Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Tallikirja

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

Battleborn Dael© Senna Raiski / Vapaasti kopioitavaa

Battleborn Dael eli Tale
s. CAS46, ikä (s. 21.05.2017, 3v 18.12.2017)
welsh B -ori, VH17-022-0047
punarautias, 136cm, kasv. Daelwyn, GB
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
yleispainotteinen, heA/90cm

Luonne

Yleisesti Tale on vähän sellainen oman tiensä kulkija. Se ei ole lainkaan seurallinen poni, vaan viihtyy omassa rauhassaan niin karsinassa kuin tarhassakin. Hoitotilanteissa Tale on silti hyväkäytöksinen. Se seistä nököttää asiallisesti paikoillaan ja antaa hoitajan puuhata mitä nyt puuhaakin. Joskus herra kyllä alkaa hiiltyä jos hoitajia pyörii ympärillä useampi tai hoitotuokio kestää liian pitkään. Ihmiseen Tale ei silti koske mutta melko vakuuttavasti se osaa luimistella ja mulkoilla jos sille päälle sattuu. Ison ponimäärän omistajalle Tale on oikeastaan aikalailla täydellinen, sillä ori arvostaa tehokasta ja ripeää toimintaa eikä kaipaa tuntien harjausmaratoneja. Taluttaessa Tale on erittäin reipas. Se kiitää pikakävelyä paikasta toiseen, oli suunta sitten karsinasta tarhaan tai tarhasta talliin - täysillä pitää silti kävellä. Riimusta pidättäminen saa oriin hieman ärtymään mutta silti se hidastaa kiltisti - tosin vain hetkeksi, sitten harpotaan taas!

Ratsastaessa Talelta ei energiaa puutu. Ori etenisi mieluiten pää viidentenä jalkana ratsastajan avut (varsinkin pidättävät) huomiotta jättäen. Ehkä poni ajattelee pääsevänsä nopeammin ylhäiseen yksinäisyyteensä, kun laittaa vähän vauhtia töppösiin? Pidätteistä Tale kuumenee ihan kiitettävästi eli oritta joutuu ratsastamaan kieli keskellä suuta, jottei anna ponin mennä liian kovaa mutta ei kuitenkaan kuumenna ratsua liikaa. Yllättäen Tale on melko lahjakaskin koulupuolelle. Kun ratsastaja löytää kultaisen keskitien ponin hillitsemisen ja eteenpäinpyrkimyksen sallimisen välille, on Tale kevyt, elastinen ja tahdikas ratsu, joka selvittää helpon tason kouluohjelmat kauniisti tanssahdellen. Kyllä ori hypätäkin osaa, mutta esteradalla korvien välin kiehumispiste saavutetaan sekunnissa ja siinä sitten onkin ponissa pitelemistä! Jos Talen saa pidettyä paketissa, se hyppää huolella esteen kuin esteen, mutta pienikin ryntäys lähestymisessä aiheuttaa puomin pudottamisen etujaloilla. Maastossa Tale on hyvin energinen ja se näkee usein vihreitä miehiä. Paikalta ei poni säikkyessään poistu mutta komeat sivuloikat se saattaa kyllä esittää.

Suku

i. Benjamin Dael
wB, vkk, 136cm
KTK-III
ii. Baddeley
wB, rt, 136cm
iii. Baddington
iie. Frosthill's Little Moon
ie. Viva La Diva
wB, vkk, 135cm
iei. Prima Boy
iee. La Vie Est Belle
e. Frostbite Dael
wB, rnkm, 133cm
ei. Castaway Charisma
wB, rnkm, 132cm
eii. Cast A Spell
eie. Sofiabell
ee. Frostlow Abyss
wB, rnkm, 134cm
eei. Frostlow Axel
eee. Frostlow Lily

Talella on sukua 2 polvea virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
CAS00, o/t. Varsa, i/e. Vanhempi
CAS00, o/t. Varsa, i/e. Vanhempi

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
    Estekilpailut
  1. 00.00.2000, kutsu, ERJ/este, 000cm, 0/0
  2. 00.00.2000, kutsu, ERJ/este, 000cm, 0/0
  3. 00.00.2000, kutsu, ERJ/este, 000cm, 0/0
    Koulukilpailut
  1. 00.00.2000, kutsu, KRJ/koulu, he Ö, 0/0
  2. 00.00.2000, kutsu, KRJ/koulu, he Ö, 0/0
  3. 00.00.2000, kutsu, KRJ/koulu, he Ö, 0/0
Näyttelyt
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

lokakuu CAS46, päiväkirjamerkintä 16.06.2017
Erehdyin eräällä kisareissulla vierailemaan Britanniassa sijaitsevassa, Sonjan omistamassa Daelwynissä, joka on melko uusi welshponeja kasvattava siittola. Vannon, ettei tarkoituksenani ollut ostaa ainuttakaan ponia (minun suustani kuultuna tälle lausahdukselle nyt nauraa hevosetkin, mutta...)! Mutta tietenkin Sonjan piti esitellä minulle uudet kesäkasvattinsa. Siellä olikin sitten ponivarsaa ponivarsan perään ja olin aivan rakastunut kaikkiin. Battleborn Dael, tummanrautias, pörrökarvainen B-orivarsa, kiinnitti huomioni pysyttelemällä laumasta koko ajan hieman sivussa. Energisesti ori tutki maailmaansa mutta ei selvästi ollut tippaakaan kiinnostunut muista varsoista saatika sitten meistä kahdesta kaksijalkaisesta. Olin jo kääntämässä katsettani oriista, kun se yhtäkkiä pyrähti laukkaan. Oriin voimakas takaosa ja luontainen helppous kantaa itsensä hurmasivat minut heti. Tuo lähtee meille!
Nintsu

kuu CAS00, päiväkirjamerkintä/valmennus/kilpailutarina/valmennustarina 00.00.0000
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI