Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Tallikirja

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

Raw Coffee MPB

VWY-II

© Gestüt Steendiek

Raw Coffee MPB eli Raipe
s. 09.04.2017 (4v 09.05.2017, sen jälkeen 1kk=1a)
welsh part bred -ori (50% welsh, NWR-kelp.), VH17-023-0061
ruunivoikko, 140cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
yleispainotteinen, heA/110cm

Luonne

Raipe on yleisesti ottaen melko orimainen ja vahvaluontoinen tapaus. Ori tekisi mielellään oman päänsä mukaan, eikä se luovuta helpolla. Varsinkin nuorena ponina sen kanssa sai jatkuvasti olla muistuttamassa rajoista ja käytöstavoista. Onneksi iän myötä ori on hieman tasoittunut vaikkei se edelleenkään mikään joka tytön hoitoponi ole. Kun Raipen saa pidettyä ruodussa, on se melko asiallinen hoidettava.

Ratsastaessa Raipelta löytyy omia mielipiteitä liiankin kanssa. Tämä poni jos joku tarvitsee taitavan ja hyvin päättäväisen ratsastajan toimiakseen kunnolla ja esittääkseen koko potentiaalinsa. Yllättäen Raipe on hyvin herkkä suustaan. Liian kovakätisen ratsastajan kanssa ori kerii itsensä lyhyeksi ja tyhjäksi edestä, jolloin sen ratsastaminen muuttuu vieläkin vaikeammaksi. Vaikka ori heittäytyisi kuinka hankalaksi, kannattaa sen kanssa koko ajan muistaa sen herkkä suu ja komentaa mieluummin jalalla ja istunnalla, jottei kerää vain lisää ongelmia.

Suku

i. No Life Without Coffee
xx, mrn, 173cm
KTK-III
ii. Morning Coffee
xx, m, 169cm
iii. Premium Coffee
iie. Lucky Landing
ie. Dynaste
xx, rn, 167cm
iei. Norwest
iee. Start Fast
e. Addfyn
wB, vkk, 136cm
ei. Gwythyr
wB, rn, 133cm
eii. Amerawdwr
eie. Rhowen
ee. Wynnifred
wB, vkk, 132cm
eei. Carthage
eee. Meredydd

Raipella on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
t. Tea is for Hipsters MPB, e. French Special MPB

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Raipe on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.

Koulukilpailut
Raipe on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.

Laukkakilpailut
Laukkaurheilukeskuksen profiili
allowance, 17: 2-2-1-0 (12%/29%), vs. 12 000e
Laatuarvostelut
30.03.2018, VWYL, VWY-II (8 + 4,5 + 4,5 + 20 + 5 = 42p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

20.03.2018, päiväkirjamerkintä
Kauan ei ole Raipe ehtinyt kilpaeläkkeestään nautiskella kun jo kiskotaan jonnekin kissanristiäisiin! Olen ilmoittanut Raipen rotulaatuarvosteluun aloittamaan laatuarvostelu-uransa. Ori on vielä lähes täydessä kilpakunnossa eli mitään suurta kunnonkohotusta tai laihdutuskuuria ei ponille tarvitse suorittaa. Siispä peukut pystyyn hyvän palkinnon puolesta!
Nintsu

07.03.2018, päiväkirjamerkintä
Hitaasti mutta varmasti - tänään Raipe nappasi viimeiset puuttuvat ominaisuuspisteensä ja on nyt valmis kilpailuidensa puolesta myös kouluratsastuksesta! 14-vuotias Raipe saa siis jäädä kilpailueläkkeelle nauttimaan leppoisasta laidunelosta. Raipen tuntien se laiduntaminen ei tosin ole niin rauhaisaa, sillä tokihan oriin pitää muistuttaa muille kuka tässä määrää. Liikuntaa ei toki unohdeta eli pullaponiksi ei oritta jätetä.
Nintsu

14.02.2018, päiväkirjamerkintä
Näin ystävänpäivänkunniaksi päätin vetäistä Raipen kanssa kunnon koulutreenit. Porrastettujen kilpailuiden ominaisuuspisteet karttuvat kovin hitaalta tuntuvaan tahtiin, joten treenin tarvetta selvästi on. Teinkin erityisen paljon taivutuksia molempiin suuntiin sekä keskityin saamaan oriin rennolle kuolaintuntumalle ratsastamalla sitä mahdollisimman paljon pelkällä istunnalla. Aikas kivaa liikettä löytyi lopulta!
Nintsu

27.11.2017, päiväkirjamerkintä
Raipe kilpailee porrastetuissa kilpailuissa yleispainoitteisena sekä este- että koulukilpailuissa. Tänään ori keräsi viimeiset maksimitasolleen tarvitsemansa pisteet esteratsastuksen parista. 110 sentin esteet eivät ole oriille ongelma, mistä on nyt todisteena kuusi voittoa ja seitsemän muuta sijoitusta. Nyt keskitytään valkoisten aitojen kiertämiseen!
Nintsu

15.09.2017, päiväkirjamerkintä
Eiköhän Raipen laukkaura ole nyt tässä. Ori starttasi tänään G3-lähdössä 1400 metrin matkalla Paragon Racingissä ja sijoittui seitsemänneksi melko ponnettomalla juoksullaan. Vaikka ori on orimainen ja kovapäinen, ei sillä tunnu olevan kovin suurta voitontahtoa mitä laukkaamiseen tulee. Keskitytäänpä siis ratsastuksen saloihin kun sinne oriilla on enemmän lahjoja.
Nintsu

24.07.2017, päiväkirjamerkintä
Raipe sai hengähtää muutaman päivän edellisen hienon juoksunsa jälkeen, mutta tänään laukkahommat taas jatkuivat. Anarchiessa juostiin 1600 metrin maiden, jossa oli mukana kahdeksan ponia. Ja meidän ei-kiinnosta-juosta Raipe meni ja voitti! Ori otti heti hienon lähdön ja vaikka menettikin alkukahinoissa hetkeksi johtopaikkansa, ehti poni vielä loppusuoralla kiriä itsensä keulille. Tuleekohan tästä sittenkin ihka oikea laukkaponi?
Nintsu

21.07.2017, päiväkirjamerkintä
Nyt alkoi lyyti kirjoittaa! Raipe osallistui tänään Alien Planetin 400 metrin maideniin. Sijoitusodotukseni eivät olleet kovin kummoiset, sillä lähdössä oli 15 ratsukkoa. Mutta jotenkin ihmeesti Raipe kiri itsensä toisena maaliin! Ori singahti jo lähtökarsinasta sellaista vauhtia, ettei ole moista edes harjoituksissa näyttänyt! Liekkö ollut ampiainen hännän alla vai mikä oriille oikein mahtoi tulla.
Nintsu

10.07.2017, päiväkirjamerkintä
Vaikkei Raipella olekaan laukkataustaa suvussaan, päätin tuoda oriin silti radoille muiden laukkaponieni joukossa. Tänään oli oriin ensimmäinen startti. Kilpailupaikaksi valikoitui Anarchie ja lähdöksi 1000 metrin maiden-lähtö. Lähdössä ei oikeastaan ole mitään kehuttavaa ja maaliviivan ori ylittikin toiseksi viimeisenä. Jos hevosrekassa on tilaa, joutuu Raipe muutaman startin nyt ainakin vielä kiertämään mutta tilaa en oriille taida erikseen järjestellä.
Nintsu

06.06.2017, päiväkirjamerkintä
5-vuotiaasta Raipesta tuli tänään isä! Oriin viime kesänä tapaama French Special MPB varsoi tänään ruunivoikon tammavarsan. Kaikki sujui hyvin, vaikka varsa syntyikin hieman myöhässä, ja sekä emä että varsa voivat hyvin. Tammavarsa saa nimekseen Tea is for Hipsters MPB isänsä Raipen nimeä mukaillen. Onneksi olkoon, Raipe!
Nintsu

09.04.2017, päiväkirjamerkintä
Liisinkitammamme Adinasta, kaunis Addfyn varsoi tänään ruunivoikon orivarsan. Olen aina erityisen hermostunut, kun joku lainatammoista varsoo, ja niin se oli tälläkin kertaa. Kirmasinkin heti auttamaan Addfynia kun huomasin varsan etujalkojen olevan näkyvissä. En tiedä ylireagoinko, mutta ainakin yhteistuumin saimme saateltua onnistuneesti maailmaan melko isokokoisen varsan. Nyt tuore emätamma ja vastasyntynyt pienokainen saavat rauhassa tutustua toisiinsa ennen laumaan siirtymistään.
Nintsu

00.00.2010, päiväkirjamerkintä
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI