Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE



MUISTOSIVUT


lopetettu 22.11.2020 vanhuuden vaivoihin 23 vuoden iässä



KW Terrwyn

KTK-II, VWY-III

© ransu.kuvat.fi

KW Terrwyn eli Terttu
s. CAS45, 23v* (s. 01.03.2017, 8v 01.07.2017)
welsh mountain -tamma, VH17-024-0043
voikko, 114cm, kasv. Omppu VRL-12675, Coedwig Welsh, UK
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
yleispainotteinen, heB/80cm, noviisi
* täyttänyt 8v 01.07.2017 (CAS46), siitä eteenpäin CAS-ikääntyminen

Luonne

Yleisesti Terttu on eloisa ja utelias tamma, jonka kanssa voi puuhata niin kokeneet kuin aloittelijatkin. Terttu viihtyy hyvin niin ihmisten kuin muiden hevostenkin seurassa. Ihana Terttu on kultainen niin ulkoa kuin sisältäkin! Ihan lapanen ei tamma silti ole, vaan osaa se kyllä puoliaankin pitää jos kokee sen tarpeelliseksi vaikkapa heinäkasaansa puolustaakseen. Hoitotilanteissa Terttu on mukava poni. Se aidosti nauttii ihmisen seurasta ja varsinkin tutun hoitajansa kanssa on tamma oikea sylikoira. Harjaus on ponin ehdoton lemppari mutta kuuliaisesti se antaa hoitajan puhdistaa kaviot ja laittaa satulan. Taluttaessa Terttu seuraa kiltisti taluttajaansa, oli tämä sitten vaahtosammuttimen kokoinen lapsi tai kokenut tallityöntekijä.

Ratsastaessa Terttu on tasaisen reipas. Se ei harrasta pukkihyppyjä tai ryöstölaukkoja mutta silti eteenpäinpyrkimystä riittää. Tasaisuutensa takia tamman voi antaa aloittelijankin ratsastettavaksi eikä kuskin virheetkään tätä hyväntahtoista ponia häiritse. Vaikka Terttu kiltti onkin, ei se anna ilmaiseksi mitään. Tyhmähän se olisi jos kulkisi hölskyvän matkustajan kanssa automaattisesti peräänannossa ja menisi kauniisti taipuen joka kulmaan! Kun ratsastaja vain rauhassa ratsastaa ja vaatii tammalta, se toimii kyllä melko helposti ilman vastaan vänkäämistä. Terttu suorittaa sekä esteitä että koulua tasaisen varmasti, vaikka esteistä tamma taitaakin reippaamman vauhdin takia pitää enemmän. Maastossakin Terttu toimii hyvin, eikä se kompastele juurakoihin tai säiky omiaan.

Suku

i. KW Hen Wyneb
wA, vkk, 119cm
KTK-III
ii. Hopearinteen Hope Moon
wA, vkk, 120cm, KTK-II
iii. tuntematon wA
iie. tuntematon wA
ie. Ch Jennifer
wA, km, 118cm, KTK-III
iei. tuntematon wA
iee. tuntematon wA
e. VIR MVA Ch KW Teleri
wA, rnvkkkm, 114cm
ERJ-II, VWY-II, KTK-II, KRJ-III
ei. Ch Chill Out
wA, mkm, 121cm, ERJ-II, VVJ-II, VWY-II, KTK-II
eii. Twinky Bermuda
eie. Zippy Flash
ee. Tylwyth Teg
wA, km, 116cm, KTK-II
eei. Olwyn Price
eee. Gladys Tegwen

Tertulla on sukua 2 polvea virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
CAS45, t. KW Tristyn, i. KW Trevor
CAS50, o. Terminator MPB, i. Zidunn Rewa ox
CAS59, o. Moana's Llionel, i. Moana's Llacheu

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
    Estekilpailut
  1. 00.00.2000, kutsu, ERJ/este, 000cm, 0/0
  2. 00.00.2000, kutsu, ERJ/este, 000cm, 0/0
  3. 00.00.2000, kutsu, ERJ/este, 000cm, 0/0
    Koulukilpailut
  1. 00.00.2000, kutsu, KRJ/koulu, he Ö, 0/0
  2. 00.00.2000, kutsu, KRJ/koulu, he Ö, 0/0
  3. 00.00.2000, kutsu, KRJ/koulu, he Ö, 0/0
Laatuarvostelut
28.03.2017, PoniKTK, KTK-II (17 + 18 + 17 + 18 = 70p)

02.05.2020, VWYL, VWY-III (3 + 4 + 4,5 + 21 + 5 = 37,5p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

maaliskuu CAS59, päiväkirjamerkintä 02.05.2020
Ei tässä mitään järkeä ole, mutta harvoimpa minun touhuissani mitään ideaa ja fiksua onkaan. Ilmoitin Tertun welshien rotulaatuarvosteluun. Niin, Tertun, 21-vuotiaan, juuri varsoneen ja vuosia lähinnä lastenratsuna toimineen tamman. En edes vaaleanpunaisten silmien läpi katsottuna voi väittää Tertun olevan millään muotoa edustuskuntoinen. Eihän yksikään vastavarsonut tamma ole edustava, varsinkaan jos äitihevosella on ikääkin yli kaksikymmentä vuotta! Mutta niin vain menin tekemään ja Tertun nimi komeilee nyt VWY:n toukokuun tilaisuuden osallistujalistalla. Meni syteen tai saveen, sinne mennään niin että heilahtaa! Saapahan rouvan orivarsakin nähdä maailmaa heti pienestä pitäen niin ei sitten isompana järkyty maailmanmenosta. Toivotaan, että tuomarit antavat hieman armoa elämää nähneelle tammallemme, sillä jonkin sortin palkintoa tietysti toivomme Tertulle kotiintuomisiksi.
Nintsu

maaliskuu CAS59, päiväkirjamerkintä 30.04.2020
Vannon, ettei minun ollut enää tarkoitus astuttaa Terttua! Parikymppiseksi ehtinyt tamma oli eläkkeensä ansainnut ja vähän jaloissakin alkoi jo ikä ja lukuisat juostut lastentunnit tuntua, joten elämän ehtootahan poni jo vietteli. Mutta sitten minä sekosin ja varsakuumeen kiilto silmissäni pistin Laten ja Tertun yhteen ja aloin toivoa Tertulle vielä yhtä pikkuista iltatähteä. Tiineysaika ja lopulta se varsominenkin sujuivat hyvin, mutta voin kyllä kertoa stressaaneeni hiukseni harmaiksi Tertun puolesta. Varsominen 21 vuoden iässä ei ole mikään pikkujuttu ja kaikki mahdolliset riskit ovat kohonneet. Kaikki meni onneksi siis hyvin, joko stressaamisestani huolimatta tai ehkä sen ansiosta. Nyt komea, ruunivoikko (mahdollisesti kimoutuva) orivarsa saa rauhassa tutustua uuteen ja ihmeelliseen maailmaan kokeneen, viisaan emätammansa hellässä huomassa. Upean tuplaL-orilinjan jatkajan Terttu meille viime töikseen lahjoittikin! Tervetuloa maailmaan, suloinen Ällä!
Nintsu

huhtikuu CAS50, päiväkirjamerkintä 03.04.2018
Vaikka Terttu oli jo varsonut yhden varsan ennen meille tuloa, olin silti melkoinen hermoraunio, kun tamman laskettuaika lähestyi. Jossain mielenhäiriössä olin astuttanut suloisen pikkutamman suurikokoisella arabioriilla! No, olihan se ihan suunniteltu juttu ja hyvin nuo on aikaisemminkin tälläiset yhdistelmät syntyneet, mutta jos juuri tällä kertaa olisi se kerta kun homma menisikin pieleen... Pureskelin kynsiäni valvontamonitoria vahtiessani ja lupasin itselleni, etten enää ikinä astuta mounttitammoja muilla kuin mounttioreilla! Kun Terttu sitten ensimmäisen kerran meni maate, olin saada sydänkohtauksen. Totuuden hetki! Kaikesta ennakkoahdistuksesta huolimatta poni hoiti homman kuin kokenut emätamma ainakin. Voikon orivarsan ilmaannuttua oljille, kiiruhdin pihatolle kaksikon vointia tarkistamaan. Turhaan huolehdin, kaikki sujui kuin oppikirjasta! Onneksi olkoon pojasta Terttu, ja tervetuloa maailmaan Terminator!
Nintsu

toukokuu CAS49, päiväkirjamerkintä 15.01.2018
Terttu oli lähes valmiiksi kilpailtu muuttaessaan meille kasvattajansa luota Coedwigista. Olemme tamman kanssa kierrelleet muutamat este- ja koulukilpailut ja sitten treenanneet hieman enemmän, jotta saimme ponin estetasoa nostettua ja pääsimme kilpailemaan vielä lisääkin. Kun este- ja kouluradat oli jo riittävän tutut ja ominaisuuspisteet sieltä puolelta hyvin karttuneet, sai Terttu siirtyä uuden aluevaltauksen pariin eli kilpailemaan valjakkoajossa! Yllättävän kivasti sekin on neidiltä sujunut, vaikka miksipä ei olisi, kun on näin helppo ja mutkaton poni kyseessä. Nyt Terttu on kuitenkin kilpailunsa kilpaillut, sillä tamma on kerännyt kaikki kapasiteettinsa mahdollistamat ominaisuuspisteet porrastetuista kilpailuista kaikista kolmesta kilpailemastaan lajista. Eläkepäivät kutsuvat Terttua! Lukuisia eläkepäiviä ja lastentunteja ponilla onkin edessään, sillä ikäähän tammalla on tuskin nimeksikään. Hyviä eläkepäiviä 11-vuotiaalle Tertulle!
Nintsu

syyskuu CAS46, päiväkirjamerkintä 09.06.2017
Coedwig Welsh on kasvattanut welsh mountaineja vuosikaudet mutta meillä ei ole ainuttakaan kyseisen tallin kasvattia! Tämä huutava vääryys oli korjattava, joten klikkasin tallin myyntitopikin auki. Ja siellähän se meidän KW-poni todellakin jo odotteli! KW Terrwyn on lähes 8-vuotias, kertaalleen varsonut, kantakirjattu ja hieman jo kisauraansa aloitellut A-sektion tamma. Ja vieläpä voikko, mikä näin voikko-fanina on ehkä ponin suurin meriitti. Ihana Terttu on myös erittäin mukava luonteeltaan, joten pakkohan tammasta oli tarjous tehdä. Omppu hyväksyikin sen nopeasti ja tänään poni sitten saapui meille uuteen kotiinsa Moanaan. Harmillisesti tamma tuli meille näin syksyllä, joten sen astuttaminen tälle vuodelle on aikalailla myöhäistä mutta ehdimme nyt ainakin hyvin tutustua toisiimme ja aloitella yhteistä kisauraamme.
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI