Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT 08.10.2022

Raw Coffee MPB

VWY-II, ERJ-III
Raw Coffee MPB eli Raipe
s. 09.04.2017 (4v 09.05.2017, sen jälkeen 1kk=1a) *
welsh part bred -ori (50% welsh, NWR-kelp.), VH17-023-0061
ruunivoikko, 140cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
yleispainotteinen, heA/110cm
8v 09.09.2017

Luonne

Raipe on yleisesti ottaen melko orimainen ja vahvaluontoinen tapaus. Ori tekisi mielellään oman päänsä mukaan, eikä se luovuta helpolla. Varsinkin nuorena ponina sen kanssa sai jatkuvasti olla muistuttamassa rajoista ja käytöstavoista. Onneksi iän myötä ori on hieman tasoittunut vaikkei se edelleenkään mikään joka tytön hoitoponi ole. Kun Raipen saa pidettyä ruodussa, on se melko asiallinen hoidettava. Kaikki hoitotoimet onnistuvat, kunhan Raipen mielipiteitä ei liikaa kysellä. Armeijakuri on se kieli mitä Raipe ymmärtää parhaiten.

Ratsastaessa Raipelta löytyy omia mielipiteitä liiankin kanssa. Tämä poni jos joku tarvitsee taitavan ja hyvin päättäväisen ratsastajan toimiakseen kunnolla ja esittääkseen koko potentiaalinsa. Yllättäen Raipe on hyvin herkkä suustaan. Liian kovakätisen ratsastajan kanssa ori kerii itsensä lyhyeksi ja tyhjäksi edestä, jolloin sen ratsastaminen muuttuu vieläkin vaikeammaksi. Vaikka ori heittäytyisi kuinka hankalaksi, kannattaa sen kanssa koko ajan muistaa sen herkkä suu ja komentaa mieluummin jalalla ja istunnalla, jottei kerää vain lisää ongelmia. Liikettä ja laatua oriissa kyllä piisaa ja erityisesti sen lisäykset ovat täysin kilpailukykyisiä muiden kouluponien joukossa. Esteetkin Raipelta luonnistuvat eikä sen hyppytekniikassa ole suurempia virheitä. Esteradalla ori tosin saattaa olla välillä hieman turhankin etenevä, jolloin kaarteet menevät helposti pitkiksi.

Suku

i. No Life Without Coffee
xx, mrn, 173cm
KTK-III
ii. Morning Coffee
xx, m, 169cm
iii. Premium Coffee
iie. Lucky Landing
ie. Dynaste
xx, rn, 167cm
iei. Norwest
iee. Start Fast
e. Addfyn
wB, vkk, 136cm
KTK-II
ei. Gwythyr
wB, rn, 133cm
eii. Amerawdwr
eie. Rhowen
ee. Wynnifred
wB, vkk, 132cm
eei. Carthage
eee. Meredydd

Raipella on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
t. Tea is for Hipsters MPB, e. French Special MPB

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Raipe on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.

Koulukilpailut
Raipe on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.

Laukkakilpailut
Laukkaurheilukeskuksen profiili
allowance, 17: 2-2-1-0 (12%/29%), vs. 12 000e
Laatuarvostelut
30.03.2018, VWYL, VWY-II (8 + 4,5 + 4,5 + 20 + 5 = 42p)

30.04.2020, ERJL, ERJ-III (7 + 40 + 0 + 14,5 + 15 = 76,5p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

05.04.2020, päiväkirjamerkintä
Myönnetään, että Raipe on saattanut ihan vähän unohtua tässä viimeisen vuoden aikana, kun olemme odottaneet sen jälkeläisnäyttöjen valmistumista! Meinaa jo kuolo korjata, kun on herralle ikääkin kertynyt! Nyt onneksi muistin ja ehdin korjata tilanteen ja kaivaa oriin pölypallojen keskeltä taas käyttöön ja näyttöön ja nyt Raipe onkin ilmoitettu Esteratsastusjaoksen huhtikuun tilaisuuteen arvosteltavaksi. Toiveet sillä saralla eivät palkinnon suhteen ole kovin korkealla, sillä kumpikaan oriin vanhemmista ei ole esteitä kilpaillut. No, palkinto se on kuitenkin kolmonenkin, joten kannattaahan se käydä palkintokaappiin hakemassa. Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelun otamme sitten enemmän tosissaan, sillä oriin vanhemmat ovat kunnostautuneet kouluradoilla. Mutta ensin hoidetaan estepuoli pois alta ja sitä varten tarvitaan melkoista siistimistä ennen kuin ori on taas edustuskelpoinen. Sitä se pölypalloissa säilyttäminen teettää!
Nintsu

07.03.2018, päiväkirjamerkintä
Hitaasti mutta varmasti - tänään Raipe nappasi viimeiset puuttuvat ominaisuuspisteensä ja on nyt valmis kilpailuidensa puolesta myös kouluratsastuksesta! 14-vuotias Raipe saa siis jäädä kilpailueläkkeelle nauttimaan leppoisasta laidunelosta. Raipen tuntien sen laiduntaminen ei tosin ole niin rauhaisaa, sillä tokihan oriin pitää muistuttaa muille kuka tässä määrää. Kaveria samaan aitaan ei Raipe ole saamassa, mutta onneksi aidan yli voi vähän leikkiä ja ainakin laukkakilpailut naapurien kanssa onnistuvat. Aivan täyteen lepoon emme ole Raipe jättämässä, sillä oriin tulevaisuudessa siintelevät vielä muutamat laatuarvostelut! Suuntaamme rotulaatuarvosteluun heti seuraavan sopivan tilaisuuden tullen, mutta lajilaatuarvosteluita joudumme vielä jonkin aikaa odottamaan, jotta niihin vaadittava jälkeläisnäyttö ehditään hankkia. Raipen esikoinen ja ainokainen on jo aloitellut kilpauraansa, mutta vielä menee hetki ennen kuin näyttöjä on riittävästi laatuarvostelua varten.
Nintsu

27.11.2017, päiväkirjamerkintä
Raipe on kilpaillut porrastetuissa kilpailuissa yleispainoitteisena eli olemme kilpailleet sekä este- että koulukilpailuissa. Tänään ori keräsi viimeiset maksimitasolleen tarvitsemansa pisteet esteratsastuksen parista. 110 sentin esteet eivät ole oriille ongelma, mistä on nyt todisteena kuusi voittoa ja seitsemän muuta sijoitusta. Nyt keskitytään valkoisten aitojen kiertämiseen! Porrastettujen koulukilpailuiden ominaisuuspisteet ovat karttuneet kovin hitaalta tuntuvaan tahtiin, joten meillä oli selvästi tarvetta kunnon kouluvalmennukselle. Tiukka valmentajamme Helen laittoi meidät välittömästi ruotuun ja käskyjä tuli kuin liukuhihnalla. Teimme valmennuksessa erityisen paljon taivutuksia molempiin suuntiin sekä keskityimme saamaan oriin rennolle kuolaintuntumalle ratsastamalla sitä mahdollisimman paljon pelkällä istunnalla. Aikas kivaa liikettä löytyi lopulta! Jos ei näillä eväin viimeisiä puuttuvia ominaisuuspisteitä kerätä niin ei millään!
Nintsu

15.09.2017, päiväkirjamerkintä
Eiköhän Raipen laukkaura ole nyt tässä. Pelkän maidenin voittamiseen meni kuusi starttia ja vaikka allowancesta pääsimmekin hieman nopeammin eteenpäin, ei Raipe ole osoittanut kilpailuoloissa mitään valtaisan suuria lahjoja. Harjoituksissa poni on kyllä väläytellyt hienojakin spurtteja, mutta kilpailuissa lahjat eivät realisoidu. Tänään ori starttasi G3-lähdössä 1400 metrin matkalla Paragon Racingissä ja sijoittui seitsemänneksi melko ponnettomalla juoksullaan. Toki lähdössä oli peräti 12 osallistujaa, joten viimeisiä ei oltu, mutta eipä seitsemännellä sijalla juhlita. Vaikka ori on orimainen ja kovapäinen, ei sillä tunnu olevan kovin suurta voitontahtoa mitä laukkaamiseen tulee. Raipe saa siis siirtyä opettelemaan ratsastuksen saloja, jos vaikka sinne oriilla olisi enemmän lahjoja. Jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, nähdään Raipe pian porrastetuissa este- ja koulukilpailuissa!
Nintsu

10.07.2017, päiväkirjamerkintä
Olen viime aikoina ollut varsin innostunut laukkaponiharrastuksesta. Parhaimmillaan se on varsin tuottoisaakin jos ratsastuskilpailuihin verrataan. Siksipä vaikkei Raipella olekaan laukkataustaa suvussaan, päätin tuoda oriin radoille muiden laukkaponieni joukossa. Tänään oli oriin ensimmäinen startti. Raipen debyytin paikaksi valikoitui Anarchie ja lähdöksi 1000 metrin maiden-lähtö. Lähdössä oli peräti 14 osallistujaa, mikä taisi hieman sekoittaa oriin keskittymistä, sillä sen eteneminen ei ollut yhtä suoraviivaista kuin harjoituksissa ja pienemmässä ryhmässä juostessa. Raipen osalta lähdössä ei oikeastaan ollut mitään kehuttavaa ja maaliviivan ori ylittikin toiseksi viimeisenä. Jatkossa jos hevosrekassa on tilaa, joutuu Raipe muutaman startin vielä ainakin kiertämään mutta erikseen tilaa en oriille taida järjestellä. Ehkä Raipen piilevät laukkakyvyt löytyvät seuraavassa startissa?
Nintsu

09.04.2017, päiväkirjamerkintä
Liisinkitammamme Adinasta, kaunis voikko Addfyn varsoi tänään ruunivoikon orivarsan, jonka isä on upea täysveriori No Life Without Coffee. Olen aina erityisen hermostunut, kun joku lainatammoista varsoo, ja niin se oli tälläkin kertaa. Kirmasinkin heti auttamaan Addfynia kun huomasin varsan etujalkojen olevan näkyvissä, vaikka tamma olisi varmaan pärjännyt hyvin ilman apuakin. Ehkä ylireagoin, ehkä en, mutta ainakin yhteistuumin saimme saateltua onnistuneesti maailmaan melko isokokoisen varsan. Nyt tuore emätamma ja vastasyntynyt pienokainen saavat rauhassa tutustua toisiinsa ennen laumaan siirtymistään. Kunhan Raipe-varsa hieman kasvaa, palautuu Addfyn takaisin omistajalleen ja me jatkamme sitten Raipen kanssa opiskeluita kohti kilpaponin elämää! Siihen saakka Raipe saa nauttia emänsä hellästä hoivasta ja huolettomasta varsanelämästä laitumella.
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI