Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT


lopetettu 23.08.2016 jalkavaivojen takia 21-vuotiaanaDeana Ni

VWY-II

© SR

Deana Ni eli Dina
s. CAS22, 21v (s. 23.12.2011, 4v 03.09.2012)
welsh B -tamma, VH13-022-0006
tummanrautias, 132cm, kasv. Nidavellir, FI
om. Moana part breds VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/100cm, harraste

Luonne

Yleisesti Dina on utelias ja varsamainen hölmö. Jos tamma ei näyttäisi rakenteellisesti niin aikuiselta, voisi luonteen ja käytöksen perusteella veikata Dinan olevan korkeintaan 2-vuotias. Tämä seurallisen tamman keskittymiskyky on AD/HD:sta kärsivän oravan luokkaa, joten mikään ei pysy neidin päässä kovin pitkään. Onneksi Dina on luonteeltaan hyvin kiltti ja hellyydenkipeä, eli tahallaan se ei ihmistä vahingoita.

Hoitaessa Dina on oikein kiltti, mutta rauhalliseksi tai helpoksi hoidettavaksi sitä ei voi sanoa hyvällä tahdollakaan. Dinalla on jatkuvasti oltava jotain tekemistä, tai tarkemmin sanottuna jotain uutta tekemistä, koska muuten se ei seiso hetkeäkään paikoillaan. Uteliaana tammana se tutkii aina karsinaan tulijan päästä varpaisiin ja jos vaikkapa harjapakki jää tämän neidin ulottuville, tonkii tamma pakin sisällön pitkin poikin karsinaa. Dinan komentaminen on kuitenkin vaikeaa, sillä miten ihmeessä voisi ojentaa uteliasta, elämäniloista pikkuista, jolle maailma on kuin suuri seikkailu kaikkine arkisine asioineenkin?

Ratsastaessa keskittymiskyky ei ole tämän tamman vahvuuksia. Dina on herkkä ja kuuliainen, sopivan eteenpäinpyrkivä ja innokas, mutta se ei vain tunnu pystyvän keskittymään samaan asiaan minuuttia pidempään. Jos ratsastaja ei jatkuvasti pidä yhteyttä ratsuunsa, alkaa Dina hyvin pian katsella maisemia tai keksiä kentän nurkista mörköjä. Kouluratsastus voi pahimpina päivinä olla Dinan kanssa yhtä tuskaa. Yritäpä tehdä keskihalkaisijalta uralle käyntipohkeenväistöä, kun ratsusi unohtaa kahden askeleen jälkeen mitä olikaan tekemässä ja alkaa katsella pilviä! Niinpä, sellaista on kouluratsastus Dinan kanssa. Esteitä Dina hyppää mielellään. Se on sopivan varovainen muttei kuitenkaan mikään kyttääjä. Erikoisesteet eivät tammaa järkytä, mutta pitkät lähestymiset taas häritsevät neidin keskittymistä. Parhaimmillaan Dina on ahtailla ja teknisillä radoilla, missä jatkuvasti tapahtuu jotakin. Maastossa Dina on yllättävän mukava ratsu. Se tykkää katsella maisemia ja etenee siksi usein hieman hitaantuntuisesti, mutta kun tulee aika laukata, löytyy neidistä vauhtia!

Suku

i. Shh Don't Move
wB, rnkm, 130cm
ii. Stab Me
wB, rnkm, 132cm
iii. What A Selfish Man
iie. Real Beauty Is Forever
ie. Tired Of Being Weak
wB, mkm, 127cm
iei. Live Love Burn Die
iee. Ravenous
e. Dam-Di-Daa
wB, vrt, 131cm
LJP-I
ei. Here I Am
wB, prt, 133cm
eii. Just Saw Jesus Walk By
eie. Hey Lil' Molly
ee. Me Myself And I
wB, rnkm, 131cm
eei. Just A Song
eee. FE Invisible Kid

Dinalla on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Isä Shh Don't Move on ruunikonkimo welshponiori, joka on tehnyt hienon uran laukkaradoilla. Tämä 130cm korkuinen poni on kilpaillut kolmosryhmän sileillä radoilla aina grade 1 -tasolle saakka, vaikkakin G1-tason voitto Otolta uupuu. Utelias ja energinen Otto on jo lopettanut kilpailu-uransa, mutta on sen jälkeen kunnostautunut näyttelykehissä ja show-kilpailuiden ratsastusluokissa. Dina on Oton esikoinen, mutta Otolla on myös muita jälkeläisiä ja se on edelleen siitoskäytössä.

Isänisä Stab Me oli ruunikonkimo, 132cm korkuinen poniori. Ori aloitti kilpailu-uransa jo kolmivuotiaana ja menestyi heti hyvin. Se kilpaili menestyksekkäästi usean kauden peräkkäin, kunnes ori loukkaantui 6-vuotiskaudellaan eikä kuntoutunut enää kilpailukuntoon. Hyvän laukkamnestyksensä ansiosta rakenteeltaan keskinkertainen ori sai suosiota siitosoriina ja sen jälkeläiset juoksivat kaikki varsin hyvin.
Isänisäisä What A Selfish Man oli aikanaan hyvin monipuolinen welshori. Se aloitti kilpailu-uransa sileillä laukkaradoilla ja menestyi ihan keskinkertaisesti. 5-vuotiaana ori siirtyi kilpailemaan risuesteitä, jossa menestys oli edelleen kohtalaista, mutta ei hämmästyttävää. Juostuaan muutaman kauden risuesteillä, koulutettiin ori ratsuksi ja se kilpaili muutamissa este- ja koulukilpailuissa helpoissa luokissa. Oriilla oli hyvä luonne ja monipuoliset käyttöominaisuudet, joten se sai astua muutaman tamman elämänsä aikana.
Isänisäemä Real Beauty Is Forever ei koskaan itse kilpaillut laukkaradoilla eikä se suvultaankaan ollut laukkaponi. Kuitenkin tätä kaunista ja sirorakenteista tammaa käytettiin nimenomaan laukkaponijalostuksessa ja useat sen jälkeläiset juoksivat loistavasti sileillä laukkaradoilla. Tamma jätti erityisesti laadukkaista laukkaponitammoja. Siitospuuhien ohella tamma kiersi jonkin verran näyttelyitä.

Isänemä Tired Of Being Weak vaaleni jo nuorena vitivalkoiseksi kimoksi. Tamma ei kuitenkaan ollut luonteeltaan mikään "valkoinen enkeli" vaan itseasiassa päinvastoin. Tamma oli niin pahansisuinen ja kiukkuinen, että sen hoitaminen vapaana oli täysi mahdottomuus kokeneellekin hoitajalle. Laukkaradoilla tamma pärjäsi kuitenkin paremmin kuin hyvin, joten laukkauran jälkeen se siirrettiin siitostammaksi ikävästä luonteestaan huolimatta.
Isänemäisä Live Love Burn Die polveutui vahvasta ja hyvin menestyneestä laukkasuvusta sekä isänsä että emänsä puolelta. Valitettavasti juoksijanlahjat hyppäsivät tämän oriin ylitse, sillä ori ei viihtynyt radalla lainkaan. Se astui muutaman tamman laukkaomistajallaan, kunnes ori sitten ruunattiin ja myytiin ratsuksi. Monen omistajan kautta ruuna päätyi ratsastuskouluun, jossa se kipakasta luonteestaan huolimatta pärjäsi hyvin.
Isänemäemä Ravenous pärjäsi parhaiten lyhyillä matkoilla, sillä sen valttina oli räjähtävän nopea spurtti lähtökarsinasta. Valitettavasti tamma kaatui eräänä sateisena päivänä eikä toipunut enää kilpailukuntoon. Tamma siirettiin siitokseen ja se varsoikin seitsemän hienoa varsaa ennen kuolemaansa.

Emä Dam-Di-Daa on kaunis vaaleanrautias tamma, jolla on takanaan loistava laukkaura. Kotioloissa Alma-nimeä tottelevalla tammalla on meriittilistallaan niin suurkilpailuvoittoja, kuten Micram GP:n voitto, kuin laatuarvostelmenestystäkin, sillä tamma on palkittu ponilaukkajaoksen laatuarvostelussa ensimmäisellä palkinnolla. Luonteeltaan Alma on omanarvonsa tunteva rouva, joka rakastaa lapsia. Almalla on Dinan lisäksi muitakin jälkeläisiä ja se on edelleen jalostuskäytössä.

Emänisä Here I Am oli punarautias läsipää welshori, joka kuoli trailerionnettomuudessa vain 7-vuotiaana. 133cm korkuinen ori aloitti laukkauransa risuesteillä nelivuotiaana, mutta ori osoittautui liian varovaiseksi ja se siirrettiin pian sileälle. Kun esteet jätettiin pois ja ori sai keskittyä vain juoksemiseen, pärjäsi se loistavasti ja eteni nopeasti korkeimmalle tasolle saakka. Oriilla on tilillään useita suurkilpailuvoittoja ja se olisi jättänyt varmasti monia laadukkaita varsoja jos se olisi ehtinyt astua useampia tammoja.
Emänisäisä Just Saw Jesus Walk By kiinnitti aikoinaan paljon huomiota katolisen Irlannin laukkaradoilla nimensä takia. Pahimmat konservatiivit vaativat kilpailukiellon asettamista oriille, mutta omistajansa onneksi ori sai jatkaa kilpailemista. Ori oli nimittäin oikea rahasampo, joka pärjäsi niin lyhyillä kuin pitkilläkin matkoilla risuesteillä. Raisuluontoinen ori siirtyi jalostukseen vasta 12-vuotiaana, mutta ehti silti jättää kiitettävän lauman jälkikasvua.
Emänisäemä Hey Lil' Molly ei koskaan juossut laukkaradoilla, vaan se toimi pitkään ratsastuskoulussa tuntiponina. Rauhallisen, hieman aran luonteen omannut tamma oli suosittu kiltteytensä takia. Tamma kilpaili jonkin verran seuratasolla esteitä ja koulua ja erityisesti esteradoilla tamma pärjäsi hyvin varovaisuutensa ja ketteryytensä ansiosta. 15-vuotiaana tamma myytiin eläkekotiin, jossa se varsoi muutaman varsan.

Emänemä Me Myself And I sai nimensä ihan syystä. Jos hevosta voi kuvata itsekkääksi, tämä tamma oli juuri sellainen. Sen oli saatava kaikki hetinyt ja se laittoi aina kauhean show'n pystyyn jos joku esimerkiksi sai ruuat ennen "hänen korkeuttaan". Tamman omistaja kuitenkin sieti äänekkään ja temperamenttisen tamman oikkuja, sillä tamma pärjäsi oikein hyvin laukkaradoilla. Laukkauran jälkeen tamma kilpaili muutamissa estekilpailuissa 80cm-luokissa pärjäten ihan mallikkaasti ja siirtyi sitten tämän jälkeen siitostammaksi.
Emänemäisä Just A Song oli rautiaankimo ori, jonka luonne ei ollut järin miellyttävä. Oritta yritettiin ensin esteponiksi, mutta laukkaaminen kiinnosti sitä paljon esteitä enemmän. Sattuman oikusta eräs laukkavalmentaja huomasi oriin kyvyt ja osti itsepäisen ponin pilkkahintaan itselleen. Laukkaradoilla ori sitten täyttikin kaikki odotukset ja tahkosi rahaa sileillä radoilla yli oman ylläpitonsa verran.
Emänemäemä FE Invisible Kid eli vanhaksi ja ehti elämänsä aikana nähdä paljon. Kimo tamma kokeili laukkakilpailuja, rataesteitä, kouluratsastusta, valjakkoajoa ja tuntiponina olemista. Ehtipä tamma tehdä kolme varsaakin ja pyörähtää kantakirjaustilaisuudessa ansaiten toisen palkinnon. Mikään huippuponi ei tää tamma ollut millään alalla, mutta se suoritti kaikkea tasaisen hyvin.

Jälkeläiset
CAS32, o. Like this like that MPB, i. Darn Inkfoul xx

Kilpailut

Estekilpailut, sijoituksia 43 kpl
06.01.2013, Moana part breds, ERJ, 60cm, 4/40
26.01.2013, Moana part breds, ERJ, 60cm, 1/40
26.02.2013, Heijastus, ERJ, 50cm, 3/30
28.02.2013, Moana part breds, ERJ, 60cm, 5/40
13.03.2013, Riihen Ponitalli, ERJ, 60cm, 7/50
13.04.2013, kk Bailador, ERJ, 50cm, 7/50
14.04.2013, Juksula, ERJ, 60cm, 3/60
19.04.2013, kk Weldon, ERJ, 50cm, 1/30
20.04.2013, Juksula, ERJ, 60cm, 6/60
22.04.2013, kk Weldon, ERJ, 50cm, 1/30
23.04.2013, kk Weldon, ERJ, 50cm, 5/30
23.05.2013, Moondance, ERJ, 70cm, 4/40
15.07.2013, Whitebridge, ERJ, 90cm, 2/60
21.07.2013, Moana part breds, ERJ, 100cm, 1/40
30.07.2013, Riiviöt, ERJ, 100cm, 3/50
08.08.2013, Mewian Welsh, ERJ, 100cm, 2/50
10.08.2013, Satulinna, ERJ, 100cm, 3/30
12.08.2013, Muiston, ERJ, 100cm, 4/40
31.08.2013, Moana part breds, ERJ, 100cm, 2/40
17.10.2013, Juksula, ERJ, 100cm, 3/60
24.10.2013, Juksula, ERJ, 90cm, 6/60
24.10.2013, Juksula, ERJ, 100cm, 4/60
28.10.2013, Moana part breds, ERJ, 100cm, 6/40
11.11.2013, Juksula, ERJ, 100cm, 2/60
14.11.2013, Koston, ERJ, 100cm, 5/50
30.11.2013, Roscoff, ERJ, 100cm, 4/40
03.12.2013, Paraatiponit, ERJ, 100cm, 4/30
28.12.2013, Huvitutti, ERJ, 100cm, 2/50
30.12.2013, Sonic warmbloods, ERJ, 100cm, 1/100
30.12.2013, Huvitutti, ERJ, 100cm, 2/50
18.04.2014, Juksula, ERJ, 100cm, 3/60
15.05.2014, Paraatiponit, ERJ, 100cm, 3/30
22.05.2014, Starberry, ERJ, 90cm, 2/17
27.05.2014, Blackwoods, ERJ, 100cm, 3/30
18.07.2014, Kadotetut, ERJ, 100cm, 1/30
07.08.2014, Juksula, ERJ, 100cm, 5/60
17.10.2014, Juksula, ERJ, 100cm, 5/60
18.01.2015, Blackwoods, ERJ, 100cm, 4/30
29.01.2015, Maanan, ERJ, 100cm, 1/50
17.03.2015, kk Force, ERJ, 100cm, 3/30
19.03.2015, kk Force, ERJ, 100cm, 5/30
20.03.2015, kk Force, ERJ, 100cm, 1/30
22.03.2015, Juksula, ERJ, 100cm, 3/60

Koulukilpailut, sijoituksia 43 kpl
12.01.2013, Moana part breds, KRJ, he C, 2/40
13.01.2013, Moana part breds, KRJ, he C, 6/40
14.01.2013, Moana part breds, KRJ, he C, 2/40
14.02.2013, Diega Ponies, KRJ, he C, 3/40
15.02.2013, Diega Ponies, KRJ, he C, 6/40
19.02.2013, Diega Ponies, KRJ, he C, 6/40
21.03.2013, Moana part breds, KRJ, he C, 1/40
01.04.2013, Fiktio, KRJ, he C, 2/50
01.07.2013, Demoyozora, KRJ, he B, 2/74
05.07.2013, Dahlgård, KRJ, he C, 4/40
08.07.2013, Moana part breds, KRJ, he B, 3/40
25.07.2013, Juksula, KRJ, he B, 4/60
11.08.2013, Satulinna, KRJ, he B, 2/30
13.08.2013, Satulinna, KRJ, he B, 5/30
22.08.2013, Wyonn, KRJ, he B, 5/30
23.08.2013, Wyonn, KRJ, he B, 4/30
23.08.2013, Minnantila, KRJ, he B, 5/50
06.11.2013, Fiktio, KRJ, he B, 1/40
11.11.2013, Fiktio, KRJ, he B, 6/40
12.01.2014, Takamaiden, KRJ, he B, 3/50
15.01.2014, Takamaiden, KRJ, he B, 7/50
27.04.2014, Nuppula, KRJ, he B, 2/30
29.04.2014, Nuppula, KRJ, he B, 2/30
04.05.2014, Kuuralehto, KRJ, he B, 3/30
14.05.2014, Fiktio, KRJ, he C, 3/30
21.05.2014, Vaapukka, KRJ, he B, 6/40
22.05.2014, Vaapukka, KRJ, he B, 2/40
31.05.2014, Juksula, KRJ, he B, 2/60
31.05.2014, Pirunkorpi, KRJ cup, he B, 30/448
31.05.2014, Parodia, KRJ, he B, 5/40
01.06.2014, Juksula, KRJ, he B, 4/60
07.06.2014, Juksula, KRJ, he B, 3/60
01.08.2014, Aittohaara, KRJ, he B, 2/50
02.08.2014, Aittohaara, KRJ, he B, 3/50
09.10.2014, Sinnesro, KRJ, he B, 4/30
14.10.2014, Sinnesro, KRJ, he B, 4/30
25.10.2014, Juksula, KRJ, he B, 5/60
25.10.2014, Juksula, KRJ, he B, 4/60
23.01.2015, kk Holmberg, KRJ, he B, 5/60
06.02.2015, Villahaka, KRJ, he B, 6/50
09.03.2015, Yoran, KRJ, he B, 6/40
28.03.2015, Juksula, KRJ, he B, 4/60
01.04.2015, vt Wuki, KRJ, he B, 7/100

Laukkakilpailut, 8: 4-1-2-0, vs. 31200e
03.11.2012, kutsu, PLJ/risut, maiden 4F, 1/6, 2000e
26.11.2012, kutsu, PLJ/risut, allowance 3,5F, 2/4, 1500e
29.11.2012, kutsu, PLJ/risut, allowance 3,5F, 1/3, 2500e
07.12.2012, kutsu, PLJ/risut, grade 3 5F, 1/4, 6000e
10.12.2012, kutsu, PLJ/risut, grade 2 7F, 3/5, 3200e
11.12.2012, kutsu, PLJ/risut, grade 2 7F, 1/3, 8000e
14.12.2012, kutsu, PLJ/risut, grade 1 9F, 3/3, 8000e
16.12.2012, kutsu, PLJ/risut, grade 1 9F, 5/5

Muut kilpailut, sijoituksia 1 kpl
16.04.2014, Riiviöt, KERJ, harraste, 5/30

Näyttelyt
30.04.2013, kutsu, MSY, ponit, PUN (tuom. Anne L.)

Laatuarvostelut
31.07.2016, VWYL, VWY-II (5 + 6,5 + 4,5 + 20 + 5 = 41p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

marraskuu CAS42, päiväkirjamerkintä 20.07.2016
Sain VWY:n laatuarvosteluun erikoisjonon, kun kovasti valitin vanhenevaa ponipopulaatiotani. Dinan päätin lykätä tähän jonoon. Josko tilaisuus ei täyttyisi muiden poneista niin Dina pääsee sitten mukaan! Mitään WVY:n rotulaatista ihmeellisempää ei ole tälle tammalle enää luvassa. Ikää on ponilla nyt 20-vuotta eikä yhdellä varsalla ja nollalla vanhempien pisteillä kannata ERJ-laatuarvosteluun lähteä. Pyörähtäköön nyt welshihmisten kriittisten silmien alla arvioitavana ja viettäköön sitten eläkepäiviä laitumella niin pitkää kun terveitä päiviä riittää.
Nintsu

heinäkuu CAS39, päiväkirjamerkintä 12.10.2015
Oli oikein kuuma ja hikinen kesäpäivä. Ilma todellakin seisoi eikä ratsastaminen ja treenaaminen kiinostanut ratsastajia taikka poneja. Istuskelin eväslounasta syömässä Sarahin kanssa Satulahuoneen toimistossa, kun Sabine paukkasi sisään ja toivoi suorastaan epätoivoisena uimaan menoa. Tallinomistajana olemisessa on puolensa, sillä annoin kummallekin tallityöntekijälle luvan pitää venytetty lounastunti ponien uittoreissua varten ja lähdin itsekin mukaan. Minä nappasin ratsukseni Fionan, Sarah otti Dinan ja Sabine Sierran. Dinan liikutus on kesäkiireissä hieman jäänyt ja Sarahilla olikin tekemistä pidätellessään ex-laukkaponia! Onneksi Dinalla on leveä selkä ja villiksi kasvanut harja, josta Sarah tarvittaessa sai napattua kiinni. Uimisesta poni innostui oikein tosissaan eikä olisi malttanut lammesta tulla pois ollenkaan. Kotimatkalla Dina kuitenkin paahtoi menemään ihan samalla innolla kuin Lasilammelle mennessäkin. Pitänee ottaa tamma hieman useammin liikkumaan kun intoa näemmä riittää!
Nintsu

huhtikuu CAS37, päiväkirjamerkintä 06.04.2015
Niin se on vain Dinallakin kilpailusijoitukset kasassa. Komeasti 43 sijoitusta sekä koulu- että esteratsastuksen parista ja kirsikkana kakun päälle yksi sijoitus kenttäkilpailuista. Kenttäsijoituksia voisi olla enemmänkin mutta ei vain tullut kisattua tammalla juurikaan kyseistä lajia. Olisi varmaan sopinut kolmen osakokeen kilpailut Dinalle hyvin. Laatuarvostelusuunnitelmat ovat vielä auki. Alkuperäinen tarkoitus oli saada tamma käytettyä ERJ:n laatuarvostelussa mutta vanhemmilta ei ole kilpailutulosten puolesta tulossa yhtään pisteitä, joten palkintoa varten tarvittaisiin kahden jälkeläisen täydet kisapisteet. Toistaiseksi Dinalla on vain yksi varsa, eikä seuraavaa jälkeläistä ole vielä olemassa edes suunnitteluasteella. Ei Dina toki vielä vanha ole, ikää tänä vuonna napsahti mittariin 15 vuoden verran, että ehtiihän sitä tässä jos siltä tuntuu. Kisaeläkkeensä alkajaisiksi poni saa kuitenkin totutella rauhassa tammapihaton leppoisaan arkeen ja keskittyä mahanympäryksensä kasvattamiseen.
Nintsu

maaliskuu CAS36, päiväkirjamerkintä 06.01.2015
Päivälleen kolme IRL-vuotta sitten minä ja Kiiwi perustimme Moana part bredsin yhdessä. Paljon olemme saaneetkin aikaan, sillä kasvatteja on syntynyt jo yli kahdeksankymmentä ja joukossa on useita toisen polven kasvattejakin. Nyt kuitenkin valitettavasti tänään tällä päivämäärällä Kiiwi ilmoitti jättävänsä Moanan ja virtuaalisen Uusi-Seelannin. Minä jään pitämään tallia yksin fiktiivisen henkilökuntani kanssa. Kovin suurta vaikutusta tallin aktiivisuuteen ei Kiiwin poisjäämisellä ole, sillä minä olen alusta alkaen ollut toiminnan vetävä voima. Dinan tulevaisuuteen toisen omistajan poisjääminen ei suuresti vaikuta, mutta suunnitelmat kyllä hieman hidastuvat. Nyt kaikkien ponien kilpailuttaminen jää minun vastuulleni, joten Dina ja sen jälkeläiset pääsevät kilpailuihin hieman harvemmin. Tämä viivästyttää luonnollisesti laatuarvosteluihin valmistautumista. Dinalle astettamistamme tavoitteista ei kuitenkaan luovuta vaan pakerramme hitaasti mutta varmasti kohti päämäärää. Saattaa tosin kuolo korjata tamman ennen kuin tavoitteisiin päästään, mutta kaikki aikanaan...
Nintsu

syyskuu CAS34, päiväkirjamerkintä 07.09.2014
Nyt on kyllä jotain superharvinaista meneillään tällä sivulla! Nimittäin Dinan kisakalenteri on kaikkien lajien osalta ajantasalla! Jee, bileet! Olen todennäköiesti maailman laiskin tallinomistaja mitä tulee ponien kisakalentereiden päivittämiseen. Nytkin oli melkein kahden CAS-vuoden (viiden IRL-kuukauden) kilpailut rästissä. Koska rästissä olleiden muotoonlaittojen määrä oli päässyt paisumaan niin suureksi, ei Dinakaan ole tänä CAS-vuonna kilpaillut kuin harvakseltaan. Siitä huolimatta Dina on niittänyt oikein mukavasti sijoituksia. Este- ja kouluratsastuksesta Dinalla on jo yli kolmekymmentä sijoitusta kummastakin lajista. Vielä on toki matkaa laatuarvosteluiden maksimipisteisiin oikeuttaviin sijoituksiin, mutta yli puolen välin ollaan jo! Dinan kanssa ollaan kokeiltu myös kenttäratsastusta ja harraste-luokasta neiti on yhden sijoituksenkin napannut. Dinalla on nyt kuitenkin tarkoitus keskittyä esteratsastuksessa kilpailuun ja kerätä täydet sijoitukset laatuarvostelua varten.
Nintsu

maaliskuu CAS33, päiväkirjamerkintä 28.04.2014
Dina palaili pikkuhiljaa loppuvuodesta varsalomalta takaisin kilpaponin hommiin. Melkoinen homma siinä oli taas saada tämä elohiiri muistamaan, että mitä se ratsastus ja ratsastajan kuunteleminen nyt onkaan! Jotkut tammat tasoittuvat varsomisensa myötä, mutta Dinassa ei kyllä ole mitään sellaista nähtävissä. Ihan samanlainen ADHD-poni se on edelleen. Mutta kunto ja lihakset ovat palautuneet nopeasti ja olemme taas päässeet kilpailemisen makuun. Tänään Dinalla oli hieronta. Naapurimme Sandra Mayson on koulutettu hevoshieroja ja hän käy meillä säännöllisesti. Mitään isompaa ei tammasta löytynyt, mitä nyt lantion alueella oli pientä kireyttä, joka nopeasti aukesi hierottaessa. Mutta hienosti jaksoi Dina koko hieronnan ajan seistä paikoillaan! Melkein jopa silmät lupsuivat kun Sandra osui johonkin makoisaan paikkaan. Huomenna Dinalla on edessä vapaapäivä mutta sitten treenit jo jatkuvatkin.
Nintsu

huhtikuu CAS32, päiväkirjamerkintä 16.02.2014
Jokaisen tamman ensimmäinen varsominen jännittää minua aina kaikista eniten. Niin se oli Dinankin kohdalla. Koko kevään tuijotin kalenteria ja laskin päiviä laskettuun aikaan. Lasketun syntymäajan lähestyessä aloin sitten rampata Dinan luona tamman vointia tarkastamassa, ja sitten kun laskettuaika tuli ja meni eikä varsaa kuulunut, aloin hermoilla oikein urakalla. Tänään Dina lopulta armahti minut (yhdeksän päivän ylimääräisen kidutuksen jälkeen!) ja varsoi isokokoisen, valtavan pitkäjalkaisen ja hontelon orivarsan. Varsominen sujui hyvin vaikka kestikin ensikertalaiselta hieman kauemmin. Väsynyt Dina oli ensin hieman epävarma suhtautumisestaan varsaansa, mutta pian neiti jo alkoi kokeilla mitenkäs sen varsan saisi jaloilleen. Ensimmäinen imetyskin onnistui orivarsan kertakaikkisen surkeasta tasapainosta huolimatta. Leroy-työnimen saanut ori on todella erikoisen värinen. Sen karva on kellertävänharmahtavanruskeaa, jouhet lähes mustat ja jalatkin aika tummat. Päässä on iso läsi, samaten kaulalla ja mahassa on valkoiset laikut, mutta jaloissa sen sijaan taitaa olla vain yksi matala sukka. Tällä hetkellä Leroyn molemmat silmät ovat siniset, mutta mikäli ori kantaa voikkogeeniä (kuten uskon), saattavat silmät tummua muutamassa päivässä ruskeiksi. Toisaalta silmät saattavat olla sabino-geenin aiheuttamat herasilmät. No, se nähdään kun oripoika kasvaa!
Nintsu

maaliskuu CAS31, päiväkirjamerkintä 14.11.2013
Olin treenannut aamupäivällä muutamalla isompien luokkien hyppääjällä esteitä. Harjoitustehtävät olivat vielä paikoillaan hallissa minun taluttaessani Dina sinne. Tamma katseli uteliaasti 130 senttisiä esteitä ja melkein puraisi yhdestä puomista palasen ennen kuin ehdin nykäistä sen kauemmaksi. Laskin esteet pieniksi, noin 60-80 senttiä korkeiksi. Sitten nousin Dinan selkään ja aloitin alkuverryttelyt. Dina ei alkuun malttanut lainkaan keskittyä vaan se lähinnä tuijotteli esteitä. Tein paljon siirtymisiä eri askellajien välillä, jotta sain tamman paremmin kuulolle. Kun onnistuin tekemään muutaman laukkaympyrän ilman, että Dina nosti päätään peräänannosta katsoakseen jotakin hurjan mielenkiintoista asiaa maneesin nurkassa, siirsin tamman käyntiin ja annoin sen hetken vetää henkeä. Aloitin hyppäämisen kaarevalta linjalta. Linja koostui kahdesta pystyesteestä, joiden väliin tuli tiestä riippuen 5-6 laukka-askelta. Dina veti mutkan suoraksi ensimmäisellä yrityksellä ja siksi toinen este putosikin. Seuraavalla kerralla tein esteiden väliin voltin, jolla ratsastin sisäpohkeen läpi. Tämä auttoi ja poni pysyi paremmin hallussa. Tulin linjaa myös toisen suuntaan. Kolmoissarja oli aika haastava, sillä ensimmäinen väli oli hypättävä isossa laukassa ja toiseen väliin laukkaa taas oli lyhennettävä. Sain tahkota sarjaa aika pitkään ennen kuin sain jälkimmäisenkin välin onnistumaan, mutta onnistuimme kuin onnistuimmekin! Onnistuneeseen suoritukseen oli hyvä lopettaa.
Nintsu

heinäkuu CAS28, päiväkirjamerkintä 05.04.2013
Dina on todellakin yllättänyt meidät kaikki. Huolimatta malttamattomasta luonteestaan ja lyhyestä keskittymiskyvystään, on tamma oppinut ratsun tavoille uskomattoman nopeasti. Kilpailuihinkin on jo päästy aivan täyspainotteisesti osallistumaan ja meidän kaikkien yllätykseksi on tamma pärjännyt melkeinpä loistavasti kouluratsastuksen parissa. Kouluponiko tästä on kaikkien ihmeeksi tulossa? Tänään ei kyllä siltä vaikuttanut, kun treenasin kouluratsastusta. Tuli taas sellainen tunne, että Dinalla on pakko olla joku vika aivoissa. Eihän ponin muisti oikeasti voi olla niin lyhyt, että se käyntipohkeenväistöä tehdessä unohtaa parin askeleen päästä mitä tehtiinkään ja alkaa sooloilla omiaan. Tai ehkä Dina vain on todella ovela poni ja se piilottaa oveluutensa näennäiseen hölmöilyyn ja maailman hämmästelyyn. Mutta ratsastuksen jälkeen en voinut olla kauaa tammalle vihainen. On se vaan niin suloinen suurine, hämmästyneine silmineen!
Nintsu

kesäkuu CAS27, päiväkirjamerkintä 02.01.2013
"Nintsuuuu!!!" Kiiwi kiljaisi harmissaan, kun kerroin ostaneeni (taas!!! käski Kiiwi lisätä) laukkasukuisen ponin. Virnistin oikein hurmaavasti ja heiluttelin allekirjoitettua kauppakirjaa sisareni nenän edessä. Kyllä vain! Deana Ni eli kotoisammin Dina saapuisi vielä tänään meidän hoteisiimme. Rakas Kia-sisko ei voisi tehdä enää muuta kuin raivota päin naamaani. "Odota kunnes näät sen. Se on tosi kiva ja söpö!" yritin hieroa rauhaa välillemme. Lopulta sain Kiiwin rauhoiteltua (siihen sisältyi mm. lupaus siitä, etten osta kokonaiseen vuoteen uusia poneja, just joo, ihan kun sellaiseen pystyisin), enkä hetkeäkään liian myöhään, sillä kuulimme kuljetusrekan ajavan tallinpihaan. Tervetuloa Moanaan Dina!
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI