5/40
 15. 14.06.2015, Breawa, KRJ, he A, 5/40
 16. 15.06.2015, Fiktio, KRJ, he A, 4/40
 17. 17.06.2015, Kuuralehto, KRJ, he A, 5/40
 18. 24.06.2015, Kuuralehto, KRJ, he A, 2/40
 19. 29.06.2015, Kuuralehto, KRJ, he A, 4/40
 20. 15.07.2015, Kuuralehto, KRJ, he A, 1/40
 21. 18.07.2015, Kuuralehto, KRJ, he A, 1/40
 22. 07.11.2015, Aasikartano, KRJ, he A, 6/50
 23. 08.11.2015, Aasikartano, KRJ, he A, 4/50
 24. 21.11.2015, Moondance, KRJ, he A, 1/40
 25. 22.11.2015, Moondance, KRJ, he A, 1/40
 26. 11.07.2016, Ventos, KRJ, he A, 5/30
 27. 14.07.2016, Ventos, KRJ, he A, 2/30
 28. 17.09.2016, Tuiskula, KRJ, he A, 6/40
 29. 26.09.2016, Mörkövaara, KRJ, he A, 3/30
 30. 27.09.2016, Kuiskeen, KRJ, he A, 5/30
 31. 28.09.2016, Mörkövaara, KRJ, he A, 4/30
 32. 02.12.2016, Moana part breds, KRJ, heA, 2/22
 33. 02.12.2016, Mörkövaara, KRJ, heA, 5/40
 34. 03.12.2016, Mörkövaara, KRJ, heA, 2/40
 35. 03.12.2016, Moana part breds, KRJ, heA, 2/22
 36. 04.12.2016, Moana part breds, KRJ, heA, 1/22
 37. 06.12.2016, Mörkövaara, KRJ, heA, 3/40
 38. 08.12.2016, Fiktio, KRJ, heA, 2/40
 39. 08.12.2016, Mörkövaara, KRJ, heA, 6/40
 40. 10.12.2016, Mörkövaara, KRJ, heA, 5/40
 41. 11.12.2016, Micram raceponies, KRJ, heA, 1/56
 42. 13.12.2016, Micram raceponies, KRJ, heA, 3/56
 43. 14.12.2016, Fiktio, KRJ, heA, 3/40
 44. 15.12.2016, Micram raceponies, KRJ, heA, 7/56
 45. 17.12.2016, Moondance, KRJ, heA, 2/30
 46. 21.12.2016, Moondance, KRJ, heA, 3/30
 47. 24.12.2016, Moondance, KRJ, heA, 1/30
 48. 18.01.2017, Kievarinkuja, KRJ, he A, 7/50
  Kenttäkilpailut
 1. 09.04.2015, Whispering Heaven, KERJ, CIC2, 1/30
 2. 15.04.2015, Taikakuun kartano, KERJ, CIC2, 6/60
 3. 22.04.2015, Whispering Heaven, KERJ, CIC2, 1/30
 4. 24.04.2015, Whispering Heaven, KERJ, CIC2, 2/30
 5. 29.04.2015, kk Force, KERJ, CIC2, 1/30
 6. 30.04.2015, kk Force, KERJ, CIC2, 3/30
 7. 03.05.2015, Prime Sporthorses, KERJ, CIC2, 5/30
 8. 07.05.2015, Prime Sporthorses, KERJ, CIC2, 3/30
 9. 10.05.2015, Mörkövaara, KERJ, CIC2, 1/30
 10. 11.05.2015, Prime Sporthorses, KERJ, CIC2, 3/30
 11. 13.05.2015, Prime Sporthorses, KERJ, CIC2, 1/30
 12. 28.05.2015, Riiviöt, KERJ, CIC2, 5/30
 13. 03.07.2015, kk Reiter, KERJ, CIC2, 1/30
 14. 06.07.2015, kk Reiter, KERJ, CIC2, 5/30
 15. 07.07.2015, kk Reiter, KERJ, CIC2, 2/30
 16. 10.07.2015, kk Reiter, KERJ, CIC2, 2/30
 17. 19.07.2015, kk Reiter, KERJ, CIC2, 5/30
 18. 20.07.2015, kk Reiter, KERJ, CIC2, 1/30
 19. 11.11.2015, Brokeback, KERJ, CIC2, 1/18
 20. 13.02.2016, Juksula, KERJ, CIC2, 3/60
 21. 24.07.2016, Zurück, KERJ, CIC2, 4/30
 22. 26.07.2016, Metsovaara, KERJ, CIC2, 3/40
 23. 27.07.2016, Zurück, KERJ, CIC2, 3/30
 24. 29.07.2016, Metsovaara, KERJ, CIC2, 2/40
 25. 30.07.2016, Zurück, KERJ, CIC2, 5/30
 26. 30.07.2016, Metsovaara, KERJ, CIC2, 3/40
 27. 30.08.2016, KK Bailador, KERJ cup, CIC2, 2/50
 28. 11.09.2016, Metsovaara, KERJ, CIC2, 4/40
 29. 13.09.2016, Metsovaara, KERJ, CIC2, 4/40
 30. 15.09.2016, Metsovaara, KERJ, CIC2, 4/40
 31. 30.09.2016, Satulinna, KERJ cup, CIC2, 7/66
 32. 05.12.2016, Mörkövaara, KERJ, CIC2, 3/27
 33. 08.12.2016, Mörkövaara, KERJ, CIC2, 2/27
 34. 18.12.2016, Turmeltaja, KERJ, CIC2, 4/37
 35. 30.12.2016, Turmeltaja, KERJ, CIC2, 2/37
 36. 31.03.2017, Priton Budyonnys, KERJ, CIC2, 1/40
 37. 01.04.2017, Priton Budyonnys, KERJ, CIC2, 2/40
 38. 12.04.2017, Priton Budyonnys, KERJ, CIC2, 4/40
 39. 23.04.2017, Priton Budyonnys, KERJ, CIC2, 1/40
  Muut kilpailut
 1. 00.00.2000, kutsu, KERJ/kenttä, harraste, 0/0
 2. 00.00.2000, kutsu, KERJ/kenttä, harraste, 0/0
 3. 00.00.2000, kutsu, KERJ/kenttä, harraste, 0/0
Näyttelyt
15.04.2015, Dainty, VSN, rp-tammat, SW1 (37,5p)

Laatuarvostelut
20.08.2015, PoniKTK, KTK-II (19 + 17 + 19 + 18 = 73p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

maaliskuu CAS46, päiväkirjamerkintä 24.04.2017
Nappasimme Venuksen kanssa eilen voiton Priton Budyonnys'n KERJ-kilpailuista CIC2-luokasta. Komeat kolme osakoetta teimmekin, joten vaikka oma kehu haisee, uskallan silti sanoa, että ansaitsimme voiton! Lisäksi nämä olivat 14-vuotiaan Venuksen viimeiset kilpailut, joten voittoon on makea lopettaa. Aivan uskomattoman hienon uran Venus on kyllä tehnytkin. Ponilla on laatuarvosteluihin vaadittavat sijoitukset niin este- kuin kouluratsastuksesta kuin nyt kenttäkilpailuistakin. On meidän Venus vain niin upea! Harvassa ponissa yhdistyy hieno luonne, kaunis rakenne ja loistava suorituskyky. Venus siirtyy nyt pihattoon tammalaumaan. Ponilla on jo kaksi kotiin jätettyä jälkeläistä, joten lisää jälkikasvua ei Venukselle ole toistaiseksi suunnitelmissa. Rapistumaan ei rouvaa tietenkään päästetä, vaan sitä liikutetaan edelleen monipuolisesti tulevia laatuarvosteluita ajatellen. Nyt siis toivotaan, että myös Venuksen jälkikasvu on perinyt emänsä lahjat ja pääsemme pian viemään emätamman laatuarvosteluun esiintymään!
Nintsu

huhtikuu CAS42, päiväkirjamerkintä 30.05.2016
Kaunis Venukseni varsoi tänään toisen varsansa, kermanvärisen tammavarsan omasta oriistamme Marshmallow Man'sta eli Masasta. Koska sekä Masa että Venus ovat voikkoja, olen aikalailla varma, että uusi MPB-ponimme on väriltään cremello! Niin vaalea ja sinisilmäinen se on. Tärkeintä kuitenkin on, että sekä emätamma että varsa ovat terveitä ja voivat hyvin. Venus ei meidän apua tyttärensä maailmaan saattamisessa kaivannut ja viime kesän varsan tuomalla rutiinilla Venus myös suoriutui imetysopetuksesta ilman ihmiskäsiä. On se vain niin liikuttavaa katseltavaa, kuinka lempeä emä hellästi mutta jämäkästi opettaa vastasyntynyttä pienokaistaan seisomaan omilla jaloillaan! Nyt Venus ja pieni Universum-varsa saavat tutustua pari päivää rauhassa toisiinsa ennen kuin ne siirretään muiden siitostammojen luokse.
Nintsu

huhtikuu CAS41, päiväkirjamerkintä 13.03.2016
Olin rehellisesti sanottuna puolikuollut kun yritin väkipakolla pysyä hereillä Venuksen varsomista odottaessani. Kesän varsomiset olivat vasta puolivälissä (vielä noin 15 varsaa oli syntymättä tälle kesälle) ja tunsin jo nyt kuinka luihin ja ytimiin menevä väsymys oli vallannut minut. Jos selviäisin hengissä viimeiseen varsomiseen asti, nukkuisin sen jälkeen luultavasti ainakin jouluun saakka ellen jopa uuden vuoden yli! Mutta ei auttanut haaveilu, hereillä oli pysyttävä ja vahdattava ensikertalaista Venusta. Kaunis, kaunis Venukseni... Yhtäkkiä havahduin jonkin sisäisen herätyskellon ansiosta hereille. Valvontakameran monitorista näin makuulla olevan tamman. Mieleni kirkastui hetkessä ja aloin tuijottaa tiukasti ruutua. Hitaasti mutta varmasti märkä mytty karvaa ja jalkoja tupsahti maailmaan. Pinkaisin nopeasti varsomispihatolle uutta tulokasta tarkastamaan. Vaalea, sinisilmäinen orivarsa läähätti emänsä takana kun Venus puuskutti kyljellään maaten. Tunnin verran siinä meni, että emä ja varsa olivat molemmat jaloillaan imettämisen jaloa taitoa opettelemassa. Onneksi olkoon esikoisesta kaunis Venukseni!
Nintsu

maaliskuu CAS36, päiväkirjamerkintä 06.01.2015
Päivälleen kolme IRL-vuotta sitten minä ja Kiiwi perustimme Moana part bredsin yhdessä. Paljon olemme saaneetkin aikaan, sillä kasvatteja on syntynyt jo yli kahdeksankymmentä ja joukossa on useita toisen polven kasvattejakin. Nyt kuitenkin valitettavasti tänään tällä päivämäärällä Kiiwi ilmoitti jättävänsä Moanan ja virtuaalisen Uusi-Seelannin. Minä jään pitämään tallia yksin fiktiivisen henkilökuntani kanssa. Kovin suurta vaikutusta tallin aktiivisuuteen ei Kiiwin poisjäämisellä ole, sillä minä olen alusta alkaen ollut toiminnan vetävä voima. Venuksen tulevaisuuteen toisen omistajan poisjääminen ei suuresti vaikuta, mutta suunnitelmat kyllä hieman hidastuvat. Nyt kaikkien ponien kilpailuttaminen jää minun vastuulleni, joten Venus ja sen joskus tulevaisuudessa syntyvät jälkeläiset pääsevät kilpailuihin hieman harvemmin. Tämä viivästyttää luonnollisesti laatuarvosteluihin valmistautumista. Venukselle astettamistamme tavoitteista ei kuitenkaan luovuta vaan pakerramme hitaasti mutta varmasti kohti päämäärää.
Nintsu

toukokuu CAS35, päiväkirjamerkintä 01.11.2014
Tänään oli suuri päivä, kun meidän kaikki kolmivuotiaat, Venus mukaan lukien, tekivät kisadebyyttinsä Metsälammen ratsutilan estekilpailuiden puomi-kavaletti-luokassa. Aika harvoin raahaamme kolmivuotiaitamme kilpailuihin, mutta tällä kertaa päätimme tehdä poikkeuksen, kun näin hyvä tilaisuus osui kohdalle. Pakkasimme siis yhdeksän nippanappa sisäänratsastettua ponia rekkaan ja ajaa hurautimme Metsälammelle. Venuksenn ratsastusvuoro oli neljäntenä. Kisahoitajaporukkamme oli varustanut ja kävelyttänyt ponin minulle valmiiksi, joten minun ei tarvinnut kuin kivuta selkään ja pysytellä siellä. Se ei ollut ongelma, sillä Venus on mukavan lunki uudesta tilanteesta huolimatta. Verryttelin ratsuni kuitenkin vain lyhyesti läpi, testasin että jarrut, kaasu ja ratti suurin piirtein toimivat ja hyppäsin ravilähestymisellä pari kavalettia. Näin nuorelle ponille on riittävän raskasta pelkästään olla verryttelyssä vieraiden hevosten ympäröimänä, eikä siinä kannata enää alkaa hiomaan suorituksen yksityiskohtia.
Pian olikin meidän vuoromme. Venus ei ollut moksiskaan saamastamme lähtömerkistä, ja lähti avustani rauhalliseen kevyeeseen raviin. Ensimmäisenä esteenä oli vain maapuomi, josta menimme ylitse hallitusti. Kakkosena olevalle matalalle ristikolle oli helppo ja pitkä tie. Tulimme ristikolla ehkä hieman turhan rauhallisesti, sillä Venus ei oikein nostanut jalkojaan vaan puomi putosi. Kolmoselle, matalalle kavaletille, Venus sitten korjasi hyvin, hyppäsi isomman hypyn, josta jatkoimme laukassa neloselle. Nelonen ja vitonen ylittyivät sujuvasti, mutta kaarre kuutosesteelle, pelkälle maapuomille, oli hankala ja meinasimme mennä kutosesta ohitse, kun Venus ei aivan kääntynyt niin tiukasti kuin pyysin. Ylitimme puomin hieman vinosti, mutta tie viimeiselle ristikolle oli pitkä, joten ehdin hyvin saada asiat järjestykseen ennen viimeistä estettä. Venus hyppäsi taas oikein kauniin kaaren ja ylitimme maalilinjan hallitussa laukassa. Aikamme olisi riittänyt jopa sijoituksilla, mutta yhden pudotuksen takia olimme lopputuloksissa 5/10.
Nintsu

syyskuu CAS33, päiväkirjamerkintä 09.06.2014
Olemme jo pitkään pohtineet mitä ihmettä teemme tammapihaton kanssa. Pihattohan on alunperin mitoitettu noin 20:lle ponille, mutta viime vuodet siellä on asustellut kerrallaan 25-30 ponia - siis kymmenisen kappaletta enemmän kuin pitäisi. Monen eri vaihtoehdon harkitsemisen jälkeen päätimme laajentaa tammapihattoa. Ponit piti tietenkin saada laajennuksen ajaksi pois tieltä ja onnistuinkin vuokraamaan kuukaudeksi naapurimaatilaltamme ison laitumen ja ladon tammavarsalaumaamme varten. Syntyi vain ongelma, että miten ihmeessä siitostammoista, maitovarsoista ja 1-4 vuotiaista nuorista tammoista koostuva, kolmenkymmenen ponin lauma saataisiin siirrettyä helpoiten kolmen kilometrin matka naapuriin! Parin valvotun yön jälkeen päätin palkata koko henkilökuntani hommiin ja siirtää ponit taluttaen. Laumamme on koostaan huolimatta melko tiivis, joten yksi ihminen voi varmasti taluttaa kolmeakin ponia kerrallaan ja maitovarsat voivat juosta irrallaan. Tiellähän ei ole liikennettä nimeksikään. Pihaton remonttikuukaudesi valittiin syyskuu, koska nyt tämän kesän varsat ovat jo riittävän vahvoja muuttoa varten eikä syyskuussa vielä ole liian kylmää tai sateista. Siirto suoritettiin tänään ja Venuksen vuoro oli vasta viimeisessä siirtoporukassa. Venukselle ei riittänyt taluttajaa, joten otin pienoisen riskin ja annoin tamman tulla maitovarsojen tapaan vapaana. Venus seurasi laumaa hienosti, jopa paremmin kuin muutama tämän kesällinen varsa! Tamma oli toki hieman hämmentynyt uuden tilanteen johdosta, mutta se tallusti rauhallisesti joukon perässä riehumatta. Uudelle laitumelle neiti rauhoittui nopeasti syömään. Nyt korjaillaan kuukauden verran pihattoa ja sitten suoritetaan ponien siirtourakka numero kaksi!
Nintsu

heinäkuu CAS33, päiväkirjamerkintä 01.06.2014
Venus on jo vuoden vanha ja todellakin nimensä veroinen! Tamma tuntuu vain kaunistuvan päivä päivältä. Oikein silmä lepää tätä kaunotarta katsellessa. Tänään päätin hieman puuhastella Venuksen kanssa. Hain sen pihatosta sisälle noin puolenpäivän aikaan. Varsa lähti mielellään mukaani eikä hermostunut vaikka muut ponit jäivätkin laitumelle. Tallissa päästin Venuksen irti lainakarsinaan ja aloin harjailla sitä. Tamma tutkiskeli hetken aikaa tyhjää ruokakuppia ja nuoleskeli hieman seiniä, mutta alkoi pian jo nuokkua ja lepuuttaa takajalkaansa. Harjasinkin Venuksen oikein pitkän kaavan mukaan, mutta nuori tamma jaksoi silti seistä uskomattoman kärsivällisesti paikoillaan! Osa syynä saattoi tosin olla kuuma, helteinen päivä, sillä Venuksesta oli varmasti mukava päästä kivitallin viileyteen jäähdyttelemään. Kun tamman karva kiilsi kuin kymmenen sentin kolikko, siirryin jouhien kimppuun. Leikkasin Venukselle lyhyen niskasiilin, napsaisin korvakarvat lyhyiksi ja selvittelin tamman hännän. Mukavan tyynesti Venus suhtautui näihinkin hoitotoimenpiteisiin. Lopuksi nostelin ja koputtelin ponin kaviot läpi ja vein sen sitten takaisin pihattoon muiden ponien seuraan.
Nintsu

kesäkuu CAS32, päiväkirjamerkintä 01.03.2014
Tätä varsaa todella on odotettu! Fanta astutettiin vuosi sitten heti kesäkuun alussa uudella oriillamme Vinnyllä, mutta tamma ei tullut ensiyrityksestä kantavaksi. Kun toinenkaan astutus ei tuottanut tulosta, aloimme pelätä Vinnyn olevan steriili. Fantalla kun on jo yksi varsa, joten siinä ei pitäisi olla mitään vikaa. Vinnyllä sen sijaan ei jälkikasvua vielä ollut. Onneksi kolmas kerta toden sanoi ja Fanta tuli kantavaksi elokuussa kolmannella astutuskerralla. Tänään, noin kymmenen ja puoli kuukautta astutuksesta, Fanta sitten varsoi hieman ennen puoltayötä sinisilmäisen, vaalean tammavarsan. Varsominen sujui oikein hyvin ja väsymyksestään huolimatta Fanta hoiti äidin velvollisuutensa tunnollisesti avustaen tyttärensä maitobaarille. Todella nälkäinen pikkuneiti olikin, sen verran pitkään varsa nisällä heti alkajaisiksi aikaansa vietti. Kuvankaunis tammavarsa sai heti kutsumanimen Venus roomalaisen mytologian rakkauden jumalattaren mukaan. Tervetuloa maailmaan Venus!
Nintsu

kuu CAS00, päiväkirjamerkintä/valmennus/kilpailutarina/valmennustarina 00.00.0000
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI