Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE



MUISTOSIVUT


lopetettu 09.01.2020 vanhuuden vaivojen takia 25-vuotiaana



Katniss MPB

ERJ-I, KRJ-I, VWY-II

© scirlin

Katniss MPB eli Kitty
s. CAS36, 25v* (s. 17.01.2015, 4v 17.01.2015)
welsh part bred -tamma (50% welsh, NWR-kelp), VH15-023-0046
tummanruunikko, 139cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/110cm, helppo
* ikääntynyt suoraan 4-vuotiaaksi, sen jälkeen CAS

Luonne

Yleisesti Kitty on erittäin voimakastahtoinen poni, joka on kuitenkin vilkas ja seurallinen luonne. Tarhassa ja laitumella Kitty viihtyy isossa laumassa, mutta haluaa silti olla pomona tai vähintäänkin "kakkostammana". Kovapäisyytensä takia tamma saattaakin joskus haastaa riitaa muiden hevosten kanssa ja aiheuttaa näin haavereita sekä itselleen että muille. Hoitaessa Kitty on melko kiltti ja ystävällinen. Se viihtyy ihmisten seurassa, mutta pakkohan neidin on uudet ihmiset testata, että voisiko tätä tyyppiä pompotella. Jos Kittyn laittaa heti ruotuun, pääsee sen kanssa aika helpolla, mutta jos tamma pääsee hetkeksikään tuntemaan olonsa johtajaksi, on tiedossa ongelmia. Pahimmillaan Kitty osaa nimittäin olla hyvinkin kipakka poni, joka saattaa käytellä hampaitaan ihan kunnolla. Kun tamma on kurissa ja nuhteessa, on se mutkaton hoidettava niin kotona kuin kilpailuissakin.

Ratsastaessa Kittyllä riittää aina virtaa. Tamma saattaa vielä raskaan treeninkin päätteeksi paahtaa eteenpäin aivan kuin sen kanssa olisi vasta aloitettu työt. Energisyydestään huolimatta Kitty ei ole työnarkomaani. Tamma juoksentelisi mieluiten minne itse mielisi eikä ihmisen apujen kuunteleminen ole sen "to do"-listan kärjessä. Onneksi Kitty on kuitenkin melko helppo saada avuille, kun sille vain heti alusta alkaen tekee selväksi kuka tätä liikuntasuoritusta johtaa. Parhaimmillaan Kitty on todella mukava ratsu niin koulukentille kuin esteradoillekin. Tamma on ketterä, notkea ja kevyt ja se toimii pienilläkin avuilla silloin kun sen on ensin saanut kuulolle. Reippautta löytyy hieman turhan paljon, mutta oikein ajoitetuilla pidätteillä tamman energian saa kanavoitua takajalkoihin, jolloin ponista irtoaa liikettäkin melkoisesti. Hyppääminen on Kittyllä verissä ja sillä onkin terävä, huolellinen hyppytyyli. Maastossa poni on virkeä ja rohkea ja se hyppää innokkaasti myös maastoesteitä.

Suku

i. Ch Eiddof Tywysog
wA, vkk, 121cm
YLA2, ERJ-II, VWY-II, VVJ-III, KRJ-III, KTK-III, VWY-C
ii. Eiddof Hogyn
wA, rnvkkkm, 119cm
iii. Brwsys
iie. Eiddof Ariannaid
ie. Eiddof Euraid
wA, vkk, 122cm
iei. Dysgu ar y cof
iee. Gwangalonni
e. Klavdiya ox
ox, trn, 149cm
ERJ-II, KERJ-II, KRJ-II
ei. Arbitrazh ox
ox, rn, 153cm
eii. Igor ox
eie. Otma ox
ee. Mozaijka ox
ox, prn, 150cm
eei. Isborsk ox
eee. Viksaja ox

Kittyllä on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Isä Eiddof Tywysog eli tuttujen kesken Jammy on komea, voikko welshori. Ori on luonteeltaan rauhallinen mutta melko voimakastahtoinen. Jammy on syntynyt pitkän linjan welshkasvattajalla Walesissa ja lähtenyt maailmalle vasta 7-vuotiaana. Ori on kilpaillut pääasiassa esteitä ja valjakkoajoa, mutta ehtinyt siinä sivussa saavuttaa muutaman sijoituksen kenttä- ja koulukilpailuistakin. Jammy on sittemmin myyty pois Moanasta ja se asustaa nykyään Adinassa.

Isänisä Eiddof Hogyn on ruunivoikonkimo mountainori, joka on menestynyt loistavasti valjakkoajossa. Ori on kilpaillut jopa kansainvälisissä vaikeissa poniluokissa sijoittuen, mutta suurimmat meriitit se on saavuttanut kotimaansa Britannian rajojen sisäpuolella. Hogyn on esiintynyt myös show-kilpailuissa niin ratsastus- kuin ajoluokissakin keräten champion-titteleitä molemmista lajeista. Luonteeltaan ori on kohtalaisen rauhallinen, mutta sillä on runsaasti orimaisiakin piirteitä.
Isänisäisä Brwsys oli voikonkimo ori, joka jouduttiin lopettamaan 11-vuotiaana pahan ähkyn takia. Brwsys menestyi loistavasti näyttelykehissä karismaattisen ulkomuotonsa ja olemuksensa ja näyttävien liikkeidensä ansiosta. Erityisesti oriin ravi niitti tuomareilta kiitosta. Näyttelyiden kiertämisen ohessa, ori kilpaili kouluratsastuksessa helpolla tasolla ja valjakkoajossa vaativissa poniluokissa. Ori oli kantakirjassa ensimmäisellä palkinnolla ja se oli suosittu jalostusori erityisesti valjakkoajopiireissä.
Isänisäemä Eiddof Ariannaid eli koko ikänsä kasvattajansa Gwennie Eiddofin luona Walesissa. Tamma kävi nuorena muutamissa näyttelyissä ja se sisäänratsastettiin nelivuotiaana, mutta suuremmin se ei kilpaillut missään lajissa. Jo nuorena täysin vitivalkoiseksi muuttunut Ariannaid oli erittäin kaunis tamma, jolla oli hyvä käynti ja ravi. Sen luonteessakaan ei ollut moitittavaa. Tamma sai peräti seitsemän varsaa, kunnes se jouduttiin lopettamaan laitumella sattuneen onnettomuuden takia.

Isänemä Eiddof Euraid oli kuvankaunis voikko tamma, jota seurasi epäonni aina syntymästä lähtien. Tamman emä kuoli varsomiseen ja ensimmäinen sijaisemo ei hyväksynyt varsaa itselleen. Vieroituksen jälkeen tamma loukkaantui kerta toisensa jälkeen mitä epätodennäköisin tavoin. Sitten ntamman kolme ensimmäistä varsaa kuoli kuka tapaturman ja kuka sairauden takia. Lopulta, kun neljäs varsa säilyi hengissä vieroitusikään saakka, sai tamma potkun kintereeseensä ja se jouduttiin lopettamaan murtuman takia.
Isänemäisä Dysgu ar y cof oli näpsäkännäköinen raudikko, jonka luonne ei ollut helpoimmasta päästä. Ori oli kovin kärsimätön ja energinen, minkä takia sen arvosteleminen näyttelyissä oli hankalaa. LJatkuvasti johonkin suuntaan hilluvasta ponista kun on vaikea sanoa mitään. Oriin rakenteessa ei kuitenkaan ollut juuri vikaa, mutta malttamattomuuden takia menestys näyttelykehissä jäi laimeaksi. Esteradoilla pikkuori pärjäsikin hyvin ja se starttasi myös harrastetasolla kenttää.
Isänemäemä Gwangalonni kilpaili erittäin monitoimisesti jo nuoresta lähtien. Voikko tamma starttasi niin koulu-, este- kuin kenttäluokkia unohtamatta show-kilpailuita, joissa se pärjäsi erityisesti ratsastusluokissa. Valjakkoajoa tamma kokeili muutamissa ponien noviisiluokissa napaten kaikista sijoituksen. Monipuolinen tamma ei ollut mikään supersuorittaja, mutta se pärjäsi helpoissa luokissa ihan hyvin. Kilpailu-uransa tehtyään, tamma myytiin siitostammaksi, mutta se kuoli ensimmäiseen varsomiseensa 17-vuoden ikäisenä.

Emä Klavdiya on leikkisä ja seurallinen venäjänarabitamma, jonka vilkkaus voi joskus olla todella rasittavaa. Suvultaan Diia on mielenkiintoinen sekoitus eri käyttölinjoja ja tamma on itsekin kilpaillut vähän joka lajissa. Diia on aloittanut kilpauransa laukkakilpailuista mutta heikon menestyksen takia se siirtyi ratsuksi. Ratsuna Diia on kilpaillut - ja myös menestynyt, niin este-, koulu- kuin kenttäratsastuskilpailuissakin. Tamma on toiminut myös siitoshevosena ja sillä on useampia täysverijälkeläisiä. Katniss on tamman ensimmäinen wpb-varsa.

Emänisä Arbitrazh oli voimakastahtoinen, mutta kuitenkin ystävällinen ori, joka ei sopinut kaikkien käsiteltäväksi. Oriille oli näytettävä selvät rajat, jotta se pysyi hallittavissa. Arbitrazh oli lahjakas laukkahevonen. Se menestyi erityisen hyvin alle kahden kilometrin lähdöissä, ja erityisen hyvän tuloksen ori teki jos se pääsi heti kättelyssä keulaan. Johtopaikkaa tämä ruunikko ei hevillä luovuttanut. Oriista ei tullut kovin suosittua jalostusoritta Venäjällä, mutta astuttuaan kotimaassaan muutaman kesän, myytiin ori Ruotsiin missä Arbitrazh sai paljon enemmän tammoja.
Emänisäisä Igor oli yhdistelmä kestävyydestä tunnettua ja matkaratsastuksessa menestynyttä isälinjaa ja räjähtävyydestään tunnettua laukkapainotteista emälinjaa. Valitettavasti Igorissa tavoitellut ominaisuudet, siis kestävyys yhdistettynä nopeuteen, eivät kohdanneet. Igor oli kuitenkin hyväluontoinen eikä sen rakenteessa ollut suuremmin moitittavaa, joten oritta käytettiin nuorena jonkin verran jalostuksessa. Se astui lähinnä ratsutammoja, mutta muutamat oriin jälkeläisistä menestyivät aikanaan laukkaradoilla. 6-vuotiaana Igor ruunattiin ja se toimi harrasteratsuna.
Emänisäemä Otma polveutui laukkasuvusta, mutta tamma itse myytiin jo nuorena ratsuksi. Sillä kilpailtiin ahkerasti helpoissa luokissa niin esteitä kuin kouluakin ja tamma menestyi hyvin. Se sijoittui usein ja ruusukkeita tuli tasaiseen tahtiin. Otma oli luonteeltaan aika veikeä ja omistaja kuvailikin tammaa "hyvin huumorintajuiseksi". Otma varsoi neljästi ja sen varsat ovat toimineet kuka missäkin ammatissa. Väriltään Otma oli ruunikonkimo ja säkäkorkeutta sillä oli 149 senttiä.

Emänemä Mozaijka aloitti kilpailu-uransa laukkakilpailuista, mutta nopeasti kävi selväksi, että laukkaamista rakastava tamma ei ollut riittävän nopea yltääkseen huipulle. Mozaijka myytiin ratsuksi ja se osoittautui erittäin näppäräksi estehevoseksi. Tamma niitti sijoituksia aluetasolta metrin ja metrikympin luokista. Esteiden sivussa tammalla kilpailtiin hieman myös kenttää, parhaimmillaan tutustumisluokissa. Mozaijka rakasti maastoesteitä, mutta kouluratsastus ei oikein sopinut virkulle tammalle. Punaruunikko, vain 150 senttiä korkea tamma varsoi ainoastaan kerran.
Emänemäisä Isborsk oli ruunikonkimo, 158 senttiä korkea ori, jonka suku oli oikea käyttötarkoitusten sekamelska. Löytyi niin laukkahevosta kuin esteratsuakin unohtamatta matkaratsastushevosia tai pihankoristeita. Isborskista tuli itsestäänkin oikea moniosaaja, sillä ori vaihtoi useamman kerran omistajaansa ja samalla ammattiaan. Ori aloitti laukkahevosena, mutta se ei ollut kovin kummoinen laukkaaja. Sitten se kilpaili jonkin aikaa esteitä ihan kohtalaisella menestyksellä. Matkaratsastuksessa kimo pärjäsi hyvin, mutta viimeiset vuotensa se vietti kevyessä käytössä lännenratsastusta treenaten.
Emänemäemä Viksaja oli pienikokoinen mutta kipakkaluontoinen tamma, joka oli väriltään rautias ja säkäkorkeudeltaan vain 147-senttinen. Pikkutammalla kävi tuuri ja se myytiin varsana yksityisomistajalle, jolla se sai asua koko ikänsä. Tamman käyttötarkoitus muuttui aina omistajan kiinnostuksen mukaan. Milloin Viksaja oli laukkatreenissä ja milloin sen kanssa ajeltiin kärryillä. Myös esteratsastus ja lännensatula tulivat tammalle sen elämän aikana tutuiksi. Siro ja kaunisrakenteinen tamma olisi varmasti pärjännyt hyvin näyttelyissä. Viksaja varsoi kahdesti ennen kuin se kuoli kunnioitettavassa 27 vuoden iässä.

Jälkeläiset
CAS41, o. Nelson MPB, i. Norris
CAS42, t. Kleopatra MPB, i. Maniac MPB

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
    Estekilpailut
  1. 17.02.2016, Brokeback, ERJ, 110cm, 2/30
  2. 07.04.2016, Zelos, ERJ, 110cm, 2/30
  3. 02.08.2016, Hortensia, ERJ, 100cm, 2/40
  4. 03.08.2016, Hortensia, ERJ, 100cm, 3/40
  5. 05.08.2016, Hortensia, ERJ, 100cm, 6/40
  6. 08.08.2016, Hortensia, ERJ, 100cm, 5/40
  7. 20.08.2016, Rappadan, ERJ, 110cm, 6/40
  8. 25.08.2016, Rappadan, ERJ, 110cm, 6/40
  9. 15.09.2016, Untuvapilvi, ERJ, 110cm, 4/30
  10. 18.09.2016, Hengenvaara, ERJ, 110cm, 1/50
  11. 23.09.2016, Hengenvaara, ERJ, 110cm, 5/50
  12. 24.09.2016, Hengenvaara, ERJ, 110cm, 7/50
  13. 26.09.2016, Hengenvaara, ERJ, 110cm, 2/50
  14. 27.09.2016, Hengenvaara, ERJ, 110cm, 2/50
  15. 22.10.2016, Moana part breds, ERJ, 110cm, 2/31
  16. 24.10.2016, Moana part breds, ERJ, 110cm, 2/31
  17. 30.11.2016, Ventos, ERJ cup, 110cm, 16/165
  18. 03.12.2016, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 2/30
  19. 04.12.2016, Romilly, ERJ, 110cm, 3/46
  20. 04.12.2016, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 2/30
  21. 05.12.2016, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 2/30
  22. 07.12.2016, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 5/30
  23. 09.12.2016, Starberry, ERJ, 110cm, 2/30
  24. 10.12.2016, Starberry, ERJ, 110cm, 4/30
  25. 10.12.2016, Edelsten Ponies, ERJ, 110cm, 2/30
  26. 11.12.2016, Romilly, ERJ, 110cm, 3/80
  27. 13.12.2016, Starberry, ERJ, 110cm, 4/30
  28. 17.12.2016, Starberry, ERJ, 110cm, 1/30
  29. 18.12.2016, Edelsten Ponies, ERJ, 110cm, 4/30
  30. 18.12.2016, Moondance, ERJ, 110cm, 3/30
  31. 24.12.2016, Moondance, ERJ, 110cm, 3/30
  32. 11.01.2017, Vähäpelto, ERJ, 110cm, 5/30
  33. 17.01.2017, Vähäpelto, ERJ, 110cm, 4/30
  34. 20.01.2017, Vähäpelto, ERJ, 110cm, 3/30
  35. 17.02.2017, Teilikorpi, ERJ, 110cm, 1/40
  36. 21.02.2017, Colosseum, ERJ, 110cm, 5/80
  37. 26.02.2017, Colosseum, ERJ, 110cm, 3/80
  38. 28.02.2017, Colosseum, ERJ, 110cm, 4/80
  39. 19.08.2017, Raatteen suomenhevoset, ERJ, 110cm, 4/30
  40. 08.10.2017, Team J&K, ERJ, 110cm, 1/40
    Koulukilpailut
  1. 15.02.2016, Huvitus, KRJ, he B, 4/40
  2. 19.02.2016, Huvitus, KRJ, he B, 3/40
  3. 20.09.2016, Koistila, KRJ, he D, 5/50
  4. 21.12.2016, Micram raceponies, KRJ, heB, 6/44
  5. 04.02.2017, Romilly, KRJ, he C, 1/55
  6. 25.02.2017, Colosseum, KRJ, he C, 4/46
  7. 26.02.2017, Colosseum, KRJ, he C, 5/46
  8. 06.03.2017, Verner, KRJ, he B, 3/30
  9. 07.03.2017, Verner, KRJ, he B, 3/30
  10. 12.03.2017, Verner, KRJ, he B, 4/30
  11. 05.08.2017, Mitar, KRJ, he B, 4/30
  12. 05.08.2017, Maanan suomenhevoset, KRJ, he B, 5/40
  13. 10.08.2017, Maanan suomenhevoset, KRJ, he B, 1/40
  14. 12.08.2017, Juksula, KRJ, he B, 6/60
  15. 16.08.2017, Maanan suomenhevoset, KRJ, he B, 4/40
  16. 17.08.2017, Juksula, KRJ, he B, 1/60
  17. 19.08.2017, Maanan suomenhevoset, KRJ, he B, 3/40
  18. 21.08.2017, Fiktio, KRJ, he C, 1/40
  19. 21.08.2017, Fiktio, KRJ, he B, 6/40
  20. 22.08.2017, Fiktio, KRJ, he B, 3/40
  21. 23.08.2017, Fiktio, KRJ, he B, 3/40
  22. 24.08.2017, Fiktio, KRJ, he B, 1/40
  23. 25.08.2017, Fiktio, KRJ, he C, 5/40
  24. 29.08.2017, Maanan suomenhevoset, KRJ, he C, 5/30
  25. 04.09.2017, Team J&K, KRJ, he B, 2/40
  26. 10.09.2017, Fiktio, KRJ, he B, 6/40
  27. 16.09.2017, Härdelli, KRJ, he C, 4/30
  28. 18.09.2017, Härdelli, KRJ, he C, 3/30
  29. 29.09.2017, Härdelli, KRJ, he C, 3/30
  30. 30.09.2017, Härdelli, KRJ, he C, 3/30
  31. 13.10.2017, Vuorna, KRJ, he B, 1/30
  32. 31.10.2017, Vuorna, KRJ, he B, 5/30
  33. 05.11.2017, Juksula, KRJ, he B, 4/60
  34. 08.11.2017, Juksula, KRJ, he B, 5/60
  35. 21.11.2017, Vuorna, KRJ, he B, 2/30
  36. 23.11.2017, Vuorna, KRJ, he B, 2/30
  37. 29.11.2017, Vuorna, KRJ, he B, 4/30
  38. 08.12.2017, Rustvalla, KRJ, he B, 5/40
  39. 16.12.2017, Moana part breds, KRJ, he B, 3/40
  40. 20.12.2017, Rustvalla, KRJ, he B, 1/40
  41. 24.12.2017, Silkes, KRJ, he B, 2/100
    Kenttäkilpailut
  1. 16.02.2016, Juksula, KERJ, helppo, 2/60
  2. 26.08.2016, Breawa, KERJ, helppo, 3/30
  3. 13.10.2016, Turmeltaja, KERJ, helppo, 4/40
  4. 17.10.2016, Turmeltaja, KERJ, helppo, 2/40
  5. 19.10.2016, Turmeltaja, KERJ, helppo, 3/40
  6. 21.11.2016, Hengenvaara, KERJ, helppo, 1/23
  7. 28.11.2016, Hengenvaara, KERJ, helppo, 4/23
  8. 13.09.2017, Hengenvaara, KERJ, helppo, 7/50
  9. 16.09.2017, Hengenvaara, KERJ, helppo, 5/50
  10. 22.09.2017, Hengenvaara, KERJ, helppo, 3/50
  11. 11.10.2017, KK Lapland, KERJ, helppo, 2/30
  12. 11.10.2017, Mörkövaara, KERJ, helppo, 5/30
  13. 11.10.2017, Hengenvaara, KERJ, helppo, 1/50
  14. 13.10.2017, KK Lapland, KERJ, helppo, 4/30
  15. 15.10.2017, Mörkövaara, KERJ, helppo, 5/30
  16. 16.10.2017, KK Lapland, KERJ, helppo, 1/30
  17. 18.10.2017, KK Lapland, KERJ, helppo, 4/30
  18. 19.10.2017, Mörkövaara, KERJ, helppo, 3/30
  19. 20.10.2017, Mörkövaara, KERJ, helppo, 2/30
  20. 20.10.2017, KK Lapland, KERJ, helppo, 4/30
  21. 21.10.2017, Turmeltaja, KERJ, helppo, 3/30
  22. 25.10.2017, Turmeltaja, KERJ, helppo, 5/30
  23. 27.10.2017, Turmeltaja, KERJ, helppo, 5/30
  24. 28.10.2017, Turmeltaja, KERJ, helppo, 1/30
  25. 06.11.2017, Gestüt Helmwald, KERJ, helppo, 2/30
  26. 08.11.2017, Gestüt Helmwald, KERJ, helppo, 1/30
Laatuarvostelut
30.06.2018, ERJL, ERJ-I (7 + 40 + 25 + 20 + 15 = 107p)

29.10.2018, VWYL, VWY-II (8 + 6 + 6 + 21 + 5 = 46p)

31.01.2019, KRJL, KRJ-I (7 + 40 + 25 + 18 + 15 = 105p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

helmikuu CAS49, päiväkirjamerkintä 31.12.2017
Säpäkkä pikku-Kitty on jo ehtinyt 17-vuotiaaksi. Minne ne vuodet oikein vierivät?! Esteratsastuksesta tamma on kerännyt jo aikapäiviä sitten laatuarvosteluun vaadittavat sijoitukset, mutta koulukilpailuiden sijoitusten saavuttaminen on kestänyt hieman pidempään. Sekin on nyt vihdoin ja viimein hoidettu, sillä kahmaisimme Silkesin koulukilpailuiden hurjassa 100 osallistujan helppo B -luokassa toisen sijan! Se olikin melkoinen suoritus ja voin sanoa, että kyllä sitä tulospalvelun edessä jännättiin porukalla, että meneekö paljon ratsukoita meidän ohitse ja pudottaa meidät pois sijoituksilta. Mutta niin vain meidän tulos piti pintansa ja näin ollen Kitty pääsee ansaitulle kilpailueläkkeelle. Tamma on täydellä kisakunnossa ja terve, joten uskon sillä olevan useita riemukkaita laidunpäiviä edessään. Jälkikasvukin on jo aloittanut kilpauransa, joten laatuarvostelutkaan tuskin ovat enää kaukana.
Nintsu

joulukuu CAS43, päiväkirjamerkintä 22.10.2016
Suomessa sijaitseva Stall Sjöholma järjesti kolmipäiväisen Sjöholma Ponicupin, jossa oli erikseen kategoriat pienille ja isoille poneille. Vaikka Suomi on meiltä Seelannista katsottuna kaikista kaukaisin mahdollinen kisakohde, päätin lähteä kymmenen ponin voimin matkaan. Mukaan otin siis viisi pikkuponia ja viisi isoa. Päätin ottaa pitkän reissun hieman mainoksenkin kannalta, sillä valitsin kisaponeikseni vain omia kasvattejani! Kitty sai kunnian olla yksi listoille päässyt ponikasvattini vaikka onkin viime aikoina ollut melko oikukas hypyissään. Kokonsa takia Kitty osallistui pienten ponien cupiin, jossa kahden ensimmäisen päivän osakilpailuiden radat olivat metrisiä ja finaalirata 110-senttinen.
Ensimmäisenä päivänä ensimmäisen osakilpailun rata oli matalasta korkeudestaan huolimatta tarkkaa ratsastusta vaativa. Kitty ei ollut verryttelyssä ihan parhaimmillaan, vaan pyrki ryntäilemään esteille. Radalla onnistuin pitämään tamman jotakuinkin kasassa, paitsi sarjalle se onnistui ohittamaan pidätteeni ja kiitämään A-osalle pää viidentenä jalkana. Sarjan molemmilta esteiltä lähtikin puomi matkaan, mikä ei tammaa kyllä yhtään ilahduttanut. Loppurata olikin melkoista tahtojen taistelua. Toisen päivän osakilpailuun lähdin siis epäileväisin mielin. Lämmittelyssä poni olikin aika jännittynyt ja yhteistyöhaluton, ihan kuin eilisen puomit olisivat olleet kokonaan minun vikani! Otin useita hyppyjä pienillä esteillä, jotta sain Kittyn rennommaksi ja taas nauttimaan hyppäämisestä. Radalla otimme heti ensimmäiselle esteelle kiellon. Varmistelin lähestymisessä aivan liikaa ja häiritsin ponia, joten eipä ihme, että kielto tuli. Kitty ei onneksi jäänyt kantamaan kaunaa, vaan toisella yrityksellä pääsimme yli ja suoritimme loppuradan virheittä. Aikamme oli nopein neljän virhepisteiden radoista ja sijoitus kahdeksas. Valitettavasti vain puhtaan radan suorittaneet pääsivät finaaliin, joten meiltä Kittyn kanssa se jäi tällä kertaa välistä.
Nintsu

kesäkuu CAS42, päiväkirjamerkintä 13.06.2016
Kun odottaa syntyväksi kahden lemppariponinsa jälkeläistä, tuntuu odottavan aika vielä tavallistakin pidemmältä! Nikke plus Kitty yhdistelmä on kyllä syötävän herkullinen. Isälinja on meidän tallissa ihan uusi ja emälinjakin on haettu muualta. Ei kai tästä voi tulla kuin uusi lemppariponi talliin?! Siinä varsomista odotellessani pyörittelin kivoja nimiä päässäni mutta vaikka aika tuntui pitkältä, ei se oikeasti ollut, sillä jo ennen keskiyötä Kitty aloitti varsomisensa. Tamma oli tarvinnut apua viimekesäisen varsansa synnyttämisessä, joten heti kun tamma alkoi tosissaan työntää, kiirehdin paikan päälle. Tällä kertaa Kitty ei kuitenkaan apua kaivannut, vaan saatteli sujuvasti maailmaan siron tammavarsan. Annoin emätammalle aikaa hengähtää ja kuivasin varsan olkitukolla. Pian Kitty kuitenkin kapusi jaloilleen ja alkoi kärsimättömästi tökkiä tytärtään. Siirryin sivuun ja annoin tamman emänvaistojen tehdä työnsä. Hetken päästä pihaton täyttikin nälkäisen maidonjuonnin äänet.
Nintsu

toukokuu CAS41, päiväkirjamerkintä 18.03.2016
Yritin epätoivoisesti pysyä hereillä pelkän kaakaon voimalla. Vaikka varsakesä oli vasta puolessa, olin jo totaalisen kyllästynyt vahvaan kahviin, jota olin litkinyt lähes joka yö. Kaakao ei kuitenkaan vaikuttanut läheskään samalla tavalla kuin kahvi, oikeastaan päinvastoin, sillä kuumaan vivahtava, lämmin maito oli melkein unilääke. Hieman puolenyön jälkeen luovutin, keitin vahvaa kahvia ja jatkoin alistuneesti huokaisten Kittyn varsomisen odottelua. Tamma ehkä tunsi sääliä minun väsynyttä ja kyllästynyttä olemustani kohtaan, sillä varsominen alkoi ennen kuin ehdin juoda ensimmäistä kahvikupillistani loppuun. Nopeasti kokenut silmäni huomasi ettei kaikki sujunut aivan oppikirjan mukaan, joten kiiruhdin nopeasti Kittyn avuksi. Varsa olikin tulossa etujalka koukussa, mutta yhteisvoimin saimme pikkuisen varsan ulos ilman vaurioita kummallekaan osapuolelle. Kitty oli urakkansa päätteeksi aivan poikki, mutta varsan nälkäinen ynähtely sai nopeasti tammaan eloa. Tunnin kuluttua sekä emä että rautias orivarsa jo tutustuivat imetyksen saloihin. Onneksi olkoon Kitty ja tervetuloa maailmaan Nelson!
Nintsu

lokakuu CAS40, päiväkirjamerkintä 27.01.2016
Yleensä noudatamme Moanassa tiukasti CAS-ikääntymistä, missä yksi oikean maailman viikko on yksi virtuaalisen maailman kuukausi eli 12 IRL-viikkoa on yksi CAS-vuosi. Ikääntyminen on kuitenkin melko hidas ja alan kärsimättömästi haluta kasvatustani eteenpäin. Siksi päätinkin tehdä radikaalin teon ja lisätä kaikkien alle 5-vuotiaiden yksipolvisten hevosteni ikään 4 lisävuotta. Poni on siis ikäänkuin ikääntynyt heti syntymänsä jälkeen suoraan 4-vuotiaaksi ja jatkaa siitä sitten vanhenemista CAS-ikääntymisen mukaan. Neljä lisävuotta valitsin, koska sen jälkeen CAS-ikääntymisen jatkaminen on kaikista helpointa (1 IRL-vuosi on noin 4 CAS-vuotta). Kittyn kohdalla pikaikäännytys tarkoittaa sitä, että tamma on nyt komeat 8 vuotta. Ei siis muuta kuin poni kisalistoille ja ahkera kilpakenttien kiertäminen päälle!
Nintsu

huhtikuu CAS36, päiväkirjamerkintä 17.01.2015
Vuosi sitten liisinkitamman hankkiminen Saksasta eräältä tuttavaltani tuntui loistavalta ajatukselta. Vähän uutta verta omaan kasvatukseen ja niin edelleen. Nyt kun tamma sitten oli meillä täällä Moanassa ja viimeisillään kantavana, ei idea tuntunut enää yhtään niin hyvältä. Entä jos jotain menisi varsomisessa pieleen? Entä jos tamma vaikka liukastuisi tai katkaisisi koipensa? Olisipa tosi hienoa soittaa arabitamma Klavdiyan omistajalle, että "sori mutta teidän hevonen piti lopettaa, koska..."! No, kaikesta hermoilustani ja panikoimisestani huolimatta kaikki sujui täysin ilman ongelmia. Diia alkoi varsoa tänään (pari päivää ennen laskettuaikaa, mikä on täysin normaalia eikä mitenkään vaarallista) hieman iltatallin jälkeen. Tamma hoiti homman kotiin ilman meidän ihmisten apua, minä vain seurasin tapahtumia kynsiäni pureskellen ja olin valmiina ryntäämään apuun. Puolessa tunnissa maailmaan tupsahti mytty jalkoja ja tunnin päästä syntymästään jalkojen omistaja oli jo tasapainoilemassa tikkujensa nokassa ja avaamassa maitobaaria. Kyllä vain kannatti raahata arabitamma Saksasta tänne, kun kerta noin suloisen tammavarsan sai aikaiseksi!
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI