Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT


lopetettu 21.04.2019 vanhuuden vaivojen takia 22-vuotiaanaWell Done MPB

ERJ-I, KERJ-II, VWY-III

© Viivi Huuskonen CC BY-NC 2.0

Well Done MPB eli Donna
s. CAS36, 22v* (s. 10.01.2015, 4v 10.01.2015)
welsh part bred -tamma (37,5% welshverta), VH15-023-0043
ruunikonkirjava, 152cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heA/130cm, tutustumisluokka
* ikääntynyt suoraan 4-vuotiaaksi, siitä eteenpäin CAS

Luonne

Donna on perinyt vahvasti luonteensa emältään Ninniltä ja emänemältään nimikaima Well Donelta. Donna on todella ystävällinen, ihmisrakas ja kiltti tamma, joka rakastaa kaikkia ja kaikkea. Se ilahtuu aina ihmisen tullessa sen karsinaan tai tarhaan ja tuleekin aina vastaan korvat hörössä. Parempaa päivän parantajaa ei olekaan kuin Donna! Hoitaessa Donna on erittäin helppo ja miellyttävä. Tammaa saa harjata kaikkialta eikä se hermostu pidempienkään hoitorupeamien aikana. Kavioita puhdistaessa Donna nostaa pyydetyn jalan helposti ylös ja malttaa seistä kolmella jalalla oikein kuuliaisesti. Suitsittaessa Donna yrittää "auttaa" laskemalla päätään ja ottamalla suuhunsa sen mitä nyt ensimmäisenä eteen osuu. Seurauksena on usein hienoinen sotku suitsien ja ponin kanssa mutta Donnan ele on kieltämättä hellyyttävä (ainakin silloin kun suitsijalla ei ole kauhea kiire). Satuloidessa Donna on todella epätammamainen: se ei nimittäin edes pullistele!

Ratsastaessa Donna on kertakaikkisen ihana! Vai miltä tuntuisi ratsastaa hevosella, joka odottaa, kuuntelee ja tottelee ratsastajaansa? Donna on todella miellyttämisenhaluinen ja yritteliäs ratsu, jolla on lisäksi vielä lahjojakin vaikka kuinka paljon. Koulukiemuroita Donna vääntää antaamuksella ja keskittyneesti eikä neitiä haittaa toistaa samaa tehtävää uudellee ja uudelleen. Riitasointuja tulee vain epäselvien tai liian voimakkaiden apujen kohdalla. Donna yrittää aina parhaansa ja siksi se huolestuukin heti jos ei ymmärrä apuja tai ne ovat tamman mielestä oudon suuret. Onneksi Donna on hyvin anteeksiantavainen eikä kanna kaunaa möhlinyttä ratsastajaansa kohtaan. Esteradalla Donna on loistava. Se kuuntelee tarkasti kuskinsa ohjeita ja antaa aina kaikkensa ratsastajansa eteen. Radalla tapahtuvat virheet ovat 99%:sesti ratsastajan aiheuttamia, tamma kun omaa todella suuren esteälyn ja paljon kapasiteettia. Maastossa Donna on rohkea ja sille kelpaa niin reipas laukkamaasto kun rento sunnuntaiköpöttely ilman satulaa. Tamma hyppää innokkaasti myös maastoesteitä.

Suku

i. Theodore
kwpn, rnkrj, 171cm
ii. Thales
kwpn, mkrj, 170cm
iii. Legendary Warrior
iie. Tien Stappen
ie. Lantant Lady
kwpn, rnkrj, 167cm
iei. Rembrandt CZ
iee. Lady Estella xx
e. Well That's Nice
wpb (75%), rnkm, 143cm
ERJ-II, KRJ-II, VWY-III
ei. Bradwood's Tyler
wA, rnkm, 118cm
eii. Tyco
eie. Bradwood's Dria
ee. Well Done
wpb (50%), vrn, 147cm
eei. Nice Guy x
eee. Dusty Twitter wB

Donnalla on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Isä Theodore on melkoinen jättiläinen 171 sentin säkäkorkeudellaan. Ori on muutenkin näyttävä ilmestys, sillä lehmänkirjavia puoliverisiä ei ihan joka oksalla istu. Theodore on menestynyt upeasti estekilpailuissa ja oriilta löytyykin kapasiteettia aina 160 sentin GP-ratoihin saakka. Luonteeltaan ori on kuitenkin aika haasteellinen eikä ihan joka tytön ratsastettavissa. Theodorella on jo joukko jälkikasvua ja sen varsat ovat pärjänneet hyvin estekilpailuissa.

Isänisä Thales ei ollut luonteeltaan mikään helppo yksilö. Ori oli erittäin oikukas ja ailahtelevainen, minkä takia sen kilpailumenestyskin jäi suurista lahjoista huolimatta vaisuksi. Thalesin kilpailu-ura painottui esteratsastuksen vaikeisiin luokkiin, mutta ori starttasi myös helpoissa koulu- ja kenttäluokissa. Thales oli väriltään mustankirjava ja sillä oli 170 senttiä korkeutta. Oritta käytettiin melko paljon jalostuksessa ja se jätti jälkeläisiinsä vahvasti omaa leimaansa.
Isänisäisä Legendary Warrior tunnetaan edelleen useiden huippuestehevosten isäoriina vaikka ori itse on kuollut jo vuosia sitten. Legendary Warrior oli suurikokoinen, jopa 172-senttinen, ruunikonkirjava hollantilainen ori. Se oli suuresta koostaan huolimatta erittäin lempeä luonteeltaan. Oriin hyvätpuolet eivät jääneet vain väriin ja luonteeseen, vaan se oli myös loistava estehevonen, joka menestyi kansainvälisissäkin mittelöissä. Esteratsastuksen lisäksi ori kilpaili hieman kenttäradoilla.
Isänisäemä Tien Stappen oli tyypiltään hieman raskas hollantilainen puoliveritamma. Tamma oli kuitenkin hyväluontoinen ja kohtalaisen lahjakas, joten ensin vietettyään tätiratsun elämää, pääsi se näyttämään kykynsä kilparadoilla erään juniorin ratsuna. Aluetasolla tammasta kuoriutui oikea rusettihai eikä ura kansallisissa estekilpailuissakaan jäänyt aivan palkinnottomaksi. Tien Stappenin ratsastajan aikuistutta, siirettiin tamma siitoskäyttöön. Tien Stappen oli rautiaankirjava ja 165 senttiä korkea.

Isänemä Lantant Lady oli ruunikonkirjava, 167 senttiä korkea kwpn-tamma. Se oli erittäin monipuolisesti lahjakas ja menestyi kansallisella tasolla niin este-, koulu- kuin kenttäkilpailuissakin. Esteratsastuksessa tamma ylsi jopa muutamiin kansainvälisiin kilpailuihin. Lady oli luonteeltaan erittäin nöyrä ja sinnikäs ja se sopi monenlaisien ratsastajien ratsastettavaksi. Tammalla on useita jälkeläisiä, joista Theodore on ainoa ori. Jälkeläiset ovat pärjänneet hyvin erityisesti estekilpailuissa.
Isänemäisä Rembrandt CZ ei ollut vain hyvärakenteinen ja komea, vaan Rembrandt oli lisäksi kansainvälisen tason kenttähevonen. Ori kilpaili useita vuosia kenttäratsastuksen huipulla ja noukki jopa muutamia arvokisasijoituksia nimiinsä. 14-vuotiaana Rembrandt siirtyi siitosoriiksi ja saavuttikin melko suuren suosion jalostuspuolella. Useat oriin jälkeläiset ovat menestyneet hyvin kansallisilla kilpailuareenoilla ja joukossa on muutama kansainvälinenkin tähti.
Isänemäemä Lady Estella polveutui laukkasuvusta emänsä puolelta mutta sen isä oli ratsu, joten Estellakin päätyi ratsuhevosen ammattiin. Tamma oli erittäin sirorakenteinen kimo, joka oli täysveriseksi aika isokokoinen, sillä Estellalla oli korkeutta 168 sentin verran. Kilpailuissa tamma pärjäsi ihan mukavasti kansallisissa esteluokissa mutta mikään huippuhevonen se ei ollut. Vanhemmalla iällä Estella varsoi kahdesti.

Emä Well That's Nice on hurjan suloinen ja kiltti wpb-tamma. Kaunis kimo on erittäin mukava niin hoitaa ja käsitellä kuin ratsastaakin. Ninnillä on paljon tuloksia kouluratsastuksen helpoista luokista ja esteiltäkin aina 120 sentin luokkiin asti. Lisäksi Ninni on menestynyt kenttäratsastuksen harrasteluokissa. Donna on Ninnin toinen varsa ja tamma hoitikin varsaansa erinomaisesti ja äidillisesti.

Emänisä Bradwood's Tyler oli hyvätapainen ja ystävällinen welshmountain-ori. Väriltään Tyler oli ruunikonkimo ja säkäkorkeutta sillä oli 118 senttimetriä. Hyvän luonteensa ansiosta Tyler toimi lastenratsuna sukupuolestaan huolimatta. Eri lapsiratsastajien kanssa ori osallistui aina silloin tällöin pikkukilpailuihin hieman joka lajissa. Tyler oli erityisen lahjakas hyppääjä ja sillä olisi varmasti ollut kapasiteettia 90 sentin esteluokkiinkin. Ori toimi hyvin myös ajossa. Tyler on welshkantakirjassa toisella palkinnolla, mutta se on vaikuttanut welshjalostuksessa vain vähän. Oriin jälkeläiset ovat kuitenkin olleet yleisesti erittäin hyväluontoisia.
Emänisäisä Tyco oli pieni, vain 115 senttiä korkea, ruunikonkimo ori. Tyco syntyi Yhdysvalloissa, mutta se tuotiin jo nuorena Eurooppaan. Rapakon takana ori oli menestynyt varsanäyttelyissä ja sen menestys jatkui myös Euroopan welshpiireissä. Tyco kantakirjattiin nelivuotiaana ensimmäiselle palkinnolle. Erityisesti tuomarit pitivät oriin suorista jalka-asennoista ja aktiivisista liikkeistä. Tyco saavutti varsin paljon suosiota welshkasvattajien keskuudessa. Hyvän rakenteensa lisäksi Tycon oli aika rauhallinen luonteeltaan, jopa niin tyyni, että omistajaperheen pieni tytär saattoi hoitaa oritta itsenäisesti aikuisen valvonnassa. Tyco lopetettiin 21-vuotiaana.
Emänisäemä Bradwood's Dria pärjäsi aikoinaan erittäin hyvin pikkuponeille suunnatuissa estekilpailuissa. Tamma oli vain 120 senttiä korkea, mutta se sai puhtaita ratoja jopa 90 senttimetrin alueluokista. Dria rakasti hyppäämistä ja se hyppäsi koko sydämellään antaen kaikkensa puhtaan radan eteen. Rakenteeltaan tämä vaaleanrautias tamma ei ollut kovin kummoinen. Se oli kapeatunkoinen ja lapa oli hieman lyhyt ja pysty ja lisäksi tamman mountainleima oli aika heikko. Hyvän estemenestyksensä takia Dria varsotettiin kahdesti. Eläkepäivänsä Dria vietti lastenratsuna toimien. Tamma kuoli 26-vuotiaana vanhuuden tuomiin vaivoihin.

Emänemä Well Done oli erittäin hauskanvärinen. Sen karva oli väriltään kuin vaaleaa siirappia. Päässä tammalla oli symmetrinen, kapea piirto ja joka jalassa hieman alle vuohiseen ulottuvat sukat. Well Done oli todellakin suloinen ilmestys! Tamma oli myös luonteeltaan oikein herttainen. Se oli todella kiltti ja ystävällinen, eikä viihtynyt ollenkaan yksin. Kilpailuiss Well Done hermostui helposti, mutta tutun ihmisen kanssa tamma pärjäsi oikein hyvin 110 sentin kansallisissa poniluokissa. Tamma starttasi myös 120 sentin luokkia sijoittuen sillä tasolla vain kerran. Well Done kantakirjattiin toiselle palkinnolle ja se varsoi kolme varsaa.
Emänemäisä Nice Guy oli angloarabi ensimmäisessä polvessa. Sen emä oli englantilainen täysverinen ja isä arabialainen. Nice Guy sai nimensä erittäin palvelualttiista ja miellyttämisenhaluisesta luonteestaan. Musta, tähtipäinen ori teki aina parhaansa oli kyse kilpailuista tai ihan vain kotitreenistä. Nice Guy kilpaili pääasiassa esteratsastuksessa ja se keräsikin sijoituksia aina kansallisiin 130 sentin luokkiin asti. Ori starttasi muutaman korkeammankin luokan, mutta ei enää sijoittunut sillä tasolla. Nice Guylla kokeiltiin aluetasolla kenttää ja kouluakin. Ori oli kuitenkin hieman turhan energinen kouluhevoseksi, mutta kenttäratsastus sujui hyvin.
Emänemäemä Dusty Twitter ei ollut kovin helppo tamma. Se oli luonteeltaan erittäin kipakka ja tammamainen, pahalla tuulella ollessaan Dusty Twitter saattoi olla hyvinkin äkäinen. Ratsastaessa tamma oli silti melko mukava. Se ei ollut lainkaan itsepäinen tai kuuma, vaan enemmänkin kärsivällinen ja sopivan herkkä. Dusty Twitterillä kilpailtiin aluetasolla esteitä ja koulua. Mikään huippukilpaponi se ei ollut, mutta omalla tasollaan tamma sijoittui silloin tällöin. Tämä welsh B -tamma oli 133 senttimetriä korkea ja väriltään punrautias pienellä tähdellä ja yhdellä sukalla varustettuna. Tamma varsoi kolmesti.

Jälkeläiset
CAS41, o. Smoke on the Water MPB, i. Bug Bites You MPB
CAS42, t. Well Dusted MPB, i. A.D. Dusty Quadrile

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
  Estekilpailut
 1. 31.01.2016, kk Ginger, ERJ cup, 60cm, 6/90
 2. 20.08.2016, Edelsten, ERJ, 130cm, 4/30
 3. 27.08.2016, Edelsten, ERJ, 130cm, 4/30
 4. 13.09.2016, KK Lapland, ERJ, 120cm, 5/30
 5. 16.09.2016, KK Lapland, ERJ, 120cm, 4/30
 6. 19.09.2016, KK Lapland, ERJ, 120cm, 4/30
 7. 26.09.2016, KK Lapland, ERJ, 120cm, 4/30
 8. 29.09.2016, KK Lapland, ERJ, 120cm, 2/30
 9. 10.10.2016, Juksula, ERJ, 130cm, 4/60
 10. 16.10.2016, Juksula, ERJ, 130cm, 6/60
 11. 18.10.2016, Juksula, ERJ, 130cm, 5/60
 12. 07.12.2016, Romilly, ERJ, 130cm, 4/38
 13. 09.12.2016, Starberry, ERJ, 130cm, 2/30
 14. 11.12.2016, Starberry, ERJ, 130cm, 2/30
 15. 12.12.2016, Starberry, ERJ, 130cm, 1/30
 16. 15.12.2016, Starberry, ERJ, 130cm, 5/30
 17. 21.02.2017, Colosseum, ERJ, 120cm, 3/80
 18. 23.02.2017, Colosseum, ERJ, 120cm, 4/80
 19. 24.02.2017, Colosseum, ERJ, 120cm, 1/80
 20. 28.02.2017, Hukkapuro, ERJ cup, 120cm, 12/149
 21. 31.05.2017, Ventos, ERJ cup, 130cm, 5/84
 22. 31.08.2017, Hukkapuro, ERJ cup, 130cm, 5/108
 23. 02.09.2017, Yorca WBs, ERJ, 130cm, 4/30
 24. 05.09.2017, Yorca WBs, ERJ, 130cm, 2/30
 25. 06.09.2017, Yorca WBs, ERJ, 130cm, 3/30
 26. 10.09.2017, Yorca WBs, ERJ, 130cm, 4/30
 27. 21.09.2017, Raatteen suomenhevoset, ERJ, 120cm, 3/30
 28. 26.09.2017, Raatteen suomenhevoset, ERJ, 120cm, 1/30
 29. 26.09.2017, Yorca WBs, ERJ, 130cm, 1/30
 30. 27.09.2017, Yorca WBs, ERJ, 130cm, 2/30
 31. 28.09.2017, Yorca WBs, ERJ, 130cm, 3/30
 32. 30.09.2017, Yorca WBs, ERJ, 130cm, 3/30
 33. 08.10.2017, Team J&K, ERJ, 130cm, 2/40
 34. 22.10.2017, Juksula, ERJ, 130cm, 3/60
 35. 24.10.2017, Juksula, ERJ, 130cm, 5/60
 36. 25.10.2017, Juksula, ERJ, 130cm, 3/60
 37. 28.10.2017, Juksula, ERJ, 130cm, 3/60
 38. 11.11.2017, Team J&K, ERJ, 130cm, 3/40
 39. 16.11.2017, Moana part breds, ERJ, 130cm, 3/40
 40. 01.12.2017, Harmony Sporthorses, ERJ, 130cm, 3/30
 41. 05.12.2017, Harmony Sporthorses, ERJ, 130cm, 3/30
 42. 12.12.2017, KK Litt, ERJ, 130cm, 3/40
 43. 14.12.2017, KK Litt, ERJ, 130cm, 3/40
  Koulukilpailut
 1. 25.01.2016, kk Steward, KRJ, he D, 5/100
 2. 26.01.2016, kk Steward, KRJ, he D, 4/100
 3. 10.02.2016, Huvitus, KRJ, he A, 4/40
 4. 13.02.2016, Huvitus, KRJ, he A, 6/40
 5. 14.02.2016, Kaunovaara, KRJ, he A, 3/30
 6. 15.02.2016, Huvitus, KRJ, he A, 3/40
 7. 16.02.2016, Kaunovaara, KRJ, he A, 3/30
 8. 16.02.2016, Ascuns Farm, KRJ, he A, 4/30
 9. 17.02.2016, Kaunovaara, KRJ, he A, 1/30
 10. 22.08.2016, Kuuralehto, KRJ, he A, 5/40
 11. 25.08.2016, Kuuralehto, KRJ, he A, 6/40
 12. 29.08.2016, Kuuralehto, KRJ, he A, 5/40
 13. 12.12.2016, Micram raceponies, KRJ, heA, 1/56
 14. 15.12.2016, Romilly, KRJ, heA, 9/100
 15. 17.12.2016, Romilly, KRJ, heA, 2/100
 16. 16.03.2017, Fjellgård, KRJ, he A, 10/100
 17. 18.03.2017, Fjellgård, KRJ, he A, 7/100
 18. 20.03.2017, Fjellgård, KRJ, he A, 5/100
 19. 11.08.2017, Maanan suomenhevoset, KRJ, he A, 6/40
 20. 17.08.2017, Maanan suomenhevoset, KRJ, he A, 4/40
 21. 20.08.2017, Maanan suomenhevoset, KRJ, he A, 6/40
 22. 21.08.2017, Maanan suomenhevoset, KRJ, he A, 1/40
 23. 22.08.2017, Maanan suomenhevoset, KRJ, he A, 3/40
 24. 23.08.2017, Maanan suomenhevoset, KRJ, he A, 1/40
 25. 23.08.2017, Fiktio, KRJ, he A, 6/40
 26. 26.08.2017, Fiktio, KRJ, he A, 4/40
 27. 08.09.2017, Hiprakka, KRJ, he A, 2/40
 28. 10.09.2017, Hiprakka, KRJ, he A, 3/40
 29. 14.09.2017, Fiktio, KRJ, he A, 4/40
 30. 14.09.2017, Hiprakka, KRJ, he A, 4/40
 31. 15.09.2017, Fiktio, KRJ, he A, 4/40
 32. 18.09.2017, Hiprakka, KRJ, he A, 1/40
 33. 20.09.2017, Fiktio, KRJ, he A, 3/40
 34. 21.09.2017, Hiprakka, KRJ, he A, 6/40
 35. 25.09.2017, Hiprakka, KRJ, he A, 3/40
 36. 02.10.2017, Ketola, KRJ, he A, 3/30
 37. 11.10.2017, Ketola, KRJ, he A, 4/30
 38. 23.11.2017, Vuorna, KRJ, he A, 2/30
 39. 26.11.2017, Vuorna, KRJ, he A, 1/30
 40. 11.12.2017, Harmony Sporthorses, KRJ, he A, 5/30
  Kenttäkilpailut
 1. 13.02.2016, Juksula, KERJ, tutustumis, 3/60
 2. 28.07.2016, Metsovaara, KERJ, tutustumis, 4/40
 3. 13.08.2016, Ros Cirein, KERJ, tutustumis, 1/40
 4. 16.08.2016, Ros Cirein, KERJ, tutustumis, 3/40
 5. 19.08.2016, Ros Cirein, KERJ, tutustumis, 1/40
 6. 12.09.2016, Metsovaara, KERJ, tutustumis, 2/40
 7. 13.09.2016, Metsovaara, KERJ, tutustumis, 4/40
 8. 22.09.2016, Metsovaara, KERJ, tutustumis, 3/40
 9. 25.09.2016, Metsovaara, KERJ, tutustumis, 4/40
 10. 29.09.2016, Ros Cirein, KERJ, tutustumis, 1/40
 11. 30.09.2016, Satulinna, KERJ cup, tutustumis, 6/84
 12. 13.10.2016, Turmeltaja, KERJ, tutustumis, 1/40
 13. 16.10.2016, Turmeltaja, KERJ, tutustumis, 3/40
 14. 28.10.2016, Turmeltaja, KERJ, tutustumis, 5/40
 15. 29.10.2016, Turmeltaja, KERJ, tutustumis, 5/40
 16. 13.11.2016, Zurück, KERJ, tutustumis, 4/21
 17. 18.11.2016, Zurück, KERJ, tutustumis, 1/21
 18. 20.11.2016, Zurück, KERJ, tutustumis, 2/21
 19. 14.12.2016, Turmeltaja, KERJ, tutustumis, 1/33
 20. 17.12.2016, Turmeltaja, KERJ, tutustumis, 2/33
 21. 28.12.2016, Turmeltaja, KERJ, tutustumis, 5/33
 22. 29.12.2016, Turmeltaja, KERJ, tutustumis, 2/33
 23. 17.01.2017, Romilly, KERJ, tutustumis, 3/22
 24. 09.09.2017, Hukkapuro, KERJ, tutustumis, 1/30
 25. 10.09.2017, Hukkapuro, KERJ, tutustumis, 2/30
 26. 13.09.2017, Hukkapuro, KERJ, tutustumis, 5/30
 27. 17.09.2017, Hukkapuro, KERJ, tutustumis, 2/30
 28. 18.09.2017, Hukkapuro, KERJ, tutustumis, 5/30
 29. 21.10.2017, Turmeltaja, KERJ, tutustumis, 1/30
 30. 22.10.2017, Turmeltaja, KERJ, tutustumis, 4/30
 31. 25.10.2017, Turmeltaja, KERJ, tutustumis, 1/30
 32. 26.10.2017, Turmeltaja, KERJ, tutustumis, 2/30
 33. 07.11.2017, Littleness, KERJ, tutustumis, 1/30
 34. 10.11.2017, Littleness, KERJ, tutustumis, 1/30
 35. 02.01.2018, Mörkövaara, KERJ, tutustumis, 2/100
 36. 08.01.2018, Team J&K, KERJ, aloittelija, 3/40
 37. 08.01.2018, Mörkövaara, KERJ, tutustumis, 3/100
 38. 12.02.2018, Moana part breds, KERJ, tutustumis, 1/40
 39. 12.02.2018, Gealan, KERJ, tutustumis, 3/50
 40. 13.02.2018, Moana part breds, KERJ, tutustumis, 1/40
 41. 15.02.2018, Kievarinkuja, KERJ, tutustumis, 5/40
Laatuarvostelut
25.08.2018, VWYL, VWY-III (3,5 + 4 + 4 + 20 + 5 = 36,5p)

25.11.2018, KERJL, KERJ-II (6 + 41 + 14,5 + 15 + 15 = 91,5p)

30.11.2018, ERJL, ERJ-I (6,5 + 42 + 18 + 17,5 + 15 = 100p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

marraskuu CAS49, päiväkirjamerkintä 01.03.2018
Vaikka eläinlääkärimme antoikin Donnalle terveen paperit helmikuussa, olen ollut kuin tulisilla hiilillä tamman terveyden suhteen. Kenttäratsastus on rankkaa puuhaa nuorellekin hevoselle, joten raskasta se varmasti on vanhemmalle ja jo paljon hypänneelle ratsullekin rutiinin tuomasta edusta huolimatta. Olen ollut suorastaan neuroottinen Donnan jalkojen hoidosta treenien jälkeen: on kylmätty, kääritty lämpöpinteleitä, laitettu tuota ja tätä linimenttiä ja kävelytetty hullun lailla unohtamatta hierojia, porkkanavenytyksiä ja jalkojen ojentelua. Mutta kaiken hysterisoimiseni ansiosta (tai siitä huolimatta...) tamma on pysynyt vielä tämän kisakauden hyvässä kunnossa ja niinpä se nyt on oikeasti valmis kilpailueläkkeelle! Viimeiset tarvittavat kenttäsijat saatiin kuin saatiinkin rouvan kanssa kasaan eli nyt ei tarvitse kuin odottaa jälkeläisten kilpailunäyttöjä, jotta Donna pääsee esiintymään laatuarvosteluihin.
Nintsu

helmikuu CAS49, päiväkirjamerkintä 31.12.2017
Donnalla on ikää jo 17 vuotta - mihin ihmeeseen se aika oikein kuluu! Este- ja kouluratsastuksesta olemme keränneet tavoitteenamme olleet neljäkymmentä sijoitusta mutta kenttäkilpailuista uupuu sijoituksia vielä kuuden kappaleen verran. Olen ollut hieman huolissani miten tämän ikäinen ja näin paljon elämänsä aikana hypännyt hevonen vielä jaksaa ja kestää puuttuvien sijoitusten metsästämistä, joten pyysin vakioeläinlääkäriämme Ediä tutkimaan Donnan. Ed aloittikin tutkimuksen tunnustelemalla ja painelemalla koko tamman läpi. Niskalihaksissa oli hieman kireyttä ja Ed suosittelikin hieronta-ajan varaamista, mutta muuten tamma ei reagoinut mihinkään. Seuraavaksi juoksutin Donnaa sekä ympyrällä että suoralla kovalla alustalla ja lopuksi Ed vielä taivutti kaikki jalkojen nivelet. Loppujen lopuksi Donna sai kaikista tutkimuksista puhtaat paperit eli voimme jatkaa kilpailu-uraamme hyvillä mielin!
Nintsu

elokuu CAS46, päiväkirjamerkintä 31.05.2017
Olimme tänään Ventos -nimisellä tallilla ERJ cupissa hyppäämässä. Meillä on Donnan kanssa viime aikoina ollut melkoisia kommunikaatio-ongelmia radalla - tuntuu, ettei kilpailuissa kumpikaan meistä enää ymmärrä mitä toinen tahtoo ja puomeja tipahtelee aivan kuin itsestään alas. Ei ole siis mikään ihme, ettei Donnan kisakalenteriin ole vähään aikaan ropissut sijoituksia! Tänään Donna kuitenkin tuntui verryttelyssä hyvältä ja yhteistyömme melkein yhtä saumattomalta kuin kotonakin. Vain pari hieman huonompaa lähestymistä verryttelyesteille eli lähdin radalle hyvillä mielin. Ja kaikki toimikin hienosti! Lähestymisissä tunsin milloin Donnaa kannatti pidättää ja milloin kannustaa sekä milloin olla vain hiljaa. Tamma hyppäsi kevyesti esteiden yli ja minä pitkästä aikaa nautin yhteisestä ajastamme radalla! Aikammekin oli ihan hyvä ja sijoituimme isossa luokassa viidenneksi. Ehkä me vielä pääsemme takaisin kunnon kisarytmiin! Nyt alkaa ainakin näyttää jo paremmalta.
Nintsu

toukokuu CAS42, päiväkirjamerkintä 07.06.2016
Onneksi palkkasin viime kesänä siittola-avustajaksi Avan, joten ihan joka yö minun ei tarvinnut enää keväisin valvoa! On luksusta nukkua yönsä ja silti tietää, että tammojen varsomiset valvotaan osaavan ihmisen toimesta. Kun Donnan laskettuaika koitti, olin minä varsomista valvomassa. Donnapa ei minun vuorollani varsonutkaan vaan pihtasi peräti viikon ylimääräistä! Kun rouva sitten päätti varsoa, oli Ava valvomassa kun minä sillä aikaa nautiskelin hyvistä yöunista koiralaumani keskellä omassa sängyssäni. Varsan syntymä oli kuulemma kestänyt melko kauan ja Ava oli jo ehtinyt mennä pihatolle katsomaan tarvitsiko tamma apua, mutta loppujen lopuksi Donna oli selviytynyt tyttärensä maailmaan tulosta ilman apuvoimia. Onneksi olkoon tyttärestä Donna, ja tervetuloa maailmaan Ullis!
Nintsu

huhtikuu CAS41, päiväkirjamerkintä 09.03.2016
Yleensä valvon korkeimman omakätisesti kaikki tallillani tapahtuvat varsomiset. Olin kuitenkin valvonut muiden tammojen varsomisia jokaisena iltana koko viime viikon, joten kun tuli Donnan varsomisvuoro, sain ystäväni/palkolliseni Sarahin ja Naomin ottamaan valvontavuoron. Ennen nukkumaan menoani, vannotin tyttöjä soittamaan minulle heti paikalla jos varsominen alkaisi. Ja katin kontin! Sain koisata rauhassa koko yön ja aamulla heräsin levänneenä aamutalliin. Koska tytöt eivät olleet soittaneet, oletin ettei Donna ollut vielä varsonut, joten hoidin ensin tallissa asuvien ponien aamuruokinnan ja vasta sitten menin varsomispihatolle. Siellä minulla oli vastassani kaksi sohvalla umpiunessa retkottavaa nuorta naista ja pihatossa yhden kirjavan ponin sijaan kaksi! Donna oli varsonut yöllä suurikokoisen, ruunikonkirjavan orivarsan. Herätettyäni Sarahin ja Naomin, tytöt kertoivat, etteivät olleet hennoneet herättää minua varsomisen alettua. Koska kaikki oli sujunut niin hyvin, en jaksanut olla vihainen vaan keskityin iloitsemaan uudesta MPB-varsasta!
Nintsu

lokakuu CAS40, päiväkirjamerkintä 27.01.2016
Yleensä noudatamme Moanassa tiukasti CAS-ikääntymistä, missä yksi oikean maailman viikko on yksi virtuaalisen maailman kuukausi eli 12 IRL-viikkoa on yksi CAS-vuosi. Ikääntyminen on kuitenkin melko hidas ja alan kärsimättömästi haluta kasvatustani eteenpäin. Siksi päätinkin tehdä radikaalin teon ja lisätä kaikkien alle 5-vuotiaiden yksipolvisten hevosteni ikään 4 lisävuotta. Poni on siis ikäänkuin ikääntynyt heti syntymänsä jälkeen suoraan 4-vuotiaaksi ja jatkaa siitä sitten vanhenemista CAS-ikääntymisen mukaan. Neljä lisävuotta valitsin, koska sen jälkeen CAS-ikääntymisen jatkaminen on kaikista helpointa (1 IRL-vuosi on noin 4 CAS-vuotta). Donnan kohdalla pikaikäännytys tarkoittaa sitä, että tamma on nyt komeat 8 vuotta. Ei siis muuta kuin poni kisalistoille ja ahkera kilpakenttien kiertäminen päälle!
Nintsu

maaliskuu CAS36, päiväkirjamerkintä 10.01.2015
Maaliskuun kolmas - ja onneksi myös viimeinen, laskettuaika kuului Ninnille. Kertakaikkisen valtavaksi paisunut tamma varsoi kiltisti täsmälleen laskettuna päivänä eli siis tänään. Minä olin seuraamassa (lue: haaveilemassa kokonaisesta viikosta ilman varsavalvomisia) tapahtumia valvontakameran kautta Satulatalon toimistossa. Aivoni eivät ensin rekisteröineet Ninnin juuri alkanutta varsomista vaan hekumoin mieleni syvyyksissä pian koittavista öistä, jolloin saisin nukkua niin kuin normaalit ihmiset (ne, jotka ovat olleet riittävän fiksuja hankkiakseen itselleen jonkin muun ammatin kuin hevoskasvattaja). Kun sitten vihdoin ja viimein puolen tunnin uneksimisen jälkeen tajusin, että Ninnihän varsoo, kiidin pää kolmantena jalkana pihatolle. Ninni oli siinä kohtaa jo saanut puserrettua isokokoisen, järjettömän pitkäjalkaisen varsansa maailmaan ja nuoli uutta tulokasta täyttä päätä kuivaksi. Tammalla näytti olevan homma hallussa, joten jäin sivuun seuraamaan ja annoin Ninnin puuhailla kuten parhaaksi näki. Täsmälleen kahdenkymmenenviiden minuutin jälkeen sekä Ninni ja varsa olivat kammenneet jaloilleen ja pian hiljaisen yön täytti ahneet imemisäänet. Lehmänkirjava tammavarsa sammutti määrätietoisesti nälkänsä ja köllähti sitten tyytyväisenä pihaton oljille. Tervetuloa maailmaan Donna!
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI