Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE



MUISTOSIVUT


lopetettu 27.10.2019 hammastulehduksen takia 22-vuotiaana



Bad Brian MPB

ERJ-I, KERJ-II, VWY-II, KTK-III

© Marcel Beerbaum

Bad Brian MPB eli Brian
s. CAS35, 22v (s. 03.11.2014, 3v 08.06.2015)
welsh part bred -ori (25% welshverta), VH15-023-0029
vaaleanpunarautias, 147cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/110cm, helppo

Luonne

Yleisesti Brian on oikeastaan aika mukava oripoika. Se on toki tyypillinen Ori siinä mielessä, että omasta olemisestaan on pidettävä melkoista meteliä (varsinkin kilpailupaikoilla) ja ainoallekaan nätille tammalle ei voi jättää höristelemättä. Brian on silti todella ihmisystävällinen otus, joka kiintyy vahvasti omiin ihmisiinsä ja tervehtii näitä aina korvat hörössä iloisella hörähdyksellä. Helpointa Brianin hoitaminen on oriin omassa karsinassa. Omassa valtakunnassaan Brian on leppoisa ja rauhallinen hoidettava, joka nauttii suuresti harjauksesta ja rapsutuksista. Kaviotkin ori antaa puhdistaa ilman kommervenkkejä ja varusteetkin saa niskaan ilman tohtorin tutkintoa hevospsykologiasta. Karsinansa ulkopuolella Brian sen sijaan laittaa orivaihteen päälle ja sen hoitaminen esimerkiksi käytävällä on melkoisen rasittavaa puuhaa (ainakin ihmisen tärykalvoille). Taluttaessa Brian käyttäytyy välillä aika vaikeasti mutta kun oriille napakasti muistuttaa kuka taluttaa ja ketä, se yleensä palaa ruotuun.

Brian on yksi parhaimmat askellajit omaavista poneistamme. Oriin molemmilla vanhemmilla on lennokkaat, irtonaiset liikkeet, joten ei ole ihme, että Brianinkin askeleet kelpaisivat vaikka kansainvälisille kouluradoille. Pahaksi onneksi Brianilta puuttuu "kouluponin korvien väli". Ori ei innostu kouluratsastuksesta yhtään ja varsinkin käyntityöskentelyn aikana poni keksii kaikkea omaa kivaa, kuten nurkkien säikkymistä ja hissutusravia. Iän ja kokemuksen kartuttua Brian ei sentään enää iloisesti laukkaa pois valkoisten aitojen sisältä, mutta eipä tätä oikein kouluponiksi silti voi sanoa. Hyppäämistä Brian sen sijaan rakastaa. Oriilla on sulava hyppytyyli, joka muistuttaa kovasti kissan liikehdintää. Ori on jaloistaan hyvin tarkka eikä todellakaan halua koskea puomeihin. Tämä voi joskus johtaa pieneen ylivarovaisuuteen ja herkästi myös kieltoihin jos lähestyminen tai ponnistuspaikka ei ole riittävän hyvä. Maastossa Brian käy aika kuumana ja saattaa erityisesti alkulenkistä nähdä mörköjä. Yleensä ori tasoittuu parin juoksupätkän jälkeen. Brian pitää myös maastoesteistä ja erityisesti se rakastaa vesiesteitä.

Suku

i. Azraf Batal ox
ox, rt, 154cm
ERJ-II, KERJ-II
ii. Azale Hawa ox
ox, prt, 153cm
iii. Hadia Hamama ox
iie. Hadaya Hadi ox
ie. Hafez Hamza ox
ox, rnkm, 151cm
iei. Damaa Dabab ox
iee. Damis Faraj ox
e. Darkness Chewy
wpb (50%), trn, 141cm
ERJ-II, KRJ-II, KTK-III
ei. Neighborly Accelerate
wpb (50%), tprt, 139cm
eii. Appichi Rocco wA
eie. Thieves Juliet xx
ee. Stella Dynamite
wpb (50%), rnvkkkm, 147cm
eei. Samus Breeze trak
eee. Quakenbers Pardia wB

Brianilla on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Isä Azraf Batal on tulinen, mutta silti melko helposti käsiteltävä arabialainen ori, jolla rodunomaiset kevyet ja lennokkaat liikkeet. "Passe" ei kuitenkaan ole erityisen lahjakas kouluhevonen, vaan se on enemmän kotonaan este- ja kenttäradoilla. Passella on sijoituksia niin este- kuin kenttäkilpailuista. Esteillä ori kilpailee 110 sentin luokkia ja kentässä se suorittaa helpp-tasolla. Passella on Bad Brianin lisäksi muitakin jälkeläisiä, mutta Bad Brian on ainoa welsh part bred -varsa.

Isänisä Azale Hawa oli varsin isomerkkinen punarautias arabiori, jolla säkäkorkeutta oli 153 senttimetriä. Ori kuului aikanaan Egyptin pitkänmatkan laukkaajien valioihin. Ori oli erittäin kestävä ja se menestyi laukkakilpailuissa loistavasti heti uransa alusta alkaen. Ori päätti uransa arvostettuun Egyptin arabipokaalin laukkakilpailuihin, jonka päälähdön ori voitti. Uran lopetuksen jälkeen ori vaikutti paljon arabihevosjalostuksessa. Sen jälkeläisten menestys laukkakilpailuissa osoittautui aika vaihtelevaksi, mutta moni oriin jälkeläisistä menestyi hyvin kenttäratsastuksen parissa.
Isänisäisä Hadia Hamama oli tummanruunikko, 155 senttimetriä korkea ori. Oriilla oli erittäin vaikea luonne, minkä takia sen menestys laukkakilpailuissa jäi hyvästä laukkasuvusta huolimatta vähäiseksi. Hadia Hamama starttasi elämänsä aikana vain muutaman laukkalähdön. Oriin suku oli kuitenkin yksi Egyptin arvostetuimmista laukkasuvuista, joten oriin paikka maan arabihevosjalostuksessa oli varma. Ruunikon jälkeläiset olivat luonteeltaan hieman hankalia, mutta monet menestyivät hyvin laukkaradoilla. Paljon oriin varsoja vietiin ulkomaille ja esimerkiksi Ranskassa ne menestyivät kenttäkilpailuissa.
Isänisäemä Hadaya Hadi edusti rakenteeltaan lähes täydellistä egyptinarabia. Tamma oli siro ja sen pää oli erittäin kovera ja hienopiirteinen. Ruunikonkimo, 150 senttiä korkea tamma pärjäsi näyttelyissä ja se voittikin kahdesti Egyptin vuoden päänäyttelyn Best in show -tittelin. Tammalla oli erittäin sulavat ja lennokkaat liikkeet, mikä lisäsi sen kauneutta. Tamma varsoi näyttelyiden kiertämisen ohessa muutaman kerran, sekä kokeili heikoin tuloksin nuorena laukkauraa.

Isänemä Hafez Hamza ei elämänsä aikana saavuttanut kovinkaan paljoa. Tammalla kokeiltiin laukkahevosen uraa laihoin tuloksin, sillä Hafez Hamza ei vain nauttinut muiden kanssa kilpailemisesta. Mieluiten tamma olisi jolkottanut viimeisenä. Laukkakilpailuiden jälkeen tamma kiersi muutamissa näyttelyissä sijoittuen yleensä luokkansa keskivälin tienoille. Kun menestystä ei näyttelyissäkään herunut, myytiin tamma harrastehevoseksi. Se kilpaili satunnaisesti omistajansa kanssa helpoissa koulu- ja esteluokissa ja sijoittuikin silloin tällöin. Vanhemmalla iällä tamma varsotettiin kerran ja orivarsa Azraf Batal jäikin tamman ainokaiseksi.
Isänemäisä Damaa Dabab oli rautiaankimo ori, jolta löytyi 154 senttimetriä säkäkorkeutta. Ori kilpaili laukkakilpailuissa muutaman kauden ja se menestyi ihan kohtalaisesti. Kaurarahansa ori tienasi, mutta mikään maan huippu se ei ollut. Laukkauran jälkeen oriilla siirryttiin kilpailemaan kenttäratsastusta. Kouluosuus ei ollut arabin vahvuus, mutta kimo oli kuin kotonaan maastoesteradalla. Ori keräsikin varsin vaikuttavan määrän sijoituksia helpoista kenttäluokista. Vanhemmalla iällä ori kantakirjattiin ja se pääsi astumaan muutamia tammoja.
Isänemäemä Damis Faraj ei ollut mitenkään erityinen hevonen. Se oli rakenteeltaan tyypillinen arabi: kaunis pää, kaareva kaula, hento selkä, pitkähkö lanne ja lyhyt, jyrkähkö lautanen. Damis Farajilla oli kuitenkin harvinainen suku ja sukupuussaan muutamia huippulaukkaajatammoja, joten Faraj myytiin huutokaupassa siitostammaksi. Tamma varsoi elämänsä aikana huikeat viisitoista varsaa. Näistä kuitenkin vain muutama osoittautui hyväksi laukkahevoseksi. Vain kaksi tamman jälkeläisistä jatkoi sukuaan, joten isosta jälkeläismäärästään huolimatta hevosesta ei tullut yleistä nimeä arabien sukutauluissa. Tamma lopetettiin 19-vuotiaana.

Emä Darkness Chewy on tummanruunikko, 141 senttiä korkea welsh part bred -tamma. Luonteeltaan "Chewie" on temperamenttinen ja jopa hieman arka. Arkuus ei ole menoa haitannut, sillä Chewiellä on sijoituksia niin koulu-, este- kuin kenttäkilpailuista, minkä lisäksi tamma on pärjännyt kohtalaisesti ponilaukkakilpailuissa sileillä radoilla. Bad Brian on Chewien toinen jälkeläinen, mutta sen ensimmäinen orivarsa.

Emänisä Neighborly Accelerate menestyi hyvin esteratsastuksen parissa Irlannissa. Ori kilpaili aina 120cm-luokkiin asti kotimaassaan ja jopa voitti muutaman kerran Irlannin pikkuponien estemestaruuden. Tämä siro, tummanpunarautias ori oli miellyttävä katsella, mutta ei kovin mukava käsitellä, sillä ori oli perinyt täysveriemänsä temperamenttisen ja herkän luonteen. Ponin onneksi, sille löytyi kuitenkin taitavia poniratsastajia, joten ori pääsi näyttämään kyntensä kilpakentillä. Kantakirjauksen jälkeen raudikko oli myös astutuskäytössä kilpailemisen ohella, kunnes se siirtyi kilpailueläkkeelle siitosoriiksi. Kilpailumeriittiensä ansiosta ori oli varsin suosittu welsh- ja ratsuponijalostuksessa. Monet oriin jälkeläiset perivät isänsä hyppykyvyt mutta valitettavan moni peri myös isänsä astetta vaikeamman luonteen. Ori lopetettiin 21-vuotiaana hammasvaivojen takia.
Emänisäisä Appichi Rocco oli rautiaankimo mountain-ori, joka ehti nähdä elämänsä aikana useammankin valtion. Ori nimittäin syntyi Espanjassa, mutta se myytiin jo nuorena Portugalian kautta Italiaan. Italiassa ori kantakirjattiin ja se oli jonkin aikaa erään pienen welshsiittolan omana siitosoriina. Italiasta Rocco myytiin Saksaan ja koukattuaan lyhyellä Ruotsin reissulla, päätyi ori irlantilaisomistukseen, jossa se kuoli 23-vuotiaana. Saksassa pikkuponi kiersi varsin ahkerasti show-kilpailuissa ja se menestyi erityisen hyvin workin hunter -luokissa. Irlannissa Rocco keskittyi enemmän siitoskäyttöön ja nykyisin ori onkin tuttu nimi welsh mountainien suvussa.
Emänisäemä Thieves Juliet polveutui keskinkertaisesta laukkasuvusta, mutta jäätyään itse ponimittoihin, ei tammasta leivottu laukkahevosta vaan se myytiin ratsuksi. Tyypillisen täysveriluonteen omannut tamma oli kuitenkin liian vaikea useimmille poni-ikäisille ratsastajille, joten pikkuhevonen päätyi aikuiselle harrastelijaratsastajalle. Tammalla kävikin tuuri, sillä se sai viettää koko loppuikänsä samalla omistajalla. Omistajansa kanssa tamma kilpaili jonkin verran aluetasolla esteitä, koulua ja hieman kenttääkin silloin tällöin sijoittuen. Tamma varsoi yhden orivarsan, jonka jälkeen se ei lukuisista yrityksistä huolimatta tullut enää kantavaksi. Tamma ehti yli 20-vuotiaaksi ennen kuolemaansa.

Emänemä Stella Dynamite sai nimensä säikystä arvaamattomuudestaan, sillä se saattoi säikähtäessään singota aivan yhtäkkiä johonkin suuntaan. Tamma oli kuitenkin arvaamattomuudestaan huolimatta ystävällinen sielu, eikä se tahallaan koskaan vahingoittanut ketään. Suurisilmäinen, olemukseltaan hieman keijukaista muistuttanut tamma omasi kertakaikkisen loistavat ja lennokkaat liikkeet, joten ei ole lainkaan ihme, että se kilpaili kouluratsastuksen parissa osallistuen muutamia kertoja jopa Irlannin ponimestaruuksiin kouluratsastuksen saralla. Tamma kuitenkin hyppäsi myös hyvin, joskin kilpailuissa sen valtasi usein rimakauhu ja se kielteli herkästi. Kuitenkin kotona Stella selvisi metrinkin radoista vaivattomasti. Hieman vanhempana tamma kantakirjattiin ja se sai kantakirjauksessa ensimmäisen palkinnon, sekä täydet pisteet tyypistään. Tamma varsoi kolme varsaa ja se lopetettiin 22-vuotiaana.
Emänemäisä Samus Breeze oli ryhdikäs trakehnerori, joka syntyi Sveitsissä. Ori kilpaili synnyinmaassaan nuorten hevosten esteluokkia ja se menestyi ihan kohtalaisesti. Varsin tavallisen ruunikon värityksen omaava ori myytiin 7-vuotiaana Irlantiin, jossa se päätyi metsästystä harrastavalle ratsastajalle. Herkkä ja hiekan arka ori ei kuitenkaan soveltunut vauhdikkaaseen maastoiluun, joten pian ori vaihtoi jälleen omistajaa päätyen takaisin estehevoseksi. Samus Breeze etenikin hitaasti mutta varmasti ratsastajansa kanssa Irlannin kansallisiin 140cm luokkiin. Mikään superruusukehai ei ori ollut, mutta ei palkintokaappi silti ruusukkeita jäänyt, vaan ratsukko nappasi sijoituksen sieltä ja toisen täältä. Valitettavasti ori loukkasi jänteensä 13-vuotiaana eikä se kuntoutunut enää estehevoseksi. Ori myytiin ja kuntouduttuaan se kilpaili kouluratsastusta. Hyvien liikkeidensä ansiosta ori menestyi lajissa kiitettävästi helpoissa luokissa. Myöhemmin ori kantakirjattiin ensimmäiselle palkinnolle ja se jätti parisen kymmentä jälkeläistä.
Emänemäemä Quakenbers Pardia oli voikonkimo ponitamma, jolla oli leikkisä joskin hieman arka luonne. Tamma oli erittäin kiltti, mutta varsinkin uusien ihmisten kanssa oikea ujostelija ja se tarvitsi aikaa totutella uuteen tuttavuuteen. Tamma vietti nuorena vuoden ratsastuskoulussa, mutta jatkuvasti vaihtuvat ratsastajat saivat tamman hermostuneeksi, joten lopulta se myytiin yksityisomistukseen. Yksityiskäytössä Pardia oli rauhallisempi ja omistajiensa kanssa se pääsi jopa hieman kilpailemaan. Tamma kilpaili helpoissa este- ja koululuokissa lähinnä seuratasolla, mutta varsinkin esteratsastuksen saralla olisi tammalla ollut lahjoja varmaankin kansalliselle tasolle asti. Omistajien kasvettua pikkutammalle liian isoksi, tamma myytiin siitosponiksi. Pardia ei kuitenkaan ehtinyt varsoa kuin kerran, kun se jouduttiin lopettamaan laitumella sattuneen onnettomuuden takia 13-vuotiaana.

Jälkeläiset
CAS41, t. Petronella MPB, e. Rhynchocephala MPB
CAS41, o. Deleatur MPB, e. Delyth LAC

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
    Estekilpailut
  1. 21.09.2015, Moana part breds, ERJ, 60cm, 2/40
  2. 25.09.2015, Juksula, ERJ, 50cm, 3/60
  3. 26.09.2015, Juksula, ERJ, 50cm, 6/60
  4. 29.11.2015, Viisikko, ERJ, 110cm, 1/30
  5. 02.12.2015, Viisikko, ERJ, 110cm, 5/30
  6. 03.12.2015, Viisikko, ERJ, 110cm, 5/30
  7. 04.12.2015, Viisikko, ERJ, 110cm, 5/30
  8. 10.01.2016, Turmeltaja, ERJ, 110cm, 1/30
  9. 11.01.2016, Turmeltaja, ERJ, 110cm, 3/30
  10. 16.01.2016, Turmeltaja, ERJ, 110cm, 4/30
  11. 17.01.2016, Turmeltaja, ERJ, 110cm, 1/30
  12. 19.01.2016, Turmeltaja, ERJ, 110cm, 4/30
  13. 22.08.2016, Rappadan, ERJ, 110cm, 5/40
  14. 14.09.2016, Hengenvaara, ERJ, 110cm, 5/50
  15. 17.09.2016, Untuvapilvi, ERJ, 110cm, 4/30
  16. 20.09.2016, Untuvapilvi, ERJ, 110cm, 2/30
  17. 23.09.2016, Untuvapilvi, ERJ, 110cm, 4/30
  18. 27.09.2016, Hengenvaara, ERJ, 110cm, 3/50
  19. 16.11.2016, Kirottujen, ERJ, 110cm, 3/23
  20. 02.12.2016, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 2/30
  21. 04.12.2016, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 1/30
  22. 05.12.2016, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 3/30
  23. 09.12.2016, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 5/30
  24. 14.12.2016, Edelsten Ponies, ERJ, 110cm, 5/30
  25. 16.12.2016, Edelsten Ponies, ERJ, 110cm, 2/30
  26. 16.12.2016, Moondance, ERJ, 110cm, 4/30
  27. 17.12.2016, Ventos, ERJ, 110cm, 2/30
  28. 11.01.2017, Vähäpelto, ERJ, 110cm, 2/30
  29. 18.01.2017, Vähäpelto, ERJ, 110cm, 2/30
  30. 29.01.2017, Romilly, ERJ, 110cm, 2/56
  31. 14.02.2017, Dainty, ERJ, 110cm, 5/30
  32. 14.02.2017, Dainty, ERJ, 110cm, 5/30
  33. 15.02.2017, Teilikorpi, ERJ, 110cm, 2/40
  34. 02.04.2017, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 4/30
  35. 19.08.2017, Raatteen suomenhevoset, ERJ, 110cm, 1/30
  36. 03.10.2017, Teilikorpi, ERJ, 110cm, 5/40
  37. 04.10.2017, Teilikorpi, ERJ, 110cm, 4/40
  38. 09.10.2017, Team J&K, ERJ, 110cm, 4/40
  39. 09.10.2017, Teilikorpi, ERJ, 110cm, 2/40
  40. 29.10.2017, Turmeltaja, ERJ, 110cm, 3/30
  41. 08.11.2017, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 4/30
    Kenttäkilpailut
  1. 20.02.2016, Mörkövaara, KERJ, helppo, 1/40
  2. 24.02.2016, Mörkövaara, KERJ, helppo, 5/40
  3. 12.03.2016, Mörkövaara, KERJ, helppo, 6/40
  4. 15.03.2016, Mörkövaara, KERJ, helppo, 4/40
  5. 16.03.2016, Mörkövaara, KERJ, helppo, 1/40
  6. 20.03.2016, Mörkövaara, KERJ, helppo, 3/40
  7. 24.07.2016, Metsovaara, KERJ, helppo, 4/40
  8. 13.08.2016, Ros Cirein, KERJ, helppo, 1/40
  9. 14.08.2016, Mörkövaara, KERJ, helppo, 5/40
  10. 29.08.2016, Ros Cirein, KERJ, helppo, 2/40
  11. 13.11.2016, Zurück, KERJ, helppo, 3/24
  12. 11.12.2016, Turmeltaja, KERJ, helppo, 3/40
  13. 20.12.2016, Turmeltaja, KERJ, helppo, 1/40
  14. 29.12.2016, Turmeltaja, KERJ, helppo, 5/40
  15. 13.01.2017, Vähäpelto, KERJ, helppo, 5/30
  16. 16.01.2017, Vähäpelto, KERJ, helppo, 2/30
  17. 16.01.2017, Mörkövaara, KERJ, helppo, 2/30
  18. 17.01.2017, Mörkövaara, KERJ, helppo, 2/30
  19. 20.02.2017, Romilly, KERJ, helppo, 4/31
  20. 14.08.2017, Raatteen suomenhevoset, KERJ, helppo, 4/30
  21. 18.08.2017, Raatteen suomenhevoset, KERJ, helppo, 2/30
  22. 24.09.2017, Hengenvaara, KERJ, helppo, 6/50
  23. 27.09.2017, Hengenvaara, KERJ, helppo, 7/50
  24. 07.10.2017, Teilikorpi, KERJ, helppo, 4/40
  25. 11.10.2017, Hengenvaara, KERJ, helppo, 7/50
  26. 16.10.2017, Hengenvaara, KERJ, helppo, 1/50
  27. 16.10.2017, KK Lapland, KERJ, helppo, 1/30
  28. 19.10.2017, KK Lapland, KERJ, helppo, 5/30
  29. 20.10.2017, KK Lapland, KERJ, helppo, 1/30
  30. 23.10.2017, Turmeltaja, KERJ, helppo, 1/30
  31. 25.10.2017, Turmeltaja, KERJ, helppo, 2/30
  32. 29.10.2017, Turmeltaja, KERJ, helppo, 3/30
  33. 04.11.2017, Kaihovaara, KERJ, helppo, 1/30
  34. 06.11.2017, Turmeltaja, KERJ, helppo, 5/30
  35. 14.11.2017, Turmeltaja, KERJ, helppo, 2/30
  36. 21.11.2017, KK Jelly, KERJ, helppo, 3/15
  37. 09.12.2017, Turmeltaja, KERJ, helppo, 5/40
  38. 16.12.2017, Turmeltaja, KERJ, helppo, 4/40
  39. 18.12.2017, Turmeltaja, KERJ, helppo, 3/40
    Koulukilpailut
  1. 08.02.2016, Juksula, KRJ, he B, 5/60
  2. 14.02.2016, Juksula, KRJ, he B, 3/60
  3. 15.02.2016, Juksula, KRJ, he B, 6/60
  4. 23.02.2016, Juksula, KRJ, he B, 5/60
  5. 16.07.2016, Ventos, KRJ, he B, 2/30
  6. 06.09.2016, Koistila, KRJ, he C, 6/40
  7. 09.09.2016, Koistila, KRJ, he C, 1/40
  8. 15.09.2016, Escorant, KRJ, he C, 1/40
  9. 19.09.2016, Koistila, KRJ, he C, 4/50
  10. 20.09.2016, Escorant, KRJ, he C, 3/40
  11. 12.10.2016, Koistila, KRJ, he C, 4/40
  12. 17.10.2016, Koistila, KRJ, he C, 4/40
  13. 18.10.2016, Koistila, KRJ, he C, 4/40
  14. 03.12.2016, Moana part breds, KRJ, heB, 3/30
  15. 07.12.2016, Fiktio, KRJ, heB, 1/40
  16. 16.12.2016, Fiktio, KRJ, heB, 5/40
  17. 19.12.2016, Moondance, KRJ, heB, 4/30
  18. 22.12.2016, Moondance, KRJ, heB, 2/30
  19. 11.01.2017, Teilikorpi, KRJ, he B, 2/40
  20. 16.01.2017, Kievarinkuja, KRJ, he B, 2/50
Näyttelyt
11.12.2018, Adina, NJ, wpb-oriit, irtoSERT

Laatuarvostelut
27.02.2019, VWYL, VWY-II (8 + 5 + 5 + 21 + 4 = 43p)

28.02.2019, ERJL, ERJ-I (6,5 + 40 + 25 + 20 + 13 = 104,5p)

31.07.2019, KERJL, KERJ-II (6,5 + 39 + 22 + 13 + 15 = 95,5p)

20.08.2019, PoniKTK, KTK-III (17 + 16 + 17 + 16 = 66p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

joulukuu CAS53, päiväkirjamerkintä 08.02.2019
Brian on ollut jo lähes viisi vuotta lähinnä kotioloissa, muutamia näyttelyreissuja lukuunottamatta. 18-vuotias, pian 19-vuotias, oriherra alkaa nyt olla myös jälkeläisnäyttönsä puolesta valmis laatuarvostelukiertueelle. Harmillisesti tosin KERJ:n laatuarvostelun kilpailupisteiden laskenta on tässä välissä muuttunut ja nykyään täysiin kilpailupisteisiin vaaditaan täydet 40 sijoitusta, eikä voittoja enää huomioida kahden sijoituksen arvoisina. Täten Brianilta siis puuttuu yksi sijoitus, mutta emme taida sitä lähteä enää tämän ikäisellä hevosella metsästämään. Tarkoitus olisi aloittaa Brianin esittely tuomareille ERJ:n tilaisuudesta tai mahdollisesti ponikantakirjasta - ori, kun nappasi itselleen Adinasta kantakirjakelpoisuuden! Tosin ennen, kuin Briania voi esitellä yhtään kenellekään, minun tarvitsee hieman ruokota sitä: ori on meinaan kasvattanut itselleen kunnon "rock-tukan" ja näyttää lähinnä kummalliselta lämminveriravurilta. Häntääkin tarvitsee hieman sukia ja ehkä näyttää tuolle talvikarvalle klipperiä...
Nintsu

kesäkuu CAS51, päiväkirjamerkintä 14.07.2018
Kilpailueläkkeelle jääneiden ponien kanssa on joskus mukava tehdä jotakin hauskaa ja leikkimielistä ja tuoda samalla vanhan kilpaponin mieleen muistoja taaksejääneeltä kilpauralta reissuineen ja palkitojenjakoineen. Siksipä huomatessani Tuuvanhovin peltolaukkojen kutsun, päätin raahata Brianin laukkakilpailuihin! Johan ori on ehtinyt kotona pölyttyä jo yli vuoden päivät, on jo aikakin käväistä vähän ulkomaailman meininkiä katselemassa. Luokat oli jaettu säkäkorkeuden mukaan, joten Brian osallistui isojen ponien luokkaan, jossa oli kaiken kaikkiaan seitsemän osallistujaa. Ori oli melkoisen virkkuna eikä meinannut malttaa kävellä lainkaan. Lämmittelyssä Brian kuitenkin hieman tasaantui ja pääsin vaikuttamaan sen tahtiin ja vauhtiin melko hyvin. Lähtö olikin sitten aika mielenkiintoinen. Onnistuin saamaan oriin jopa hieman turhankin rentoon mielentilaan ja menetimme pari sekuntia lähtömme hitauden takia. Onneksi Brian on arabi-isänsä ansiosta melko nopea ja saimme muut nopeasti kiinni. Lopulta sijoitumme neljänneksi, joten saimme vielä eväsrahat palkintonnoksi.
Nintsu

helmikuu CAS49, päiväkirjamerkintä 31.12.2017
Brian kääntyi juuri vuodenvaihteessa 14-vuotiaaksi ja pääsi samalla kilpailueläkkeelle saatuaan viimeisetkin sijoitukset kenttäratsastuksesta kasaan. Ponin kilpaura onkin varsin vaikuttava: sillä on upeat 41 sijoitusta esteratsastuksesta, pääosin 110 sentin luokista, hienot 39 sijoitusta kenttäkilpailuista ja jossain välissä olemme vielä ehtineet keräilemään 20 ruusuketta kouluradoiltakin! Ei yhtään pöllömmin, vaikka itse sanonkin! Laatuahan Brianissa piisaa ja nyt se on varmasti kilpailutulosten myötä selvää myös muillekin kuin minulle ja muulle Moanan henkilökunnalle. Eläköitymisensä myötä Brian muuttaa nyt karsinatallista pihattoon asumaan. Oriin nykyinen tarhakaveri jää vielä jatkamaan kilpailu-uraansa, joten uusi kaveri laitumelle on oriille hakusessa. Sen ei onneksi pitäisi olla kauhean vaikea homma, sillä Brian on orimaisesta machoilustaan huolimatta varsin mutkaton muille oreille sitten loppujen lopuksi. Eiköhän siis seuraa herralle löydy, eli hyviä eläkepäiviä Brianille!
Nintsu

maaliskuu CAS36, päiväkirjamerkintä 06.01.2015
Päivälleen kolme IRL-vuotta sitten minä ja Kiiwi perustimme Moana part bredsin yhdessä. Paljon olemme saaneetkin aikaan, sillä kasvatteja on syntynyt jo yli kahdeksankymmentä ja joukossa on useita toisen polven kasvattejakin. Nyt kuitenkin valitettavasti tänään tällä päivämäärällä Kiiwi ilmoitti jättävänsä Moanan ja virtuaalisen Uusi-Seelannin. Minä jään pitämään tallia yksin fiktiivisen henkilökuntani kanssa. Kovin suurta vaikutusta tallin aktiivisuuteen ei Kiiwin poisjäämisellä ole, sillä minä olen alusta alkaen ollut toiminnan vetävä voima. Brianin tulevaisuuteen toisen omistajan poisjääminen ei suuresti vaikuta, mutta suunnitelmat kyllä hieman hidastuvat huomattavasti. Nyt kaikkien ponien kilpailuttaminen jää minun vastuulleni, Brian ja sen tulevaisuudessa syntyvät jälkeläiset pääsevät kilpailuihin hieman harvemmin eli laatuarvosteluihin tarvittavat sijoitukset kertyvät hitaammin. Tämä viivästyttää luonnollisesti laatuarvosteluihin valmistautumista. Brianille astettamistamme tavoitteista ei kuitenkaan luovuta vaan pakerramme hitaasti mutta varmasti kohti päämäärää.
Nintsu

kesäkuu CAS35, päiväkirjamerkintä 03.11.2014
Suurin osa tämän vuoden kasvateistamme syntyi huhti-toukokuussa, joten olin saanut nukkua jo monta viikkoa ennen kuin Chewien toisen varsan laskettuaika tuli kohdalle kesäkuussa. Tunsinkin oloni melkoisen virkeäksi hörppäillessäni kaakaota (vaahtokarkkien kera totta kai!) toimistossa jalat rennosti pöydälle nostettuina. Sabine, ratsuttajamme ja samalla hyvä ystäväni, oli kanssani varsavahdissa. Hän retkotti sohvalla koiralaumani keskellä ja leperteli vuoroin yhdelle koiralle ja vuoroin toiselle. Sain juuri kaakaoni juotua kun Chewie meni ensimmäisen kerran maate. "Hei, Sabine!" sihahdin ja ystäväni ryntäsi viereeni valvontakameran monitorin luokse. Valitettavasti Chewie nousi pian takaisin jaloilleen ja jatkoi syömistä kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Puuskahdin ärtyneesti ja lähdin keittämään lisää kaakaota. Lopulta yhden aikaan yöllä Chewien varsominen todella käynnistyi. Seurasimme sitä tiiviisti valvontakameran kautta ja kun varsa vihdoin putkahti maailmaan, kiiruhdimme paikan päälle pihatolle. Chewie jo nuoli tuoretta tulokasta ja alle puolessa tunnissa molemmat olivat jaloillaan. Brian-työnimen saanut orivarsa joi nälkäisin kulauksin elintärkeää ternimaitoa ja kaikki vaikutti olevan kunnossa. Ihasteltuamme hetken sirorakenteista varsaa, jätimme emän ja varsan tutustumaan rauhassa toisiinsa. Ehtisimmepä ainakin nukkua hieman ennen aamutallia!
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI