Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Tallikirja

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

Surprisingly MPB

© andreavallejos (CC BY-NC-ND 2.0)

Surprisingly MPB eli Rinkki
s. CAS46, ikä (s. 10.05.2017, 3v 18.12.2017)
welsh part bred -ori (50% welsh, NWR-kelp.), VH17-023-0074
ruunikko, 141cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
yleispainotteinen, heA/90cm

Luonne

Yleisesti Rinkki on leppoisa ja järkevä otus, jota ei uskoisi puoliksi arabiksi luonteen eikä ulkonäön puolesta. Se ei turhista hermostu, vaan esimerkiksi aamuisin odottaa rauhassa remuamatta omaa ruokintavuoroaan. Rinkki on kaikin puolin helppo hoidettava. Se antaa tarhasta ongelmitta kiinni, vaikkakaan ei ihan portille vastaan tulekaan. Taluttaessa se käyttäytyy asiallisesti ja tallustaa rauhassa taluttajansa vanavedessä. Harjata poni antaa kaikkialta vastaan panematta ja luotettavuutensa ansiosta se sopii vaikka yli-innokkaiden aloittelijoidenkin harjattavaksi. Kaviot nousevat kuuliaisesti yksi kerrallaan ja Rinkki kannattelee jalkojaan niin kauan kuin kengittäjä tai puhdistaja ikinä tarvitseekin. Suitsittaessa Rinkki ei nosta päätään tai heittäydy vaikeaksi kuolainten kanssa, vaan suu aukeaa samointein ja korviinkin saa koskea. Satuloidessa Rinkki ei pullistele tai koeta lähteä karkuun. Oikeaa satulointikohtaakin saa mallailla ponin selässä useaan kertaan, tämä herra ei mokomasta hermostu. Kaikin puolin Rinkki on mutkaton ja helppohoitoinen poni, joka muistaa olevansa ori vain ollessaan turvat vastakkain kiimaisen tamman kanssa.

Rinkki on perinyt emänsä tahdikkuuden ja isänsä arabimaisen lennokkaat liikkeet. Lisäksi ori on melko helppo ratsastaa: sen kuin keräät ohjat käteen, pistät pohkeen lähelle ja alat komennella. Ei Rinkki toki yksinään vaikkapa koulurataa suorita mutta kun kuski antaa oikeat avut, toimii poni annettujen ohjeiden mukaan. Valkoisten aitojen sisällä Rinkki on nätti näky. Kuten edellä mainittu, ori on luonnostaan tahdikas ja lennokas, joten ratsastaja voi keskittyä muuhun ratsastamiseen kuin tahdin sääntelyyn. Sivuttaissuuntaista elastisuutta Rinkissä saisi olla hieman enemmän, mutta huolellisella alkuverryttelyllä ja täsmällisellä ratsastuksella, ori tekee kyllä sievät väistöt ja kelvolliset avo- ja sulkutaivutukset. Vastalaukassa Rinkki on oikea kone! Ori ei nimittäin vaihda laukkaa lennosta eli sitä saa vastalaukassa väännellä ja käännellä miten vain laukan vaihtumatta. Rinkki onkin kiva kouluponi helppoihin koululuokkiin. Hyppääminenkin Rinkiltä sujuu, ainakin kun pysytellään korkeuksissa siinä metrin alapuolella. Ori ei itse ime juuri esteelle, joten se vaatii ratsastajaltaan vahvan tuen jalalla, mutta itse hypyt ovat ponilla ihan hyviä. Kapasiteettia ei ole taivaisiin mutta Inkki on hyvällä asenteella hyppytouhuissa mukana. Maastoonkin ori lähtee ja mielellään lähteekin. Inkki on maastossa vähän sellainen haaveilija: se vaeltelee polun puolelta toiselle, katselee rauhassa ympärilleen ja maistelee kohdalle osuvaa oksaa kiireettä. Ilman hevosseuraa maastoillessa, voi Rinkkiä olla hieman vaikea saada houkuteltua kovin kovaan vauhtiin, mutta jos joku kirittää edellä, laittaa Rinkkikin kaviota toisen eteen! Oriin kanssa on harrastettu hieman matkaratsastustakin, missä ori arabiverensä, rohkean luonteensa ja tasaisen kulkunsa ansiosta lyhemmille matkoille sopiikin.

Suku

i. Atallah al Temareef ox
ox (dom), rn, 150cm
ii. Aschan Maruzel ox
ox (dom), rn, 155cm
iii. Ziauddin ox
iie. Lemshianil ox
ie. Zafirah ox
ox (SEA), rn, 148cm, VMRJ-II
iei. Ranjiya ox
iee. Shakeras ox
e. Huhtalan Sunrise
wB, vrt, 126cm
ei. Syrah
wB, km, 130cm, YLA3
eii. Eeriskon
eie. REA Ronja
ee. Little Star II
wB, km, 132cm
eei. tuntematon wB
eee. tuntematon wB

Rinkillä on sukua 2 polvea virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
CAS00, o/t. Varsa, i/e. Vanhempi
CAS00, o/t. Varsa, i/e. Vanhempi

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
    Estekilpailut
  1. 00.00.2000, kutsu, ERJ/este, 000cm, 0/0
  2. 00.00.2000, kutsu, ERJ/este, 000cm, 0/0
  3. 00.00.2000, kutsu, ERJ/este, 000cm, 0/0
    Koulukilpailut
  1. 00.00.2000, kutsu, KRJ/koulu, he Ö, 0/0
  2. 00.00.2000, kutsu, KRJ/koulu, he Ö, 0/0
  3. 00.00.2000, kutsu, KRJ/koulu, he Ö, 0/0
Näyttelyt
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

toukokuu CAS46, päiväkirjamerkintä 10.05.2017
Ei tullut pikku-Sunnya mutta söpö, ruunikko orivarsa kuitenkin! Sunny on ollut täysliikutuksessa koko tiineysaikansa ja hyvin tamma on voinutkin, ei ole edes lihonut pahemmin. Itse varsominenkin sujui 8-vuotiaalta ensikertalaiselta ilman meidän ihmisten apua. Olin toki valvomassa varsomista etänä valvontakameran välityksellä Varsamökissä, joten jos tamma olisi apuani kaivannut, olisin ollut alle minuutissa paikalla. Luontoäiti oli varustanut Sunnyn vahvalla emänvaistolla, joten heti varsansa ensi-inahduksen kuultuaan, oli tamma heti lempeänä ja äidillisenä pienokaistaan nuolemassa kuivaksi. Ensi-imetyskin onnistui, kun hitaanoloinen pikkuvarsa ensin harjoitteli hallitsemaan jalkansa ja kaatui muutaman kerran. Sunny oli ihanan kärsivällisenä ja hellänä poikaansa tukemassa! Nyt Sunny ja Surprisingly-varsa saavat ensin rauhassa tutustua toisiinsa ennen kuin siirtyvät muiden siitostammojen ja maitovarsojen seuraan.
Nintsu

kuu CAS00, päiväkirjamerkintä/valmennus/kilpailutarina/valmennustarina 00.00.0000
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI