Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Tallikirja

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

Moana's Wilde Deena

KTK-I

© Goldhills Welsh

Moana's Wilde Deena eli Deena
s. CAS45, ikä (s. 15.02.2017, 4v 18.12.2017)
welsh B -tamma, VH17-022-0048
ruunikonkimo, 130cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
yleispainotteinen, heB/100cm

Luonne

Yleisesti Deena on tomera ja touhukas pikkutamma, joka on erittäin kiltti ja seurallinen persoona. Nuorempana Deenalla oli taipumusta hössöttämiseen, varsinkin uusien asioiden edessä, mutta nyt iän ja kokemuksen kartuttua on ponista kuoriutunut mitä mainioin hoitopolle vähän pienemmällekin hoitajalle. Deena on kaikissa hoitotoimenpiteissä kiltti. Se ei koskaan näyki tai uhittele, puremisesta tai potkimisesta puhumattakaan. Avonainen karsinanovi saattaa houkutella herkuille persoa tammaa hieman turhankin paljon, mutta muutoin Deena on vaivaton hoidettava. Se käyttäytyy hyvin niin karsinassa kuin pesupaikallakin, niin kotona kuin vieraissa. Taluttaessa Deena saattaa katsella ruohotupsuja haikeana, mutta pieni nyppäys riimusta riittää saattamaan tamman ajatukset takaisin taluttajaan. Meidän Deena on sellainen ihana halinalle, joka juoksee aina iloisena portille vastaan ja tutkii innokkaasti tulijan taskut herkkujen varalta!

Ratsastaessa Deena on tasaisen reipas. Tammalla on aloittelijankin helppo ratsastaa sileällä kunhan kuski ei pelkää ponin reippautta, sillä se ei pukittele tai rieku vaan menee kiltisti sinne minne ratsastaja käskee. Deena ei kyseenalaista mitään ratsastajansa ohjetta, mutta pidätteet on tehtävä melko napakasti, jotta Deena reagoi niihin. Menohaluja tällä neidillä nimittäin riittää! Kouluradalla Deena kyllä tekee pyydetyt asiat oikeissa pisteissä, mutta tempo saattaa salakavalasti kasvaa haluttua suuremmaksi. Ratsastajan onkin kiinnitettävä erityishuomiota tahtiin ja vauhtiin, jottei tule tehneeksi radalta nopeusennätystä. Hyppääminen on kovasti Deenan mieleen. Vauhtia tammalla piisaa, mutta se on myös erittäin ketterä esteratsu, joka on helppo ja nopea kääntää. Uusintaradalla Deena onkin poni paikallaan! Se ei myöskään turhia kyttäile tai ota puomeja mukaansa, eli vauhdikkaan nollaradan ratsastaminen ei Deenan kanssa ole mahdotonta. Tamma saattaa tosin kääntyä joskus turhankin vikkelään, eli sisäpohkeen kanssa saa olla tarkkana. Maastossa Deena on rohkea ja varmajalkainen, mutta arkaa kuskia ei neidin selkään kannata maastoon laittaa, sillä Deena jos kuka ottaa ilon irti laukkapätkiltä!

Suku

i. Morte Darthur
wB, rnkm, 133cm
ERJ-II, VWY-II, YLA2, VWY-C
ii. Mordred Son
wB, trt, 135cm
VWY-II, VWY-AB
iii. Typhon Merlin
wB
iie. Mayland Saphira
wB, VWY-III
ie. Eryl Rhifau
wB, rnkm, 132cm
YLA1, ERJ-II, VWY-II, VWY-C
iei. Rrowen Berwynfa
wB, YLA1, ERJ-I, KRJ-I, VWY-II
iee. Mairwen Enfys
wB, YLA3, VWY-III
e. Moana's Wilde Olivia
wB, rnvkkkm, 130cm
KTK-I
ei. Anfarwol Terrwyn
wB, rnvkk, 127cm
VWY-III
eii. Grug Lwcus
wB
eie. Wessex Gold Dust
wB, LJP-II
ee. Moana's Wilde Margareth
wB, rnkm, 130cm
KTK-I
eei. Bethesda Wilde Ollie
wB, VSN Ch, VWY-III, VWY-C
eee. Wonastow Saltney Meaghan
wB

Deenalla on sukua 3 polvea virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
CAS00, o/t. Varsa, i/e. Vanhempi
CAS00, o/t. Varsa, i/e. Vanhempi

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
    Estekilpailut
  1. 00.00.2000, kutsu, ERJ/este, 000cm, 0/0
  2. 00.00.2000, kutsu, ERJ/este, 000cm, 0/0
  3. 00.00.2000, kutsu, ERJ/este, 000cm, 0/0
    Koulukilpailut
  1. 00.00.2000, kutsu, KRJ/koulu, he Ö, 0/0
  2. 00.00.2000, kutsu, KRJ/koulu, he Ö, 0/0
  3. 00.00.2000, kutsu, KRJ/koulu, he Ö, 0/0
Näyttelyt
29.09.2017, Adina, NJ, wB-tammat, BIS3, MVA-sert

Laatuarvostelut
28.11.2017, PoniKTK, KTK-I (21 + 21 + 22 + 21 = 85p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

toukokuu CAS45, päiväkirjamerkintä 15.02.2017
Kun bongasin Disan suloisen B-oriin Morte Darthurin VWY:n laatuarvostelussa, tiesin heti haluavani siitä varsan Moanaan. Kun sitten tuli aika hankkia Liville jälkikasvua, ajatuksiini pomppasi heti kuva kimosta Artturi-oriista. Nopeasti Disalle sähköpostia ja pian astutus olikin jo sovittu. Ihan ensiyrityksestä ei Livi tullut kantavaksi, mutta onneksi toisella kertaa nappasi ja niinpä aloimme seurata Livin mahan kasvua ja odottaa malttamattomana varsomista. Livi voi koko tiineysajan erittäin hyvin eikö lihonut ihan muodottomaksi. Varsominen koitti tänään, tyynenä ja raikkaana toukokuun yönä. Livi oli kuin luotu varsomaan, sillä kaikki sujui aivan kuin oppikirjasta! Kävin vain pikaisesti tarkastamassa ruunikon, sukkajalkaisen tammavarsan voinnin, kehuin emätammaa ja palasin sitten valvontakameran ääreen kaukovalvomaan emää ja varsaa. Onneksi olkoon tyttärestä, Livi, ja tervetuloa maailmaan, Deena!
Nintsu

kuu CAS00, päiväkirjamerkintä/valmennus/kilpailutarina/valmennustarina 00.00.0000
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI