Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Tallikirja

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

Spy Rewa© VRL-05186

Spy Rewa eli Spyde
s. CAS47, ikä (s. 05.07.2017, 3v 12.03.2018)
welsh part bred -ori (62,5% welshverta), VH17-023-0071
punarautias, 143cm, kasv. Miltsu, Breawa
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
koulupainotteinen, vaB/90cm

Luonne

Erään tallityöntekijämme lausahdus "touhukas tunari" kuvaa Spydeä erinomaisesti. Ori on loputtoman utelias ja energinen. Sen on aina päästävä tutkimaan kaikkea uutta heti ja nyt, sekä nähtävä kaikki mitä tallipihalla ja ympäristössä tapahtuu. Suljetut paikat eivät todellakaan ole Spyden mieleen eikä ole mitenkään harvinaista nähdä oritta kuopimassa harmistuneena aidan vieressä kun aidan toisella puolen tapahtuu jotain mielenkiintoista. Spyde haluaisi aina olla tapahtumien keskellä! Ihmisille ja muille poneille Spyde on kiltti ja hyväntahtoinen. Uteliaisuutensa takia se kuitenkin usein tunkee turpansa sinne missä sitä ei kaivattaisi, joten sitä saa aina olla hätistelemässä pois iholta. Ori ei myöskään aina huomaa huomioida lähellään hääräävää ihmistä, ei olekaan vain kerta tai kaksi kun ori on vahingossa tallannut hoitajansa varpaille tai tuupannut tyttöressun seinää vasten. Spyde on kuitenkin kiltti sydänjuuriaan myöten, mutta sen hoitajalla tarvitsee olla silmät selässäänkin, jotta pysyy pois tämän touhupetterin tieltä.

Spyden ratsukoulutuksessa on tehty valtavasti töitä oriin keskittymiskyvyn eteen. Luonnostaan Spyden keskittyminen on nanosekunnin luokkaa, mutta johdonmukaisella koulutuksella ja siedätyksellä oriista on saatu kelpo peli ihan kilpa-areenoillekin. Ei ponin selässä voi matkustamaan jäädä, mutta sen huomion saa melko helposti pidettyä ratsastajassa, kun vain itse kuski keskittyy hommaansa. Spyde on muutoin oikein mukava ratsastaa. Se on kevyt, kuuliainen ja sopivan energinen, minkä lisäksi ori on fysiikaltaan kuin luotu kouluratsuksi. Tasapaino, tahti ja elastisuus tulevat siltä luonnostaan, joten aika helpolla me ratsukoulutuksessa pääsimme! Spyde myös nauttii esiintymisestä, joten mitäs muuta sitä voi kouluponilta vaatia. Hyppääminenkin Spydeltä sujuu. Ori on vähän turhan tohkeissaan touhusta ja se herkästi unohtaa nostaa kaikkia neljää jalkaansa estettä ylittäessään, mutta asenne herralla on kohdillaan ja oriin malttaessa hyppytekniikkakin on kelvollinen. Maastossa Spyde on kuin pieni höyryjuna! Se paahtaa eteenpäin laput silmillä eikä säiky yhtään mitään. Ei se kyllä aina malta ratsastajaansakaan ihan pikkuavuista kuunnella, mutta viimeistään parin roisimman pidätteen jälkeen Spyde tulee takaisin avuille.

Suku

i. Snowden PB
wpb (50%), vkk, 148cm
KRJ-I, KTK-I, VWY-II
ii. VIP MVA Fn Calembel Radon
wA, vkk, 121cm
VVJ-I, KRJ-II, VWY-II, KTK-II, YLA2, VWY-A
iii. Calembel Rwein
iie. Gleis Fliander GB
ie. Aiatar
trak, m, 162cm
iei. Kamchatka
iee. Sintashta
e. Who's Unique Rewa
wpb (75%), rt, 141cm
ei. Brig O'Doon
wD, rt, 149cm
eii. Tam o'Shanter
eie. Blacksmith Isabell
ee. Hawanais
wpb (50%), rt, 138cm
eei. Morgen hann
eee. Haw Estabulo wC

Spydellä on sukua 2 polvea virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
CAS00, o/t. Varsa, i/e. Vanhempi
CAS00, o/t. Varsa, i/e. Vanhempi

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
  Estekilpailut
 1. 00.00.2000, kutsu, ERJ/este, 000cm, 0/0
 2. 00.00.2000, kutsu, ERJ/este, 000cm, 0/0
 3. 00.00.2000, kutsu, ERJ/este, 000cm, 0/0
  Koulukilpailut
 1. 06.11.2018, Rushock Bog, KRJ, va B, 3/30
 2. 25.11.2018, Hiivurin sht, KRJ, va B, 3/30
 3. 16.12.2018, Moana part breds, KRJ, va B, 6/40
 4. 18.12.2018, Moana part breds, KRJ, va B, 4/40
Laatuarvostelut
30.03.2018, NWA, Quality Welsh Youngster (16p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

maaliskuu CAS50, päiväkirjamerkintä 30.03.2018
Aikuisten ponien kilpailukauden aloitus lähestyy ja vielä on iso kasa nuoria poneja käyttämättä nuorten welshien arvostelussa! Päätin korjata tilanteen ja ilmoitinkin muutaman kolmivuotiaaksi kääntyneen oriin arvosteltavaksi, Spyde tietysti joukon jatkona. Talvisin keskityn aina enemmän nuoriin poneihini kilpaponien viettäessä taukoa ja keräillessä voimia seuraavaa kilpailukautta varten, joten näin kevättalvella Spyde saikin lähteä arvosteltavaksi erittäin hyvin valmisteltuna. Oli irtohypytetty pientä ja isoa, juoksutettu liinassa, harjoiteltu seisomista ja esiintymistä maastakäsin ja niin edelleen. Sitä ei tosin Spyden käytöksestä ja suorituksista arvostelupaikalla olisi uskonut. Askellajikokeessa poni pomppi narussa kuin ei olisi koskaan juoksutettavana ollutkaan ja rakennearvostelussa paikoillaan seisominen oli herralle täysin mahdotonta. Kuten arvata saattoi, ei käytöspisteilläkään ylpeilty. Quality welsh youngster -arvonimi sieltä silti matkaan saatiin eli ei nyt ihan täysin turha reissu Spydellä!
Nintsu

heinäkuu CAS47, päiväkirjamerkintä 18.08.2017
"Vuoden jymyjuttu: Nintsu osti uuden ponin!" tallimestarini Ric puuskahti kun kerroin tehneeni kaupat puolivuotiaasta orivarsasta. Vastaukseksi vain hymyilin leveästi, sillä tunsin Ricin vuosien ajalta ja tiesin, että oikeasti hän oli vain innoissaan uudesta asukkaasta (tai ehkä vain uskottelin itselleni niin). Kun Ricin asiaankuuluva moraalisaarna aiheista "raha ei kasva puissa" ja "karsinapaikkoja ei ole loputtomasti" oli päättynyt, aloin pohtia ääneen ponin kuljetusta kasvattajansa luota Breawasta tänne meille Moanaan. Ric huokaisi syvään, mutisi itsekseen jotakin kuuroista korvista ja pähkähullusta työnantajasta, ja alkoi sitten yhdessä kanssani suunnitella nopeinta ja huokeinta kuljetusreittiä ja -vaihtoehtoja Spy Rewalle. Kunhan Breawan henkilökunta saa pikkuoriin vieroituksen emästään päätökseen, lähtee Spyde kohti elämänsä seikkailua!
Nintsu

kuu CAS00, päiväkirjamerkintä/valmennus/kilpailutarina/valmennustarina 00.00.0000
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI