Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT


lopetettu 27.04.2017 etupolvien nivelrikon vuoksi 19-vuotiaanaVodca with Coffee MPB

VWY-II, KTK-II

© scirlin

Vodca with Coffee MPB eli Kovis
s. CAS27, 19v (s. 29.12.2012, 3v 05.08.2013)
welsh part bred -ori (50% welshverta), VH13-023-0012*
punaruunikko, 150cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
kenttäpainotteinen, heA/110cm, CIC2
*rekisterissä nimellä V with Coffee MPB

Luonne

Kun ponin karsinanovessa lukee "Kovis", saattaa vierailija ottaa pari askelta takaisin päin ihan vain varmuuden vuoksi. Sellainen ei kuitenkaan ole tarpeellista meidän Koviksemme kohdalla, sillä tämän ori on oikea äidin mussukka, kiltti kuin mikä! Jos ei paremmin tietäisi, voisi sanoa tämän herran syntyneen ruunana, se on nimittäin ehkä epäorimaisin ori mikä koskaan on hevosmaailmassa ollut. Kovis ei myöskään ole penaalin terävinkynä ja kaikki on opetettava sille aina moneen kertaan ennen kuin oppi menee perille. Kaikki hoitotoimet sujuvat Koviksen kanssa helposti. Se seisoo kuin tatti paikoillaan harjauksen ajan, eikä protestoi minkään paikan harjaamisen kanssa. Jos Koviksen haluaa siirtyvän kesken harjauksen, saa varautua tuuppimaan oritta oikein kunnolla, sillä usein se harjauksen aikana vaipuu omiin unelmiinsa. Kavioiden puhdistukseen tarvitaan vahvat käsivoimat, koska Kovis ei juurikaan viitsi itse kannatella jalkojaan. Herra ei siis ole kengittäjän suosiossa.

Onneksi Kovis on perinyt sentään jotain luonteeseensa isältäänkin. Nimittäin ratsastaessa oriiseen tulee hieman enemmän energiaa kuin se maasta käsiteltäessä antaisi ymmärtää. Kaikista reippain kouluratsu Kovis ei tosin ole ja sileällä ratsastaessa oritta saakin pyytää eteen säännöllisin väliajoin. Kovis ei anna mitään ilmaiseksi, vaan sen kanssa on tehtävä aivan kaikki. Esimerkiksi voltilla ei todellakaan riitä, että ratsastaja vain kääntää, vaan ratsastajan on myös taivutettava, ratsastettava tahtia ja aktivoitava takajalkoja. Opetusmestarina Kovis onkin parhaimmasta päästä, sillä se näyttää hyvin ratsastajansa puutteet. Esteillä Kovis herää. Se ei varsinaisesti kuumene, mutta imua esteille kuitenkin löytyy ja ori hyppää todella mielellään. Jaloistaan Kovis ei ole kaikkein huolellisimpia hyppääjiä, joten ratsastajan on pidettävä ori radalla riittävän koottuna, jotta ratsu muistaa nostella kaikki kinttunsa puomien yli. Nopeita ratoja Koviksella ei ole ihan helppoa ratsastaa, sillä ori ei käänny "pennin päällä" vaan tarvitsee enemmän tilaa. Rohkeutta sitten riittää nopeutta enemmän, tätä kenttäponia ei kyllä hätkäytä kummallisetkaan erikoisesteet. Maastossa Kovis on rohkea ja varma. Se ei säiky tai hötkyile, mutta vauhtia kyllä löytyy jos ratsastaja vain antaa mennä. Maastoesteillä Kovis on oikea juna! Se hyppää mitä vain miten vain, eikä oripoikaa haittaa tippaakaan vaikka ratsastaja heittäytyisi matkustajaksi (mitä ei kyllä kannata tehdä, koska Koviksen estesilmä ei ole sieltä luotettavimmasta päästä).

Suku

i. Worda B Vodca
trak, mrn, 168cm
ii. Bonjour de Ruena
trak, rn, 167cm
iii. Plazetre
iie. Earthwing
ie. Happy Ending
trak, prn, 158cm
iei. Secret
iee. Vivala Vida
e. Gwlanog Eirin Perffaith
wD, m, 147cm
ei. Iawn 'n Glws
wD, prn, 148cm
eii. Ilwch Seren
eie. Lady lwcus
ee. Seren Aur
wD, vrt, 145cm
eei. Byr Ffrind
eee. Yn Dal i Garu Eich

Koviksella on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Isä Worda B Vodca oli kuumaluontoinen ja kyvykäs kenttäpainotteinen trakehnerori. Oriilla on iso kasa sijoituksia kenttä- ja rataesteratsastuksesta vaikeistakin luokista, joten Votkaksi kutsuttu ori todella oli lahjakas ratsu. Ori vaati kuitenkin taitavan ratsastajan, jolla oli vahvat käsilihakset ja kylmät hermot, sillä Votka oli hyvin reipas ja nopea liikkeissään. Koviksen lisäksi Votkalla on vain yksi toinen varsa, sillä isokokoinen ori lopetettiin 22-vuotiaana. Myöhemmin webs poisti oriin sivut, joten valitettavasti hevosen komea kilpailuhistoria on kadonnut.

Isänisä Bonjour de Ruena polveutui arvostetuista, ranskalaisista trakehnerlinjoista. Ori vaikutti pääasiassa ranskalaisten puoliveristen jalostuksessa, mutta se sai myös muutamia puhtaita trakehnerjälkeläisiä. Oriin oma kilpailu-ura ei ollut kovin kummoinen. Tällä ruunikolla oriilla oli temperamenttinen ja kuuma luonne, jonka takia sille oli vaikeaa löytää sopivia ratsastajia. Ori starttasikin vain muutamissa yhden tähden kenttäkilpailuissa. Hyvän rakenteensa ja loistavan sukunsa takia ori nousi kuitenkin suositutksi siitosoriiksi.
Isänisäisä Plazetre oli iso, jopa 170cm korkea, trakehnerori. Ori oli väriltään punarautias suurilla merkeillä, ei siis aivan tyypillisimmän trakehnerin näköinen. Isosta koostaan huolimatta ori oli hyvin kevyt ja herkkä ratsastettava, eikä se sopinut kaikille. Ori menestyi loistavasti muutaman tietyn kilparatsastajan kanssa kansainvälisissä kenttäratsastuskilpailuissa vaikeissa luokissa. Starttasipa ori kerran MM-kenttääkin saaden hyväksytyn tuloksen vaikka sijoituksetta jäikin.
Isänisäemä Earthwing kilpaili aikoinaan ahkerasti Ranskan kansallisilla kenttäradoilla. Se menestyi hyvin aina kahden tähden luokkiin saakka. Tamma oli luonteeltaan hyvin kuumapäinen ja se tarvitsi rautaa suuhun pysyäkseen ratsastajansa hallinnassa. Saatuaan riittävästi sijoituksia, tamma siirrettiin siitokseen ja se varsoi kuusi varsaa ennen kuin se kuoli ähkyyn 21-vuotiaana.

Isänemä Happy Ending oli pieni ja näppärä kenttäsukuinen tamma. Herttaisen, varsamaisen uteliaan luonteen omannut tamma ei ollut mikään superlahjakkuus, mutta se hyppäsi koko sydämestään ja tekikin varsin tasaista tulosta kansallisista 120cm-130cm-luokista. Kouluratsastusta ja kenttääkin tammalla kokeiltiin helpoissa luokissa. Punaruunikko tamma oli kantakirjassa kolmannella palkinnolla ja se varsoi elämänsä aikana kolmesti.
Isänemäisä Secret syntyi ja kasvoi Iso-Britanniassa missä se tunnetaan parhaiten metsästyshevosena. Britanniassa ori onkin tavallinen nimi huntereiden suvussa. Musta, isokokoinen ori kilpaili jonkin verran kenttäratsastusta pärjäten ihan kohtalaisesti kotimaansa kansallisilla radoilla. Secretin hyppytyyli toi mieleen katujyrän, mutta maastoesteillä ori oli suorastaan lyömätön.
Isänemäemä Vivala Vida oli siro ja kaunis, 163cm korkea tamma. Sillä oli hyvä luonne ja ehkä juuri siksi se päätyikin ratsastuskouluun tuntihevoseksi. Tuntihevosena ollessaan tamma kilpaili tuntilaisten kanssa lähinnä helpoissa harjoitus- ja seurakilpailuissa, mutta joskus joku kokeneempi tuntiratsastaja starttasi jokusen alueluokankin tammalla. Tamma sopi kaikille ratsastajille aloittelijasta kokeneeseen ja siksi se olikin hyvin suosittu tuntiratsuna. Eläkepäivillään tamma astutettiin kerran.

Emä Gwlanog Eirin Perffaith on tavallista cobia hieman keveämpi, musta welsh cob -tamma, joka myytiin Moanasta Riispjärven ratsastuskouluun tuntiponiksi. Tamman sivut ovat valitettavasti nykyään kadonneet. Tamma asui kolmisen vuotta Moanassa kilpaillen hieman joka lajissa ja siksi neidiltä löytyykin sijoituksia niin koulusta, esteiltä, kentästä kuin valjakkoajostakin. Moniosaaja myytiin kuitenkin Koviksen vieroituksen jälkeen, koska sille ei enää ollut käyttöä Moanassa. Erin on luonteeltaan rauhallinen ja leppoisa, eikä mikään järjen jättiläinen.

Emänisä Iawn 'n Glws oli näyttävä cob-ori, joka keräsi kaikkien katseet komealla rakenteellaan, lennokkailla liikkeillään ja herkullisella punaruunikko+sabinomerkit-värillään. Ori oli luonteeltaan kotioloissa todellinen laiskiainen, mutta vieraissa paikoissa se heräsi oikeaksi matcho-mieheksi. Näyttelyissä ori menestyikin loistavasti voittaen lähes jokaisen luokan johon osallistui. Ratsuna ori ei kilpaillut, mutta omistajansa mukaan ori oli herkkä ja nöyrä ratsu, joskaan ei reippaimmasta päästä.
Emänisäisä Ilwch Seren oli tummanpunarautias läsipää, jolla oli cobiksi tavallista kevyempi rakenne. Ori kilpailikin kenttäratsastuksessa ponien yhden tähden luokkiin asti ja sijoittuikin aina silloin tällöin kansallisella tasolla. Luonteeltaan ori oli Ori isolla O:lla, mutta se oli silti ihmisystävällinen ja miellyttämisenhaluinen. Jalostuksessa oriista ei mitään hittinimeä tullut, mutta se jätti useita suosittuja jalostusoreja, joten nykyään oriin nimi on cobien sukutauluissa varsin tavallinen.
Emänisäemä Lady lwcus tunnettiin kotioloissa myös nimellä "laiskimus". Tamma oli todellakin rauhallinen ja tyyni tapaus, joka ei vähästä hätkähtänyt. Tämä tankkeri toimi lähinnä siitostammana, sillä sen rakenne ja liikkeet olivat hyvät vaikka luonteessa olikin hieman toivomisen varaa. Tamma sai huikeat yksitoista varsaa elämänsä aikana. Kaikille sen jälkeläisille oli yhteistä hyvä käsiteltävyys ja järkevä luonne.

Emänemä Seren Aur oli hyvin kaunis vaaleanrautias piirtopäinen tamma, joka pärjäsi hyvin näyttelyissä. Tammalla oli korrekti rakenne ja erityisen kaunis pää. Ravia tammalla riitti vaikka muille jakaa ja se saikin ravistaan huippupisteitä tiukoiksikin tunnetuilta tuomareilta. Ratsastuskilpailuissa tamma ei koskaan käynyt, mutta muutamisa welsh show'uissa se starttasi ratsastus- ja ajoluokkia sijoittuen usein niissäkin varsin hyvin. Luonteeltaan tamma oli hieman arka, mutta kuitenkin hyvin kiltti.
Emänemäisä Byr Ffrind oli nippanappa yli C-sektion säkäkorkeuden, sillä oriilla oli korkeutta vain 139cm. Takanaan oriilla oli kuitenkin puhdas D-sektion suku, ori itse vain jäi jostain syystä pieneksi. Pienuuden takia monet näyttelytuomarit katsoivatkin oriin muutoin hyvää rakennetta nenän varttaan pitkin ja siksi oriin näyttelymenestys jäikin harmittavan heikoksi. Kantakirjauksessa ori kuitenkin menestyi ja sai riittävät pisteet ensimmäiseen palkintoon. Siitosoriina ori oli suosittu sekä C- että D-sektioiden tammoille.
Emänemäemä Yn Dal i Garu Eich oli musta, raskasrakenteinen tamma, jolla oli hapan luonne. Tamma toimi muutamia vuosia tuntihevosena, mutta luonteensa takia tamma myytiin pian yksityisratsuksi. Ratsuna tamma ei ollut järin lahjakas raskaan rakenteensa takia, mutta valjakossa tammalla kilpailtiin kansallisellakin tasolla kohtalaisella menestyksellä. Tamma kantakirjattiin toiselle palkinnolle ja se varsoi kaksi varsaa ennen kuin se lopetettiin nivelrikon takia 17-vuotiaana.

Jälkeläiset
CAS36, t. Juksulan Myytti, e. Juksulan Melanie
CAS42, o. Whiskey in Jar MPB, e. Cherry Champagne MPB

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut, sijoituksia 40 kpl
24.11.2013, Cresendo, ERJ, 50cm, 2/50
30.11.2013, kutsu, ERJ cup, 40cm, 7/77
18.12.2013, Cresendo, ERJ, 60cm, 7/50
31.12.2013, Dark Side Trakehners, ERJ cup, 40cm, 7/65
09.03.2014, Haavelaakso, ERJ, 110cm, 2/30
15.03.2014, Haavelaakso, ERJ, 110cm, 3/30
16.03.2014, Haavelaakso, ERJ, 110cm, 2/30
11.04.2014, Juksula, ERJ, 110cm, 7/60
15.04.2014, Juksula, ERJ, 110cm, 4/60
28.05.2014, Pirunportti, ERJ, 110cm, 3/30
01.06.2014, Blackwoods, ERJ, 110cm, 5/30
04.06.2014, Micram raceponies, ERJ, 110cm, 2/50
05.06.2014, Micram raceponies, ERJ, 110cm, 1/50
30.07.2014, Juksula, ERJ, 110cm, 7/60
03.10.2014, Kadotetut, ERJ, 110cm, 5/30
03.10.2014, Zurück, ERJ, 110cm, 3/30
05.10.2014, Kadotetut, ERJ, 110cm, 3/30
06.10.2014, Kadotetut, ERJ, 110cm, 3/30
07.10.2014, Kadotetut, ERJ, 110cm, 5/30
08.10.2014, Zurück, ERJ, 110cm, 2/30
08.10.2014, Kadotetut, ERJ, 110cm, 1/30
09.10.2014, Kadotetut, ERJ, 110cm, 2/30
10.10.2014, Kadotetut, ERJ, 110cm, 1/30
18.10.2014, Juksula, ERJ, 110cm, 6/60
18.10.2014, Moondance, ERJ, 110cm, 7/60
20.10.2014, Petäjävaara, ERJ, 110cm, 5/30
15.11.2014, Taikakuun kartano, ERJ, 110cm, 5/50
12.01.2015, Blackwoods, ERJ, 110cm, 4/30
13.01.2015, Blackwoods, ERJ, 110cm, 2/30
29.01.2015, Muiston, ERJ, 110cm, 6/40
11.02.2015, Fifth Bridge, ERJ, 110cm, 5/30
12.02.2015, Fifth Bridge, ERJ, 110cm, 2/30
18.02.2015, Fifth Bridge, ERJ, 110cm, 4/30
15.03.2015, Juksula, ERJ, 110cm, 5/60
17.03.2015, Juksula, ERJ, 110cm, 3/60
22.03.2015, Viisikko, ERJ, 110cm, 4/30
06.04.2015, Haavelaakso, ERJ, 110cm, 2/40
07.04.2015, Haavelaakso, ERJ, 110cm, 6/40
09.04.2015, Haavelaakso, ERJ, 110cm, 5/40
13.04.2015, Haavelaakso, ERJ, 110cm, 5/40

Koulukilpailut, sijoituksia 40 kpl
01.03.2014, Ponipallero, KRJ, he A, 3/40
01.03.2014, Juksula, KRJ, he A, 3/60
03.03.2014, Juksula, KRJ, he A, 2/60
04.03.2014, Ponipallero, KRJ, he A, 3/40
11.04.2014, Riiviöt, KRJ, he A, 5/50
15.04.2014, Riiviöt, KRJ, he A, 5/50
11.05.2014, Fiktio, KRJ, he A, 4/60
17.05.2014, Fiktio, KRJ, he A, 7/60
01.06.2014, Derian, KRJ, he A, 5/40
05.06.2014, Juksula, KRJ, he A, 5/60
12.06.2014, Hysteria, KRJ, he A, 3/50
05.10.2014, Zurück, KRJ, he A, 2/30
06.10.2014, Zurück, KRJ, he A, 5/30
17.10.2014, Brynhild, KRJ, he A, 3/40
18.10.2014, Moana part breds, KRJ, he A 4/40
20.10.2014, Juksula, KRJ, he A, 2/60
21.10.2014, Brynhild, KRJ, he A, 1/40
23.10.2014, Juksula, KRJ, he A, 5/60
25.10.2014, Juksula, KRJ, he A, 3/60
22.11.2014, vt Wuki, KRJ, he A, 7/60
03.02.2015, kk Holmberg, KRJ, he A, 4/50
04.02.2015, Villahaka, KRJ, he A, 1/50
05.02.2015, kk Holmberg, KRJ, he A, 6/50
09.02.2015, kk Holmberg, KRJ, he A, 4/50
13.02.2015, kk Holmberg, KRJ, he A, 7/60
17.02.2015, kk Holmberg, KRJ, he A, 5/60
20.03.2015, Tattiliiga, KRJ, he A, 1/40
21.03.2015, Tattiliiga, KRJ, he A, 5/40
02.04.2015, Juksula, KRJ, he A, 4/60
20.04.2015, Erkinheimot, KRJ, he A, 3/30
21.04.2015, Kuuralehto, KRJ, he A, 2/30
24.04.2015, Erkinheimot, KRJ, he A, 4/30
30.04.2015, Riiviöt, KRJ, he A, 2/50
02.05.2015, Erkinheimot, KRJ, he A, 5/30
06.05.2015, Erkinheimot, KRJ, he A, 5/30
07.05.2015, Erkinheimot, KRJ, he A, 5/30
21.06.2015, Kuuralehto, KRJ, he A, 1/40
29.06.2015, Kuuralehto, KRJ, he A, 1/40
10.07.2015, Allim's Sporthorses, KRJ, he A, 5/30
30.11.2015, Oldfinion, KRJ cup, he A, 32/326

Kenttäkilpailut, sijoituksia 42 kpl
25.02.2014, kk Ginger, KERJ, CIC2, 3/50
28.02.2014, Taikakuun kartano, KERJ cup, CIC2, 2/87
03.03.2014, Solo, KERJ, CIC2, 3/30
05.03.2014, Solo, KERJ, CIC2, 5/30
05.03.2014, Solo, KERJ, CIC1, 5/40
06.03.2014, Solo, KERJ, CIC1, 3/40
14.03.2014, Solo, KERJ, CIC1, 4/40
18.04.2014, Littleness, KERJ, CIC1, 3/43
20.05.2014, Micram raceponies, KERJ, CIC2, 3/19
28.05.2014, Susiraja, KERJ, CIC1, 1/38
29.05.2014, Sigma, KERJ, CIC1, 2/40
31.05.2014, Susiraja, KERJ, CIC1, 2/38
11.06.2014, Special Ring, KERJ, CIC2, 5/43
14.06.2014, Vennamo, KERJ, CIC1, 1/76
27.10.2014, Juksula, KERJ, CIC2 4/28
22.11.2014, Taikakuun kartano, KERJ, CIC2, 5/40
24.12.2014, Taikakuun Kartano, KERJ, CIC2, 5/50
28.12.2014, Taikakuun Kartano, KERJ, CIC2, 6/50
20.01.2015, Wyrda Horses, KERJ, CIC2, 5/30
24.01.2015, Diverso Team, KERJ, CIC2, 2/30
29.01.2015, Rasco Sportponies, KERJ, CIC2, 4/30
30.01.2015, Rasco Sportponies, KERJ, CIC2, 1/30
20.03.2015, Devilsfair, KERJ, CIC2, 1/40
22.03.2015, Viisikko, KERJ, CIC2, 3/30
23.03.2015, Devilsfair, KERJ, CIC2, 2/40
24.03.2015, Viisikko, KERJ, CIC2, 5/30
26.03.2015, Juksula, KERJ, CIC2, 7/60
14.04.2015, Taikakuun kartano, KERJ, CIC2, 6/60
30.04.2015, Paris WBs, KERJ, CIC2, 5/30
04.06.2015, Taikakuun kartano, KERJ, CIC2, 5/40
10.06.2015, Taikakuun kartano, KERJ, CIC2, 6/40
11.06.2015, Taikakuun kartano, KERJ, CIC2, 6/40
16.06.2015, Taikakuun kartano, KERJ, CIC2, 2/40
18.06.2015, Taikakuun kartano, KERJ, CIC2, 5/40
19.06.2015, Brotherhood, KERJ, CIC2, 3/40
20.06.2015, Brotherhood, KERJ, CIC2, 1/40
20.06.2015, Taikakuun kartano, KERJ, CIC2, 6/40
05.07.2015, kk Reiter, KERJ, CIC2, 2/30
08.07.2015, kk Reiter, KERJ, CIC2, 3/30
11.07.2015, kk Reiter, KERJ, CIC2, 2/30
12.07.2015, Naukaisu, KERJ, CIC2, 3/24
16.07.2015, kk Reiter, KERJ, CIC2, 2/30

Valjakkoajokilpailut, sijoituksia 38 kpl
13.05.2014, Fiktio, VVJ, noviisi, 5/40
15.05.2014, Fiktio, VVJ, noviisi, 4/40
30.05.2014, Breandan, VVJ cup, noviisi, 11/149
12.06.2014, Breandan, VVJ, noviisi, 1/30
26.08.2014, kk Reiter, VVJ, noviisi pari, 2/30
30.08.2014, kk Reiter, VVJ, noviisi pari, 1/30
31.08.2014, kk Reiter, VVJ, noviisi pari, 1/30
03.09.2014, kk Reiter, VVJ, noviisi pari, 1/30
05.10.2014, kk Reiter, VVJ, noviisi, 3/30
12.10.2014, Brynhild, VVJ, noviisi pari, 4/30
14.10.2014, Brynhild, VVJ, noviisi pari, 4/30
17.10.2014, Brynhild, VVJ, noviisi pari, 4/30
24.10.2014, Hengenvaara, VVJ, noviisi, 6/40
26.10.2014, kk Reiter, VVJ, noviisi pari, 5/25
05.11.2014, kk Reiter, VVJ, noviisi pari, 4/25
05.11.2014, Konkkaronkka, VVJ, noviisi, 1/40
10.11.2014, Konkkaronkka, VVJ, noviisi, 6/40
20.11.2014, Fiktio, VVJ, noviisi, 5/40
24.11.2014, Fiktio, VVJ, noviisi, 4/40
25.11.2014, Fiktio, VVJ, noviisi, 5/40
14.01.2015, kk Reiter, VVJ, noviisi pari, 1/30
28.01.2015, Fiktio, VVJ, noviisi pari, 2/40
31.01.2015, Fiktio, VVJ, noviisi pari, 3/40
03.02.2015, Fiktio, VVJ, noviisi pari, 2/40
04.02.2015, Fiktio, VVJ, noviisi pari, 3/40
24.02.2015, kk Holmberg, VVJ, noviisi, 2/30
26.02.2015, kk Holmberg, VVJ, noviisi, 3/30
15.03.2015, Breandan, VVJ, noviisi pari, 4/30
16.03.2015, Breandan, VVJ, noviisi pari, 3/30
18.03.2015, Breandan, VVJ, noviisi pari, 4/30
19.03.2015, Breandan, VVJ, noviisi pari, 2/30
20.03.2015, Breandan, VVJ, noviisi pari, 3/30
24.03.2015, Prime Sporthorses, VVJ, noviisi, 4/30
27.03.2015, Prime Sporthorses, VVJ, noviisi, 4/30
12.05.2015, Breandan, VVJ, noviisi, 2/50
14.05.2015, Breandan, VVJ, noviisi, 1/50
15.05.2015, Breandan, VVJ, noviisi, 1/50
04.10.2016, Moana part breds, VVJ, noviisi, 6/40

Näyttelyt
23.11.2014, Oak Hill Event Park, VSN, wpb-oriit, CH (35p)

Laatuarvostelut
27.02.2015, Poni-KTK, KTK-II (17 + 18 + 18 + 19 = 72p)

27.12.2016, VWYL, VWY-II (6 + 5 + 3 + 21 + 5 = 40p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

syyskuu CAS44, päiväkirjamerkintä 23.12.2016
Huh, nyt se on tehty: Kovis on ilmoitettu ensimmäiseen laatuarvosteluunsa! Orihan on toki kantakirjattu mutta nyt on laatuarvosteluiden vuoro. Parin CAS-kuukauden päästä tiemme viekin virtuaalisten welshystävien eli VWY:n rotulaatuarvosteluun kriittisten tuomarien silmien eteen. Kovin korkealle emme ole tavoitteita asettaneet vaan kolmospalkinto kelpaa meille erinomaisesti. Kovis kun ei rakenteellisesti ole ihan täydellinen welsh part brediksi ja sukukin on vähän niin ja näin. Iän myötä ori on myös laiskistunut entisestään, joten luonnepisteetkään tuskin taivasta hipovat. Mutta meidän Kovis nyt vaan on niin sympaattinen, että pitäähän sitä käydä näyttämässä kotipihan ulkopuolellakin! Seuraavan CAS-kuukauden ajan ori on tiukalla dietillä, jotta sotanorsusta saadaan kuorittua arvostelukelpoinen sotaratsu!
Nintsu

huhtikuu CAS44, päiväkirjamerkintä 18.11.2016
Heittäydyin ihan hulluksi, kun törmäsin ilmoitukseen Dragon Age Estaten talvisista peitsikilpailuista. En ole koskaan kuullutkaan moisesta urheilulajista (paitsi ehkä historiankirjoissa), joten pakkohan siitä oli ottaa selko. Ja mitenkäs sitä parhaiten asiasta pääsee jyvälle kuin ilmottautumalla kilpailuihin! Ratsuksi valitsin turvallisen Koviksen, sillä suurin osa tallin poneista on ihan liian sähäköitä peitsen kanssa heilumista ajatellen. Luokiksi laitoin saman tien taulut, hirttopuun ja aikaratsastuksen, mutta joustaukseen en uskaltanut osallistua. Joustauksessa yritetään siis pudottaa vastapuoli satulasta, enkä siihen halunnut ryhtyä (saatika itse pudota kyydistä!).
Ensimmäisenä luokkana oli taulut. Peitsellä piti siis osua laukassa kääntyvään tauluun, joka pitää saada kääntymään mahdollisimman monta kertaa. Se menikin sitten vähän huolimattomaksi peitsen heilutteluksi ja sijoituksemme luokassa oli 11/14. Hirttopuu-luokassa keräillään peitseen renkaita hirttosilmukoista. Olin jo saanut peitsenkäsittelyn juonenpäästä kiinni ja tuloksellamme ylsimmekin komeasti sijalle 2/12! Kolmantena luokkana olikin sitten aikaratsastus, joka oli yhdistelmä tauluja ja hirttopuuta. Aikaratsastus ja Kovis ei ole mikään superhyvä yhdistelmä, varsinkaan kun peitsenkäsittelytaitoni ovat melko kyseenalaiset. No, emme sentään viimeisiä olleet kun sijoitus luokassa oli 8/12. Mutta olipahan hauska reissu!
Nintsu

lokakuu CAS43, päiväkirjamerkintä 04.10.2016
Virallisestihan Kovis on jo kisauransa lopettanut mutta kai sitä nyt voi vähän kotikisoissa hullutella? Järjestin Moanassa viisipäiväiset VVJ:n alaiset valjakkoajokilpailut ja koska noviisi-luokkaan jäi vähän tilaa, ilmoitin Koviksen mukaan. Oritta on kyllä ajettu säännöllisesti muun liikunnan ohessa, mutta varsinaista valjakkoajoa ei ole treenattu ikuisuuksiin. Pari kertaa ehdin käyttää ponin valjakkokärryjen edessä ennen kilpailuita, emmekä maratoniradalle ehtineet kertaakaan. Onneksi Kovis on luottopolle! Treenaamattomuus näkyi kuitenkin neljän ensimmäisen päivän tuloksissa. Kouluosuuksilla pärjäsimme hyvin, mutta tarkkuuskokeilla pallot tuntuivat pomppivan alas ihan itsestään. Maratonilla Kovis taas intoutui niin paljon, että sain pidellä sitä käsivarret maitohapoilla. Mutta kilpailuiden viimeisenä päivänä, siis tänään, kaikki yhtäkkiä loksahti kohdalleen. Rikkeetön kouluosuus, puhdas tarkkuuskoe ja ihanneaikainen maratoni - tuloksena kuudes sija ja vihreä ruusuke!
Nintsu

helmikuu CAS40, päiväkirjamerkintä 30.11.2015
Ikää vain 13-vuotta ja valmis kisaeläkkeelle - se on Kovis kuulkaa se! Kovis on kisannut 40 sijoitusta kolmesta lajista; este-, koulu- ja kenttäratsastuksesta ja lisäksi vielä melkein saman verran valjakkoajosta. Monipuolinen poni tämä meidän Kovis! Kisatavoitteet on herran kanssa ylitetty moninverroin: ei meillä todellakaan uraa aloittaessa ollut tarkoituksena tällaisia määriä kilpailla. Kovis on kuitenkin ollut koko ikänsä terve, joten mikäs sen kanssa on ollut kilpaillessa. Nyt on oriin silti aika siirtyä rennompaan elämään ja luovuttaa paikkansa kuljetusrekassa seuraavalle kilpaponille. Kovis tuskin laittaa pahakseen loppuelämää pihatossa! Rapistumaan ei ponia silti jätetä, vaan oritta liikutetaan säännöllisesti ja monipuolisesti, jotta joskus mahdollisesti vielä laatuarvosteluihinkin kehdataan mennä.
Nintsu

lokakuu CAS36, päiväkirjamerkintä 27.02.2015
Tuossa vuosi sitten Kovis yllätti meidät kaikki ja nappasi Oak Hill Event Parkin welshnäyttelyissä luokkavoiton. Pisteitä ei tosin tullut kuin 35p ja voitto johtui vain luokan pienestä koosta, mutta ei sillä niin väliä, koska ei kantakirjassa kysellä miten CH-palkinto on saavutettu! Pääasia, että on. Siksipä tänään Kovis pääsi esiintymään ponikantakirjan tuomareille. 9-vuotias oripoikamme on täydessä treenissä ja näyttää omaan silmään todella komealta - minä tosin katselen sitä vaaleanpunaisten ruusulasien läpi, omistaja-kasvattaja kun olen. Realistisesti ajateltuna pidin kolmospalkintoa todennäköisimpänä vaihtoehtona, sillä eihän Kovis mikään welshien mallikappale ole. Mutta katin kontit, sieltä se vain kakkospalkinto napsahti!! En ollut uskoa silmiäni kun katsoin oriin nimen perässä komeilevaa palkintoa! Nyt mammanmussukka on ansainnut monta isoa porkkanaa!
Nintsu

maaliskuu CAS36, päiväkirjamerkintä 06.01.2015
Päivälleen kolme IRL-vuotta sitten minä ja Kiiwi perustimme Moana part bredsin yhdessä. Paljon olemme saaneetkin aikaan, sillä kasvatteja on syntynyt jo yli kahdeksankymmentä ja joukossa on useita toisen polven kasvattejakin. Nyt kuitenkin valitettavasti tänään tällä päivämäärällä Kiiwi ilmoitti jättävänsä Moanan ja virtuaalisen Uusi-Seelannin. Minä jään pitämään tallia yksin fiktiivisen henkilökuntani kanssa. Kovin suurta vaikutusta tallin aktiivisuuteen ei Kiiwin poisjäämisellä ole, sillä minä olen alusta alkaen ollut toiminnan vetävä voima. Koviksen tulevaisuuteen toisen omistajan poisjääminen ei suuresti vaikuta, mutta suunnitelmat kyllä hieman hidastuvat. Nyt kaikkien ponien kilpailuttaminen jää minun vastuulleni, joten Kovis ja sen tulevat jälkeläiset pääsevät kilpailuihin hieman harvemmin. Tämä viivästyttää luonnollisesti laatuarvosteluihin valmistautumista. Kovikselle astettamistamme tavoitteista ei kuitenkaan luovuta vaan pakerramme hitaasti mutta varmasti kohti päämäärää.
Nintsu

syyskuu CAS34, päiväkirjamerkintä 07.09.2014
Nyt on kyllä jotain superharvinaista meneillään tällä sivulla! Nimittäin Koviksen kisakalenteri on kaikkien lajien osalta ajantasalla! Jee, bileet! Olen todennäköiesti maailman laiskin tallinomistaja mitä tulee ponien kisakalentereiden päivittämiseen. Nytkin oli melkein kahden CAS-vuoden (viiden IRL-kuukauden) kilpailut rästissä. Koska rästissä olleiden muotoonlaittojen määrä oli päässyt paisumaan niin suureksi, ei Koviskaan ole tänä CAS-vuonna kilpaillut kuin harvakseltaan. Siitä huolimatta Kovis on niittänyt oikein mukavasti sijoituksia. Menestystä on tullut niin este-, koulu- kuin kenttäratsastuksestakin, sekä oriin uudesta aluevaltauksesta valjakkoajosta. Kovis on vielä nuori, vasta seitsemän vuotias, joten ori tulee taatusti menestymään tulevaisuudessa vielä entistäkin paremmin. Emme kuitenkaan pidä mitään kiirettä Koviksen kilpailutuksen suhteen, sillä ori ei ole ihan ensimmäisenä matkalla laatuarvosteluihin.
Nintsu

heinäkuu CAS30, päiväkirjamerkintä 19.09.2013
Huokaisin raskaasti ja aloin marttyyrin elkein kuoria paksua mutakerrosta pois. Epäilin vahvasti etten löytäisi ponia kaikean sen mudan alta, mutta puolituntia uurastettuani alkoi mutakasa muistuttaa lihavaa poninretaletta. Kovista ei pitkäksi venynyt harjaus"tuokio" haitannut, vaan ori nuokkui pihan harjauspuomilla kuin rauhoittettuna. Lopulta Kovis oli suunnilleen puhdas ja aloin varustaa sitä kevyttä ratsastusta varten. Saatuani ponin varustettua, talutin sen kentälle. Ensiksi kiersin Koviksen kanssa kentän pari kertaa ympäri käynnissä ja juoksutin oritta sitten liinassa hieman ravia ja laukkaa molempiin suuntiin. Kolmivuotiaan selkään kun ei kannata koskaan nousta ilman pientä juoksutusta - sen tiesin kokemuksesta. Kovis ei kuitenkaan vaikuttanut kovin energiseltä. Oikeastaan päinvastoin, sillä laukan saaminen oli aika työn ja tuskan takana. Selkäännousu sujui hyvin, Kovis seisoi paikoillaan kuin juurtuneena vielä silloinkin, kun se olisi jo saanut lähteä liikkeelle. Jouduin raipalla napauttamaan pohkeen taakse, jotta ori lähti laahustamaan eteenpäin. Laitumella lihonutta elikkoa ei selvästi kiinnostanut kevytkään ratsastus kuuman kesäpäivän iltana. Napakasti kuitenkin käskin oriin töihin. Mitään ihmeitä ei kolmevuotiaan kanssa tietenkään tehty, tarkistin vain, että ori kääntyy, pysähtyy ja kulkee kaikkia askellajeja. Pientä laiskuutta lukuunottamatta Kovis toimi esimerkillisesti ja niinpä lopetin ratsastuksen pian.
Nintsu

toukokuu CAS28, päiväkirjamerkintä 24.03.2013
Olen joskus kuullut sanonnan "hevonen on rumimmillaan yksivuotiaana" ja toivon hartaasti, että se pitää paikkansa. Kovis on nimittäin nyt yksivuotias ja minun on rehellisesti myönnettävä ettei se ole kovin komea edes kasvattajan vaaleanpunaisten ruusulasien läpi katsottuna. Pää on valtava, jalkoja on ihan liikaa ja kaula on ohut tikku. Vaikka kuinka tekisi mieli unohtaa tämä ruma ankanpoikanen sinne pihaton peränurkkaan, hain oriin pihatosta talliin harjattavaksi. Harjasin Koviksen oikein huolellisesti läpi ja koskettelin oritta joka puolelta. Se ei liiemmin oritta häirinnyt, se nuokkui tyytyväisenä lainakarsinassaan takajalkaansa lepuuttaen. Nostelin vielä ennen pihattoon palautusta Koviksen jalat ja koputtelin kavioita. Oikeastaanhan kavioita ei tarvinnut puhdistaa, kengättömiin kavioihin kun ei juurikaan likaa jää, mutta harjoituksen vuoksi jalat on hyvä nostaa ja kopisuttaa läpi. Tähänkin toimenpiteeseen Kovis suhtautui stoalaisen tyynesti.
Nintsu

toukokuu CAS27, päiväkirjamerkintä 29.12.2012
Erinin varsomista oli odotettu jo useampi viikko, mutta varsaa ei vain kuulunut vaikka laskettuaika oli ollut ja mennyt. Tänä aamuna sitten Wilson meni tammapihatolle hevosia ruokkimaan ja minä jäin jakelemaan rehuja tallissa asuville kopukoille. Parin minuutin kuluttua viisikymppinen Wilson sitten viilettää pihatoilta pää kolmantena jalkana ja huutaa jo kaukaa, että "nyt se varsoo!". Siinä sai pari ponia tallissa jäädä kiljumaan nälkäänsä kun meikäläinen kirmasi varsomista katsomaan! Kaikki sujui oikein hyvin vaikka Erin olikin ensikertalainen. Varsa oli vanttera ja isokokoinen ja se nousi päättäväisesti omille jaloilleen. Parin kaatumisen jälkeen oripoika löysi tasapainon ja sai avattua maitobaarin. Erin ei tehnyt elettäkään estääkseen hyvin nälkäisenoloista poikaansa pääsemästä nisälle. Hieno Erin! Ihasteltuani tallimme uusinta tulokasta hetken, palasin ruokkimaan loput nälkää näkevät ponit tallista.
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI