Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT 16.12.2018

Bitter-n-Sweet MPB

VWY-II
Bitter-n-Sweet MPB eli Pimu
s. 09.04.2017 (4v 09.05.2017, sen jälkeen 1kk=1a)
welsh part bred -tamma (50% welsh, NWR-kelp.), VH17-023-0069
musta, 127cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heC/90cm (ex-laukkaponi)

Luonne

Pimu on oikea ikiliikkuja. Se on valpas, utelias ja loputtoman energinen poni, jolta löytyy aina hyvä syy laukkapyrähdykselle. Hoitotilanteissa Pimu on aika ärsyttävä. Tamma ei ole hetkeäkään paikallaan vaan se on pää viidentenä jalkana menossa milloin mihinkin suuntaan. Ensin Pimu sykäisee takaikkunalle katsomaan tallin takana tarhaavia hevosia, sitten se ryntää karsinanovelle tuijottamaan ohi kävelevää tallityöntekijää, kunnes pomppaa ruokakupille herkkupalan toivossa ja niin edelleen. Kaikeksi pahaksi myös Pimun mielipiteet vaihtelevat: esimerkiksi joskus tamman kiinni sitominen toimii ponia rauhoittavasti, toisinaan se taas lisää Pimun liikehdintää potenssiin sata. Pimu on kyllä kiltti kuin mikä, eikä se pure, potki tai tahallaan litistä hoitajaa karsinanseinään. Joskus poni vain ei kaiken häsläämisensä keskellä vain muista, ettei ole karsinassa yksin, joten hoitajan kannattaa pitää silmät tarkasti ponissa, jottei varpaat liiskaannu vilkkaan kavion alle.

Kuten arvata saattaa, ei Pimu ole kovin rauhallinen ratsunakaan. Se kiihtyy nollasta sataan silmänräpäyksessä ja reagoi niin ratsastajansa apuihin kuin ympäristönsä ärsykkeisiin nopeasti. Nopeista reaktioistaan ja herkkyydestään huolimatta Pimu ei ole kovin kuuliainen ratsastettava. Se noudattaa ratsastajansa antamaa apua usein vain parin askeleen ajan ja alkaa sitten taas säätää omiaan. Pimu vaatiikin kuskiltaan jakamattoman huomion ja jatkuvaa läsnäoloa, jotta ratsastuksesta ylipäätään tulee mitään. Kouluponiksi Pimu, welshmäisen lennokkaista askeleistaan huolimatta, ei oikein sovellu vaikka hyvänä päivänään (ja rankan treenin päätteeksi) tamma saattaakin hetken kouluponilta näyttää. Esteillä Pimun mottona on "kovaa ja korkealta". Pimu hyppää aina isosti eikä taatusti koske puomeihin. Sen sijaan vauhtia tamma ei varo lainkaan vaan kiitää kuin heikkopäinen pitkin poikin esterataa jos ratsastaja ei saa sitä avuille. Pimun kääntäminen esteradalla saattaa joskus olla ongelma runsaan vauhdin takia, joten pidätteiden läpimenoon on kiinnitettävä paljon huomiota. Maastossa Pimu on reipas ja hitaammissa askellajeissa se saattaa nähdä vihreitä miehiä.

Suku

i. Piranhai Philip
ox, mkm, 155cm
KTK-II
ii. Vexillum Nova
ox, rnkm, 156cm
iii. Aemulator
iie. Wombat Malikah
ie. Chydenius Jannah
ox, rtkm, 154cm
iei. Cervicibus Guttis
iee. Lana Ambre
e. Sugar-n-Sweet
wB, trt, 126cm
ei. Up-to-Price
wB, prt, 131cm
eii. Fortuna's Lucky Boy
eie. Orange Orange
ee. Babyshower
wB, rn, 127cm
eei. Walker on the Moon
eee. Rainmaker

Pimulla on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
t. Spicy-n-Sweet MPB, i. Sneaky Squeky MPB

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Pimu on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Laukkakilpailut
Laukkaurheilukeskuksen profiili
stat. 20: 2-4-1-3, 10%/50% , vs. 21400e (sileä)
Laatuarvostelut
28.04.2018, VWYL, VWY-II (5,5 + 7 + 5 + 20 + 5 = 42,5p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

22.04.2018, päiväkirjamerkintä
Kilpailueläkkeestään huolimatta Pimu on pitänyt kunnostaan hyvää huolta juoksennellen laitumella pitkät päivät. Toki tammaa on jonkin verran ratsastettukin. Ilmoitinkin Pimun kuun lopussa pidettävään VWY:n rotulaatuarvosteluun. Koska tamma on niin hyvässä kunnossa, riittänee kunnon vaahtopesu ennen arvostelua.
Nintsu

14.02.2018, päiväkirjamerkintä
Ystävänpäivän kunniaksi päätin tehdä Pimun kanssa pienet estetreenit pitkästä aikaa. Alkuverryttelyissä Pimu kävi jo aika kierroksilla ja sen avuille saaminen oli hieman haastavaa. Tein paljon puomeja ympyröillä ennen kuin siirryin esteiden pariin. Aika vauhtia se oli sekin mutta hengissä selvittiin ja muutamia hyviäkin pätkiä saatiin aikaiseksi.
Nintsu

02.12.2017, päiväkirjamerkintä
Pimu pääsi yllättämään meidät, sillä hieman haastavasta ratsastettavuudestaan huolimatta Pimu on saavuttanut maksimitasonsa porrastetuissa estekilpailuissa! Eikä yhtään pöllömmin ole Pimu sijoittunutkaan, sillä tammalla on 29 estekilpailuistaan peräti kahdeksan sijoitusta. Se on aika hyvin, kun ottaa huomioon, ettei Pimu ole ratsu isoimmasta tai helpoimmasta päästä.
Nintsu

01.10.2017, päiväkirjamerkintä
Laukkauran lopetettuaan Pimu siirtyi koulutettavaksi ja melkoista hommaa se on ollutkin. On ollut aika haastavaa takoa tälle ikiliikkujalle, että ratsuponi ei voi kaahata päättömästi! Nyt olemme kuitenkin päässeet siihen pisteeseen, että Pimu siirtyy koulutettavasta kilpailulistoille. Vihdoinkin!
Nintsu

15.09.2017, päiväkirjamerkintä
Pimu juoksi tänään viimeisen laukkakilpailunsa. Kilpailupaikkana oli Paragon Racingin nurmirata ja lähtönä 1400 metrin G3-lähtö. Tamma sähläsi taas ihan omiaan ja myöhästyi jo startista pari sekuntia. Ensin näytti siltä, että poni ehtisi jopa kärkikahinoihin mukaan mutta sitten tamma taas keksi jotain muuta puuhaa laukkaamisen sijaan ja tuli maaliin lopulta yhdeksäntenä.
Nintsu

06.08.2017, päiväkirjamerkintä
Vihdoinkin, vihdoinkin! Yhdeksäs kerta toden sanoo! Pimu starttasi tänään Kinborough Poniesin maiden-lähdössä 1400 metrin matkalla isossa, jopa kahdentoista osallistujan joukossa. Ja Pimu voitti koko lähdön! Kerrankin tamma keskittyi juoksuun heti alusta asti ja teki juuri sen mitä siltä pyydettiin. Lisää tätä!
Nintsu

10.07.2017, päiväkirjamerkintä
Tätä päivää on odotettu: Pimun ensimmäinen laukkakilpailu! Harjoituksissa Pimu on osoittanut ihan kelvollisia lahjoja laukkapuolelle, joten odotin lähtöä innolla. Eikä tamma pettänyt odotuksiani! Vaikka poni hieman haparoi lähtökarsinasta lähdössä, se sai nopeasti muut kiinni ja juoksi kärkinelikossa koko matkan. Maaliin Pimu tuli lopulta neljäntenä kamppailtuaan maalisuoralla tiukasti kolmannesta sijasta.
Nintsu

04.06.2017, päiväkirjamerkintä
Pimu varsoi tänään esikoisensa, harmaan tammavarsan. Varsominen sujui ongelmitta ja nyt sekä emätamma että vastasyntynyt varsa voivat hyvin. Varsa jatkaa emälinjansa nimiteemaa ja saa nimekseen Spicy-n-Sweet. Kovasti on äidissä ja tyttäressä toistensa näköä! Nyt aluksi parivaljakko saa rauhassa tutustua toisiinsa ennen kuin siirtyvät muun lauman luokse tammapihattoon.
Nintsu

09.05.2017, päiväkirjamerkintä
Pimu täytti tänään neljä vuotta. Suloinen tamma on nyt ratsutettu ja sille rakennetaan pikkuhiljaa kuntoa kohti laukkakilpailuita. Ennen debyyttiään Pimu tosin pitää lyhyen mammaloman, sillä tamma on nyt astutettu jälkikasvun toivossa.
Nintsu

09.04.2017, päiväkirjamerkintä
Ihana Sweetie varsoi tänään harmaan tammavarsan. Varsa on pieni kuin pienoismalli, joten liekköhän kasvaa emäänsä isommaksi! Tammavarsa saa nimekseen Bitter-n-Sweet eli tuttujen kesken Pimu. Nyt varsa saa nautiskella emänsä seurasta ja kasvaa rauhassa ennen koitoksia kilpakentillä.
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI