Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT 08.10.2022

Moana's Priciau

KTK-III
Moana's Priciau eli Pipsa
s. 09.02.2020, (4v 13.02.2020, sen jälkeen 1kk=1v)
welsh B -tamma, VH20-022-0012
ruunivoikonkimo, 133cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
yleispainotteinen, heB/90cm

Luonne

Yleisesti Pipsa on hyväkäytöksinen ja kiltti tamma. Se on hieman ujo, mutta ei aivan yhtä harkitseva ja varovainen kuin emänsä, vaan vain hieman hitaasti lämpenevä mitä uusiin tuttavuuksiin tai asioihin tulee. Rauhallisella käsittelyllä ja pienellä jutustelulla Pipsa rauhoittuu tilanteessa kuin tilanteessa nopeasti. Tamma on jonkin verran herkkä äänille, joten kovat tai yllättävät äänet saattavat säikäyttää poniparan, mutta toisaalta se myös rentoutuu rauhallisella puheella melko helposti. Hoitotilanteissa Pipsa on mukava ja ystävällinen poni, joka nauttii leppoisista harjaustuokioista. Ison lapsilauman keskelle ei ponia voi jättää hoidettavaksi, mutta yhden tai vielä kahdenkin innokkaan hoitajatytön hoidokkina Pipsa on luotettava. Kavioiden puhdistus sujuu hyvin, mutta kengittäessä tammalla laitetaan ääniherkkyyden takia pumpulit korviin. Satuloidessa Pipsalla on paha tapa pullistaa vatsaansa vyötä kiristäessä, mutta suitset tammalle saa ongelmitta.

Ratsastaessa Pipsa on herkkä ja yhteistyöhaluinen. Tamma jännittyy helposti ympäristön äänistä, mutta rauhallisella ratsastajalla, joka ei turhia säädä, poni rentoutuu hyvin avuille eikä ala kyttäillä omiaan. Aloittelijoiden ratsu ei Pipsa herkkyytensä ja jännittymistaipumuksensa takia ole, mutta sopivan lempein ottein ratsastavat kuskit saavat ponista melko paljonkin irti. Mikään huippuratsu ei Pipsa missään lajissa ole, mutta yritteliäisyytensä ja yhteistyöhalukkuutensa ansiosta tamma suorittaa lajia kuin lajia oman kapasiteettinsa rajoissa. Helpoissa koululuokissa Pipsa on itse asiassa varsin näppäräkin, sillä tammalla on sievät askellajit, vaikkei mitään huikaisevia lisäyksiä löydykään. Pipsa on myös hyvin notkea tamma ja erilaiset väistöt ja taivutukset tulevat siltä vaivattomasti. Esteillä Pipsa kiihtyy herkästi hieman liikaa ja sen ratsastajalta vaaditaankin paljon malttia ja tiivistä istuntaa, jottei poni ammu joka esteelle jo kaukaa. Pipsan hyppytekniikka on varsin hieno, tosin vain silloin, kun poni malttaa hypätä kunnolla, eikä vain ampaise hyppyyn. Puomikosketuksista Pipsa saattaa hieman ottaa itseensä, joten ratsastajalta vaaditaan myös ennakointia kieltojen välttämiseksi. Maastossa Pipsa saattaa hieman kyttäillä ja katsella sekä reagoida välillä yllättäenkin. Hevosseurassa tamma malttaa rentoutua maastossa paremmin.

Suku

i. Mewian Sayer
wB, rnkm, 136cm
KRJ-I, VWY-II, KTK-III
ii. Llythyr Seren
wB, rtkm, 134cm
KRJ-I, VWY-II
iii. Nosthyr Seren
iie. Dywysoges Seren
ie. Kaimhill Cerrig Calch
wB, trn, 131cm
iei. Kaimhill Coed Cnychwr
iee. Kaimhill Calon Calchaidd
e. Anfarwol Pinwydd
wB, rnvkk, 134cm
VWY-II, KTK-III
ei. Parkhouse Crick
wB, m, 134cm
eii. Parkhouse Cormack
eie. Parkhouse Annie
ee. Briallen of Abenbury
wB, vkk, 134cm
eei. Patrick of Abenbury
eee. Brianna of Abenbury

Pipsalla on sukua 2 polvea virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
o. Moana's Draugluin, i. Moana's Druid

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Pipsa on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
VH-profiili.
Koulukilpailut
Pipsa on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
VH-profiili.
Laatuarvostelut
20.06.2022, PoniKTK, KTK-III (16 + 16 + 18 + 17 = 67p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

27.04.2020, päiväkirjamerkintä
Kesän ensimmäisenä varsomisvuorossa oli Pipsa, jonka varsaa odotin jo kovasti. Onneksi tamma päätti varsoa viikon verran etuajassa, sillä en tiedä kuinka olisin kestänyt jännitystä enää sen kauemmin! Valitettavasti Pipsa tarvitsi hieman minun apuani varsomisessa, varsa oli nimittäin tulossa lavat hieman liian vinossa, mutta sain onneksi vedettyä taaksejääneen etujalan edemmäksi ja lavat siten parempaan asentoon. Loppu hyvin, kaikki hyvin, nyt sekä Pipsa että pitkääkin pidempi jalkaisempi orivarsa voivat hyvin ja tutustuvat rauhassa toisiinsa varsomispihaton suojissa. Orivarsa saa nimekseen Draugluin isänemänisänsä Carcharothin mukaan, sillä Carcharoth on ihmissusi Taru sormusten herrasta -trilogiassa. Draugluin on tämän ihmissuden isä ja sopii meidän Dragomme isän nimeen sekä isän suvun yliluonnolliseen teemaan muutenkin. Hienosta nimestään huolimatta orivarsa saa nyt nauttia mammanpojan virasta seuraavat virtuaaliset puolivuotta!
Nintsu

09.02.2020, päiväkirjamerkintä
Tämän vuoden varsakesän pääsi aloittamaan suloinen Pinni, jonka olin edellisenä keväänä hetken mielijohteesta astuttanut kouluoriillamme Samulla. Minun ei ollut oikeastaan edes tarkoitus tehdä Samusta enää uutta varsaa, sillä olihan oriilla jo ikää ja useampi jälkeläinenkin ennestään, mutta sain vain täydellisen ajatuksen Samun ja Pinnin varsasta. Varsin malttamattomana odotinkin Pinnin varsomista! Varsominen tapahtui lopulta ajallaan ja kaikki meni hienosti. Pinni ei apuani tyttärensä maailmaan saattamisessa tarvinnut ja muutoinkin kokenut emätamma tiesi mitä varsan kanssa piti tehdä. Sain siis onnellisena seurata sivusta kuinka Pinni hoivasi tytärtään. Varsin "kirkas" ruunivoikko tammavarsa saa hieman emänsä nimeä mukaillen nimekseen Priciau eli kotoisimmin Pipsa. Emätamma ja varsa voivat tällä hetkellä hyvin ja tutustuvat rauhassa toisiinsa.
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI