Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT


lopetettu 02.12.2016 vanhuuden vaivoihin 26-vuotiaanaIlisha Key

VWY-III

© VRL-12454

Ilisha Key eli Ille
s. CAS18, 26v (s. 23.11.2010, 4v 03.10.2011)
welsh B -tamma, VH15-022-0080
ruunikonkimo, 135cm, ex-om. Tuontikeskus Alegre, tuontialegre@gmail.com
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
yleispainotteinen, heB/80cm, noviisi, harraste

Luonne

Yleisesti Ille on kiltti ja rauhallinen poni, jossa on iän ja kokemuksen tuomaa tyyneyttä ja kärsivällisyyttä. Kuitenkin joskus tamma intoutuu riehumaan laitumella kuin pikkuvarsa, joten mistään ikälopusta raakista ei ole kysymys. Hoitaessa Ille on kiltti ja kultainen. Se nauttii harjauksesta ja voisikin seistä koko päivän lapsilauman paijattavana. Ille antaa harjata niin pään kuin mahankin, eikä se hermostu vaikka vähän harjattaisiin vastakarvaan. Oikea teräshermo hoitoponina! Kaviot nousevat helposti puhdistettavaksi eikä Ille nypi edes takajalkoja pois puhdistajan otteesta. Varustaminenkin onnistuu hyvin. Suu aukeaa kuolaimille eikä pää nouse taivaisiin. Satulavyötä kiristäessä Ille pullistelee, mutta ei protestoi muuten. Taluttaessa tamma on pääasiassa oikea lasten unelmaponi, mutta joskus kesäisin voi ruohotupsun kutsu olla liian voimakas.

Ratsastaessa Ille mukautuu hyvin ratsastajaansa. Aloittelijoiden kanssa se on laiska ja tasainen. Ei hötkyile tai hermoile, mutta ei kyllä liikukaan järin kauniisti, vaan muistuttaa enemmän kuormamuulia kuin welshponia. Kun selkään sitten kipuaa joku kokeneempi ratsastaja, joka osaa vaatia tammalta kunnollista työskentelyä, kuoriutuu Illeistä herkkä ja jopa hieman kuumeneva ratsu. Ille voi joskus hieman testailla ratsastajaansa jos siltä tosissaan vaaditaan kunnollista työskentelyä, mutta kovin itsepäinen ei Ille muuten ole. Hypätessä Ille on innokas ja joskus se suorastaan villiintyy alkean pukitella ja kiihdytellä kuin nuori varsa. Ille todella pitää hyppäämisestä ja se voisi hypätä vaikka joka päivä. Rohkeutta ja taitoa esteradalla löytyy, minkä lisäksi tamma on helppo kääntää tiukoissakin kurveissa. Maastossa Ille on rauhallinen. Se laukkaa mielellään maastossa, mutta pysyy kuitenkin hyvin hanskassa eikä säikykään mitään. Ajaessa tamma on oikein toimiva ja mukava.

Suku

i. Hasimba
wB, rnkm, 136cm
ii. Choco Co
wB, rnkm, 129cm
iii. evm
iie. evm
ie. Girinalda
wB, rnkm, 135cm
iei. evm
iee. evm
e. Country Girl
wB, prt sab, 132cm
ei. Ximbar
wB, tprt sab, 131cm
eii. evm
eie. evm
ee. Ruary Cia
wB, rt, 135cm
eei. evm
eee. evm

Ille on suvuton eli sille ei löydy sukua virtuaalimaailmasta.

Isä Hasimba kantakirjattiin nuorena ponina toiselle palkinnolle, mutta muuten ori toimi lähinnä harrasteajoponina ja satunnaisena näyttelyruusuna. Hyväluontoinen, jopa hieman laiskuuteen taipuvainen ori astui elämänsä aikana vain kourallisen tammoja, mutta se jätti helppoa luonnettaan kaikille jälkeläisilleen. Hasimba oli väriltään hitaasti kimoutunut ruunikonkimo ja sillä oli säkäkorkeutta 136 senttiä. Ori eli vanhaksi, sillä se kuoli sydämenpysähdykseen 29-vuotiaana.

Isänisä Choco Co ei ehkä polveutunut tunnetusta ja muodikkaasta suvusta, mutta oli silti todella hyvärakenteinen ja kauniisti liikkuva poni. Ori menestyi hyvin näyttelykehissä ja saavutti pian kantakirjauksen jälkeen suuren suosion tammanomistajien keskuudessa. Suureen jälkeläismäärään mahtui toki monenlaista ponia, mutta pääasiassa ori periytti sulavia liikkeitä ja erityisen hyvin kulmautunutta takaosaa. Choco Co oli 129 senttiä korkea ruunikonkimo.
Isänemä Girinalda oli tasainen ja rauhallinen, 135-senttinen welshtamma. Se kiersi elämänsä aikana muutamalla yksityisomistajalla opettamassa omistajiensa lapsia ratsastuksen saloihin ja pääsi siinä sivussa hieman esittämään taitojaa kilpakentilläkin. Mikään superkilpaponi ei Girinalda ollut, mutta ei tamma toki koskaan saanut selkäänsä kovin taitavaa ratsastajaakaan. Ruunikonkimo Girinalda varsoi elämänsä aikana vain yhden varsan.

Emä Country Girl syntyi todellisena yllätyksenä omistajalleen. Kasvattajalla ei ollut varaa pitää enempää poneja, joten Country Girl myytiin heti vieroituksen jälkeen. Suurimerkkinen raudikko päätyi muutamien vaiheiden jälkeen tuntiponiksi, mitä virkaa se suorittikin kunnialla elämänsä loppuun asti. Ennen tuntiponin uraa tämä 135-senttinen pikkutamma teki yhden varsan. Meidän Ille jäikin tamman suvun ainoaksi jatkajaksi.

Emänisä Ximbarin ei koskaan ollut tarkoitus saada jälkikasvua, sillä tästä kotikasvatista suunniteltiin lähinnä nättiä ruohonleikkuria. Ori itse päätti toisin ja karkasi 2-vuotiaana tarhasta ja astui omistajansa toisen ponin. Pian karkureissun jälkeen Ximbar ruunattiin ja ponin eloisa luonne tasottui huomattavasti sen jälkeen. Raudikko vietti koko elämänsä kasvattajansa luona satunnaisesti kärryjä vetäen, mutta ilman sen suurempaa virkaa.
Emänemä Ruary Cia oli 135 senttiä korkea, tavallinen tylsä raudikko. Tamma oli kiltti ja rauhallinen, mutta ei kuitenkaan lainkaan laiska. Ruary Cia hyppäsi hyvin ja nuorempana se kiersikin useiden pikkuratsastajien kanssa lähialueen estekilpailuita rusetteja keräillen. Vanhemmalla iällä tamma päätyi pihankoristeeksi ja pyöräytti yhden yllätysvarsankin joutessaan. Ruary Cia lopetettiin jalkavaivojen takia 23-vuotiaana.

Jälkeläiset
CAS39, o. Dirty Daydream MPB, i. Creme Dreme x

Kilpailut

Ille kilpailee porrastetuissa kilpailuissa.
VRL-profiili


Laatuarvostelut
27.11.2016, VWYL, VWY-III (3 + 6 + 2 + 20 + 2 = 33p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

toukokuu CAS44, päiväkirjamerkintä 25.11.2016
Ehdin jo kehittää pienoisen laatuarvostelupaniikin, kun VWY:n rotulaatuarvostelun viimeinen ilmottautumispäivä koitti enkä ollut vieläkään keksinyt, että ketä sinne arvosteluun raahaisin! Eihän sitä tietenkään voinut jättää kokonaan ilmottautumatta, ei tietenkään! Ille on tosin jo syntisen vanha (26-vuotias), mutta minä meinasin pikaisesti ponin jynssätä laatiskuntoon. Eiköhän sieltä saada riivittyä pisteet kolmospalkintoon kasaan.
Nintsu

toukokuu CAS43, päiväkirjamerkintä 29.08.2016
Eipä Illelle pitkää kisauraa siunaantunut. Mitäs sitä suotta ylimääräistä kisaamaan, kun tamma on valmis kaikissa lajeissaan! Yhteistyömme kisakentillä sujui erinomaisesti ja etenimme vauhdikkaasti taso tasolta aina tamman kapasiteetin huipulle saakka. Nyt 25-vuotias Ille pääsee vihdoinkin viettämään ansaittuja eläkepäiviään.
Nintsu

tammikuu CAS41, päiväkirjamerkintä 23.11.2015
Ille oli jo sopivasti ratsukoulutettu kun ostin tamman viime lokakuussa. Olisi tosin ollut ihme jos se ei olisi ollut, sillä Illehän oli tuolloin jo 22-vuotias... Nyt olemme vihdoin päässeet kilpailemisen makuun. Alegressa Ille oli jo vähän kisannut porrastettuja, joten jatkamme siis sillä saralla!
Nintsu

lokakuu CAS39, päiväkirjamerkintä 05.11.2015
Juujuu, suvuttomista poneista piti luopua ensi CAS-vuoden puoliväliin mennessä ja sitä rataa... Mutta kun törmäsin Alegren marraskuun teurasmyyntiin, oli minun iiiiiihan pakko ostaa talliin pari uutta suvutonta B-ponitammaa! Kun nehän olivat katoamassa makkaraksi, pitihän minun ne pelastaa! Ja ainahan talliin uusia B-poneja mahtuu... Siispä tervetuloa Panda Mania ja Ilisha Key Moanaan!
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI