Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

Tirion Wainwright

ktk-kelpoinen© MBFoto.eu

Tirion Wainwright eli Rikke
s. 01.02.2024 (8v 01.07.2024, varsa-aika nopeutettu, muuten 1kk=1a)
welsh mountain (sektio A) ori, VH24-024-0040
ruunivoikonkimo, 116 cm, kasv. Tirion Welsh Ponis, UK
om. Nintsu (VRL-01851), Moana part breds, NZ
koulupainotteinen, heB/60cm, noviisi valjakko

Luonne

Rikke on avoin ja utelias pikkuponi, joka ei kuitenkaan ole kovin seurallinen tai sosiaalinen tapaus. Se viihtyy alkututustumisen ja -tutkimisen jälkeen hyvin omissa oloissaan ja puuhissaan, eikä tykkää jatkuvasti iholle tunkevista kavereista - olivat nämä sitten kaksi- tai nelijalkaisia. Hoidettaessa Rikke on asiallinen ja hyväkäytöksinen, mutta se selvästi turhautuu, jos hoitotoimenpiteissä kestää ja kestää. Turhautuessaan ori alkaa liikehtiä levottomasti ja voi hieman luimistella, mutta sen suurempiin protestointeihin se ei kilttinä ponina ryhdy. Pesemisestä Rikke sen sijaan nauttii, eikä ori koskaan kieltäydy kunnon vaahtokylvystä. Pesukarsinalla oritta ei turhauta, vaikka se seisoisi siellä vesiletkun alla pidempäänkin. Taluttaessa Rikkellä saattaa olla hieman orinelkeitä ja sen kanssa kannattaakin esimerkiksi kilpailupaikoilla pitää erityistä huolta turvaväleistä muihin hevosiin.

Ratsastaessa Rikke on reipas ja tarmokas. Sillä on kolme luontaisesti hyvää askellajia, hyvä tasapaino ja sopivasti itsevarmuutta ja karismaa. Teknisesti pikkuori on hyvin lahjakas ja kotioloissa sille onkin opetettu sekä ratsain että ohjasajaen vaikka mitä temppuja, mutta toki ponin pieni koko ja sen myötä pienempi liikelaajuus ja näyttävyys rajoittavat kilpailutason helppoihin koululuokkiin, joissa Rikke onkin ihan poni paikallaan. Kotona Rikken bravuuri on laukanvaihdot, joita ori pystyy hyvän tasapainonsa ja lyhyen, näppärän laukkansa ansiosta tekemään sarjassa enemmän kuin moni oikea kouluhevonen! Valitettavasti Rikke tykkää laukanvaihdoista myös niin paljon, että se mielellään esittelisi niitä myös kouluradalla, joten laukkalävistäjillä ponin kanssa saa olla tarkkana. Esteillä Rikke ei ole mikään luonnonlahjakkuus ja oriin hyppykapasiteetti onkin rajallinen. Intoa ja yritteliäisyyttä ponilta sen sijaan ei puutu, joten pienillä esteradoilla Rikke on ihan käypä peli.

Ajaessa Rikken liikkeet pääsevät erityisesti oikeuksiinsa, vaikka kärryjen edessä temppuja ei voikaan samalla tavalla tehdä kuin ratsain. Rikke on näppärä ja innokas ajettava, jonka helppo ajettavuus tekee siitä sopivan opetusponin kokemattomammallekin kuskille. Ori on tasaisen hyvä suorittaja koulu- ja tarkkuuskokeissa, mutta sen sijaan kestävyyskoe ei ole Rikken vahvuuksia. Yhdistettyissä luokissa kokonaistulos saattaakin joskus tipahtaa epäonnistuneen kestävyyskokeen jälkeen. Parhaansa Rikke kuitenkin aina yrittää ja sen rohkea ja itsevarma luonne on vieraissa maastoissa edukseen, vaikka laukkavauhti onkin hitaanpuoleinen.

Suku

i. Ch Rhoscolyn Wren Denver
wA, rnkm, 119cm
VSN Ch, KTK-III, VWY-C
ii. Rhoscolyn Wren Draco
wA, rnkm, 119cm, evm
iii. Granwen Rhossili
iie. Ystalyfera Miskin
ie. Rhoscolyn Michara
wA, trn, 117cm, evm
iei. Llanmadoc Welshpool
iee. Rhoscolyn Miranda
e. Abbey Wood Daphne
wA, mvkkkm, 115cm
KTK-III, VWY-C
ei. Conwy Celos
wA, rnvkkkm, 121cm, evm
eii. Sirhowy Conan
eie. Conwy Welma
ee. Abbey Wood Dollie
wA, mkm, 115cm, evm
eei. Mister Matrix
eee. Abbey Wood Jolene

Rikellä on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
o/t. Varsa, i/e. Vanhempi
o/t. Varsa, i/e. Vanhempi

Kilpailut

Koulu- ja valjakkoajokilpailut
Rikke on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Näyttelyt
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

16.02.2024, päiväkirjamerkintä
Lähemmäs kuusi kuukautta on sujahtanut taas hetkessä ja tietyn varsaporukan vieroittaminen oli edessä aivan näillä hetkillä. Osa varsoista oli ehtinyt jo viettää satunnaisia hetkiä ryhmäkarsinassa itsekseen niiden emätammojen kaviohuoltojen ja muiden ajan, mutta muutama sitten oli saanut elää aikalailla pellossa. Yksi näistä pellonperän poneista oli ryhdikäs Wainwright-orivarsa, joka oli myyty jo kohdusta Uuteen-Seelantiin rikastuttamaan Moana Part Bredsin ponivalikoimaa. Wainwrightin emä Daphne on kyllä jo vieroittanut riehakasta varsaansa omatoimisesti eikä Wainwright ollut moksiskaan, kun se pääsi ryhmäkarsinaan saman ikäisen orivarsan kanssa eikä emää näkynyt missään. Seuraavat viikot menivät ihmeen hyvin ja yöt Wainwright vietti vielä emänsä kanssa kunnes oli aika siirtää ponipojat omaan pihattoonsa pysyvästi. Samalla niiden rutiiniin lisättiin hieman enemmän käsittelyä ja Wainwright tuntui nauttivan suuresti saamastaan huomiosta, kun se pääsi opettelemaan uusia asioita. Samalla nuorelle herralle tuli varattua laiva- ja lentolippuakin, kun seuraava iso askel Wainwrightin elämässä hivuttautua vääjäämättä lähemmäksi. Jokaisen kotoa lähtevän ponin kohdalla olo on haikea, mutta uskon, että pääsemme seuraamaan Wainwrightin maailmanvalloitusta vielä myöhemminkin.
elen (kasvattaja)

01.02.2024, päiväkirjamerkintä
Elenin myydessä vielä syntymättömiä A-kasvattejaan, vannon, että klikkasin myynti-ilmoituksen auki silkasta uteliaisuudesta. Tarkoituksenani ei ollut ostaa yhtään ponia (oikeasti!), koska minulla ei ollut mitään tarvetta uudelle A-sektion ponille, ei varsinkaan koulu- tai näyttelypainotteiselle, saatika lyhytsukuiselle. Ihan vain uteliaisuudesta klikkasin linkistä, uteliaisuudesta, kyllä kyllä. Mutta hupsista vain, ihastuin heti Rhoscolyn Wren Denver-oriiseen, joten pakko sen vielä syntymättömästä varsasta oli sitten tarjous tehdä, kun emäkin oli jo osoittanut periyttämiskykynsä jälkeläispalkinnon arvoisesti. Elen ei yhtään säälinyt tyhjää pankkitiliäni tai ääriään myöten täynnä olevaa talliani, vaan hyväksyi tarjouksen silmää räpäyttämättä (se siitä, että ystävät pitävät yhtä ja auttavat toisiaan...). Tänään sain Walesista iloisia uutisia, sillä Daphne-tamma oli varsonut onnistuneesti orivarsan. Saamissani valokuvissa Wainwright-varsa näyttää tietenkin aivan syötävän suloiselta! Vielä en tiedä, mikä oriin paikka Moanan jalostusohjelmassa tulee olemaan, mutta kyllähän meiltä tallista A-tammoja morsiamiksi löytyy valittavaksi asti, ja vastahan Juksulan porukka mainosti lyhytsukuisia koulutäysveritammojaan, joten ties vaikka aikanaan Wainwright päätyisi jonkun wpb-kasvatinkin isäksi. Sitä ennen pikkuori saa kuitenkin kasvaa rauhassa matkustusikään Tirionin väen hellässä huomassa.
Nintsu

00.00.2010, päiväkirjamerkintä
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI