Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE



MUISTOSIVUT


lopetettu 21.07.2018 laitumella tapahtuneen tapaturman takia 18-vuotiaana



Panda Mania

ERJ-II, VWY-III

© VRL-12454

Panda Mania eli Mania
s. CAS33, 18v (s. 14.04.2014, 4v 16.03.2015)
welsh B -tamma, VH15-022-0081
punaruunikko, 136cm, ex-om. Tuontikeskus Alegre, tuontialegre@gmail.com
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
yleispainotteinen, heB/80cm, harraste

Luonne

Yleisesti Mania on mukavan simppeli tapaus, joka ei turhista stressaile. Aralla hoitajalla tamma alkaa hyppiä nenille, mutta itsevarman ihmisen kanssa neiti ei edes yritä mitään kommervenkkejä. Hoitotoimenpiteet sujuvat Manian kanssa siis juuri niin kuin ihminen laittaa ne sujumaan. Oikean ihmisen kanssa Mania on mitä helpoin poni, joka antaa tehdä niin kivat kuin ikävätkin hoitotoimenpiteet vastaan panematta. Aivan lastenponiksi ei Maniaa kuitenkaan kannata antaa, sillä tämä ketku kyllä käyttää kaikki tilaisuudet hyväkseen ihmisen pallottelemiseksi.

Jos pelkää vauhtia, ei kannata nousta Manian selkään. Vaikka poni on toiminut jo vuosia ratsuna, ei se silti ole luopunut kilpailuhenkisyydestään tai rakkaudestaan kovaan vauhtiin. Mania on helppo tehdä onnelliseksi: sen kuin antaa ponin juosta niin kovaa kuin se haluaa. Manian huonoksi onneksi ratsastukseen kuuluu muutakin kuin kiitolaukkaa. Tamma on kuitenkin ratsunakin melko taipuvainen, kun sille vain selkeästi ja napakasti kertoo, että asiat tehdään ratsastajan haluamalla tavalla. Tarpeeksi topakan kuskin kanssa Mania suorittaa kaikkia ratsastuksen lajeja sujuvasti, vaikka ei huipulle missään lajissa ylläkään.

Suku

i. Hebog Du
wB, mkm, 136cm
ii. Coch ac Aur
wB, rnkm, 134cm
iii. tuntematon
iie. tuntematon
ie. Sêr Melyn
wB, m sab, 134cm
iei. tuntematon
iee. tuntematon
e. Eirin Gwlanog
wB, rn, 135cm
ei. Hedfan Hebog
wB, prt, 132cm
eii. tuntematon
eie. tuntematon
ee. Rhosyn Coch
wB, rnkm, 133cm
eei. tuntematon
eee. tuntematon

Mania on suvuton eli sille ei löydy sukua virtuaalimaailmasta.

Isä Hebog Du oli mustankimo, 136 senttiä korkea welshponiori. Se oli luonteeltaan energinen ja kilpailuhenkinen, minkä ansiosta oriista kuoriutuikin melko mukavasti tienannut laukkaponi. Suurimmat arvokilpailuvoitot jäivät oriilta saavuttamatta, mutta kaurarahat se tienasi radoilta monen vuoden ajan. Uran jälkeen Hebog Du'a käytettiin jonkin verran welshjalostuksessa ja muutamat sen jälkeläisistä olivatkin lahjakkaita laukkaponeja.

Isänisä Coch ac Aur ei ollut luonteeltaan kovinkaan miellyttävä, sillä ori oli ajoittain suorastaan vihainen käsitellä. Poni oli kuitenkin sitkeä kuin kengänpohja ja pärjäsikin hyvin pitkän matkan ponilaukoissa risuesteillä. Laukkauran jälkeen Coch ac Aur astui muutaman kesän tammoja, minkä jälkeen se ruunattiin ja myytiin ratsuksi. Ori osoittautui näppäräksi ja nopeaksi esteratsuksi ja siitä tuli tuttu nimi aluetason estekarkeloissa.

Isänemä Sêr Melyn oli musta, sabinokirjava welshponi, jonka säkäkorkeus oli 134 senttiä. Tammalla oli mukavan tasainen luonne ja sopi hyvin lastenkin käsiteltäväksi. Sêr Melyn tekikin kunnioitettavan uran lastenponina opettaen monia innokkaita aloittelijoita hevosharrastuksen saloihin. Ponilaukoissa menestyneestä suvusta polveutuva Sêr Melyn astutettiin pari kertaa laukkaoreilla, mutta tamma itse ei koskaan nähnyt laukkaratoja.

Emä Eirin Gwlanog menestyi aikanaan oikein hyvin ponilaukkaradoilla. Ruunikko, piirtopäinen tamma omasi loistavan kilpailupään ja matkaavoittavat askeleet, minkä lisäksi sillä oli kestävä fysiikka. Poni tekikin pitkän uran ilman suurempia loukkaantumisia. 9-vuotiaana Eirin Gwlanog lopulta siirrettiin siitokseen ja se ehti varsoa kuusi kertaa. Tamma periytti juoksulahjojaan hyvin ja sen jälkeläiset ja jälkeläistenjälkeläiset ovat menestyneet laukkaradoilla.

Emänisä Hedfan Hebog ei itse pärjännyt kovin kummoisesti laukkakilpailuissa suurkilpailuvoittaja-isästään huolimatta. Ruunaus uhkasikin Hedfan Hebogia, mutta parin onnekkaan sattuman kautta poni pääsi astumaan muutaman tamman ja osoittamaan jälkeläistensä kautta geneettiset lahjansa laukkaponiurheilulle. Hedfan Hebogista tulikin ajan myötä suosittu siitosori ja se jätti useita menestyneitä laukkaponeja. Ori oli 132-senttinen punaraudikko.

Emänemä Rhosyn Coch oli oikea monitoimiponi. Se päätyi nuorena suurperheen poniksi ja ehtikin opettaa kaikki perheen kahdeksan lasta ratsastajiksi. 133 senttiä korkea kimo taipui niin esteille, kouluun, metsästykseen kuin ponilaukkoihinkin, minkä lisäksi tamma koulutettiin vielä vanhoilla päivillään kärryponiksikin. Kilpailumenestystä Rhosyn Cochilta ei suuremmin löytynyt, mutta se oli rakenteeltaan kompakti ja luonteeltaan loistava, joten ei ole ihme, että se oli perheelleen hyvin rakas.

Jälkeläiset
CAS39, o. Maniac MPB, i. Running Wroom-wroom xx

Kilpailut

Mania kilpailee porrastetuissa kilpailuissa.
VRL-profiili

31.08.2017, Hukkapuro, ERJ cup, 70cm, 5/105

Laatuarvostelut
27.11.2016, VWYL, VWY-III (3,5 + 5 + 2 + 20 + 2 = 32,5p)

28.03.2018, ERJL, ERJ-II (5,5 + 41 + 14 + 20 + 9,5 = 90p)

Laukkakilpailut, 10: 4-3-3-0, vs. 33 600e
18.06.2015 Anfarwol Acres, maiden, 1/10, 2000e
17.07.2015 Anfarwol Acres, allowance, 3/3, 1600e
24.07.2015 Anfarwol Acres, allowance, 3/4, 1600e
28.07.2015 Nidavellir, allowance, 2/3, 2400e
09.08.2015 Anfarwol Acres, allowance, 2/3, 2400e
14.08.2015 Anfarwol Acres, allowance, 2/3, 2400e
16.08.2015 Anfarwol Acres, allowance, 1/3, 4000e
24.08.2015 Nidavellir, grade 3, 1/4, 6000e
29.08.2015 Diminuendo, grade 2, 3/4, 3200e
16.09.2015 Diminuendo, grade 2, 1/3, 8000e



Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

toukokuu CAS44, päiväkirjamerkintä 25.11.2016
Ehdin jo kehittää pienoisen laatuarvostelupaniikin, kun VWY:n rotulaatuarvostelun viimeinen ilmottautumispäivä koitti enkä ollut vieläkään keksinyt, että ketä sinne arvosteluun raahaisin! Eihän sitä tietenkään voinut jättää kokonaan ilmottautumatta, ei tietenkään! No, sitten keksin Manian, joka on jo riittävästi kisannut ja muutenkin viime vuodesta asti jo lökötellyt laitumella. VWY:n tuomarien silmien alla piipahtaminen sopii siis tammalle ohjelmaan oikein hyvin. Pitää myös alkaa harkita onko tammalla tavoitteena muita laatuarvosteluita. Ainakin ERJ:n laatuarvostelu olisi kiva koluta läpi, kun Manialla kuitenkin on nuo estekilpailut omalla urallaan ihan mukavasti sujuneet. Nyt kuitenkin ensin rotulaatikseen eli pesu, puunaus ja kiillotus on pienellä ponilla edessä!
Nintsu

toukokuu CAS43, päiväkirjamerkintä 29.08.2016
Laukkaponista ratsuponiksi -projekti on sujunut erinomaisesti ja niin sitä vain Maniakin on saanut kisansa kisattua. Poikkeuksellisesti Mania on kilpaillut porrastetuissa kilpailuissa, vaikka yleensä kilpailutan ponejani perinteisissä kilpailuissa. Päätin kokeilla sitäkin harrastustapaa ja hyvinhän se sujui. Ponien kanssa vain on vaikeaa edetä tasoilla, sillä ponien kilpailutasojen kohdalla on aukkoja säkäkorkeusrajoitusten takia. Mania on onneksi niin pieni ja kapasiteetiltaan rajallinen, että sen kanssa nämä pari hassua tasoa sujui ongelmitta. Nyt meidän 10-vuotias pikkutammamme on siis kilpailunsa käynyt ja jää siltä puolelta eläkkeelle. Mitäköhän seuraavaksi? Ehkäpä lisää varsoja... Ainakaan ihan pullaponiksi ei tätä elohiirtä voi jättää. Mania varmaan kasaisi energiaa siihen malliin, että pian meillä olisi täällä oikea ongelmaponi!
Nintsu

tammikuu CAS41, päiväkirjamerkintä 23.11.2015
Manialla on taustallaan laukkaponitausta, mikä on aiheuttanut ratsukoulutuksessa melkoisia haasteita. Tamma kun tykkäisi "vetää täysillä" eikä suinkaan sipsutella kiemuroita rauhallisessa temmossa pitkin kenttää. Onneksi kärsivällisyys palkitaan ja toistot ovat opintojen äiti - nyt pikkuhiljaa Mania on alkanut osoittaa merkkejä ominaisuuksista ratsuna. Onneksi poni on vasta 8-vuotias eli meillä on hyvin aikaa koulia tästä villikosta lähempääkin tarkastelua kestävä ratsuponi! Kouluratsastus Manian kanssa on aina aika hermoja raastavaa ja pahoin pelkään ettei se siitä miksikään muutu. Sen sijaan esteradalla tamma alkaa olla jo kuin kotonaan ja pienestä koostaan huolimatta se hyppää aika näppärästi, joten mistäs sitä tietää jos vaikka tästä tuleekin esteponi! Kohta aletaan katsella kisakalenteria sillä silmällä.
Nintsu

lokakuu CAS39, päiväkirjamerkintä 05.11.2015
Tiedän, tiedän, suvuttomista poneista piti luopua ensi CAS-vuoden puoliväliin mennessä ja sitä rataa... Mutta, mutta, mutta!! Kun törmäsin Alegren marraskuun teurasmyyntiin, oli minun iiiiiihan pakko ostaa talliin pari uutta suvutonta B-ponitammaa! Kun nehän olivat katoamassa makkaraksi, pitihän minun ne pelastaa! Ja tiedä kuka muu ne muka olisi ottanut talliinsa homehtumaan... Ja B-ponithan on kivoja... Ja ainahan talliin uusia B-poneja mahtuu... Siispä tervetuloa Panda Mania ja Ilisha Key Moana part bredsiin! Sopu sijaa antaa ja pankkitilihän oli jo aikoja sitten mennyt miinukselle niin eipä pari uutta menoerää missään tunnu. Sitä paitsi kyllä näille tammoille tarkoitus keksitään eli en minä nyt rahojani kankkulan kaivoon ole heittänyt!
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI