Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE



MUISTOSIVUT


lopetettu 21.04.2019 vanhuuden vaivojen takia 22-vuotiaana



Salsatime MPB

ERJ-I, VWY-III

© VRL-11523

Salsatime MPB eli Salli
s. CAS36, 22v* (s. 08.01.2015, 4v 08.01.2015)
welsh part bred -tamma (50% welsh, NWR-kelp.), VH15-023-0044
vaaleanrautias, 131cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/90cm, harraste
* ikääntynyt suoraan 4-vuotiaaksi, sen jälkeen CAS

Luonne

Yleisesti meidän pikku-Sallimme on jotenkin hurjan herttainen poni. Se on vähän ilkikurinen ja kuriton, mutta silti niin suloinen ja herttainen! Hoitaessa Salli on useimmiten ihan kiltti. Se ei pure eikä potki tai yritä muuten tarkoituksella vahingoittaa hoitajaansa. Tammalla on kuitenkin tapana liikuskella karsinassa nurkkia haistellen ja käytävälle kuikuillen, joten hoitajakin saa vähän liikuntaa seuratessaan ponia. Sallia ei kannata erehtyä laittamaan karsinassa kiinni, sillä silloin tamman liikkuvuus kasvaa potenssiin sata ja hoitamisesta tulee aikalailla mahdoton operaatio. Kavioiden puhdistuksen kanssa on vähän niin ja näin. Yleensä tamma nostaa jalkansa pienestä pyynnöstä ylös, mutta se ylhäällä pitäminen onkin sitten vaikeaa. Joskus hoitaja saa roikkua kaksin käsin jalassa kiinni, kun poni loikkii kolmijalkaisena pitkin karsinaa ja yrittää vapauttaa jalkansa. Satuloidessa Salli pyörii kuin väkkärä, eikä hoitajan auta kuin opetella vauhtisatulointia. Suitsien laittaminen onnistuu hieman helpommin, kunhan hoitaja ei jää liian kauaksi aikaa räpläilemään remmejä.

Ratsastaessa Salli on niin Poni kuin poni vain voi olla. Tamma on itsepäinen veijari, joka kipittää lyhyillä jaloillaan niin kovaa kuin vain pääsee. Tuntuu kuin Sallilla olisi neljän jalan sijaan mahansa alla ainakin kahdeksan jalkaa! Salli ei tee mitään (varsinkaan hidasta) jos sen ei ole ihan pakko, joten ratsastaja saa todellakin olla napakka jos mielii saada tämän neidin kuuntelemaan ja avuille. Ratsastajan kannattaa myös varautua pukkihyppyihin. On meinaan sen verran tehokas katapulttiefekti meidän neidillä, että niissä loikissa ei ihan kuka tahansa pysykään... Täysin mahdoton ratsu ei Salli tietenkään ole, eihän se muuten kelpaisi kuin pihankoristeeksi. Koulukiemuroita tamma vääntää aina silloin tällöin ihan mielelläänkin (myönnetään, aika harvinaista...) ja esteet ylittyvät ponilta innokkaasti korvat hörössä ehkä kahtena hyppykertana kolmesta. Maastoon Salli lähtee helposti ilman hevoskaveriakin - se ei tosin ole ihan varmaa, ettei Salli jättäisi ratsastajaansa keskelle metsää ja palaisi tallille itsekseen. Maastossa kun pitää Sallin mielestä vähän jumppailla muun muassa kiitolaukan ja jättipukkien muodossa!

Suku

i. Labihb al Khaled ox
ox, rnkm, 152cm
ERJ-II, KRJ-III, KERJ-III
ii. Ibn Probat ox
ox, rnkm, 149cm
iii. Probat ox
iie. Lydira ox
ie. Falima al Khaled ox
ox, rtkm, 151cm
iei. Kahleel ox
iee. Fada ox
e. Tango Top Regis
wB, rt sab, 123cm
ERJ-I, VWY-II
ei. Maiko Adaptable Plough
wB, rnkm, 124cm
eii. Moon Steppin' Colorado wB
eie. Nikita Happy wA
ee. Steep Tarkles
wB, prt sab, 126cm
eei. Sudden Yorik
eee. Smad Anta Breathe

Sallilla on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Isä Labihb al Khaled on temperamenttisen taistelijaluonteen omaava arabiori, joka polveutuu laukkasuvusta, mutta on itse päätynyt kenttähevoseksi. Tämän oriin kanssa ei ihminen pääse helpolla, mutta jos oriin kunnioituksen voittaa puolelleen, on sitä saanut itselleen mitä upeimmam kumppanin. Lassi on väriltään ruunikonkimo ja sillä on säkäkorkeutta 152 sentin verran. Ori on kilpaillut menestyksekkäästi este-, koulu- ja kenttäkilpailuissa.

Isänisä Ibn Probat oli ryhdikäs arabiori, joka vaikutti suuren egonsa takia paljon todellista kokoaan suuremmalta hevoselta. Ibn Probatilla oli nimittäin korkeutta vain 149 senttiä. Väriltään ori oli ruunikonkimo. Ibn Probat oli loistava laukkahevonen, joka pärjäsi erityisesti pitkien matkojen aavikkolaukoissa Saudi-Arabiassa. Luonteeltaan ori ei ollut helpoimmasta päästä, mutta se oli valmis antamaan kaikkensa voiton eteen, joten kilpailuissa oriin taistelutahdosta oli vain hyötyä.
Isänisäisä Probat syntyi Venäjällä mutta se myytiin Lähi-itään jo maitovarsana. Probat jäi omistajansa harmiksi ponikokoiseksi, sillä oriin korkeudeksi mitattiin viisivuotiaana 147 senttiä. Väriltään ori oli ruunikonkimo, jolla oli syntyessään leveä läsi ja neljä korkeaa sukkaa. Pienestä koostaan huolimatta Probat menestyi melkoisen mukavasi laukkakilpailuissa. Aivan kirkkaimpaan kärkeen ei ori koskaan päässyt, mutta paksun tilipussin se ehti laukkakilpailuista kerätä.
Isänisäemä Lydira tunnettiin kotimaassaan häijyn luonteensa takia. Tämä tamma ei todellakaan säästellyt hampaitaan mitä ihmisten käsittelyyn tuli! Luonteestaan huolimatta, tai ehkä juuri sen takia, Lydira oli mahtava laukkahevonen. Se ei ikinä luovuttanut vaan laukkasi vaikka pää kainalossa maaliin voitosta taistellen. Laukkauran jälkeen pippurinen tamma siirrettiin siitokseen ja se osoittautui erinomaiseksi laukkaperiyttäjäksi jopa hieman huonompien isäoriisen kanssa paritettuna.

Isänemä Falima al Khaled oli kuvankaunis, rautiaankimo arabitamma. Se oli luonteeltaan hieman ujo ja herkkä, mutta kuitenkin erittäin hyväntahtoinen ja ystävällinen ihmisiä kohtaan. Laukkahevosena tamma ei juurikaan menestynyt. Se yritti kyllä aina parhaansa mutta todellinen kipinä juoksemiseen puuttui. Sen sijaan Falima al Khaled loisti koulutuksen jälkeen kouluradoilla. Vanhemmalla iällä tamma varsotettiin pari kertaa sukunsa takia laukkaoreilla, mutta kukaan tamman varsoista ei juossut mainittavasti.
Isänemäisä Kahleelin nimi sytyttää lampun kaikkien niiden päässä, jotka tietävät vähänkin arabilaukoista. Tämä punaruunikko, 155cm-korkuinen ori teki todellisen hattutempun ja nousi keskinkertaisesta laukkasuvusta aikansa laukkaratojen kuninkaaksi. Ori tuntui omana aikanaan täysin voittamattomalta ja se voittikin oikeastaan kaiken mitä pitkien matkojen arabilaukkuri voi vain voittaa. Kilpauran jälkeen Kahleelista tuli supersuosittujalostusori, mutta sen saavutukset periyttäjänä jäivät keskinkertaisiksi.
Isänemäemä Fada oli hermostunut pikkutamma, joka kärsi elämänsä aikana useista loukkaantumisista, eikä siksi koskaan päässyt kunnolla näyttämään taitojaan missään lajissa. Fada oli kuitenkin melkoisen lahjakas hyppääjä, ainakin mitä tuli tarhan aitojen yli hyppäämiseen. Tamma varsoi kuusi kertaa laukkaoreista, mutta sen varsat menestyivät lähinnä este- ja koulukilpailuissa. Fada oli väriltään rautiaankimo ja se oli 152 senttiä korkea.

Emä Tango Top Regis on suloinen häsläri, joka ei vapaaehtoisesti seiso sekuntiakaan aloillaan. Kananmuistin omaava Tango ei juurikaan loista kouluratsastuksessa, mutta se hyppää mielellään. Kilpailutuloksia Tangolla on kuitenkin helpoista luokista niin este- kuin kouluratsastuksenkin parista, joidenka lisäksi tamma on sijoittunut muutamia kertoja valjakkoajossa ja kenttäratsastuksessakin. Kilpailu-uransa Tango aloitti ponilaukkakilpailuista pärjäten kohtalaisesti nousten grade 3 -tasolle asti. Tango on kokoonsa nähden erittäin nopea, mutta sen ongelmaksi laukoissa muodostui kärsimättömyys. Tamma yritti heti päästä kärkeen ja väsytti itsensä helposti pidemmillä matkoilla. Salli on Tangon kolmas jälkeläinen.

Emänisä Maiko Adaptable Plough oli pienikokoinen ikiliikkuja, jonka keskittymiskyky oli varmaankin saatu ADHD:ta sairastavalta oravalta. Kimo ori oli oikea kotikasvatuksen tulos, jonka vanhemmilla ei ollut juurikaan kilpailumeriittejä. Ori itse hyväksyttiin kolmivuotiaana esitarkastuksessa ja se sai vuoden astutusluvan. Oriin kasvattaja ja silloinen omistaja käytti kasvattiaan muutamalle omalle tammalleen ja syksyn tullen ruunautti ja myi ponin. Ruuna koulutettiin ratsuksi ja se toimi sekalaisessa käytössä eräässä lapsiperheessä ollen niin opetus- kuin kilpaponikin. Kovin ihmeellistä menestystä ei ruuna saavuttanut, mutta vanhemmiten rauhoituttuaan se teki varsin mukiinmeneviä suorituksia esteradoilta aina 80cm korkeuksiin asti.
Emänisäisä Moon Steppin' Colorado syntyi Yhdysvalloissa Coloradossa pienelle maatilalle. Sen emä oli taloudessa lasten opetusponina ja ensiksi orivarsasta oli tarkoitus kasvattaa emänsä työn jatkaja. Maatila joutui kuitenkin talousvaikeuksiin ja myi kaikki "turhat" eläimensä pois. Niin nuori ori päätyi muutamien välikäsien kautta Iso-Britanniaan. Siellä oriin osti welshponeja harrastava nainen, joka opetti oriin ajolle. Hän kilpaili ponilla muutamissa valjakkoajokilpailuissa, mutta pääasiassa ori sai vain olla ja möllötellä kotitallilla muiden ponien kanssa. Omistaja käytti oritta muutamilla omilla tammoillaan, mutta muuten ori ei ollut siitoskäytössä. Ori lopetettiin 28-vuoden kunnioitettavassa iässä hammasvaivojen takia.
Emänisäemä Nikita Happy edusti welsh mountain -sektiota sukunsa ja pienen kokonsa takia, mutta tyypiltään tamma muistutti enemmän B-sektiota. 119cm korkuinen pikkutamma oli luonteeltaan varsamaisen utelias ja touhukas. Vaikka tamma olikin erittäin kiltti, ei se puuhakkaan luonteensa takia sopinut lapsille. Siksi se jäikin lähinnä ajoponiksi satunnaiseen sunnuntaiajeluun. Kärryjen edessä pikkuponi toimi hyvin, vaikka menohaluja löytyikin. Nikita ei polveudu kovin kummoisesta suvusta, mutta sen omistaja astutti tamman muutaman kerran omalla B-sektion oriillaan. Nikita jouduttiin lopettamaan kaviokuumeeseen 16-vuotiaana.

Emänemä Steep Tarkles oli oikein suloisen näköinen. Tammalla oli pitkät jouhet, vahvan punertavan ruskea karva, isot merkit ja herasilmät. Rakenteellisesti tamma ei kuitenkaan ollut kovin kummoinen, varsinkin neidin jalka-asennoissa oli sanomista. Tamman kasvattaja astutti tamman kerran omalla welsh B -oriillaan ja tuloksena oli seuraavana kesänä tammavarsa. Varsan vieroituksen jälkeen Steep Tarkles myytiin ja se päätyi muutaman lyhyemmän omistajajakson jälkeen isoon ratsastuskouluun. Tamman energinen luonne aiheutti aluksi hieman ongelmia, mutta kun tammalle löydettiin oikean tasoiset ratsastajat, alkoi tuntityöskentely sujua. Poni kilpaili tuntilaisten kanssa jonkin verran harjoitus- ja seurakilpailuissa ja varsinkin esteradoilla tamma väläytteli välillä hienojakin suorituksia.
Emänemäisä Sudden Yorik oli 127cm korkuinen welshori, joka edusti B-sektiota. Rautiaankimo ori polveutui yhdestä Walesin harvinaisimmista suvuista niin isänsä kuin emänsäkin puolelta ja oriista odotettiinkin kovaa periyttäjää. Varsana ja nuorena ori menestyi hyvin näyttelyissä, mutta kehityttyään aikuiseksi ei ori enää ollut niin poikkeuksellisen hieno. Ori sai hyviä arvosteluita aikuisenakin, mutta ei samanlaista hehkutusta kuin nuorempana. Jalostusoriinakin tulokset olivat lievä pettymys. Usealla oriin jälkeläisellä oli heikot jalat ja vaatimattomat liikkeet, vaikka monet hyppäsivätkin ihan kelvollisesti. Hyvästä suvustaan huolimatta ori jäikin siitosoriina tähdenlennoksi ja se unohtui pian welshpiireissä.
Emänemäemä Smad Anta Breathe hurmasi nuorena värinsä ansiosta. Virallisissa näyttelyissä tamma ei ollut mikään voittaja, mutta mätsäreissä se palkittiin lähes aina BIS-kehässä värinsä ja keijukaismaisen olemuksensa ansiosta. Tammalla kilpailtiin jonkin verran myös welshien show-kilpailuissa ja ratsastusluokissa se pärjäsikin ihan kohtalaisesti tuoden silloin tällöin rusetin kotiin. Tamma kantakirjattiin aikanaan nippanappa toiselle palkinnolle ja se teki kaksi varsaa. Toinen varsa koitui tamman kohtaloksi ja se kuoli varsomisen jälkeisiin komplikaatioihin 14-vuotiaana.

Jälkeläiset
CAS41, o. Almost Famous MPB, i. Marshmallow Man MPB
CAS42, t. Cha-cha-cha MPB, i. Touchdown MPB

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
    Estekilpailut
  1. 31.01.2016, kk Ginger, ERJ cup, 40cm, 2/18
  2. 17.02.2016, Petäjävaara, ERJ, 90cm, 5/30
  3. 18.02.2016, Petäjävaara, ERJ, 90cm, 5/30
  4. 19.02.2016, Petäjävaara, ERJ, 90cm, 4/30
  5. 20.02.2016, Mörkövaara, ERJ, 90cm, 1/30
  6. 21.02.2016, Mörkövaara, ERJ, 90cm, 1/30
  7. 21.02.2016, Huvitus, ERJ, 90cm, 3/40
  8. 22.02.2016, Huvitus, ERJ, 90cm, 5/40
  9. 25.02.2016, Mörkövaara, ERJ, 90cm, 2/30
  10. 25.02.2016, Huvitus, ERJ, 90cm, 2/40
  11. 26.02.2016, Mörkövaara, ERJ, 90cm, 3/30
  12. 07.03.2016, Huvitus, ERJ, 90cm, 4/40
  13. 21.03.2016, Mörkövaara, ERJ, 90cm, 4/50
  14. 26.03.2016, Mörkövaara, ERJ, 90cm, 6/50
  15. 16.07.2016, Bellgrove, ERJ, 90cm, 1/30
  16. 18.07.2016, Bellgrove, ERJ, 90cm, 1/30
  17. 20.07.2016, Bellgrove, ERJ, 90cm, 4/30
  18. 02.08.2016, Kuuralehto, ERJ, 90cm, 1/40
  19. 08.08.2016, Kuuralehto, ERJ, 90cm, 2/40
  20. 15.08.2016, Kuuralehto, ERJ, 90cm, 3/40
  21. 16.08.2016, Kuuralehto, ERJ, 90cm, 1/40
  22. 18.08.2016, Edelsten, ERJ, 90cm, 4/30
  23. 22.08.2016, Edelsten, ERJ, 90cm, 3/30
  24. 23.08.2016, Edelsten, ERJ, 90cm, 5/30
  25. 24.08.2016, Edelsten, ERJ, 90cm, 4/30
  26. 12.09.2016, Wayward Dressage, ERJ, 90cm, 5/30
  27. 14.09.2016, Wayward Dressage, ERJ, 90cm, 3/30
  28. 15.09.2016, Wyrda Horses, ERJ, 90cm, 1/30
  29. 18.09.2016, Wayward Dressage, ERJ, 90cm, 2/30
  30. 18.09.2016, Untuvapilvi, ERJ, 90cm, 4/30
  31. 19.09.2016, Untuvapilvi, ERJ, 90cm, 1/30
  32. 23.09.2016, Mandenbacke, ERJ, 90cm, 4/30
  33. 25.09.2016, Mandenbacke, ERJ, 90cm, 3/30
  34. 26.09.2016, Wayward Dressage, ERJ, 90cm, 5/30
  35. 07.10.2016, Pirunkorpi, ERJ, 90cm, 5/30
  36. 11.10.2016, Pirunkorpi, ERJ, 90cm, 3/30
  37. 14.10.2016, Pirunkorpi, ERJ, 90cm, 5/30
  38. 15.10.2016, Pirunkorpi, ERJ, 90cm, 4/30
  39. 18.10.2016, Pirunkorpi, ERJ, 90cm, 2/30
  40. 18.10.2016, Juksula, ERJ, 80cm, 4/60
  41. 22.10.2016, Pirunkorpi, ERJ, 90cm, 5/30
  42. 23.10.2016, Moana part breds, ERJ, 90cm, 4/25
  43. 24.10.2016, Pirunkorpi, ERJ, 90cm, 4/30
    Koulukilpailut
  1. 18.01.2016, kk Steward, KRJ, he D, 2/100
  2. 19.01.2016, kk Steward, KRJ, he D, 5/100
  3. 22.01.2016, kk Steward, KRJ, he D, 6/100
  4. 10.02.2016, Juksula, KRJ, he B, 3/60
  5. 12.02.2016, Huvitus, KRJ, he B, 6/40
  6. 13.02.2016, Huvitus, KRJ, he B, 3/40
  7. 11.07.2016, Moana part bred, KRJ, he B, 3/40
  8. 14.10.2016, Koistila, KRJ, he C, 2/40
  9. 16.10.2016, Koistila, KRJ, he C, 6/40
  10. 04.12.2016, Moana part breds, KRJ, heB, 5/27
  11. 05.12.2016, Moana part breds, KRJ, heB, 1/27
  12. 12.12.2016, Micram raceponies, KRJ, heB, 5/44
  13. 18.12.2016, Micram raceponies, KRJ, heB, 1/44
  14. 22.12.2016, Micram raceponies, KRJ, heB, 2/44
  15. 23.02.2017, Colosseum, KRJ, he C, 5/46
  16. 27.02.2017, Colosseum, KRJ, he C, 6/46
  17. 04.03.2017, Verner, KRJ, he B, 4/30
  18. 05.03.2017, Verner, KRJ, he B, 1/30
  19. 06.03.2017, Verner, KRJ, he B, 4/30
  20. 15.03.2017, Fjellgård, KRJ, he B, 5/100
  21. 19.03.2017, Fjellgård, KRJ, he B, 9/100
  22. 09.08.2017, Mitar, KRJ, he C, 2/30
    Kenttäkilpailut
  1. 14.02.2016, Juksula, KERJ, harraste, 1/60
  2. 17.02.2016, Juksula, KERJ, harraste, 1/60
  3. 27.08.2016, Mandelbacke, KERJ, harraste, 3/40
  4. 14.09.2016, Metsovaara, KERJ, harraste, 2/40
  5. 17.09.2016, Metsovaara, KERJ, harraste, 1/40
  6. 18.09.2016, Metsovaara, KERJ, harraste, 2/40
  7. 24.09.2016, Metsovaara, KERJ, harraste, 4/40
  8. 26.09.2016, Metsovaara, KERJ, harraste, 3/40
  9. 22.11.2016, Hengenvaara, KERJ, harraste, 2/23
  10. 30.11.2016, Hengenvaara, KERJ, harraste, 4/23
  11. 14.01.2017, Romilly, KERJ, aloittelija, 1/13
  12. 16.01.2017, Mörkövaara, KERJ, aloittelija, 1/18
  13. 21.01.2017, Mörkövaara, KERJ, aloittelija, 4/18
  14. 23.01.2017, Mörkövaara, KERJ, aloittelija, 4/18
  15. 30.01.2017, Mörkövaara, KERJ, aloittelija, 4/18
  16. 14.02.2017, Romilly, KERJ, aloittelija, 4/25
  17. 16.02.2017, Romilly, KERJ, harraste, 5/25
  18. 20.02.2017, Romilly, KERJ, harraste, 3/25
  19. 06.09.2017, Riekontorppa, KERJ, aloittelija, 2/30
  20. 13.09.2017, Riekontorppa, KERJ, aloittelija, 2/30
  21. 30.09.2017, Kärmeniemi, KERJ cup, harraste, 2/55
Laatuarvostelut
31.05.2018, ERJL, ERJ-I (6 + 41 + 25 + 20 + 13 = 105p)

20.07.2018, VWYL, VWY-II (4,5 + 5 + 5 + 20 + 5 = 39,5p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

huhtikuu CAS44, päiväkirjamerkintä 15.11.2016
Palaaminen varsalomalta kilpakentille sujui Sallilta ensivaikeuksien jälkeen erinomaisesti. Jopa niin hienosti, että viime CAS-vuoden ja tämän CAS-vuoden alun aikana tamma on sijoittunut esteratsastuksessa niin usein niin hyvin, että sijoitukset laatuarvostelun maksimipisteisiin ovat kasassa! Menestyksemme 80-90 sentin esteluokissa on ollut hurjaa. Salli kiitää radalla kuin heikkopäinen ja hyppää esteen toisensa perään sellaisesta vauhdista, että kuskia melkein hirvittää! Isommat ponit, ja hevoset varsinkin, jäävät auttamatta tämän pikkuponin jalkoihin, sillä sen verran nopea ja ketterä on tämä meidän Sallimme. Vaikka estesijat on nyt kasassa, ei ponitamma pääse vielä takaisin pihattolaitumelle. Tavoitteena on saada ainakin 20 sijoitusta sekä kenttä- että kouluratsastuksesta eli kisauraa on tammalla edessä vielä monta vuotta.
Nintsu

toukokuu CAS42, päiväkirjamerkintä 08.06.2016
Onneksi palkkasin viime kesänä siittola-avustajaksi Avan, joten ihan joka yö minun ei tarvinnut enää keväisin valvoa! On luksusta nukkua yönsä ja silti tietää, että tammojen varsomiset valvotaan osaavan ihmisen toimesta. Salli näytti varsomisenmerkkejä tälläkin kertaa jo pari viikkoa ennen laskettuaikaa. Kun varsomisen hetki sitten tuli, oli Ava valvontavuorossa. Tämä jäi minua hieman harmittamaan, sillä Tompan ja Sallin varsaa olin odottanut kuin kuuta nousevaa! Varsan syntymä oli kuulemma kestänyt melko kauan ja Ava oli jo ehtinyt mennä pihatolle katsomaan tarvitsiko tamma apua, mutta loppujen lopuksi Salli oli selviytynyt tyttärensä maailmaan tulosta ilman apuvoimia. Minä ihastuin terhakkaaseen Sassa-varsaan sillä silmänräpäyksellä kun sen näin ja unohdin nopeasti pettymykseni siitä, etten nähnyt uuden kasvattini syntymää.
Nintsu

toukokuu CAS41, päiväkirjamerkintä 15.03.2016
Salli on selvästi tullut emäänsä mitä varsomisista on kyse. Tamma tiinehtyi viime keväänä ensimmäisestä yrityksestä ja koko kantoaika sujui moitteetta. Virtakaan ei tästä neidistä loppunut, vaan siellä se veteli laitumella omaa rallia iso varsavatsa hyllyen. Tänään, lähes kolme viikkoa etuajassa, Salli ilmoitti varsomisen alkaneen siinä aamutallin aikaan. Satuin itse olemaan ruokkimassa tammapihattoa, joten siirsin ponin nopeasti varsomispihattoon omaan rauhaansa. Koska yleensä ensikertalaisten varsominen edistyy hieman hitaammin, päätin ruokkia pihatot loppuun ennen kuin alkaisin vahdata Sallia. No, kun palasin puolen tunnin päästä varsomispihatolle, oli minua vastassa yhden raudikon sijasta kaksi. Salli oli varsonut onnistuneesti pienen, pyöreän orivarsan, joka ei valitettavasti perinyt isänsä ihanaa voikkoa väriä. Mutta terve varsahan on aina pääasia! Nyt Salli ja Mosse-varsa saavat tutustua toisiinsa rauhassa ennen kuin siirtyvät takaisin tammapihattoon muiden siitostammojen joukkoon.
Nintsu

lokakuu CAS40, päiväkirjamerkintä 27.01.2016
Yleensä noudatamme Moanassa tiukasti CAS-ikääntymistä, missä yksi oikean maailman viikko on yksi virtuaalisen maailman kuukausi eli 12 IRL-viikkoa on yksi CAS-vuosi. Ikääntyminen on kuitenkin melko hidas ja alan kärsimättömästi haluta kasvatustani eteenpäin. Siksi päätinkin tehdä radikaalin teon ja lisätä kaikkien alle 5-vuotiaiden yksipolvisten hevosteni ikään 4 lisävuotta. Poni on siis ikäänkuin ikääntynyt heti syntymänsä jälkeen suoraan 4-vuotiaaksi ja jatkaa siitä sitten vanhenemista CAS-ikääntymisen mukaan. Neljä lisävuotta valitsin, koska sen jälkeen CAS-ikääntymisen jatkaminen on kaikista helpointa (1 IRL-vuosi on noin 4 CAS-vuotta). Sallin kohdalla pikaikäännytys tarkoittaa sitä, että tamma on nyt komeat 8 vuotta. Ei siis muuta kuin poni kisalistoille ja ahkera kilpakenttien kiertäminen päälle!
Nintsu

maaliskuu CAS36, päiväkirjamerkintä 08.01.2015
Tämän vuoden toinen varsa syntyi tänään, kun Tango pullautti maailmaan (vaivaiset kaksi ja puoli viikkoa etuajassa laskettuun aikaan nähden...) erittäin siron ja suloisen, raudikon tammavarsan siinä kolmen hujakoilla aamuyöstä. Olin hieman huolissani, kun varsa syntyi näinkin paljon ennen laskettua aikaa, mutta onneksi pikkuinen tammavarsa vaikutti hyvinvoivalta ja vahvalta. Emänsä pienellä avustuksella pitkäjalkainen varsa sai jalat alleen ja noin tunti syntymänsä jälkeen oli jo maitobaarikin avattu. Oli niin hassua nähdä Tango rauhallisesti seisomassa aloillaan kun sen tytär sammutti nälkäänsä! Paikoillaan oleminen ei todellakaan ole Tangon "normaalitila"! Kun olin tunnin verran ihastellut uutta tulokasta ja valvonut emän ja varsan vointia, jätin kaksikon rauhassa tutustumaan toisiinsa.
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI